לימודי וובמאסטר - ללמוד לשלוט ב-webmaster
Webmaster הינו בעל מקצוע האחראי על תחזוקתם, תפעולם, עיצובם, פיתוחם ושיווקם של אתרי אינטרנט. כיום, כמעט כל ארגון, חברה או עסק מחזיקים אתר אינטרנט המציע את שירותיהם או מקנה לגולשים מידע על עבודתם, ועל כן הדרישה למנהלי אתרים איכותיים ומקצועיים ולמפתחי אינטרנט בעלי הסמכה ראויה בפיתוח, ניהול ותחזוקת אתרים היא רבה.
על העוסקים בתפקיד זה למלא מגוון רחב של תפקידים: טיפול שוטף באתר, כתיבת תכנים, עדכון נתונים, תיקון תקלות, פיתוח האתר,
אבטחת המידע, קשרים עם ספקים ותשתיות, אחזקת האתר, עיצוב התכנים, תכנות ואף עניינים מנהליים שונים. תחום ה-Webmaster, כמו גם תחום
בניית האתרים, תפס תאוצה בשנים האחרונות כיוון שזהו כלי שיווקי, פרסומי ויעיל המוביל לחשיפה רחבה יותר ולמשיכת קהל לקוחות.
מידע כללי על קורס Webmaster
אתרי האינטרנט של הארגונים והעסקים השונים משמשים לקשר בין הארגון ללקוחות, לספקים, לעובדים, לרשויות ולקהל הרחב המהווה קהל לקוחות פוטנציאלי. אנשים פרטיים אשר מנהלים עסקים ומשווקים את עצמם באמצעות אתר אינטרנט, נעזרים גם הם במנהלי ומפתחי אינטרנט - Webmaster. בשונה מקורס בניית אתרים, כולל קורס וובמאסטר כלים לפיתוח טכני והבנתם, ייעול הממשק, פיתוח כישורי
עיצוב האתר ולמידת שפות תכנות רבות יותר.
הלימודים בקורס Webmaster כוללים ידע תיאורטי רב ומעמיק, כלים ומיומנויו מעשיות, הנלמדים באמצעות התנסויות מעשיות רבות אשר תורמות להטמעת החומר הנלמד. בוגרי הלימודים יצאו לשוק העבודה כאשר הינם בעלי ידע נרחב בטכנולוגיות Web מתקדמות, כלי ניהול תוכן, אבטחת מידע, ניהול פורומים ועוד.
למי מתאים ללמוד קורס webmaster?
הלימודים בקורס Webmaster פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו להשתלב במסלול לימודים מרתק זה, בין אם הינו בעל ידע קודם וניסיון מעשי בתחום המחשבים ובין אם לאו, הן לצורך העשרה אישית ושימוש עצמי והן לצורך השתלבות בשוק העבודה בתחום מבוקש ורווחי זה, במסגרת המשרות השונות המוצעות. הלימודים מתאימים במיוחד לכל המעוניינים להכשיר עצמם כמנהלי אתרים ולהשתלב בחברות וארגונים המחזיקים באתרי אינטרנט גדולים ודינאמיים, או בחברות העוסקות בהקמה וניהול של אתרי תוכן ומסחר.
כמו כן, מתאימים הלימודים למנהלי עסקים ובעלי עסקים, אשר יש ברצונם להקים אתר אינטרנט מוצלח ומושך, לנהל אותו ולתחזק אותו באופן שוטף בעצמם.מי יכול להתקבל לקורס Webmaster?
תנאי הקבלה לקורס Webmaster יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד המגוונים אשר מציעים רכישת הכשרה זו ובין הקורסים השונים בתחום, בהתאם לקהל היעד אליו מיועדים הלימודים וסוג ההכשרה הנרכשת עם סיומם. מרבית הקורסים בתחום פתוחים בפני הקהל הרחב, אינם מציבים תנאי קבלה גבוהים למדי ומקבלים לשורותיהם את כל המעוניינים להשתלב במסלול זה, בתנאי שהינם בוגרי 12 שנות לימוד, בעלי שליטה ברמה בסיסית בשפה האנגלית ושליטה ברמת משתמש ביישומי המחשב והאינטרנט.
