לימודי LINUX - להכיר את מערכת ההפעלה LINUX
מערכת Linux הינה אחת המערכות הנפוצות ביותר בעולם, אשר תוכנות ומערכות רבות מושתתות עליה ומבוססות על הקודים שלה. מערכת זו מספקת למתכנתים השונים חופש וגמישות ועל כן הפכה למבוקשת ופופולארית במסגרת חברות היי טק ומחשבים בעולם. המערכת משמשת כשרת, תחנת עבודה, מחשב שולחני ועוד. זוהי תוכנת קוד פתוח המאפשרת שימוש חופשי, שינוי והפצה ללא תשלום או תמורה. בנוסף, לינוקס אינה דורשת משאבים רבים לצורך ניהולה והיא מנוהלת ברמת
אבטחת מידע גבוהה.
מערכת לינוקס מותקנת על שרתים כבדים בחברות, ארגונים ומוסדות לימוד ולאחרונה החלו להשתמש בה גם במערכות ביתיות והתקנים ניידים שונים. השליטה במערכת מאפשרת השתלבות בעולם ה
תכנות בדרך נגישה יחסית, אשר מהווה בסיס להתמקצעות כמתכנת מיומן.
מידע כללי על קורס Linux
מערכת ההפעלה Linux הינה מערכת נוחה להפעלה המשמשת תכנתים ומנהלי IT ומעניקה פתרונות רבים, דינאמיים ובלתי נפרדים עם מערכות קיימות שונות. כמו כן, מעניקה זו סביבת פיתוח נוחה ויציבה ומשתמשת בקוד פתוח המאפשר ביצוע שינויים. את מערכת לינוקס ניתן להוריד מהאינטרנט בחינם או לרכוש מאחד המפיצים בתמורה לתשלום סמלי. באמצעות המערכת ניתן לפתח יישומים שונים כמו דפדפני אינטרנט, תוכנות מולטימדיה, תוכנות עריכה גרפית, עיבוד תמלילים ועוד.
הלימודים בקורס Linux מקנים למשתתפים ידע תיאורטי נרחב, כלים ומיומנויות מעשיות לשימוש במערכת הפעלה זו, הן לצורך שימוש אישי בפיתוח והן לעבודה על שרתי אינטרנט ותקשורת, תוך מתן דגש לשינוי המערכת לפי הצרכים האישיים של כל אחד מן המשתמשים.למי מיועד קורס Linux?
הלימודים בקורס Linux פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו להשתלב בתחום לימודים מרתק זה, בין אם הינו בעל רקע או ניסיון קודמים בתחום ובים אם לאו, הן לצורך שימוש אישי והן לצורך השתלבות בשוק העבודה כאנשי מקצוע בתחום מבוקש ורווחי זה. הקורסים הבסיסיים פונים לחסרי ידע בתחום התכנות ומטרתם היא רכישת הכשרה איכותית על עבודה עם מערכת הפעלה זו. הקורסים המתקדמים פונים לעוסקים בעולם המחשבים וההיי טק או לבוגרי הקורסים הבסיסיים.
הלימודים מתאימים במיוחד לאנשי IT, אחראים על
בניית אתרים,
מנהלי רשתות, טכנאי מחשבים וכדומה, המעוניינים להשתלב בתחום ההיי טק, לתפעל אתרי אינטרנט ומערכות ולהתמקצע בעבודה ובתכנות מערכת ההפעלה ויישומיה השונים.
מי יכול להתקבל לקורס Linux?
תנאי הקבלה לקורס Linux יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד השונים המציעים הכשרה זו ובין הקורסים המגוונים בתחום, בהתאם לקהל היעד אליו מיועדים הלימודים, סוג ההכשרה הנרכשת עם סיומם ומטרת הלימודים. בכדי להתקבל לקורסים הבסיסיים בתחום, רוב המוסדות אינם דורשים ידע או ניסיון קודם, אמנם רקע בתחום יכול להוות יתרון. בכדי להתקבל לקורסים המתקדמים בתחום, על המועמדים להיות מנוסים בעבודה עם מערכת לינוקס או בעלי תעודה המעידה על סיום הקורסים הבסיסיים.
