ייעוץ לימודים חינם
קורס ביטוח ימי

קורס ביטוח ימי

לימודי ביטוח ימי - לדעת לבטח סחורות בלב ים

ענף הביטוח הימי כולל בתוכו ביטוח של סחוורת ומטענים המובלים דרך הים, האוויר או היבשה למשך כל דרכם עד הגעתם למחסן הלקוח. בנוסף, כולל בתוכו הביטוח הימי גם ביטוח של כלי שיט שונים כמו ספינות, סירות, סירות גומי, אופנועי ים, מפרשיות, קיאקים, גלשנים ועוד, ומתייחס לכל התאונות, המפגעים והנזקים שיכולים להיגרם לספינות ולכלי השיט, לרבות איבוד מטען, פגיעה ברכוש, פגיעה בכלי השיט, התנגשות בין כלי שיט וכדומה. כמו כן, כולל הביטוח הימי גם ביטוחי חובה וצד שלישי וביטוח גוף ורכוש.

לביטוח הימי חשיבות רבה בכלכלה העולמית כיוון שהוא מאפשר את המסחר הבינלאומי בין מדינות העולם. עקב חשיבותו הרבה ישנה דרישה מתמדת בשוק העבודה לסוכני ביטוח ימי מקצועיים ואיכותיים אשר יש באפשרותם להשתלב בשלל העבודות והתפקידים בתחום.
מידע נוסף:
פתיחה

מידע כללי על קורס ביטוח ימי

הביטוח הימי מיועד ליצואנים, יבואנים, לעוסקים בהעברת סחורות בדרכים השונות ולכל המחזיקים ברשותם כלי שיט למיניהם. סוכני הביטוח הימי הינם אנשי מקצוע מבוקשים ונדרשים בשוק העבודה, שכן כל יבואן, יצואן או סוחר מעדיף לבטח את סחורתו ומוצריו במעברי הגבולות וחציית האוקיינוסים ולא ליטול סיכון שיכול לגרום להפסד ולפגיעה ברווחים.

הלימודים בקורס ביטוח ימי מקנים למשתתפים ידע נרחב ומעמיק בנושא הביטוח הימי, היבשתי והאווירי, עקרונות הסחר הבינלאומי, ההיבטים המשפטיים, העלויות, כלי השיט ועוד, נוסף על מרב הכלים והמיומנויות הנדרשים מהם לצורך עבודה בתחום מרתק זה. הלימודים מהווים הכנה לבחינות ההסמכה מטעם המפקח על הביטוח מטעם משרד האוצר, שכן ללא מעבר מוצלח של בחינות אלו לא ניתן לעסוק בתחום.
פתיחה

למי מיועד קורס ביטוח ימי?

הלימודים בקורס ביטוח ימי פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו לרכוש הכשרה מקצועית ואיכותית ולהשתלב בתחום מרתק ומבוקש זה. כמו כן, מתאימים הלימודים לסוכני ביטוח מוסמכים המעוניינים להתמחות בתחום הביטוח הימי, לעובדים ולמנהלים בחברות העוסקות בשילוח ימי ואווירי המעוניינים לרכוש כלים ומיומנווית בנושא.

תנאי הקבלה לקורס ביטוח ימי יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד השונים ובין הקורסים המגוונים בתחום, אך כיוון שאלו מהווים הכנה לבחינות משרד האוצר, לרוב יהיו הדרישות דומות. בדרך כלל, נדרשי המועמדים להיות בני 18 ומעלה, בוגרי 12 שנות לימוד וללא עבר פלילי. חלק מן המוסדות דורשים כי יעברו המועמדים ריאיון קבלה אישי מול ראשי מסלול הלימודים במטרה לקבוע את מידת התאמתם ללימודי התחום ולעיסוק בו.
פתיחה

כמה זמן נמשך קורס ביטוח ימי?

משך הלימודים בקורס ביטוח ימי עשוי להשתנות בין מוסד לימודי אחד למשנהו בהתאם להיקף החומר הנלמד, קהל היעד אליו מיועדים הלימודים, מספר המפגשים השבועיים אשר מתקיימים במהלך ההכשרה ואורכו של כל אחד מן המפגשים הללו. בדרך כלל, כוללים הקורסים בתחום הביטוח הימי בין 60 ל-160 שעות לימוד אקדמיו הנפרשות על פני תקופת זמן של בין חצי שנה לשנה.

חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול זה במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בבוקר. אפשרות זו מהווה יתרון מהותי עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת. כך יוכלו ללמוד בשעות ובזמנים המתאימים להם ביותר.
פתיחה

מה לומדים בקורס ביטוח ימי?

נושאי הלימוד בקורס ביטוח ימי יכולים להשתנות מעט בין הקורסים השונים בתחום ובין מוסדות הלימוד המציעים מסלול זה, אך כיוון שלימודים אלו מפוקחים על ידי משרד האוצר, התכנים הנלמדים במרבית הקורסים כוללים את הנושאים: מושגי יסוד בביטוח, דיני ביטוח, מבוא לספנות, מונחי יסוד בסחר בינלאומי, נהלים בסחר בינלאומי, סעיפי הפוליסה - מטענים A, B, C, AIR, משלוחים מיוחדים, סעיפים מיוחדים לביטוח סחורות מיוחדות, תביעות, סיכונים ונזקים למטענים, סוגיות משפטיות מיוחדות בביטוח ימי, תובלה אווירית וביטוחה, ביטוח ימי ואווירי, שמאות ימית, ביטוח ימי של כלי שיט, סוגי נזקים, חיתום בביטוח ימי, אחריות המובילים, ביטוח מרינות ונמלים ועוד מגוון רחב של נושאים מרתקים.
פתיחה

איזו תעודה מקבלים בסיום קורס ביטוח ימי?

לבוגרי קורס ביטוח ימי אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, לרבות עמידה בחובת נוכחות, השתתפות פעילה בשיעורים, הגשת המטלות ומעבר מוצלח של הבחינות הפנימיות, תוענק תעודת גמר מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם. תעודה זו אינה מהווה אישור לעסוק בתחום הביטוח הימי ולהשתלב בשוק העבודה במגוון הרחב של התפקידים בנושא.

בכדי לקבל את הרישיון לעסוק בתחום הביטוח הימי יידרשו הבוגרים לעבור בהצלחה את הבחינה החיצונית מטעם הממונה על הביטוח של משרד האוצר ולענות על כל הדרישות הממשלתיות הרלוונטיות.
פתיחה

מה אפשר לעשות אחרי קורס ביטוח ימי?

בפני בוגרי קורס ביטוח ימי שעברו בהצלחה את הבחינות החיצוניות מטעם הממונה על הביטוח של משרד האוצר, עמדו בדרישות הממשלתיות הרלוונטיות וקיבלו את הרישיון התעסוקתי בתחום הביטוח הימי עומדות אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות. הבוגרים יוכלו להשתלב בשוק העבודה במגוון רחב של תפקידים ומקומות עבודה.

אחת האפשרויות העומדת בפני הבוגרים היא השתלבות כשכירים במסגרת חברות ביטוח וסוכנויות ביטוח בהן יוכלו לבטח את לקוחותיהם והסחורות שלהם. כמו כן, יוכלו הבוגרים להשתלב במסגרת המסחר הבינלאומי וחברות העוסקות בייבוא וייצוא אשר מפעילות אנשי מקצוע בתחום הביטוח הימי.
פתיחה

מה אפשר ללמוד אחרי קורס ביטוח ימי?

בוגרי קורס ביטוח ימי המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, רכישת ידע מקצועי נוסף והרחבת הסמכתם מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע מיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים.

אחת האפשרויות העומדת בפני הבוגרים היא השתלבות בלימודים אקדמיים במסגרת תואר ראשון בביטוח. לימודים אלו הם לימודים מקיפים ומעמיקים אשר מקנים למשתתפיהם את מרב הידע והכלים בתחום הביטוח ומכשירים אותם כסוכני ביטוח מקצועיים ואיכותיים. אפשרות נוספת היא השתלבות בקורס שמאות מקרקעין. הלימודים בקורס זה כוללים תכנים מעולמות תוכן מגוונים כגון כלכלה, חברה ומשפט, במטרה להכשיר את בוגריהם להערכת קרקעות ונדל"ן ולמעבר הבחינות החיצוניות מטעם מועצת שמאי המקרקעין.
 
ייעוץ לימודים אישי חינם
מלא/י פרטיך ונציגנו יתקשרו אליך בתוך זמן קצר.
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח בע"מ