מה כדאי לדעת על קורס פיסול וקדרות?
הפיסול והקדרות מלווים את האדם כבר משחר ההיסטוריה ובמהלך השנים התפתחו טכניקות ושיטות נוספות ומתקדמות בתחומים אמנותיים ומרתקים אלו. נוסף על המשמעות האמנותית, היצירה החזותית והשימוש בחומר הגלם, מאפשרים תחומים אלו הבעה חופשית ואישית דרך עיצוב. בנוסף, המגע בחומר מקנה רוגע, שלווה, כוח, עוצמה, כלי לתקשורת בלתי מילולית ולעיתים אף כלי לטיפול באומנות.
הלימודים בקורס פיסול וקדרות כוללים ידע תיאורטי מקיף, כלים ומיומנויות מעשיות למתן ביטוי לרעיונות פנימיים באמצעות עיבוד חומרים. המשתתפים יוכשרו בעקרונות הפיסול המגוונים, דרכי עבודה, תכונות חומרי הגלם השונים, טכניקות מגוונות ליצירה ועוד, כך שיוכלו לצאת אל שוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים עם סיום לימודים מעמיקים ומרתקים אלו. אנשים שמתעניינים בלימודי פיסול וקדרות יוכלו ליהנות גם מלימודי נגרות, לימודי עיצוב בנייר וכדומה.
הלימודים בקורס פיסול וקדרות כוללים ידע תיאורטי מקיף, כלים ומיומנויות מעשיות למתן ביטוי לרעיונות פנימיים באמצעות עיבוד חומרים. המשתתפים יוכשרו בעקרונות הפיסול המגוונים, דרכי עבודה, תכונות חומרי הגלם השונים, טכניקות מגוונות ליצירה ועוד, כך שיוכלו לצאת אל שוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים עם סיום לימודים מעמיקים ומרתקים אלו. אנשים שמתעניינים בלימודי פיסול וקדרות יוכלו ליהנות גם מלימודי נגרות, לימודי עיצוב בנייר וכדומה.
מידע נוסף:
למה כדאי לעשות קורס פיסול וקדרות?
קדרות היא עיסוק אמנותי עתיק במסגרתו מקנה האומן חיים לחומר, מעצב אותו ומשנה אותו למטרותיו יצירה של כלים שונים. אמנות הפיסול היא אמנות עתיקת יומין גם היא, במסגרתה יוצר האמן יצירה תלת ממדית. שני התחומים הללו מאפשרים ביטוי אמנותי אישי וייחודי המשלב בין מגע לבין חומר בצורת דגם, כלי או פסל.
הקדרות והפיסול נכללים בתוך ענף האמנויות הפלסטיות, כמו למשל הציור והרישום, ואלו עושים שימוש בחומרי גלם שונים כמו אבן, ברזל, פלסטיק, קרמיקה ועוד. עבודתו של האמן בתחומים אלו דורשת יצירתיות רבה ושליטה בטכניקות עבודה מגוונות המשמשות לצורך העברת רגשות, מחשבות, דעות, חוויות אישיות, ערכים וכישורים בצורה מוחשית. טכניקות מורכבות אלו נלמדות בקורסי פיסול וקדרות.
למי מתאים קורס פיסול וקדרות?
הלימודים בקורס פיסול וקדרות פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו להשתלב במסלול לימודים מרתק, מהנה, מאתגר ומספק זה, בין אם הוא בעל ידע קודם וניסיון מעשי בתחום האמנות הפלסטית ובין אם לא, הן לצורך העשרה אישית ושימוש עצמי והן לצורך רכישת מקצוע חדש והשתלבות בשוק העבודה בתחום מבוקש זה.
הלימודים מתאימים במיוחד לאנשים יצירתיים, חובבי אמנות, בעלי חוש אסתטי מפותח ובעלי כשרון לעבודת כפיים, המעוניינים להתמקצע בתחומי אמנויות עתיקים אלו שהולכים, מתפתחים ומתעדכנים מידי תקופה. כמו כן, הלימודים מתאימים לציירים, צלמים, בוגרי תואר ראשון באמנות וכדומה, אשר יש ברצונם להעשיר את ארגז הכלים המקצועי שלהם ולרכוש הכשרה בתחום אמנותי נוסף.
מה תנאי הקבלה לקורס פיסול וקדרות?
תנאי הקבלה לקורס פיסול וקדרות יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד המגוונים אשר מציעים רכישת הכשרה זו ובין הקורסים השונים בתחום, בהתאם לקהל היעד אליו מיועדים הלימודים וסוג ההכשרה הנרכשת עם סיומם. בדרך כלל, הקורסים פתוחים בפני הקהל הרחב, אינם מציבים דרישות קבלה כלל ומקבלים לשורותיהם את כל המעוניינים להשתלב במסלול לימודים מרתק זה.
