ייעוץ לימודים חינם
לימודי חינוך וסוציולוגיה

לימודי חינוך וסוציולוגיה

מה כדאי לדעת על לימודי חינוך וסוציולוגיה?

תואר ראשון בחינוך וסוציולוגיה הוא שילוב מוצלח ומבוקש בין שני עולמות שונים אך קשורים זה בזה, והוא פותח דלת אל עולם החינוך בשילוב עם עולם המחקר בסוציולוגיה. לימודי סוציולוגיה, שנכללים בענף מדעי החברה, עוסקים בחקר החברה האנושית, מרכיביה, תרבותה והשפעותיה על דפוסי ההתנהגות. לימודי חינוך הם תחום נפרד בפני עצמו אשר עוסק בהכשרת מורים ומדריכים שתפקידם להיות אחראיים על עיצוב הלמידה וההתנסות של הדור הבא. לימודי חינוך הם פופולריים ביותר וקיים ביקוש גבוה ללימודים אלו. 

האם באמת יש קשר בין חינוך לבין סוציולוגיה? בית הספר הוא סביבה ייחודית בה מתקיימים מגוון של תהליכים פדגוגיים וחינוכיים שונים, אך לא ניתן להתעלם מן העבודה כי הוא משמש גם כמיקרוקוסמוס של החברה שבה הוא פועל.

למי מתאים ללמוד לימודי חינוך וסוציולוגיה?

1
חברתי
2
קונבציונלי
3
חוקר
רוצה לדעת איזה טיפוס את?
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני חושבת שאהיה טובה בעבודה הדורשת סדר ודקדקנות
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
הבנה של תופעה מדעית תסב לי הנאה וסיפוק
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני מקווה שיתפנה לי קצת זמן כדי לסדר את מסמכיי או לבדוק את חשבונותיי
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
כל יצירה המוצגת במוזיאון היא יצירת אמנות מעצם הצגתה שם
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני רוצה לחפש דרכים יצירתיות להביע את עצמי בצורה מקורית
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
ארצה שהשאלון והתוצאות יוצגו בלשון:
זכר
זכר
נקבה
נקבה
מידע נוסף:
פתיחה

למה כדאי לעשות תואר ראשון בחינוך וסוציולוגיה?

ילדים מגיעים אל מוסדות החינוך מרקעים תרבותיים שונים, מגזרים שונים וקבוצות אתניות שונות וחווים תהליכים מורכבים בעת שהותם יחד בכיתה. לבית הספר עצמו ישנה השפעה משמעותית על תהליכים חברתיים גדולים ומרכזיים שמתקיימים במדינה ועל כן יש בכוחה של מערכת החינוך להשפיע ולחולל תמורות תרבותיות וחברתיות.

הלימודים במסלול לתואר ראשון בחינוך וסוציולוגיה כוללים ידע תיאורטי מקיף, כלים ומיומנויות מעשיות משני התחומים המרתקים הללו. לימודי הסוציולוגיה מתמקדים בחשיבה ביקורתית על המציאות החברתית בארץ ובעולם ואילו לימודי החינוך סוקרים היבטים שונים של הוראת ילדים ובני נוער, תוך מתן דגש לפן החברתי והתרבותי הכרוך בהתנהלות הכיתה ובית הספר. באמצעות השילוב בין שני אלו יבחנו המשתתפים דרכים לעשייה חברתית וערכית עם ילדים ובני נוער וילמדו כיצד לפתח יוזמות ותכניות הוראה חדשניות.
פתיחה

למי מתאים ללמוד חינוך וסוציולוגיה?

הלימודים במסלול לתואר ראשון בחינוך וסוציולוגיה פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו לעבור הכשרה מקצועית ואיכותית המשלבת בין שני עולמות תוכן מרתקים ורחבי היקף אלו, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך השתלבות בשוק העבודה בשלל המשרות המוצעות באמצעות הידע, הכלים והמיומנויות שירכשו במהלך הלימודים. 

הלימודים מתאימים במיוחד לאנשים השואפים להשתלב בתחומי ההוראה, העשייה החברתית וחקר החברה. כמו כן, מתאימים הלימודים לבעלי זיקה חברתית אשר מגלים עניין בתהליכים ושינויים מדיניים ותרבותיים, וכן לאנשים המעוניינים להשפיע על החברה ולשנות אותה.
פתיחה

מה תנאי הקבלה לתואר ראשון בחינוך וסוציולוגיה?

תנאי הקבלה ללימודי תואר ראשון בחינוך וסוציולוגיה יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד המגוונים אשר מציעים רכישת הכשרה מבוקשת זו. אמנם, בדרך כלל מתבססות דרישות הקבלה על שקלול הציונים בין ממוצע הבגרויות לבין ציון הבחינה הפסיכומטרית. חשוב לזכור כי חלק מן המוסדות אינם דורשים מעבר של המבחן הפסיכומטרי כלל, זאת בתנאי כי ממוצע הבגרויות של המעומדים גבוה למדי. 

