ייעוץ לימודים חינם
לימודי הנדסאי קולנוע וטלוויזיה

לימודי הנדסאי קולנוע וטלוויזיה

מה כדאי לדעת על לימודי הנדסאי קולנוע וטלוויזיה?

בעשור האחרון היה זינוק משמעותי בהתפתחות הקולנוע הישראלי, וזאת בעקבות כוח אדם מקצועי ומיומן. לימודי הנדסאי קולנוע וטלוויזיה מכשירים בוגרים בעלי מיומנויות וידע נרחב בכל מקצועות ההפקה, הקול והתסריט ובעלי הידע והיכולות בשימוש בתהליכים טכנולוגיים לצורך יצירת סרטים דוקומנטריים עלילתיים, סרטי אנימציה, וידאו-ארט ועוד. בסיום הלימודים כל בוגר יכול להמשיך להתקדם ולהתפתח בתחום מסוים לפי העדפותיו ורצונותיו.

בסיום לימודיהם, בפני הבוגרים נפתחות אופציות תעסוקה רבות בתור תסריטאים, אנשי סאונד, מפיקים, במאים, עורכים, עובדי אולפן ועוד. הבוגרים יכולים גם להמשיך ללימודי תואר ראשון בקולנוע או במקצועות משיקים כמו תואר ראשון בתקשורת, וזאת לשם הרחבת הידע המקצועי שלהם.
מידע נוסף:
פתיחה

למה כדאי ללמוד הנדסאי קולנוע וטלוויזיה?

לימודי הנדסאי קולנוע וטלוויזיה נלמדים במספר מוסדות לימוד בארץ, ושואפים להכשיר אנשי מקצוע בתחומים שונים של קולנוע וטלוויזיה, שבזכות ידע עיוני ומעשי, וכלים ומיומנויות שירכשו במהלך לימודיהם יוכלו להשתלב בתעשיית הקולנוע והטלוויזיה במגוון תפקידים. הבוגרים יעסקו בהפקה, תסריטאות, קול וסאונד, סרטים עלילתיים, סרטי אנימציה, וידאו, סדרות טלוויזיה, תוכניות טלוויזיה ועוד.
 
ברוב מוסדות הלימוד מוצעים שני מסלולים לימודים: מסלול לימודי יום שאורכו כשנתיים ולרוב הלימודים מתקיימים חמישה ימים בשבוע ומסלול לימודי ערב, שאורכו לרוב כשלוש שנים והלימודים מתפרסים על פני מספר מצומצם יותר של ימים בשבוע. המסלול השני מיועד בדרך כלל לאנשים שעקב התחייבויות קודמות אינם יכולים לפנות את יומם לשם הכשרה זו.
פתיחה

למי מתאים לימודי הנדסאי קולנוע וטלוויזיה?

לימודי הנדסאי קולנוע ולטלוויזיה פונים לקהל הרחב ובמיוחד לאלו המעוניינים לקחת חלק בבימוי או הפקת סרט או סדרת טלוויזיה. בשנים האחרונות הקולנוע והטלוויזיה הישראלית נמצאת במגמת פיתוח רחבה, המון סרטים וסדרות טלוויזיה המיוצרות בידי יוצרים חדשים ומוכשרים נצפות על המסכים. אלו המעוניינים לקחת חלק בעולם מרתק זה ימצאו עניין בלימודים אלו.
 
הלימודים מתאימים גם לחובבי האמנות המעוניינים להכיר את ההיסטוריה של הקולנוע לעומק וללמוד על התפתחות התחום, כמו גם לאנשים יצירתיים המעוניינים לרכוש שיטות וטכניקות להבנה וניתוח של יצירות קולנועיות שונות ולהשתלב בתחום זה. כמו כן, יוכלו למצוא עניין רב בלימודים אנשים בעלי רקע קודם בתחומי האנימציה, פרסום, תסריטאות, עיצוב גרפי, תקשורת חזותית וכדומה, אשר יש ברצונם להעשיר את ארגז הכלים המקצועי שלהם.
פתיחה

מה תנאי הקבלה ללימודי הנדסאי קולנוע וטלוויזיה?

תנאי הקבלה ללימודי הנדסאי קולנוע וטלוויזיה דומים לתנאי הקבלה בשאר לימודי ההנדסאים. המועמדים נדרשים להציג תעודת בגרות מלאה או לחלופין תעודת בגרות חלקית עם ציון סופי עובר בבחינות הבגרות במקצועות הבאים: מתמטיקה ואנגלית ברמה של 3 יחידות לימוד לפחות, ומקצועות העברית (ספרות/לשון/הבעה) ברמה של 2 יחידות בגרות לפחות. כמו כן, יתקבלו בעלי תעודת גמר המעידה על סיום מכינה טכנולוגית וחתומה על ידי הגורם המוסמך במה"ט, או בוגרי מכינות קדם אקדמיות בציונים עוברים.
 
בנוסף, בחלק ממוסדות הלימוד נדרש המועמד בנוסף לעבור ראיון אישי ומבחן התאמה. מועמדים מעל גיל 35 פטורים מתנאי קבלה ונדרשים רק להציג תעודה המעידה על סיום 12 שנות לימוד.
פתיחה

כמה זמן נמשכים לימודי הנדסאי קולנוע וטלוויזיה?