כמו כן, ייתכן ויידרשו המועמדים לעבור מבחני התאמה וריאיון קבלה אישי מול ראשי מסלול הלימודים במטרה לקבוע את מידת התאמתם ללימודי התחום ולעיסוק בו. בנוסף, קורסים מתקדמים יותר דורשים כי יהיו המועמדים בעלי ידע קודם בתכנות ובעולם המחשבים.כמה זמן נמשך קורס Webmaster?
משך הלימודים בקורס Webmaster עשוי להשתנות בין מוסד לימודי אחד למשנהו, בהתאם להיקף החומר הנלמד, סוג ההסמכה הנרכשת עם סיום הלימודים, מספר המפגשים השבועיים אשר מתקיימים במהלך ההכשרה ואורכו של כל אחד מן המפגשים הללו. בדרך כלל, כוללים הקורסים בין 150 ל-300 שעות לימוד אקדמיות הנפרשות על פני תקופת זמן קצרה יחסית הנמשכת חודשים ספורים בלבד.
חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול זה במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בבוקר. אפשרות זו מהווה יתרון מהותי עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת.מה אפשר ללמוד בקורס Webmaster?
תכנית הלימודים בקורס Webmaster משלבת בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים רבים. השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים הינה מן המעלה הראשונה. הנושאים הנלמדים יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד השונים, בהתאם להיקף החומר הנלמד וסוג ההכשרה הנרכשת בסיום הלימודים.
על פי רוב, התכנים הנלמדים בקורס כוללים את הנושאים: עולם האינטרנט, מערכות הפעלה, CSS, XML, HTML, Javascript, שפת C, עיצוב ממשקים בסביבת Web, תוכנות Flash ו-Photoshop, פורטל ארגוניף קידום אתרים, ניהול אתרי תוכן ארגוניים, ניהול ידע, בסיסי נתונים, העלאת אתר לרשת, ניהול שוטף ועדכון אתר, אבטחת מידע, איתור תקלות, ניהול פורומים, עיצוב ממשק משתמש ועוד שלל תכנים מרתקים.מה עושים אחרי קורס Webmaster?
לבוגרי קורס Webmaster אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, לרבות עמידה בחובת נוכחות, השתתפות פעילה בשיעורים, ביצוע ההתנסויות המעשיות, הגשת התרגילים והמטלות, מעבר הבחינות והגשת פרויקט גמר, תוענק תעודת גמר מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם.
בפני הבוגרים עומדות אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות. הם יוכלו להשתלב בשוק העבודה במסגרת כמעט כל ארגון, עסק, חנות, חברה או אף אנשי מקצוע פרטיים המחזיקים באתרי אינטרנט ומבקשים אדם שיהיה אחראי על תפעולם ותחזוקתם השוטפת, עדכון התכנים, פתירת תקלות ועוד. אפשרות נוספת אשר עומדת בפני הבוגרים הינה פנייה לדרך עצמאית והקמת חברה פרטית משלהם בה יוכלו להציע את שירותי פיתוח אתרים שלהם עבור קהל לקוחות רחב.מה אפשר ללמוד אחרי קורס Webmaster?
בוגרי קורס Webmaster המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים. אחד התחומים בהם יוכלו הבוגרים למצוא עניין הוא
קורס הבטחת איכות - QA. במסגרת לימודים אלו יוכשרו הבוגרים לעריכת מבדקים השוואתיים פנימיים וחיצוניים, שימוש בכלים סטטיסטיים והתנהגותיים, מדידות איכות, גורמי איכות ועוד, במטרה לבצע תפקיד מבוקש וחשוב זה.
תחום נוסף בו יוכלו הבוגרים להשתלב הינו
תואר ראשון בהנדסת תוכנה. לימודים אלו מכשירים את בוגריהם לתכנון, עיצוב, הקמה ותחזוקה של תוכנות ומחשבים, בהתבסס על ידע רחב ב
מדעי המחשב,
הנדסת החשמל,
אלקטרוניקה ועוד.
למי מתאים ללמוד קורס webmaster?