ללמוד על העבר שלנו
ראשיתו של עם ישראל היא בערך בשנת 1500 לפני הספירה, וטענה זו תואמת את המסורת לפיה בני ישראל הפכו לעם במעמד הר סיני בעת יציאת מצרים. עם ישראל היה מפוזר כמעט בכל תפוצות העולם, אמנם למשך כל ה
היסטוריה, נשאר העם מלוכד, שמר על זהותו ומנהגיו והתקיים כקבוצה נבדלת ומאוחדת המקיימת חיי קהילה מאורגנים, זאת תוך שמירה על דת, מסורת, לבוש, מנהגים ושפה ייחודיים.
האירועים השונים שחווה העם במהלך ההיסטוריה השפיע על ישראל ועל הסביבה התרבותית-עדתית שלה. ההיסטוריה יכולה ללמוד אותנו רבות על העבר, ובאמצעות כך גם על ההווה והעתיד, וכן להבין את המדיניות, התרבות והחברה.
מידע כללי על תואר ראשון בהיסטוריה של עם ישראל
לימודי ההיסטוריה של עם ישראל עוסקים בתקופות ומאורעות שונים בתולדותיו של העם היהודי, זאת תוך הבנה עמוקה של ה
היסטוריה למען בניית העתיד וההמשכיות. כמו כן, מתמקדים הלימודים בהיסטוריה דרך אספקטים של היסטוריה חברתית, פוליטית, דתית, תרבותית, אינטלקטואלית,
גיאוגרפית, מודרנית וכדומה.
הלימודים במסלול לתואר ראשון בהיסטוריה של עם ישראל כוללים ידע תיאורטי מקיף, כלים ומיומנויות מעשיות בתחום חשוב ומרתק זה. המשתתפים יכירו תהליכים מדיניים,
כלכליים, חברתיים ותרבותיים המאפשרים הבנה של המציאות העכשווית ושל הזהות הישראלית, ירכשו כלי מחקר לניתוח תקופות שונות - העת התיקה, ימי הביניים והעת החדשה, כאשר כל אחת מן התקופות הללו עוסקת במאורעות החשובים ובמאפיינים הייחודיים לה.
למי מתאימים לימודי היסטוריה של עם ישראל?
הלימודים במסלול לתואר ראשון בהיסטוריה של עם ישראל פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו להשתלב במסלול לימודים מרתק, מאתגר, מספק, חשוב ומבוקש זה, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך השתלבות בשוק העבודה בשלל המשרות המוצעות בתחום, זאת באמצעות רכישת מרב הידע, הכלים והמיומנויות.
הלימודים מתאימים לאנשים בעלי זיקה להיסטוריה ולעבר, זאת מתוך הבנה כי הבנת העבר מהווה בסיס לקיומו של העתיד, המעוניינים לעבור הכשרה מקצועית ואיכותית אשר אפשר להם לעסוק בהסברה, הדרכה או הוראה של המקצוע, הן במסגרות פורמאליות והן במסגרות בלתי פורמאליות. כמו כן, מתאימים הלימודים לכל מי שיש ברצונו להשתלב בתחומי ה
פוליטיקה או להמשיך למחקר בתחום.
מי יכול להתקבל לתואר ראשון בהיסטוריה של עם ישראל?
תנאי הקבלה ללימודי תואר ראשון בהיסטוריה של עם ישראל יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד המגוונים אשר מציעים רכישת הכשרה מבוקשת זו. אמנם, על פי רוב מתבססות דרישות הקבלה על שקלול הציונים בין ממוצע הבגרויות לבין ציון הבחינה הפסיכומטרית. חשוב לזכור כי חלק מן המוסדות מאפשרים קבלה ללימודים אלו רק על סמך אחד מן הפרמטרים הללו.
בדרך כלל, נדרשים המועמדים לציון משולב העומד על בין 500 ל-530, או לממוצע בגרויות בציון 95 ומעלה. מומלץ לברר עם המוסד הלימודי בו אתם מעוניינים לרכוש את הכשרתכם מהן דרישות הקבלה אותן הוא מציב. מידע נוסף ניתן למצוא בקישור:
תנאי קבלה ללימודי היסטוריה של עם ישראל.
