ייעוץ לימודים חינם
תואר שני בעבודה סוציאלית

תואר שני בעבודה סוציאלית

מה כדאי לדעת על לימודי תואר שני בעבודה סוציאלית?

לימודי תואר שני בעבודה סוציאלית מתקיימים במסלול מחקרי, הכולל עבודת תזה, ממנו ניתן להמשיך ללימודי דוקטורט בעבודה סוציאלית, או לחילופין, במסלול לא מחקרי, כלומר, מסלול ללא תזה. תנאי הקבלה ללימודי תואר שני בעבודה סוציאלית כוללים, לרוב, ממוצע ציונים של כ-80 בתואר הראשון בעבודה סוציאלית וכן תנאי קבלה נוספים ושונים לפי דרישותיו של כל מוסד (למשל ניסיון תעסוקתי, המלצות, ריאיון אישי ועוד). חשוב לציין כי תנאי הקבלה משתנים בין מוסד אחד למשנהו ובין שנת לימודים אחת לאחרת.

תכנית הלימודים לתואר שני מיועדת למטרה זו ולהכשרת מטפלים מקצועיים, בעלי ידע נרחב וכלי עבודה רבים להתמודדות עם מצבים שונים. בוגרי התכנית יוכלו להשתלב בתפקידים משמעותיים בטיפול, בניהול, בהדרכה ובהוראה של עבודה סוציאלית ויהוו את שכבת המנהיגים של המקצוע בשטח. לימודי התואר כוללים נושאים שונים כגון מדעי ההתנהגות, פסיכולוגיה, אנתרופולוגיה ועוד.

למי מתאים ללמוד תואר שני בעבודה סוציאלית?

1
חברתי
2
חוקר
3
יזם
רוצה לדעת איזה טיפוס את?
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני חושבת שאהיה טובה בעבודה הדורשת סדר ודקדקנות
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
הבנה של תופעה מדעית תסב לי הנאה וסיפוק
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני מקווה שיתפנה לי קצת זמן כדי לסדר את מסמכיי או לבדוק את חשבונותיי
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
כל יצירה המוצגת במוזיאון היא יצירת אמנות מעצם הצגתה שם
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני רוצה לחפש דרכים יצירתיות להביע את עצמי בצורה מקורית
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
ארצה שהשאלון והתוצאות יוצגו בלשון:
זכר
זכר
נקבה
נקבה
מידע נוסף:
פתיחה

למה כדאי לעשות תואר שני בעבודה סוציאלית?

עבודה סוציאלית היא מקצוע ותחום לימודים הנובע מתוך תפיסה חברתית של אחריות הדדית בין הסביבה לפרט וייעודה לטפל ולקדם פרטים, קהילות ואוכלוסיות פגועות ומוחלשות מסוגים שונים. העובדים הסוציאליים נוקטים בגישה מתערבת על מנת לפתור קשיים ובעיות מתחומים שונים, החל מבעיות חברתיות, בעיות כלכליות, נפשיות, גופניות ועד בעיות משפחתיות ובעיות אלימות. העובד הסוציאלי מיישם תיאוריות משדות אקדמיים וטיפוליים על סביבה אנושית ולכן יש חשיבות עליונה במחקר איכותי ומקיף על מנת להטיב כל כמה שניתן על המטופלים.

בוגרי לימודי תואר שני בעבודה סוציאלית יהיו בעלי ידע מקצועי אקדמי מעמיק בתחומים שונים של רווחה חברתית ובעלי כישורים, כלים ומיומנויות שיאפשרו להם לטפל, לתכנן ולנהל שירותים ותכניות רווחה בצורה יעילה ואיכותית. בוגרי מסלול תואר שני בעבודה סוציאלית יוסמכו לעסוק במחקר בתחום העבודה הסוציאלית ויעמיקו את ידיעותיהם המקצועיות כך שיוכלו לטפל תוך שימוש בכלים ומיומנויות שרכשו.
פתיחה

למי מתאימים לימודי עבודה סוציאלית לתואר שני?

תואר מוסמך אוניברסיטה בעבודה סוציאלית פונה עבור בוגרי תואר ראשון בעבודה סוציאלית אשר מעוניינים לרכוש ידע תיאורטי נוסף, מיומנויות מקצועיות בתחומים שונים בעבודה סוציאלית ולהתמקצע בתחומי לימודי ייחודיים, כגון: קליני, טראומה, מנהיגות ושינוי חברתי, משפחתי, ילד ונוער ושיקום. כמו כן, הלימודים פונים לאלו אשר מעוניינים להתמקצע במחקר אקדמי בתחום. 

גם בוגרי תארים ראשונים שאינם עבודה סוצאלית ייתכן וימצאו עניין רב בלימודים אלה. סטודנטים אלו יוכלו להשתלב במסלול השלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית. המסלול אורך כשלוש שנים, כאשר מטרת השנה הראשונה היא למידת קורסי יסוד ותיאוריה במקביל להכשרה מקצועית. בשנה השנייה מתחילים הסטודנטים את לימודי תואר מוסמך אוניברסיטה. 
פתיחה

מה תנאי הקבלה לתואר שני בעבודה סוציאלית?

