לימודי אבטחת מידע - להגן על המידע בארגון
אבטחת מידע הינה תחום הכולל מערכות מחשוב ארגוניות שונות כמו תחנות משתמש סופי, מערכות הפעלה, מערכות תקשורת, שרתים, רשתות תקשורת ואינטרנט ועוד. ההנחה הקיימת בבסיס תחום זה הינה כי כל רשת אפשר לפרוץ ולכן יש לנקוט בכל האמצעים האפשריים על מנת להגן על המידע, בין אם מדובר באנשים פרטיים ובין אם מדובר בארגונים, עסקים, גורמים מדיניים או חברות. ביצוע פעולות אבטחת המידע מקטינות את הסיכוי לאיבוד מידע ופריצה למאגרי המידע.במאה העשרים ואחת, הפכו איומי הסייבר לסכנה ממשית שכן נתונים רבים מוחזקים במאגרי המידע וברשתות השונות, בין אם מדובר במידע אישי, מידע עסקי או מידע בטחוני. מתוך מטרה להגן על מידע רגיש זה, התפתח תחום אבטחת המידע והפך לפופולארי ומבוקש ביותר בשוק העבודה.
מידע כללי על קורס אבטחת מידע
תחום אבטחת המידע עוסק בהגנה על מאגרי מידע שונים מפני גישה בלתי מורשית ומפני גורמים שיכולים להשתמש במידע זה לצורך פגיעה בצד השני. אנשי אבטחת המידע בארגונים השונים מהווים את התשתית הבטחונית בנוגע לפעילות העסק ועליהם מונחת אחריות רבה בנושא שמירת המידע הרגיש מפני גורמים לא רצויים.
הלימודים בקורס אבטחת מידע מקנים למשתתפים ידע תיאורטי נרחב ומעמיק, כלים ומיומנויות מעשיות להשתלבות בתחום מרתק זה, תוך מתן דגש לטכניקות הצפנה, גיבוי, הרשאה והזדהות. מומחי אבטחת המידע יוכלו להתמקצע במגוון תחומים, ביניהם: מיישם אבטחת מידע, מבקר אבטחת מידע, מומחה סייבר, מומחה ניטור ארועי תקיפה, מומחה מודיעין ברשת, מומחה כתיבת נוזקות, מומחה אבטחה פיזית למערכות המידע, ניהול פרויקטים באבטחת מידע, עריכת חקירות ועוד.
למי מתאים קורס אבטחת מידע?
הלימודים בקורס אבטחת מידע פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו להשתלב בתחום לימודים מרתק זה, בין אם הינו בעל ידע קודם וניסיון מעשי בתחום ובין אם לאו, הן לצורך העשרה אישית ופיתוח עצמי והן לצורך רכישת הכשרה מקצועית והשתלבות בשוק העבודה במסגרת תחום רווחי ומבוקש זה.הלימודים מתאימים במיוחד לאנשי תשתיות, טכנאי PC, אנשי סיסטם, אנשי רשתות תקשורת, טכנאי מחשבים אישיים, עובדי מערכות מידע וכל הפועלים בתחום התמיכה הטכנית, המעוניינים להעשיר את ארגז הכלים המקצועי שלהם, לרכוש כלים ומיומנויות חשובים, באמצעותם יוכלו להגן על מידע רגיש וחשוב ולהשתלב בעבודות שונות ומאתגרות בתעשייה בתחום חשוב זה.
למי מתאים להתקבל לקורס אבטחת מידע?
תנאי הקבלה לקורס אבטחת מידע יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד המגוונים אשר מציעים רכישת הכשרה זו ובין הקורסים השונים בתחום, בהתאם לקהל היעד אליו מיועדים הלימודים וסוג ההכשרה הנרכשת בסיומם. מרבית הקורסים אינם דורשים מהמועמדים להיות בעלי ידע וניסיון קודמים בתחום, אך מציבים כתנאי שליטה בשפה האנגלית ובאנגלית טכנית ברמה גבוהה ושליטה בשימוש במחשב ברמת משתמש.חלק מן המוסדות אף דורשים כי יעברו המועמדים מבחן בקיאות בנושא יסודות המחשוב, נוסף על ראיון קבלה אישי מול ראשי מסלול הלימודים, במטרה לקבוע את מידת התאמתם ללימודי התחום ולעיסוק בו. ישנם קורסים הדורשים כי יהיו המועמדים בעלי רקע בתחומי התכנות, המחשבים, רשתות התקשורת או מערכות המידע.
