מה כדאי לדעת על קורס PHP?
שפת התכנות PHP נחשבת לשפת תכנות פופולרית, קלה יחסית להבנה וללמידה, חינמית, מתאימה לפיתוח אפליקציות אינטרנט ואתרים, אינה מוגבלת לשרתים ספציפיים או למערכת הפעלה יחידה ומתאימה למגוון רחב של מערכות הפעלה ושרתים. בנוסף, יש לשפת PHP דמיון מסוים לשפת התכנות C.
הלימודים בקורס PHP הם לימודים מקצועיים, מקיפים ומעמיקים אשר מקנים למשתתפיהם ידע תיאורטי נרחב, כלים ומיומנויות מעשיות לפיתוח, תכנות ואחזקה של אתרי אינטרנט ומערכות תוכן. תחום זה הוא תחום מבוקש ביותר בשוק העבודה, שכן ארגונים, עסקים, חברות ואף אנשים פרטיים מעוניינים בהקמת אתרי אינטרנט שיציגו ויפרסמו אותם ברשת. בוגרי מסלול הלימודים יוכשרו לעבוד עם שפה נפוצה ושימושית זו, תוך התמקדות בפיתוח בסביבת קוד פתוח.
הלימודים בקורס PHP הם לימודים מקצועיים, מקיפים ומעמיקים אשר מקנים למשתתפיהם ידע תיאורטי נרחב, כלים ומיומנויות מעשיות לפיתוח, תכנות ואחזקה של אתרי אינטרנט ומערכות תוכן. תחום זה הוא תחום מבוקש ביותר בשוק העבודה, שכן ארגונים, עסקים, חברות ואף אנשים פרטיים מעוניינים בהקמת אתרי אינטרנט שיציגו ויפרסמו אותם ברשת. בוגרי מסלול הלימודים יוכשרו לעבוד עם שפה נפוצה ושימושית זו, תוך התמקדות בפיתוח בסביבת קוד פתוח.
מידע נוסף:
למה כדאי לעשות קורס PHP?
PHP, ראשי תיבות של המונח Personal Home Page Hypertext Presprocessor, זוהי שפת תכנות נפוצה המשמשת לפיתוח יישומי Web, השפה זמינה לכל המעוניין והשימוש בה הוא ללא עלות. שפה זו היא שפת תסריטים (Script) וייעודה הוא תכנות ופיתוח אתרי אינטרנט אשר מתבססים על בסיסי נתונים. השפה מושתתת על עקרונות PERL ו-C והתכנות באמצעותה מאפשר מגוון רחב של אפשרויות.
שפת התכנות PHP מבוססת על צד שרת (Server), משמעות הדבר היא כי הסקריפטים הנכתבים בה רצים בשרת ולא במחשב הלקוח, למרות שניתן להשתמש בה גם במחשב האישי באמצעות תוכנות המיועדות לכך. בין היישומים המוכרים ביותר שנכתבו באמצעות שפת PHP ניתן למנות את האתרים פייסבוק וויקיפדיה ואף את מערכות ניהול התוכן הפופולריות: Wordpress, Joomla, Drupal ועוד. בהתאם לכך, ניתן להבין כי בוגרי הקורס הם אנשי מקצוע מבוקשים בשוק העבודה, והם יכולים להשתלב במגוון המשרות המוצעות בתחום.
למי מתאים קורס PHP?
הלימודים בקורס PHP פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו להשתלב במסלול לימודים מרתק זה, בין אם הוא בעל ידע וניסיון קודמים בתחום ובין אם לא, הן לצורך העשרה אישית והן לצורך הסמכה מקצועית שתוכל לשמש אותם בעת השלבותם בשוק העבודה. הלימודים מתאימים במיוחד לכל המעוניינים לפתח אתרי אינטרנט ולהשתלב במשרות רווחיות בעולם ההייטק והמחשבים.
כמו כן, מתאימים הלימודים לכל העוסקים במסגרת עבודתם הנוכחית בתחום ניהול תוכן באינטרנט, בין אם באמצעות מערכות מבוססות כמו Wordpress, Joomla, Drupal וכדומה, או במערכות ניהול תוכן ייחודיות אחרות, המעוניינים בהרחבת ידיעותיהם לתחום התכנות ופיתוח האתרים. בנוסף, יוכלו למצוא עניין בלימודים מתכנתים בעלי ידע בשפות תכנות אחרות כמו שפת C, שפת JAVA ועוד, אשר יש ברצונם לרכוש ידע בשפת תכנות נוספת.
מה תנאי הקבלה לקורס PHP?
