לימודי ניהול עמותות ומלכר"ים - ללמוד לנהל
לצד המגזר הממשלתי והמגזר העסקי, ניצבים ופועלים מלכ"רים (מוסדות ללא כוונות רווח) ועמותות. המלכ"רים באים במטרה לעודד, לקדם ולממן את המטרה לשמה הוקמו, כאשר זו אינה כרוכה בגריפת רווחים כלכליים וכספיים. כיוון שפעולותיהם של הארגונים הללו אינן מניבות רווחים וכל הכנסותיהם משמשות למימון פעולתם, ייתכן כי הכנסות הארגון יגברו על הוצאותיו.עמותה הינה תאגיד המורכב מקבוצה של אנשים או תאגידים שחברו יחדיו בכוונה לקדם מטרה ציבורית מסויימת, ונרשמו בפנקס העמותות על ידי רשם העמותות שבמשרד המשפטים אשר מפקח על פעילותן. פעילותם החברתית והארגונית של העמותות והמלכ"רים בישראל הולכת וגדלה בשנים האחרונות והם נעשים פופולאריים יותר ויותר.
מידע כללי על קורס ניהול עמותות ומלכ"רים
על רקע היעדר התקציבים הנאותים בתחום הרווחה במדינת ישראל, המגזר השלישי, אשר כולל את המלכ"רים והעמותות, הולך ומתפתח. עם זאת, ארגונים מסוג זה מתקשים לשרוד בסביבתם הלא יציבה ועליהם מוטל הצורך להבין כיצד לפעול במציאות בין-מגזרית ואיך לנהל את משאביהם בצורה האפקטיבית והיעילה ביותר. ארגונים אלו מתנהלים כעסקים לכל דבר ועניין ולכן לימודים בתחום זה מתמקדים בהקניית ידע עיוני ומעשי בתחום מנהל העסקים.הלימודים בקורס ניהול עמותות ומלכ"רים כוללים ידע תיאורטי מקיף, כלים ומיומנויות מעשיות בתחום מרתק זה. המשתתפים יוכשרו לפיתוח דרכי חשיבה ניתוחית, מיומנויות ניהוליות, כלים לגיוס ולטיפוח ההון האנושי בעמותה, התמודדות עם אתגרים ניהוליים שונים, ניהול משאבים לצורך השגת מטרות הארגון ולהבנת האינטראקציה הקיימת בין המגזר השלישי לשני המגזרים האחרים.
למי מתאים קורס ניהול עמותות ומלכ"רים?
הלימודים בקורס ניהול עמותות ומלכ"רים פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו להשתלב במסלול לימודים מרתק, מהנה, מאתגר ומספק זה, בין אם הינו בעל ידע קודם וניסיון מעשי בתחום הניהוליובין אם לאו, הן לצורך העשרה אישית ושימוש עצמי והן לצורך רכישת מקצוע חדש והשתלבות בשוק העבודה בתחום מבוקש זה.הלימודים מתאימים במיוחד לבעלי תפקידים או למתעתדים להשתלב בתפקידי ניהול שונים כמו מנכ"לים, חשבים, מתרימים, יועצים משפטיים, מבקרים פנימיים, פעילי ציבור, גייסי כספים, חברי ועד מנהל, דירקטוריון, מנהלי קרנות, בעלי תפקידים שעובדים מול עמותות וכדומה, המעוניינים בהעשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם וברכישת ידע ומיומנויות חדשות בתחום.
מי יכול להתקבל לקורס ניהול עמותות ומלכ"רים?
תנאי הקבלה לקורס ניהול עמותות ומלכ"רים יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד המגוונים אשר מציעים רכישת הכשרה זו ובין הקורסים השונים בתחום, בהתאם לקהל היעד אליו מיועדים הלימודים וסוג ההכשרה הנרכשת עם סיומם. בדרך כלל, פתוחים הקורסים בפני הקהל הרחב, מציבים דרישות קבלה בסיסיות למדי ומקבלים לשורותיהם את כל המעוניינים להשתלב במסלול לימודים מרתק זה.על המועמדים להיות בעלי תפקידים ניהוליים שונים ומגוונים כמו מנכ"לים, חברי ועד מנהל, חברי דירקטוריון, נושאי משרות בכירות, רואי חשבון, פעילי ציבור וכדומה. במסגרת לימודיהם, יעסקו המשתתפים בהיבטים הפיננסיים, השיווקיים והמנהליים, כמו גם בניהול הארגון והתמודדות עם המשבר הכלכלי.
