ללמוד תהליכים כלכליים והשפעתם על החינוך
לימודי כלכלה וחינוך הינם לימודים רב תחומיים מהווים שילוב ייחודי ומרתק במיוחד המקשר בין שני תחומי עניין נפרדים מתוך מטרה ליצור מיזוג בין שני ענפים מובילים בארץ ישראל.
לימודי כלכלה שייכים לפקולטה ל
מדעי החברה ועוסקים בעיקר בתנהגויות הפרט והחברה ובתהליכים המשפיעים על הכלכלה המקומית והעולמית.
לימודי חינוך הינם תחום העומד בפני עצמו ועוסק בהכשרת הסטודנטים כמורים ומדריכים שתפקידם הוא להיות אחראיים על עיצוב הלמידה וההתנסות של הדור הבא. על אף הקונוטציה השלילית שמעורר תחום החינוך לעיתים, הביקוש ללימודי חינוך גבוה במיוחד.
התנהלות כלכלית היא עניין חינוכי חשוב ומשמעותי ולכן שני התחומים הנפרדים בעצם שלובים זה בזה. הכלכלה אינה מושתת אך ורק על עובדות, כפי שנהוג לחשוב, אלא מושפעת רבות גם מגורמים מדיניים, עסקיים, חינוכיים וסביבתיים.
מידע כללי על לימודי כלכלה וחינוך
תואר ראשון דו חוגי בכלכלה וחינוך, אשר נחשב למבוקש ופופולארי במיוחד, חושף את הסטודנטים למגוון רחב של נושאים מתוך שני תחומי ידע שונים ומעמיקים אלו.
לימודי כלכלה מקנים לבוגרים שיטות להבנה וניתוח של התנהגויות ומנגנונים כלכליים ואילו
לימודי חינוך מכשירים את בוגריהם להשתלבות בעולם החינוך.
הלימודים במסלול לתואר ראשון בכלכלה וחינוך כוללים ידע תיאורטי מקיף, כלים ומיומנויות מעשיות רבות, כאשר תכני הלימוד מתחום הכלכלה עוסקים בפן החומרי של החברה האנושית אשר פועל למען ניתוח וסיפוק פתרונות לבעיות שונות ואילו תחום החינוך עוסק בהקניית ערכים והעברת מסרים חינוכיים לדור הבא. התחום החינוכי בעצם מיישם את התכנים הפיננסי למען חינוך ואימון פיננסי.
למי מיועדים לימודי כלכלה וחינוך?
הלימודים במסלול לתואר ראשון בכלכלה וחינוך פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו להשתלב במסלול לימודים רב תחומי, מרתק ומעמיק זה אשר משלב בין שני תחומי ידע נפרדים ומעניינים, המעוניינים לעבור הכשרה מקצועית ואיכותית, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך רכישת מקצוע חדש והשתלבות בשוק העבודה בתחום מבוקש זה.
הלימודים מתאימים במיוחד לאנשים סבלניים וסובלניים, בעלי ראש ריאלי ואנליטי אשר נמשכים אל התחום הפיננסי ואוהבים לעבוד עם מספרים, המעוניינים להקנות לתלמידים ערכים ומסרים חינוכיים באמצעות מרב הטכניקות והכלים הנדרשים. השילוב בין הכלכלה לחינוך מהווה יישום של התכנים הפיננסים הנלמדים למטרת חינוך פיננסי.מי יכול להתקבל לתואר ראשון בכלכלה וחינוך?
תנאי הקבלה ללימודי תואר ראשון בכלכלה וחינוך יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד המגוונים אשר מציעים רכישת הכשרה מבוקשת זו. אמנם, בדרך כלל מתבססות הדרישות על שקלול בין ממוצע הבגרויות לבין ציון הבחינה הפסיכומטרית. חלק מן המכללות אף מאפשרות קבלה על סמך אחד מן הפרמטרים הללו.
בדרך כלל, נדרשים המועמדים לעמוד בתנאי הקבלה לשני התארים גם יחד.
