ייעוץ לימודים חינם
תואר ראשון במשפטים

תואר ראשון במשפטים

מה כדאי לדעת על לימודי משפטים?

תורת המשפטים נחשבת לאחת ההסמכות היוקרתיות, המבוקשות והנחשבות ביותר מבין התחומים האקדמיים המגוונים. זהו תחום ותיק וישן, שכן משחר ההיסטוריה נזקק האדם לייצוג משפטי, בין אם כתובע ובין אם כנתבע, אשר הלך והתפתח וכיום נחשב לפופולארי במיוחד. ניתן ללמוד משפטים לתואר ראשון הן במתכונת של תואר ראשון חד חוגי והן במתכונת של תואר ראשון דו חוגי המשלב בין המשפטים לבין פסיכולוגיה, מנהל עסקים, מחשבים, כלכלה, ניהול, חשבונאות, הנדסה ועוד. 

בעלי המקצוע בתחום, עורכי הדין, פועלים בתחומים שונים ומגוונים, ביניהם התחום הפלילי, התחום האזרחי, התחום העסקי והתחום הבינלאומי. חלק מעבודתו של עורך הדין מתבצעת במשרד וכוללת קריאת חוזים וקבלת לקוחות, וחלקה מתבצעת במסגרת בתי המשפט וכוללת ייצוג לקוחות וקיום משפטים. 

למי מתאים ללמוד תואר ראשון במשפטים?

1
יזם
2
חוקר
3
קונבציונלי
רוצה לדעת איזה טיפוס את?
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני חושבת שאהיה טובה בעבודה הדורשת סדר ודקדקנות
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
הבנה של תופעה מדעית תסב לי הנאה וסיפוק
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני מקווה שיתפנה לי קצת זמן כדי לסדר את מסמכיי או לבדוק את חשבונותיי
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
כל יצירה המוצגת במוזיאון היא יצירת אמנות מעצם הצגתה שם
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני רוצה לחפש דרכים יצירתיות להביע את עצמי בצורה מקורית
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
ארצה שהשאלון והתוצאות יוצגו בלשון:
זכר
זכר
נקבה
נקבה
מידע נוסף:
פתיחה

למה כדאי לעשות תואר ראשון במשפטים?

לימודי משפטים יכולים להתקיים במתכונת של תואר ראשון חד חוגי ובמתכונת של תואר ראשון דו חוגי המשלב בין המשפטים לבין פסיכולוגיה, מנהל עסקים, מדעי המחשב, כלכלה, חשבונאות ועוד. עניין זה הוא יתרון עבור הסטודנטים, שכן כל מהם יכול לבחור את ההתמחות שמעניינת אותו בהתאם לנישה שבה הוא ירצה לעסוק בעתיד. סטודנט שמעוניין לעסוק במשפט עסקי לדוגמה ייתכן שיבחר לעשות תואר דו חוגי במשפטים וכלכלה או במשפטים וניהול, בעוד סטודנט שמעוניין לעסוק בדיני משפחה יוכל לשלב את לימודי המשפט עם לימודי פסיכולוגיה.

יתרונות משמעותיים נוספים הם היוקרה שמיוחסת לתחום, תחושת השליחות שמתעוררת בעקבות עזרה לאדם אחר ולא פחות חשוב - מדובר במקצוע רווחי למדי. חלק מעבודתו של עורך דין מתבצעת במשרד וכוללת קריאת חוזים וקבלת לקוחות, וחלקה מתבצעת בבתי המשפט וכוללת ייצוג לקוחות והופעה בהליכים משפטיים.

פתיחה

למי מתאים ללמוד משפטים?

הלימודים במסלול לתואר ראשון במשפטים פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו להשתלב במסלול לימודים מרתק, מאתגר, מספק, חשוב ומבוקש זה, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך השתלבות בשוק העבודה בשלל המשרות המוצעות בתחום, זאת באמצעות רכישת מרב הידע, הכלים והמיומנויות.

הלימודים מתאימים במיוחד למועמדים בעלי יכולת לימודית טובה, קליטה מהירה, נכונות להשקעה, זיכרון מצוין, הבנה של טקסטים מסובכים וחשיבה חדה וחריפה, המעוניינים לעבור הכשרה מקצועית ואיכותית שתאפשר להם להשתלב בעולם המשפטים המבוקש. כמו כן, יוכלו למצוא עניין רב בלימודים אנשים העובדים במנהל הציבורי או בחברות עסקיות גדולות אשר יש ברצונם להתפתח, להתקדם ולהעשיר את ארגז הכלים המקצועי שלהם.
פתיחה

מה תנאי הקבלה לתואר ראשון במשפטים?