לימודי תואר שני בעבודה סוציאלית מבוקשים מאוד בקרב בוגרי תואר ראשון בעבודה סוציאלית. מאחר ומספר הסטודנטים רב ומספר המקומות מוגבל, מוסדות הלימוד מציבים תנאי קבלה נוקשים לשם קבלה ללימודים. המועמדים יצטרכו להציג ממוצע ציונים של 76-85 לכל הפחות בתואר הראשון, כתלות במוסד הלימודים. כמו כן, פעמים רבות נדרש מהמועמד להיות בעל ניסיון של שנה או שנתיים לפחות בעבודה או התנדבות בתחומי הרווחה והסיוע. בנוסף, לעיתים נדרש גם פטור מלמודי השפה האנגלית, מעבר ראיון אישי, הגשת המלצות ועוד. 

מועמדים שאינם בעלי תואר ראשון בעבודה סוציאלית, יוכלו לעבור מסלול השלמות לקראת התואר השני. מסלול זה אורך כשלוש שנים, בשנה הראשונה נלמדים קורסי היסוד והתיאוריה בעבודה סוציאלית, ובמקביל מתחילה ההכשרה המקצועית. בשנה השנייה הסטודנטים מתחילים בלימודים לתואר מוסמך אשר מסתיימים בשנה השלישית. 

פתיחה

כמה זמן נמשכים לימודי תואר שני בעבודה סוציאלית?

משך לימודי תואר שני בעבודה סוציאלית אינם נשארים קבועים בין מוסד לימודים אחד למשנהו, אך באופן כללי ניתן לומר כי הלימודים נמשכים כשנתיים  הן במסלול המקצועי שאינו כולל הגשת עבודת גמר מחקרית (תזה), והן במסלול המחקרי, הכולל הגשת תזה בסופו. במסלול המחקרי לרוב תינתן הארכה לשלוש שנים לשם השלמת כתיבת התזה. 

חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול הלימודים במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בוקר. אפשרות זו מהווה יתרון עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת. כך יוכלו ללמוד בשעות ובזמנים המתאימים להם ביותר.
פתיחה

מה לומדים בתואר שני בעבודה סוציאלית?

בוגרי תואר שני בעבודה סוציאלית הינם עובדים מבוקשים בשוק העבודה ויכולים להשתלב במגוון רחב של תפקידים ומקומות תעסוקה. בהתאם לכך במהלך לימודיהם הם נחשפים לנושאים רבים על מנת להפוך לאנשי מקצוע מיומנים מן השורה הראשונה. בין נושאי הלימוד השונים ניתן למצוא: משפט ועבודה סוציאלית, היבטים חברתיים וטיפוליים במיניות האדם, בריאות הנפש, מבוא לפסיכולוגיה, שירותי הרווחה בישראל ובעולם, מערכות הרווחה בישראל ובעולם, טיפול משפחתי, תפקיד העובד הסוציאלי בארגונים, טיפול בנשים, סיוע והדרכת ילדים ובני נוער, מבוא לסוציולוגיה, עקרונות התערבות טיפולית במשפחה, טיפול זוגי. 

חשוב לציין כי נושאי הלימוד משתנים מעת לעת ובין מוסד לימודים אחד למשנהו ועל כן מומלץ לעיין בסילבוס הקורס טרם תחילת הלימודים. 


פתיחה

מה אפשר לעשות עם תואר שני בעבודה סוציאלית?

בפני בעלי תואר שני בעבודה סוציאלית מונח מרחב גדול של אפשרויות תעסוקה. לבעלי תואר מוסמך יש יתרון על פני בעלי תואר בוגר, ולהם מנעד תפקידים גדול יותר ולעתים בכיר יותר. השכר גבוה יותר, אך בכל זאת ממוצע השכר אינו גבוה ביחס למקצועות אחרים בשוק העבודה.

מצד שני, תמיד קיים צורך גדול בעובדים סוציאליים ומגוון מעסיקים רחב, ביניהם: בתי חולים, מרפאות, פנימיות, בתי ספר, בתי סוהר, עמותות וארגונים חברתיים, מחקר והוראה גופים ממשלתיים, עיריות ועוד. בוגרי התואר פועלים במגוון רחב של תפקידי ניהול, עבודה כוללנית ועבודה פרטנים. במהלך העבודה במקצוע חיוני זה באה לידי ביטוי המעורבות הרבה של העובדים הסוציאליים בחברה הישראלית. 

פתיחה

מה אפשר ללמוד אחרי תואר שני בעבודה סוציאלית?

בוגרי תואר מוסמך אוניברסיטה בעבודה סוציאלית אשר הישגיהם מצביעים על מצוינות בתיאוריה, פרקטיקה ומחקר, יוכלו להמשיך את לימודיהם בדרך לתואר שלישי בעבודה סוציאלית. לימודי הדוקטורט ירחיבו את הידע והכישורים המתודולוגיים במחקר של הסטודנטים, יסיעו בהבנת ובניית תיאוריה ויכינו אותם לקראת שילובם באקדמיה. מטרת הלימודים היא להכשיר חוקרים אשר יערכו מחקרים מובילים ופורצי דרך בתחום העבודה הסוציאלית. תנאי הקבלה למסלול הדוקטורט הם גבוהים מאוד, וברוב המוסדות נדרש ממוצע ציונים של 90 ומעלה בתואר השני, וכן ציון של 90 לכל הפחות בעבודת התזה של הסטודנט. 

כמו כן, קיים מסלול ישיר לדוקטורט לסטודנטים שהפגינו כישורים יוצאי דופן וציונים גבוהים בשנת הלימודים הראשונה בתואר המוסמך, על מועמדים אלה לקבל הסכמה ממנחה לליווי מחקרים ולהגיש הצעת מחקר. 
ייעוץ לימודים אישי חינם
מלא/י פרטיך ונציגנו יתקשרו אליך בתוך זמן קצר.
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח בע"מ