תנאי הקבלה לקורס PHP יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד המגוונים אשר מציעים הכשרה זו ובין הקורסים השונים בתחום, בהתאם לקהל היעד אליו מיועדים הלימודים וסוג ההסמכה הנרכשת עם סיומם. מרבית הקורסים אינם דורשים ידע או ניסיון קודם בשפות תכנות אחרות ומקבלות לשורותיהם חסרי רקע בעולם התכנות. עם זאת, בדרך כלל נדרשים המועמדים לשליטה ברמה גבוהה בשפה האנגלית, היכרות עם מערכות הפעלה ואינטרנט ברמת מפעיל וידע ביישומי מחשב ברמת משתמש.
חלק מן המוסדות דורשים כי המועמדים יהיו בעלי ידע קודם בתכנות בשפת C, שפת C++, שפת JAVA וכדומה. כמו כן, ייתכן ויידרשו המועמדים לעבור ריאיון קבלה אישי מול ראשי מסלול הלימודים במטרה לקבוע את מידת התאמתם ללימודי התחום ולעיסוק בו.
חלק מן המוסדות דורשים כי המועמדים יהיו בעלי ידע קודם בתכנות בשפת C, שפת C++, שפת JAVA וכדומה. כמו כן, ייתכן ויידרשו המועמדים לעבור ריאיון קבלה אישי מול ראשי מסלול הלימודים במטרה לקבוע את מידת התאמתם ללימודי התחום ולעיסוק בו.
כמה זמן נמשך קורס PHP?
משך הלימודים בקורס PHP עשוי להשתנות בין מוסד לימודים אחד למשנהו, בהתאם להיקף החומר הנלמד, קהל היעד אליו מיועדים הלימודים, סוג ההסמכה הנרכשת בסיום הקורס, מספר המפגשים השבועיים אשר מתקיימים במהלך ההכשרה ואורכו של כל אחד מן המפגשים הללו. בדרך כלל, כוללים הקורסים השונים בין 400 ל-500 שעות לימוד אקדמיות הנפרשות על פני תקופת זמן של בין חצי שנה לשנה וחצי.
חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול זה במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בבוקר. אפשרות זו מקנה יתרון מהותי עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת.
מה לומדים בקורס PHP?
תוכנית הלימודים בקורס PHP משלבת בין תכנים עיונים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים רבים, דבר המבטיח כי הכשרתם של הבוגרים היא מן המעלה הראשונה. הנושאים הנלמדים בקורס יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד המגוונים, בהתאם להיקף החומר הנלמד וסוג ההכשרה המתקבלת עם סיום הלימודים.
על פי רוב, התכנים הנלמדים בקורס כוללים את הנושאים הבאים: שפת PHP, מבוא ל-SQL, כיצד מתקינים PHP על Windows, פקודות בסיס של PHP, תנאים ולולאות, מערכים, מחרוזות, הכרות עם בסיסי נתונים, הכרות עם HTML ו-CSS, עבודה על צד שרת, יסודות אבטחת מידע וסייבר, פיתוח שירותי Web, תבניות טקסט, תבניות עיצוב, פונקציות, טיפול בשגיאות ותקלות, תכנות מונחה עצמים, חיבור שאילתות, פיתוח אפליקציות לפייסבוק, יסודות בפוטושופ, הכרות עם ספריות ועוד שלל תכנים מרתקים.
מה עושים אחרי קורס PHP?
לבוגרי קורס PHP אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, לרבות עמידה בחובת נוכחות, השתתפות פעילה בשיעורים, ביצוע התנסויות מעשיות ותרגולים, הגשת תרגילים ומטלות, הגשת פרויקט גמר ומעבר הבחינות, תוענק תעודת גמר מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם.
בפני הבוגרים עומדות אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות וחלק מן המוסדות והמכללות אף מציעים סיוע בהשתלבות בעבודה. הבוגרים יוכלו להשתלב בשוק העבודה במסגרת עולם ההיי-טק, חברות פיתוח תוכנה, חברות סטארט אפ, חברות לפיתוח משחקי מחשב, חברות לפיתוח אתרי אינטרנט ועוד. כמו כן, יוכלו הבוגרים להשתלב במסגרת מוסדות הלימוד השונים ולעבוד כחלק מצוות ההוראה, כך שיוכלו להעביר את ידיעותיהם הלאה אל דור חדש של מתכנתים.
מה אפשר ללמוד אחרי קורס PHP?
בוגרי קורס PHP המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים.
אחד התחומים בהם יוכלו הבוגרים למצוא עניין הוא קורס דוט נט (NET.). במסגרת לימודים אלו יוכשרו הבוגרים לתכנות בסביבה המתקדמת של Microsoft, דוט נט, שהיא טכנולוגיה חדשה הכוללת כלי פיתוח, יישומים ושרתים. אפשרות נוספת העומדת בפני הבוגרים היא השתלבות בקורס פיתוח אפליקציות לסלולר. קורס זה מקנה למשתתפיו הכשרה מקצועית לפיתוח תוכנות לפלטפורמות השונות, בדגש על טלפונים חכמים כמו מכשירי אפל או אנדרואיד.