תנאי הקבלה ללימודי תואר ראשון במשפטים יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד המגוונים אשר מציעים רכישת הכשרה מבוקשת זו. אמנם, על פי רוב מתבססות דרישות הקבלה על שקלול הציונים בין ממוצע הבגרויות לבין ציון הבחינה הפסיכומטרית. חשוב לזכור כי חלק מן המוסדות מאפשרים קבלה ללימודים אלו רק על סמך אחד מן הפרמטרים הללו.

בדרך כלל, נדרשים המועמדים להחזיק בתעודת בגרות מלאה בממוצע ציונים של בין 85 ל-90 ומעלה, וכן בציון פסיכומטרי העומד בטווח של בין 570 ל-670 לפחות. מומלץ לברר מול מוסדות הלימוד השונים אשר מציעים רכישת הכשרה זו מהן דרישות הקבלה אותן הם מציבים. מידע נוסף ניתן למצוא בקישור: תנאי קבלה - לימודי משפטים.
פתיחה

כמה זמן נמשכים לימודי משפטים?

משך הלימודים במסלול לתואר ראשון במשפטים עשוי להשתנות בין מוסד לימודי אחד למשנהו, בהתאם להיקף החומר הנלמד והאילוצים השונים של הסטודנטים הלומדים. בדרך כלל, נפרשים הלימודים על פני תקופת זמן של בין שלוש לארבע שנות לימוד. לאחר הלימודים, נדרשים הסטודנטים לעבור התמחות מעשית באורך כשנתיים ולהיבחן במבחנים החיצוניים מטעם לשכת עורכי הדין. רק לאחר מכן יזכו ברישיון עריכת הדין המבוקש ויוכלו להשתלב בעולם המשפטים.

חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול הלימודים במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בוקר. אפשרות זו מהווה יתרון עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת.
פתיחה

מה לומדים בתואר ראשון במשפטים?

תכנית הלימודים במסלול לתואר ראשון במשפטים משלבת בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים רבים. השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים הינה מן המעלה הראשונה. כמו כן, על הסטודנטים לבחור בהתמחות ספציפית במהלך הלימודים.

בדרך כלל, התכנים הנלמדים במסלול זה כוללים את הנושאים: משפט חוקתי, משפט מנהלי, משפט בינלאומי, משפט פלילי, דיני חוזים, הדין האזרחי, דיני נזיקין, דיני עבודה, דיני קניין, קניין רוחני, עוולות מסלריות, משפט צבאי, דיני ביטוח, דיני משפחה, הגבלים עסקיים, דיני הגנת הפרטיות, שיטות משפט, תורת המשפט, משפט ישראלי, שופטים בישראל ועוד שלל תכנים מרתקים.
פתיחה

מה עושים עם תואר ראשון במשפטים?

בוגרי מסלול הלימודים לתואר ראשון במשפטים אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, לרבות עמידה בחובת נוכחות, השתתפות פעילה בשיעורים, ביצוע ההתנסויות המעשיות, הגשת התרגילים והמטלות ומעבר הבחינות, יוענק תואר ראשון LL.B במשפטים מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם. לאחר מכן, עליהם להשלים את חובת ההתנסות המעשית ולעבור בהצלחה את המבחנים החיצוניים מטעם לשכת עורכי הדין בישראל. רק לאחר מכן יקבלו את הרישיון העסקי. 

בפני בוגרי לימודי תואר ראשון במשפטים עומדות אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות, שכן בעלי מקצוע איכותיים ומיומנים בתחום זה נחשבים למבוקשים ונדרשים במיוחד בשוק העבודה. הבוגרים יוכלו להשתלב במשרדי עורכי דין, לשכות משפט בשירות המדינה, משרדים ממשלתיים, מועצות אזוריות וכדומה. אפשרות נוספת אשר עומדת בפני הבוגרים הינה פנייה לדרך עצמאית והצעת שירותיהם המקצועיים באופן פרטי.
פתיחה

מה אפשר ללמוד אחרי תואר ראשון במשפטים?

בוגרי לימודי תואר ראשון במשפטים המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים. אחת האפשרויות העומדת בפני הבוגרים הינה השתלבות בלימודי תואר שני במשפטים. לימודים אלו מכשירים את בוגריהם במרב הכלים והמיומנויות העדכניים והמתקדמים בתחום, זאת על מנת להכינם להשתלבות מוצלחת בתפקידים בכירים יותר.

תחום לימודים נוסף בו יוכלו הבוגרים למצוא עניין הינו לימודי תואר שני במנהל עסקים. במסגרת לימודים אלו יוכשרו הבוגרים למילוי תפקידים מקצועיים וניהוליים מתקדמים בארגונים השונים, זאת באמצעות העמקת ידיעותיהם בתחומי הניהול השונים והמגוונים.
ייעוץ לימודים אישי חינם
מלא/י פרטיך ונציגנו יתקשרו אליך בתוך זמן קצר.
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח בע"מ