דרישות הקבלה הנפוצות לקורסי Linux הינן שליטה ברמה בסיסית בשפה האנגלית, הכרות בסיסית ברמת משתמש עם עולם המחשבים והאינטרנט ומעבר ריאיון קבלה מול ראשי מסלול הלימודים שמטרתו לקבוע את מידת התאמתם של המועמדים ללימודי התחום ולעיסוק בו.כמה זמן נמשך קורס Linux?
משך הלימודים בקורס Linux עשוי להשתנות בין מוסד לימודי אחד למשנהו, בהתאם להיקף החומר הנלמד, סוג ההסמכה הנרכשת עם סיום הלימודים, מספר המפגשים השבועיים אשר מתקיימים במהלך ההכשרה ואורכו של כל אחד מן המפגשים הללו. הקורסים המקיפים בתחום כוללים בין 200 ל-400 שעות לימוד אקדמיות הנפרשות על פני תקופת זמן של בין שנה לשנה וחצי. קורסים למתקדמים כוללים בין 50 ל-150 שעות לימוד אקדמיות.
חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול זה במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בבוקר. אפשרות זו מהווה יתרון מהותי עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת.מה לומדים בקורס Linux?
תכנית הלימודים בקורס Linux משלבת בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים רבים בעבודה על המערכת, דבר המבטיח כי הכשרתם של הבוגרים הינה מן המעלה הראשונה. הנושאים הנלמדים יכולים להשתנות בין הקורסים השונים בהתאם לקהל היעד אליו מיועדים הלימודים והיקף החומר הנלמד.
על פי רוב, התכנים הנלמדים בקורס כוללים את הנושאים: מבוא לרשתות ותקשורת מחשבים, ניהול קבצים ותיקיות, הכרות עם תוכנות משתמש, מבנה רשת, העברת אותות, סוגי רשתות קיימים, התאמה בין סוג הרשת לצרכי המשתמש, מודל השכבות OSI, ניהול משתמשים וקבוצות במערכת, הכרת הגדרות המערכת, נושאי אבטחה, תקלות אופייניות וטיפול בהן, ניווט ותפעול מערכת לינוקס, סקריפטים, Editing Files, Linux System Administration, משתמשי קצה ועוד שלל תכנים מרתקים.מה עושים אחרי קורס Linux?
לבוגרי קורס Linux אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, לרבות עמידה בחובת נוכחות, השתתפות פעילה בשיעורים, ביצוע ההתנסויות המעשיות, הגשת התרגילים והמטלות ומעבר הבחינות, תוענק תעודת גמר מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם. חלק מן המוסדות אף מקנים לבוגריהם תעודה בינלאומית יוקרתית מטעם חברות וארגונים רלוונטיים כמו הסמכת RHCE מטעם חברת Red Hat, קבלת הסמכות אלו תלויות במעבר בחינות חיצוניות.
בפני בוגרי הקורס עומדות אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות. הם יוכלו להשתלב בשוק העבודה במסגרת חברות, ארגונים ועסקים שונים כמו חברות היי טק, מוסדות אקדמיים, מוסדות לימוד ובתחומים שונים בתעשייה.מה אפשר ללמוד אחרי קורס Linux?
בוגרי מסלול הלימודים המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע מיומנים ואיכותיים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים. אחת האפשרויות העומדת בפני הבוגרים הינה השתלבות ב
קורס פיתוח תוכנה. לימודים אלו מכשירים את בוגריהם במרב הידע, הכלים והמיומנויות בתחום ומקנים להם הכרות עם שפחות התכנות החשובות ביותר כך שיוכלו לעסוק בפיתוח מערכות ותוכנות.
תחום נוסף בו יוכלו הבוגרים למצוא עניין הוא
לימודי הנדסת מחשבים. במסגרת לימודים אלו לתואר ראשון, יעסקו הבוגרים בתחומי הנדסת התוכנה, הנדסת החומרה ורשתות מחשבים, ויוכשרו כאנשי מקצוע איכותיים בתחום המחשבים.