חלק מן הקורסים דורשים כי המועמדים יהיו בעלי ידע קודם וניסיון בתחום, בעלי היכרות עם שיטות עבודה וצורות פיסול, ואף כי יעברו מבחני קבלה ייעודיים ויציגו תיק עבודות במטרה לסנן את המועמדים המתאימים ביותר. כמו כן, סביר להניח כי המועמדים יידרשו לעבור ריאיון קבלה אישי מול ראשי מסלול הלימודים מתוך מטרה לקבוע את מידת התאמתם ללימודי התחום ולעיסוק בו.
כמה זמן נמשך קורס פיסול וקדרות?
משך הלימודים בקורס פיסול וקדרות עשוי להשתנות בין מוסד לימודים אחד למשנהו, בהתאם להיקף החומר הנלמד, סוג ההכשרה הנרכשת עם סיום הלימודים, קהל היעד אליו מיועדים הלימודים, מספר המפגשים השבועיים אשר מתקיימים במהלך ההכשרה ואורכו של כל אחד מן המפגשים הללו. בדרך כלל, הלימודים כוללים בין 100 ל-300 שעות לימוד אקדמיות הנפרשות על פני תקופת זמן של בין חצי שנה לשנתיים. עם זאת, ישנם קורסים מזורזים אשר נמשכים חודשים אחדים בלבד או קורסים מעמיקים במיוחד אשר נפרשים על פני תקופת זמן של כארבע שנים.
חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול הלימודים במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בבוקר. אפשרות זו מקנה יתרון עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך שאין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת.
מה לומדים בקורס פיסול וקדרות?
תוכנית הלימודים בקורס פיסול וקדרות משלבת בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים רבים. השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים היא מן המעלה הראשונה. הנושאים הנלמדים יכולים להשתנות בין הקורסים המגוונים, בהתאם להיקף החומר הנלמד וקהל היעד אליו מיועדים הלימודים.
על פי רוב, התכנים הנלמדים בקורס כוללים את הנושאים הבאים: קדרות אבניים, פיסול קרמי, פיסול בברזל, קדרות, פיסול בקרמיקה, פיסול בעץ, פיסול ברשת ציור, ההיסטוריה של הפיסול והקדרות, תבליט, שיטות ותהליכי עבודה עם חומרים שונים, עיסת נייר, פיתוח חשיבה יצירתית, שימוש בצבעים, היכרות עם ציוד העבודה, גימור ועיטור, הפסיכולוגיה של האמנות, מסקיצה למוצר מוגמר, התאמת החומר לתוצר ועוד שלל תכנים מרתקים.
מה עושים אחרי קורס פיסול וקדרות?
לבוגרי קורס פיסול וקדרות אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, לרבות עמידה בחובת נוכחות, השתתפות פעילה בשיעורים, ביצוע התנסויות מעשיות, הגשת תרגילים ומטלות ומעבר בחינות, תוענק תעודת גמר מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם.
בוגרי קורס פיסול וקדרות הם אנשי מקצוע מבוקשים בשוק העבודה, ועומדות בפניהם אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות. הבוגרים יוכלו להשתלב בשוק העבודה במסגרת בתי מלאכה ויצירה, מפעלים לפיסול וקדרות וכדומה. בנוסף, יוכלו הבוגרים לפנות לתחום הטיפולי ולסייע לאנשים להתמודד עם בעיותיהם במסגרת קופות חולים, קליניקות פרטיות ועוד. אפשרות נוספת העומדת בפני הבוגרים היא פנייה לדרך עצמאית, יצירת פסלים וכלים, הצגתם בתערוכות ובגלריות ומכירתם לקהל לקוחות רחב.
מה אפשר ללמוד אחרי קורס פיסול וקדרות?
בוגרי קורס פיסול וקדרות המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים.
אחת האפשרויות העומדת בפני הבוגרים היא השתלבות בקורס הוראת אמנות. במסגרת לימודים אלו יוכשרו הבוגרים ללימוד ילדים, בני נוער ומבוגרים על ייחודה של האמנות, השפעותיה וחשיבותה, תוך שימוש במרב הידע, הכלים והמיומנויות בתחום. תחום לימודים נוסף בו יוכלו הבוגרים למצוא עניין הוא קורס אוצרות ומוזיאולוגיה. לימודים אלו מכשירים את בוגריהם לסידור יצירות אמנות בתערוכות ובגלריות תוך העברת מסר ייחודי ויצירת סיפור וקשר בין המוצגים השונים בחלל.