ייעוץ לימודים חינם
תואר שני בחינוך

תואר שני בחינוך

מה כדאי לדעת על לימודי תואר שני בחינוך?

אם לימודי תואר הראשון בחינוך הם לימודים מקיפים ויסודיים, בהם מכירים הסטודנטים את רזי המקצוע ואת התיאוריות המובילות בתחום, הרי שבתואר השני בחינוך הסטודנטים מתבקשים לבחור להם מגמות התמחות על פי תחומי העניין שלהם או על בסיס עיסוקם בפועל כמו למשל תואר שני בייעוץ חינוכי, תואר שני בהערכה ותכנון לימודים. הלימודים מיועדים לבוגרי תואר ראשון בחינוך, למורים ולעוסקים בחינוך אשר מעוניינים להרחיב את השכלתם, להעשיר את הידע המקצועי שלהם ולהתמחות בתחום מסוים.

ללימודי התואר יש חשיבות בקידום הקריירה האישית של הסטודנטים, כשבמקביל לתועלת האישית, גם המערכת כולה נתרמת ממורים ומאנשי מקצוע איכותיים ובעלי השכלה רחבה. התואר השני ישפר את מעמדם ואת תנאי העסקתם של מורים ועובדי מערכת החינוך ויפתח בפניהם אפשרות למעבר לתפקידים בכירים יותר.

למי מתאים ללמוד תואר שני בחינוך?

1
חברתי
2
אמנותי
3
יזם
רוצה לדעת איזה טיפוס את?
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני חושבת שאהיה טובה בעבודה הדורשת סדר ודקדקנות
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
הבנה של תופעה מדעית תסב לי הנאה וסיפוק
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני מקווה שיתפנה לי קצת זמן כדי לסדר את מסמכיי או לבדוק את חשבונותיי
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
כל יצירה המוצגת במוזיאון היא יצירת אמנות מעצם הצגתה שם
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני רוצה לחפש דרכים יצירתיות להביע את עצמי בצורה מקורית
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
ארצה שהשאלון והתוצאות יוצגו בלשון:
זכר
זכר
נקבה
נקבה
מידע נוסף:
פתיחה

למה כדאי לעשות תואר שני בחינוך?

תואר שני בחינוך עונה על הצרכים של מורים צעירים וותיקים שרוצים לרכוש השכלה נוספת וספציפית יותר מזו שרכשו בתואר הראשון, וגם לאנשי חינוך והוראה שרוצים לעסוק במחקר, בניהול מוסדות חינוך, בייעוץ חינוכי ועוד. ברוב מוסדות הלימוד מוצעים שני מסלולים לתואר שני בחינוך. הראשון הוא המסלול המחקרי שבסופו מוגשת עבודת גמר מחקרית (תזה) והשני הוא המסלול הלא מחקרי שבסיומו מוגש פרויקט גמר או נערכת בחינת סיום. שני המסלולים כוללים קורסי חובה במגמת ההתמחות, קורסים המעניקים ידע, כלים ושיטות מחקר, קורסי בחירה בחינוך, סמינרים ועבודת הגמר. לימודים במסלול זה מאפשרים המשך ללימודי דוקטורט.

המסלול השני מורכב מקורסי חובה במגמת ההתמחות, קורסים מחקריים, סמינרים ומספר רב של קורסי בחירה בחינוך (ביחס למסלול הראשון) ובקורסים משלימים מחוגים אחרים. כאמור, בסוף מסלול זה תיערך בחינה או שתידרש הגשת עבודת גמר. לימודים במסלול זה אינם מאפשרים המשך ללימודי דוקטורט, ויש לעבור השלמות מיוחדות לשם כך.
פתיחה

למי מתאים ללמוד תואר שני בחינוך?

לימודי תואר מוסמך אוניברסיטה פונים בראש ובראשונה לבוגרי תואר ראשון בחינוך. אך לא רק, בוגרי תוארים ראשונים במקצועות אחרים, אשר השלימו לימודי תעודת הוראה, ייתכן וגם ימצאו עניין בלימודים אלו. הלימודים פונים לבוגרים אשר מעוניינים להעמיק את ידיעותיהם בתחום התמחותם ולהשתלב בתפקידים בכירים בבתי הספר ובמערכת החינוך כגון מורים, רכזי מקצוע, בודקי בגרויות ועוד.

כמו כן, המסיימים את המסלול המחקרי, הכולל הגשת עבודת גמר מחקרית (תזה), יוכלו להשתלב בתחום המחקר כחוקרים מובילים, או להמשיך במסלול דוקטורט ולהשתלב כאנשי סגל אקדמי במוסדות להשכלה גבוהה. בוגרי המסלול המקצועי, אשר אינו דורש הגשת תזה אלא פרויקט גמר שאינו מחקרי, יידרשו להשלמות המכשירות אותם לביצוע מחקר עצמאי, טרם יוכלו לפנות ללימודי דוקטורט. 
פתיחה

מה תנאי הקבלה לתואר שני בחינוך?

דרישות הקבלה ללימודי תואר שני בחינוך אינן זהות ולכל תכנית בכל מוסד דרישות קבלה משלה. באופן גס ומכליל ניתן לומר כי תנאי הקבלה הרווחים שמציבות המחלקות השונות הן: תואר ראשון בחינוך או תואר ראשון בתחום אחר יחד עם תעודת הוראה, סיום לימודי התואר הראשון בממוצע של 80 לכל הפחות, לעתים נדרש ניסיון מוכח בעבודה חינוכית בשדה המקצועי. כמו כן, בוגרי תארים ראשונים שאינם חינוך, יתכן ויידרשו להשלמות בהתאם לדרישות מוסד הלימודים. בנוסף, בחלק מהמחלקות יוזמנו המועמדים לראיון אישי וועדת קבלה.

