ייעוץ לימודים חינם
תואר ראשון בפסיכולוגיה וחינוך

תואר ראשון בפסיכולוגיה וחינוך

מה כדאי לדעת על לימודי פסיכולוגיה וחינוך?

לימודי פסיכולוגיה וחינוך הם לימודים מרתקים ומעניינים במיוחד משום שהם מהווים שילוב ייחודי המותאם לאנשים שיש ברצונם לעבוד עם בני אדם ולהשפיע על חייהם. לימודי פסיכולוגיה הינם חלק מהפקולטה ללימודי מדעי החברה ואלו עוסקים בחקר נפשם והתנהגותם של בני אדם וכן בדרכים השונות הקיימות לטיפול בהם. לימודי חינוך הינם תחום העומד בפני עצמו ועוסק בהכשרת מורים ומדריכים אשר יהיו אחראיים על עיצוב הלמידה וההתנסות של הדור הבא. 

שני תחומי העיסוק הללו שייכים שניהם לעבודה עם בני אדם, הבנתם ודרכי ההתמודדות עימם. השילוב בין שני התחומים יוצר חיבור חזק ומשמעותי אשר מסייע לבעלי המקצוע בתחום להבין את נפש האדם ולטפל בה בצורה טובה יותר.
מידע נוסף:
פתיחה

למה כדאי לעשות תואר ראשון בפסיכולוגיה וחינוך?

מסלול הלימודים לתואר ראשון בפסיכלוגיה וחינוך הינו מסלול מבוקש ופופולארי במיוחד, שכן הוא משלב בין שני תחומים משלימים ונדרשים במיוחד בשוק העבודה. שני תחומים הללו שונים אחד מן השני, אך משיקים זה לזה בנקודות שונות, שכן שניהם עוסקים בבני אדם, הבנתם ודרכי ההתמודדות עימם. השילוב בין שניהם מציע כלים מתחום החינוך מצד אחד וכן תיאוריות וגישות מתחום הפסיכולוגיה מצד שני.

הלימודים בתואר ראשון בפסיכולוגיה וחינוך מכשירים את בוגריהם לעיסוק בתחום הטיפול בפסיכולוגי, אבחון תעסוקתי, משאבי אנוש, גיוס עובדים, השמה, ייעוץ ארגוני, הדרכה, רווחת עובדים וכדומה, וכן לתפקידים במסגרת החינוך הפורמלי והבלתי פורמלי. הכתנית המשולבת מקנה כלים לניתוח האישיות ונפש האדם תוך הכרת ההסברים והפתרונות לביטויים ההתנהגותיים השונים.
פתיחה

למי מתאים ללמוד פסיכולוגיה וחינוך?

הלימודים במסלול לתואר ראשון בפסיכולוגיה וחינוך פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו לרכוש הכשרה ייחודית ומרתקת המשלבת בין שני מקצועות שונים, מעניינים ומבוקשים במיוחד, הן לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים והן לצורך רכישת הכשרה מקצועית באמצעותה יוכלו להשתלב בשלל המשרות המוצעות בשוק העבודה.

הלימודים מתאימים במיוחד לאנשים סבלניים וסובלניים, אשר יש ברצונם להבין בצורה טובה יותר את בני האדם, את אישיותם ונפשם, תוך הכרות עם ההסברים והפתרונות הקיימים לבעיות התנהגותיות שונות, באמצעות מרב הידע, הכלים והמיומנויות משני המקצועות הללו.
פתיחה

מה תנאי הקבלה לתואר ראשון בפסיכולוגיה וחינוך?

תנאי הקבלה ללימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה וחינוך יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד המגוונים אשר מציעים רכישת הכשרה מבוקשת זו. אמנם, על פי רוב מתבססות דרישות הקבלה על ממוצע ציונים משוקלל בין ציון הבגרות לבין ציון הבחינה הפסיכומטרית. חשוב לזכור כי ישנם מוסדות אשר מאפשרים קבלה רק על סמך ציון המבחן הפסיכומטרי או על סמך תעודת בגרות מלאה או חלקית. 