לימודי הנדסאי קולנוע וטלוויזיה נמשכים לרוב בין שנתיים לשלוש שנים, כתלות במסלול הלימודים הנבחר על ידי התלמיד. ברוב מוסדות הלימוד קיים מסלול לימודי יום ומסלול לימודי ערב.

בדרך כלל מסלול לימודי בוקר נמשך כשנתיים והלימודים מתקיימים 5 ימים בשבוע. לעומת זאת, מסלול לימודי ערב אורך על פי רוב כשלוש שנים, כאשר הלימודים עצמם מתפרשים על פני מספר ימים מצומצם יותר בשבוע. לרוב, יומיים בשבוע בשעות הערב או ערב אחד בשבוע ושישי בבוקר. מסלול לימודי ערב מיועד בדרך כלל לאלו אשר אינם יכולים בעקבות התחייבויות קודמות, כגון עבודה או משפחה, לפנות את יומם לטובת הכשרה זו.
פתיחה

מה לומדים בלימודי הנדסאי קולנוע וטלוויזיה?

בוגרי לימודי הנדסאי קולנוע וטלוויזיה רוכשים מיומנויות וידע נרחב בכל מקצועות ההפקה, הקול והתסריט. לבוגרים הבנה מעמיקה בתהליכים הטכנולוגיים והיצירתיים של סרטים דוקומנטריים עלילתיים, סרטי אנימציה ועוד. כל אחד מהבוגרים יכול להתפתח בתחומו, בהתאם לרצונותיו והעדפותיו.
 
במהלך הלימודים נחשפים הסטודנטים למגוון רחב של נושאים ומקצועות, בין הקורסים השונים ניתן למצוא את הקורסים הבאים: קול והקלטה, צילום ותאורה, בימוי עלילתי, מבע קולנועי, צילום סטילס, עריכה, עיצוב פס קול, תחקיר ותסריט דוקומנטרי, צפייה וניתוח סרטים, שיווק ופרסום, תפעול יישומי מחשב, טכנולוגיה של אמצעי הקלטה ושידור, בימוי והפקה, בימוי דוקומנטרי, תסריטאות ותחקיר, הדרכת שחקנים, תולדות הקולנוע הקלאסי והמודרני, מבוא לקולנוע ישראלי, מבוא לאומנות מודרנית, מבוא לתקשורת וטלוויזיה חדשנית ועוד.
פתיחה

מה עושים אחרי לימודי הנדסאי קולנוע וטלוויזיה?

בוגרי לימודי הנדסאי קולנוע ותקשורת יכולים להתברג במגוון רחב של תפקידים ומקומות תעסוקה בתקשורת והעיתונאות הישראלים. הבוגרים משתלבים בתור תסריטאים, אנשי סאונד, מפיקים, במאים, עורכים, עובדי אולפן ועוד. בין המקומות הקולטים לשורותיהם את ההנדסאים ניתן למצוא את רשות השידור, אולפנים שונים, חברות הפקה, משרדי פרסום, משרדי עיצוב ומולטימדיה, משרד החינוך, ערוץ 2, הטלוויזיה החינוכית ועוד.
 
כמו כן, בוגרי המסלול יוכלו להמשיך ללימודי תואר ראשון בקולנוע או במקצועות משיקים כגון תואר ראשון בתקשורת, ובכך להרחיב את סמכויותיהם, אפשרויות התעסוקה העומדות בפניהם וכן את שכרם. מרבית מוסדות הלימודים המציעים לימודי תואר ראשון מכירים בקורסים הנלמדים במסגרת לימודי ההנדסאים ומעניקים פטורים מקורסים אלו בלימודי התואר. כמו כן, ישנם מוסדות לימוד שאף מציעים לימודי השלמה מהנדסאי למהנדס בתחום.
פתיחה

מה אפשר ללמוד אחרי לימודי הנדסאי קולנוע וטלוויזיה?

בוגרי לימודי הנדסאי קולנוע וטלוויזיה אשר מעוניינים להרחיב את השכלתם, יכולים לפנות לקורסים נוספים הנוגעים בבימוי, תסריטאות, צילום (וידיאו או/ו סטילס), אנימציה, פסקול, כל אחד לפני העדפותיו.
 
כמו כן, יוכלו הבוגרים להמשיך ללימודי תואר ראשון בקולנוע או בתחומים משיקים כגון תואר ראשון בתקשורת. לימודי תואר ראשון בקולנוע שונים מאוד מלימודי ההנדסאים. הם פחות ממוקדים, וכוללים ידע תיאורטי מרתק והתנסויות מסוג שונה. התואר הראשון מרחיב את השכלת הסטודנט ונותן לו את האפשרות להמשיך למחקר ולהתקדם לתארים מתקדמים יותר בתחומים קרובים. חלק ממוסדות הלימוד מציעים לימודי השלמה מהנדסאי למהנדס, וגם מוסדות הלימודים המציעים לימודי תואר ראשון ואינם מקיימים לימודי השלמה, מכירים בקורסים הנלמדים במסגרת לימודי ההנדסאים ומעניקים פטורים מקורסים אלו בלימודי התואר.
 
ייעוץ לימודים אישי חינם
מלא/י פרטיך ונציגנו יתקשרו אליך בתוך זמן קצר.
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח בע"מ