חשוב לציין כי מוסדות הלימוד שומרים לעצמם את הזכות לשנות את תנאי הקבלה מעת לעת ולהציב תנאי קבלה נוספים.
פתיחה

כמה זמן נמשכים לימודי תואר שני בחינוך?

משך הלימודים לתואר שני בחינוך משתנה בין מוסד אחד למשנהו, בכלליות ניתן לומר כי משך הלימודים אורך כשנתיים, כאשר קיימים שני מסלולים לתוכנית: המסלול המחקרי אשר כולל הגשת עבודת גמר מחקרית (תזה) בסופו, ומסלול מקצועי אשר אינו כולל הגשת תזה. המסלול המחקרי נמשך זמן רב יותר ובדרך כלל, במידת הצורך, ניתנת הארכה של כשנה לשם השלמת עבודת המחקר.

חשוב לציין כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול הלימודים במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בוקר. אפשרות זו מהווה יתרון עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת. כך יוכלו ללמוד בשעות ובזמנים המתאימים להם ביותר.
פתיחה

מה לומדים בתואר שני בחינוך?

תוכניות הלימודים לתואר שני בחינוך הן רבות ומגוונות ולמתעניינים בלימודים מומלץ לבדוק את מכלול התוכניות שמציעים מוסדות הלימוד, בטרם יבחרו מוסד מסוים. בין התוכניות הרבות הקיימות בארץ, אלו הן התכניות הבולטות מבין המכללות והאוניברסיטאות המציעות אותן: לימודי ייעוץ חינוכי, לימודי לקויות למידה, לימודי הוראת שפות, לימודי מינהל ומנהיגות בחינוך, חינוך מיוחד, סוציולוגיה של החינוך, פסיכולוגיה של החינוך, אוריינות חזותית בחינוך ולימודי הוראה המתמחים במקצוע מסוים (חינוך גופני, מחשבים, מתמטיקה, מחשבת ישראל וכדומה).

קטלוג הקורסים משתנה בהתאם לתכנית הלימודים הנבחרת. אלו הן דוגמאות לקורסים אפשריים מבין התוכניות המוצעות לתואר שני בחינוך: קשב ולמידה, תקשורת ושפה: אבחון ומדידה, למידה של טכנולוגיה, שאלת הרוע והשלכותיה החינוכיות, יסודות בהוראה ולמידה, סוגיות יסוד בקוגניציה, הגוף במרחב החברתי, למידה ארגונית, האינטרנט בשירות ההוראה והלמידה, בית הספר בעידן הידע, פסיכולוגיה התפתחותית.

פתיחה

מה אפשר לעשות עם תואר שני בחינוך?

בפני בוגרי תואר מוסמך אוניברסיטה בחינוך עומדות מגוון אפשרויות תעסוקה. הבוגרים יכולים לשוב למערכת החינוך כמורים מקצועיים יותר, בעלי כישורים ויכולות גבוהות אשר יאפשרו להם לבצע את מלאכתם בהצלחה רבה. כמו כן, הבוגרים יכולים להגיש מועמדות לניהול בית ספר, תואר מוסמך אוניברסיטה נותן למועמדים לתפקיד עדיפות על פני מועמדים אחרים בעלי תואר ראשון בחינוך בלבד. אפשרות נוספת ואטרקטיבית לא פחות הינה להצטרף למשרד החינוך בתחום הערכת תכני לימוד, יועצי חינוך או לעסוק כמטפלים במערך החינוך המיוחד.
 
בנוסף, בוגרי תואר שני בחינוך יכולים להמשיך ללימודי תואר שלישי בחינוך ובסיומו להצטרף כחבר סגל אקדמי במוסדות להשכלה גבוהה, לעסוק במחקרים מובילים ופורצי דרך בתחום כעוזרי מחקר או כחוקרים ראשיים. 
פתיחה

מה אפשר ללמוד אחרי תואר שני בחינוך?

בוגרי תואר מוסמך אוניברסיטה בחינוך, אשר סיימו את המסלול המחקרי הכולל הגשת תזה, יוכלו להמשיך ללימודי דוקטורט בחינוך. לימודים אלו מהווים את השיא של הלימודים האקדמיים בתחום. לאורך הלימודים הסטודנט מתכנן ומבצע מחקר מקורי ועצמאי, שיש בו תרומה מהותית לקידום הידע וההבנה בתחום התמחותו, על הסטודנט לכתוב חיבור מדעי לפי נוהגי המבנה והמינוח המקובלים בספרות המקצוע, וכן להוכיח כי הוא שולט בחומר התיאורטי בתחום התמחותו. לימודים אלו פונים לבוגרים אשר מעוניינים להרחיב את ידיעותיהם ולעסוק במחקרים מעמיקים ומובילים בתחומם.

בוגרים שסיימו את המסלול המקצועי שאינו כולל הגשת תזה, ומעוניינים להמשיך ללימודי תואר שלישי, יהיו מחויבים בהשלמות המעידות על יכולתם המחקרית. 
ייעוץ לימודים אישי חינם
מלא/י פרטיך ונציגנו יתקשרו אליך בתוך זמן קצר.
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח בע"מ