כמה זמן נמשכים לימודי היסטוריה של עם ישראל?
משך הלימודים במסלול לתואר ראשון בהיסטוריה של עם ישראל עשוי להשתנות בין מוסד לימודי אחד למשנהו, בהתאם להיקף החומר הנלמד והאילוצים השונים של הסטודנטים הלומדים. בדרך כלל, נפרשים הלימודים על פני תקופת זמן של בין שלוש לארבע שנות לימוד. ניתן לרכוש הכשרה זו הן במתכונת של תואר ראשון חד חוגי והן במתכונת של תואר ראשון דו חוגי.
חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול הלימודים במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בוקר. אפשרות זו מהווה יתרון עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת.מה לומדים בתואר ראשון בהיסטוריה של עם ישראל?
תכנית הלימודים במסלול לתואר ראשון בהיסטוריה של עם ישראל משלבת בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים רבים. השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים הינה מן המעלה הראשונה.
בדרך כלל, התכנים הנלמדים במסלול זה כוללים את הנושאים: ימי המקרא, ימי הבית השני, ימי המשנה והתלמוד, התקופה הערבית והצלבנים, ראשיתו של עם ישראל, היהודים באירופה הנוצרית, היהודים בשלטון האיסלאם, המחצית הראשונה של המאה ה-20 ועד סיום מלחמת העולם השנייה, עיצוב היהדות לאחר חורבן בית שני, תקופת המנדט הבריטי, השואה, מדינת ישראל והתפוצות, הישוב היהודי בארץ ישראל וסביבתה לאחר גירוש ספרד, האינקוויזיציה, גלי העלייה לארץ ישראל, המאבק על הקמת המדינה, הסכסוך היהודי-ערבי, מאבקים ציבורים ופוליטיים, היסטוריה וזהות ישראלית ועוד שלל תכנים מרתקים.מה עושים אחרי לימודי היסטוריה של עם ישראל?
בוגרי מסלול הלימודים לתואר ראשון בהיסטוריה של עם ישראל אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, לרבות עמידה בחובת נוכחות, השתתפות פעילה בשיעורים, ביצוע ההתנסויות המעשיות, הגשת התרגילים והמטלות ומעבר הבחינות, יוענק תואר ראשון B.A מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם. אם למדו במסלול המשלב תעודת הוראה ונמשך ארבע שנים, תוענק להם גם תעודת הוראה.
בפני בוגרי לימודי תואר ראשון בהיסטוריה של עם ישראל עומדות אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות, שכן בעלי מקצוע איכותיים ומיומנים בתחום זה נחשבים למבוקשים ונדרשים במיוחד בשוק העבודה. הבוגרים יוכלו להשתלב בעבודה במסגרת מוזיאונים, תפקידי הדרכה שונים, ספריות, אתרים ארכיאולוגיים ועוד. כמו כן, אם בידם תעודת הוראה יוכלו להשתלב במשרות הוראה מגוונות.מה אפשר ללמוד אחרי תואר ראשון בהיסטוריה של עם ישראל?
בוגרי לימודי תואר ראשון בהיסטוריה של עם ישראל המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים. אחת האפשרויות העומדת בפני הבוגרים הינה השתלבות ב
קורס מוזיאולוגיה ואוצרות. לימודים אלו מכשירים את בוגריהם לניהול והוצאה לפועל של אוספי אמנות, ארגון היצירות המוצגות בתערוכה, העברת המסר אותו מבקש האמן להעביר באמצעות קישור בין המוצגים השונים המצויים בחלל ועוד.
תחום לימודים נוסף בו יוכלו הבוגרים למצוא עניין הינו
קורס יהדות. במסגרת לימודים אלו יעסקו המשתתפים בפילוסופיה היהודית, ביהדות כתרבות וספרות, בייחודיותה ומאפייניה בהשוואה לעולם הכללי ועוד.
למי מתאים ללמוד תואר ראשון בהיסטוריה של עם ישראל?