כמה זמן נמשך קורס ניהול עמותות ומלכ"רים?
משך הלימודים בקורס ניהול עמותות ומלכ"רים עשוי להשתנות בין מוסד לימודי אחד למשנהו, בהתאם להיקף החומר הנלמד, סוג ההכשרה הנרכשת עם סיום הלימודים, קהל היעד אליו מיועדים הלימודים, מספר המפגשים השבועיים אשר מתקיימים במהלך ההכשרה ואורכו של כל אחד מן המפגשים הללו. בדרך כלל, כוללים הלימודים כ-60 שעות לימוד אקדמיות.חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול הלימודים במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בבוקר. אפשרות זו מהווה יתרון עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת. כך יוכלו ללמוד בשעות ובזמנים המתאימים להם ביותר.
מה לומדים בקורס ניהול עמותות ומלכ"רים?
תכנית הלימודים בקורס ניהול עמותות ומלכ"רים משלבת בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים רבים. השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים הינה מן המעלה הראשונה. הנושאים הנלמדים יכולים להשתנות בין הקורסים המגוונים, בהתאם להיקף החומר הנלמד וקהל היעד אליו מיועדים הלימודים.על פי רוב, התכנים הנלמדים בקורס כוללים את הנושאים: פיתוח וניהול משאבים כספיים ואנושיים, ניהול מתנדבים, ניהול כוח אדם דל, מציאת תורמים, גיוס כספים, מבנה המלכ"ר והעמותה, שיטות פעולה של הארגונים השונים, חוקים ותקנות, היבטים משפטיים בתחום המלכ"רים והעמותות, התמודדות עם קונפליקטים ואתגרים פנימיים וחיצוניים, שיתוף פעולה ותחרות בין המגזר השלישי למגזרים האחרים ועוד שלל תכנים מרתקים.
מה עושים בקורס ניהול עמותות ומלכ"רים?
לבוגרי קורס ניהול עמותות ומלכ"רים אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, לרבות עמידה בחובת נוכחות, השתתפות פעילה בשיעורים, ביצוע ההתנסויות המעשיות, הגשת התרגילים והמטלות ומעבר הבחינות, תוענק תעודת גמר מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם.בפני בוגרי קורס ניהול עמותות ומלכ"רים עומדות אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות. הם יוכלו להשתלב בשוק העבודה במסגרת עמותות ומוסדות ללא כוונת רווח אשר מוכרים בארץ ישראל ופעילותם הולכת ומתרחבת. חשיבותם של הארגונים הללו כלפי האוכלוסיות החלשות בחברה הינה רבה ועיקרית גם היא.
מה אפשר ללמוד אחרי קורס ניהול עמותות ומלכ"רים?
בוגרי קורס ניהול עמותות ומלכ"רים המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים. אחת האפשרויות העומדת בפני הבוגרים הינה השתלבות בלימודי תואר ראשון בכלכלה. לימודים אלו הינם לימודים מקיפים ומעמיקים אשר מכשירים את בוגריהם לניתוח והבנה של בעיות כלכליות ברמת הפירמה הבודדת וברמת המשק הלאומי והבינלאומי.תחום לימודים נוסף בו יוכלו הבוגרים למצוא עניין הינו קורס מנהל עסקים. במסגרת לימודים אלו יוכשרו הבוגרים לעמוד באתגרים האפשריים בעת השתלבותם בתפקיד ניהולי, תוך מתן דגש לתהליכי קבלת החלטות, הסתכלות רב מערכתית, התמודדות עם משברים ועוד.