כמו כן, ייתכן ויוכלו להתקבל לתכנית לימודים זו בוגרי מכינות קדם אקדמיות. כדאי לברר מול מוסדות הלימוד בהם אתם מעוניינים ללמוד ולבדוק מהן הדרישות אותן הם מציבים. אמנם, לרוב יהיו הדרישות דומות לאלו המופיעות בקישורים הבאים: תנאי קבלה - לימודי חינוךתנאי קבלה - לימודי סוציולוגיה.
פתיחה

כמה זמן נמשך תואר ראשון בחינוך וסוציולוגיה?

משך הלימודים במסלול לתואר ראשון בחינוך וסוציולוגה עשוי להשתנות בין מוסד לימודי אחד למשנהו, בהתאם להיקף החומר הנלמד והאילוצים השונים של הסטודנטים הלומדים. בדרך כלל, נפרשים הלימודים על פני תקופת זמן של בין שלוש לארבע שנים אקדמיות, בהתאם למסלול הלימודים הנבחר.

חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול הלימודים במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בוקר. אפשרות זו מהווה יתרון עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת. כך יוכלו ללמוד בשעות ובזמנים המתאימים להם ביותר.
פתיחה

מה לומדים בתואר ראשון בחינוך וסוציולוגיה?

תכנית הלימודים במסלול לתואר ראשון בחינוך וסוציולוגיה משלבת בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים רבים. השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים הינה מן המעלה הראשונה.

בדרך כלל, התכנים הנלמדים במסלול זה כוללים את הנושאים: חינוך בית הספר היסודי, חינוך לגיל הרך, חינוך מיוחד, הוראת מוזיקה ותנועה, חינוך גופני ותנועה, חינוך סביבתי, פסיכולוגיה של החינוך, סוציולוגיה של החינוך, תכנון פיתוח ויישום תכניות לימודים, שיטות מחקר בחינוך, התנהגות סוטה, התפתחות והתבגרות, מנהיגות ויישומה בחינוך, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה, פמיניזם, חברה ומשפט בישראל, תהליכי גלובליזציה, שיטות מחקר איכותיות וכמותיות, מגמות בחברה הישראלית, פערים ואי שוויון, כלכלה חברתית, עמדות ושכנוע ועוד שלל תכנים מרתקים.
פתיחה

מה עושים עם תואר ראשון בחינוך וסוציולוגיה?

לבוגרי מסלול הלימודים לתואר ראשון בחינוך וסוציולוגיה אשר יעמדו בהצלחה בכל הדרישות יוענק תואר ראשון B.A בסוציולוגיה וחינוך או בלימודים רב תחומיים. ברוב המקרים, לא מוענקת לבוגרים תעודת הוראה בסיום המסלול ולכן מי שמעוניינים לשמש כמורים בבית הספר נדרשים להשלים את תעודת ההוראה במסגרת נפרדת. 

בפני בוגרי לימודי תואר ראשון בחינוך וסוציולוגיה עומדות אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות, שכן בעלי מקצוע איכותיים ומיומנים בתחום זה נחשבים למבוקשים ונדרשים במיוחד בשוק העבודה. הם יוכלו להשתלב במסגרת החינוך הפורמלי והבלתי פורמלי, במסגרות החינוך הציבוריות והפרטיות, במשרות ניהול כוח אדם, בחברות השמה, בחברות עסקיות, בעמותות הפועלות למען קידום תחומים חברתיים, כיועצי מיון והשמה, במוסדות פוליטיים, בתפקידי הדרכה ליווי ושיקום של ילדים ובני נוער ועוד.
פתיחה

מה אפשר ללמוד אחרי תואר ראשון בחינוך וסוציולוגיה?

בוגרי לימודי תואר ראשון בחינוך וסוציולוגיה המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים. אחת האפשרויות העומדת בפני הבוגרים הינה השתלבות בלימודי תואר שני בייעוץ חינוכי. לימודים מקיפים ומעמיקים אלו מכשירים את בוגריהם לייעוץ, טיפול ותמיכה במתבגרים המתחנכים במסגרות חינוכיות שונות, בעיקר על-יסודיות. 

תחום לימודים נוסף בו יוכלו הבוגרים למצוא עניין הינו קורס תרפיה בתנועה. במסגרת לימודים אלו יוכשרו הבוגרים לטיפול בהפרעות ובעיות שונות באמצעות התנועה מתוך מטרה לחשוף תכנים פנימיים שלעיתים קשה לבטא במילים.
ייעוץ לימודים אישי חינם
מלא/י פרטיך ונציגנו יתקשרו אליך בתוך זמן קצר.
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח בע"מ