תנאי הקבלה ללימודי כלכלה מתבססים בדרך כלל על ציון פסיכומטרי של בין 580 ל-650 לפחות וממוצע בגרויות של בין 80 ל-95 ומעלה.
תנאי הקבלה ללימודי חינוך מתבססים על ממוצע בגרויות סביר ועל ציון פסיכומטרי של בין 485 ל-550 ומעלה. כדאי לברר מול מוסד הלימודים בו אתם מתעניינים ללמוד מהן הדרישות אותן הוא מציב.
כמה זמן נמשכים לימודי כלכלה וחינוך?
משך הלימודים במסלול לתואר ראשון בכלכלה וחינוך עשוי להשתנות בין מוסד לימודי אחד למשנהו, בהתאם להיקף החומר הנלמד והאילוצים השונים של הסטודנטים הלומדים. בדרך כלל, נפרשים הלימודים על פני תקופת זמן של בין שלוש לארבע שנים, בהתאם למסלול הלימודים הנבחר.
חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול הלימודים במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בוקר. אפשרות זו מהווה יתרון עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת. כך יוכלו המשתתפים ללמוד בשעות ובזמנים המתאימים להם ביותר.מה לומדים בתואר ראשון בכלכלה וחינוך?
תכנית הלימודים במסלול לתואר ראשון בכלכלה וחינוך משלבת בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים רבים. השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים הינה מן המעלה הראשונה.
בדרך כלל, התכנים הנלמדים במסלול זה כוללים את הנושאים: מיקרו כלכלה, מאקרו כלכלה, חשבונאות, מימון, שיווק, מודלים מתמטיים ויישומיים בכלכלה, ביקוש והיצע, מודלים של השקעה, הקצאת משאבים, מונופולים, מודלים של תצרוכת וחסכון, ניצול משאבים, כלכלת ישראל, כלכלה בינלאומית, תורת המחירים, כלכלה ציבורית, כלכלת עבודה, חשיבה אסטרטגית, תורת המשחקים, סוציולוגיה של החינוך, פסיכולוגיה של החינוך, הוראה יחידנית, אתגרים בניהול בית ספר, תכנון פיתוח ויישום תכניות לימודים, פעילות גומלין בכיתה, מנהיגות ויישומה בחינוך, חשיבה ביקורתית ועוד שלל תכנים מרתקים. מה עושים אחרי לימודי כלכלה וחינוך?
לבוגרי תואר ראשון בכלכלה וחינוך אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים יוענק תואר ראשון B.A בשני התחומים מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם. במקרים מסוימים יהיו זכאים הבוגרים אף לתעודת הוראה.
בפני בוגרי לימודי תואר ראשון בכלכלה וחינוך עומדות אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות, שכן בעלי מקצוע איכותיים ומיומנים בתחום זה נחשבים למבוקשים ונדרשים במיוחד בשוק העבודה. הם יוכלו להשתלב במשרות
ניהול פיננסי,
ייעוץ השקעות,
כלכלנים, יועצים במשרדי ממשלה או בחברות פרטיות, בשוק ההון, וכן בתחום החינוך הפורמלי או
החינוך הבלתי פורמלי, במסגרות החינוך הפרטיות או הציבוריות וכדומה.
מה אפשר ללמוד אחרי תואר ראשון בכלכלה וחינוך?
בוגרי לימודי תואר ראשון בכלכלה וחינוך המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים. אחת האפשרויות העומדת בפני הבוגרים הינה השתלבות ב
קורס תעודת הוראה. לימודים אלו מכשירים את בוגריהם לעיסוק בתחום החינוך, ההוראה וההדרכה ולרכוש את תעודת ההוראה היוקרתית, באמצעותה יוכלו להשתלב במערכת החינוך וללמד בתחום ההתמחות הספציפי בו יבחרו, כלכלה למשל.
תחום לימודים נוסף בו יוכלו הבוגרים למצוא עניין הינו
לימודי תואר שני בכלכלה. במסגרת לימודים אלו יעמיקו הבוגרים בתחומי הכלכלה השונים ויוכשרו לעבודה מחקרית בתחום.