ישנם מוסדות לימוד אשר דורשים כי יעברו המועמדים ריאיון קבלה אישי מול ראשי מסלול הלימודים, זאת על מנת לקבוע את מידת התאמתם ללימודי התחום ולעיסוק בו. כדאי לפנות אל מוסד הלימודים בו אתם מעוניינים ללמוד ולברר מהן הדרישות אותן הוא מציב. כמו כן, ניתן לקרוא עוד בנושא תנאי הקבלה בקישורים הבאים: תנאי קבלה - לימודי פסיכולוגיה, תנאי קבלה - לימודי חינוך.
פתיחה

כמה זמן נמשכים לימודי פסיכולוגיה וחינוך?

משך הלימודים במסלול לתואר ראשון בפסיכולוגיה וחינוך עשוי להשתנות בין מוסד לימודי אחד למשנהו, בהתאם להיקף החומר הנלמד והאילוצים השונים של הסטודנטים הלומדים. בדרך כלל, נפרשים הלימודים על פני תקופת זמן של בין שלוש שנים לארבע שנים.

חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול הלימודים במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בוקר. אפשרות זו מהווה יתרון עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת. כך יוכלו ללמוד בשעות ובזמנים המתאימים להם ביותר.
פתיחה

מה לומדים בתואר ראשון בפסיכולוגיה וחינוך?

תכנית הלימודים במסלול לתואר ראשון בפסיכולוגיה וחינוך משלבת בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים רבים. השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים הינה מן המעלה הראשונה.

בדרך כלל, התכנים הנלמדים במסלול זה כוללים את הנושאים: מבוא לפסיכולוגיה, פסיכולוגיה התפתחותית, התנהגות ארגונית, פסיכולוגיה קוגנטיבית, תיאוריות אישיות, פסיכולוגיה חברתית, פסיכופתולוגיה, פסיכולוגיה חינוכית, תכנון פיתוח ויישום תכניות לימודים, מנהיגות ויישומיה בחינוך, סוגיות מיוחדות בחינוך, חינוך מיוחד, חינוך סביבתי, מטאפורה בחשיבה חינוכית ועוד שלל תכנים מרתקים משני הענפים הללו. 
פתיחה

מה עושים עם תואר ראשון בפסיכולוגיה וחינוך?

לבוגרי מסלול הלימודים לתואר ראשון בפסיכולוגיה וחינוך אשר יעמדו בהצלחה בכל הדרישות יוענק תואר ראשון B.A בפסיכולוגיה ותעודת B.Ed בחינוך. ייתכן כי יידרשו הבוגרים להשלים את לימודיהם לתעודת הוראה כתלות במסגרת ההכשרה של מוסד הלימודים, ובמקרה זה תעודת תואר ראשון בחינוך תוענק להם רק לאחר השלמת לימודי התעודה.

בפני בוגרי לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה וחינוך עומדות אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות, שכן בעלי מקצוע איכותיים ומיומנים בתחום זה נחשבים למבוקשים ונדרשים במיוחד בשוק העבודה. הם יוכלו להשתלב הן במסגרת החינוך הפורמלי והן במסגרת החינוך הבלתי פורמלי, בתפקידי הוראה, חינוך, הדרכה, ייעוץ, ניהול וכדומה. כמו כן, יוכלו הבוגרים להשתלב במחלקות הדרכה ומשאבי אנוש, ארגונים חברתיים, מערכות טיפוליות וארגוניות ועוד.
פתיחה

מה אפשר ללמוד אחרי תואר ראשון בפסיכולוגיה וחינוך?

בוגרי לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה וחינוך המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים. אחת האפשרויות העומדת בפני הבוגרים הינה השתלבות בלימודי תואר שני בפסיכולוגיה. לימודים מקיפים ומעמיקים אלו מקנים את האפשרות להשתלב בשוק העבודה כפסיכולוגים, תוך בחירת תחום התמחות ספציפי ולאחר מעבר של התנסות מעשית.

תחום לימודים נוסף בו יוכלו הבוגרים למצוא עניין הינו קורס פסיכותרפיה. במסגרת לימודים אלו יוכשרו הבוגרים להבנת נפש האדם ותהליכי הטיפול בה, תוך רכישת מיומנויות לעריכת טיפול פסיכולוגי וסיוע למטופלים בהתמודדות עם אתגרים שונים.
ייעוץ לימודים אישי חינם
מלא/י פרטיך ונציגנו יתקשרו אליך בתוך זמן קצר.
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח בע"מ