כמה זמן נמשך קורס אבטחת מידע?
משך הלימודים בקורס אבטחת מידע עשוי להשתנות בין מוסד לימודי אחד למשנהו, בהתאם להיקף החומר הנלמד, סוג ההכשרה הנרכשת עם סיום הלימודים, מספר המפגשים השבועיים אשר מתקיימים במהלך ההכשרה ואורכו של כל אחד מן המפגשים הללו. בדרך כלל, נמשכים הקורסים הבסיסיים בין 100 ל-120 שעות לימוד אקדמיות הנפרשות על פני תקופת זמן של כחצי שנה. לימודים מעמיקים יותר כוללים לרוב בין 150 ל-300 שעות לימוד אקדמיות הנפרשות על פני תקופת זמן של בין תשעה חודשים לשנתיים.חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול זה במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בבוקר. אפשרות זו מהווה יתרון מהותי עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת.
מה לומדים בקורס אבטחת מידע?
תכנית הלימודים בקורס אבטחת מידע משלבת בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים. השילוב בין שני אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים הינה מן המעלה הראשונה. הנושאים הנלמדים יכולים להשתנות בין הקורסים השונים בהתאם לקהל היעד אליו מיועדים הלימודים וסוג ההכשרה הנרכשת עם סיומם.על פי רוב, התכנים הנלמדים בקורס כוללים את הנושאים: שרתים ושרתים מאובטחים, מכרת מערכות הפעלה, תקשורת, אבטחת תכנים ומידע בארגון, אבטחת רשתות, אבטחה במסחר אלקטרוני, כלים המאפשרים פריצה למערכות, הכרת מערכות טכניות מתקדמות לאבטחת מידע, הזדהות, הצפנה, גיבויים, וירוסים ודרכי הגנה, ניתוח, תכנון והקמה של מערכות לאבטחת מידע, הטמעת נהלי עבודה, ניהול פרויקטים בסביבת מחשוב, אבטחת חומרה וקושחה, מושגי יסוג באבטחת מידע, בניית רשת מאובטחת, אתיקה מקצועית ועוד.
מה עושים אחרי קורס אבטחת מידע?
לבוגרי קורס אבטחת מידע אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, לרבות עמידה בחובת נוכחות, השתתפות פעילה בשיעורים, ביצוע ההתנסויות המעשיות, הגשת התרגילים והמטלות ומעבר הבחינות, תוענק תעודת גמר מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם. חלק מן המכללות אף מציעות תעודו הסמכה יוקרתיות מטעם חברת Microsoft, Cisco וכדומה.בפני הבוגרים עומדות אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות. הם יוכלו להשתלב בשוק העבודה במסגרת ניהול אבטחת מידע וייעוץ אבטחת מידע בארגונים, עסקים וחברות, בחברות היי טק, חברות מנהל ציבורי ועוד, לשמור על אתרי אינטרנט וחברות מפני פריצות וריגול של גורמים עוינים.
מה אפשר ללמוד אחרי קורס אבטחת מידע?
בוגרי קורס אבטחת מידע המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים. אחת האפשרויות העומדת בפני הבוגרים הינה קורס ניתוח מסד נתונים - קורס SQL. במסגרת לימודים אלו יוכשרו הבוגרים לעיבוד מידע בבסיסי נתונים, ניהול בסיסי נתונים ועבודה משולבת עם חומרה ואבטחת מידע, באמצעות ידע תיאורטי ומעשי נרחב ומעמיק.תחום לימודים נוסף בו יוכלו הבוגרים למצוא עניין הוא קורס בדיקות תוכנה. המשתתפים בלימודים אלו יוכשרו לביצוע תהליכי אבטחת איכות במטרה להבטיח את טיבו של המוצר בכל שלבי הייצור.