מה כדאי לדעת על קורס טכנאות שיניים?
עקב התפתחותה המהירה של הטכנולוגיה בשנים האחרונות, הביקוש לטכנאים מוסמכים ומיומנים מהסוגים השונים הולך וגובר. טכנאי השיניים עובדים בשילוב עם רופאי השיניים בנוגע לאופן הטיפול במטופל וליצירת אביזרים אורתודנטיים, כתרים, גשרים, שיניים תותבות מושלמות וחלקיות, שיניים מלאכותיות עשויות פלסטיק או חרסינה ועוד. עם זאת, טכנאי השיניים אינו בא במגע ישיר עם המטופל ואינו מבצע את הפעולות הרפואיות הנדרשות. עבודתם של טכנאי השיניים נעשית בתנאי מעבדה והם נדרשים למיומנות טכנית נרחבת, רגישות והקפדה על פרטים.
הלימודים בקורס טכנאות שיניים כוללים ידע תיאורטי מקיף, כלים ומיומנויות מעשיות להשתלבות בעבודה מרתקת וחשובה זו. לימודים אלו מכשירים את בוגריהם לעמידה במבחני הרישוי של משרד העבודה והרווחה.
הלימודים בקורס טכנאות שיניים כוללים ידע תיאורטי מקיף, כלים ומיומנויות מעשיות להשתלבות בעבודה מרתקת וחשובה זו. לימודים אלו מכשירים את בוגריהם לעמידה במבחני הרישוי של משרד העבודה והרווחה.
מידע נוסף:
למה כדאי לעשות קורס טכנאות שיניים?
טכנאי השיניים, אשר קרוי גם טכנאי מעבדת שיניים, הוא בעל המקצוע האחראי על ייצור ותחזוקה של עזרים דנטליים ומבניים לחלל הפה בהתאם לדרישות השונות שהוא מקבל מרופא השיניים כך שיתאימו לפיו של המטופל, והוא בעצם איש המקצוע אשר פועל מאחורי הקלעים של עולם רפואת השיניים. טכנאי השיניים אחראיים על ייצור גשרים, כתרים, שיניים תותבות, סתימות יצוקות וכדומה.
ישנן ארבע דרגות בתחום טכנאות השיניים: טכנאי שיניים מעשי, טכנאי שיניים מוסמך, טכנאי שיניים אמון וטכנאי שיניים מומחה. לכל אחת מן הדרגות הללו ישנה בחינת הסמכה שונה ומותאמת מטעם משרד העבודה והרווחה. נוסף על עבודתם השוטפת, נדרשים העוסקים בתחום לוודא כי הציוד החשמלי תקין ועומד בדרישות הבטיחות הקיימות.
למי מתאים קורס טכנאות שיניים?
הלימודים בקורס טכנאות שיניים פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו להשתלב במסלול לימודים מרתק, מהנה, מאתגר ומספק זה, בין אם הוא בעל ידע קודם וניסיון מעשי בתחומי הטכנולוגיה ובין אם לא, הן לצורך העשרה אישית ושימוש עצמי והן לצורך רכישת מקצוע חדש והשתלבות בשוק העבודה בתחום מבוקש זה.
לימודי קורס טכנאות שיניים מתאימים במיוחד לאנשים המאופיינים בכישורים טכניים מפותחים וטובים, בעלי יכולת לעבודת ידיים עדינה, בעלי רמת דיוק, אחריות וסבלנות גבוהה, המעוניינים ברכישת מיומנויות מקצועיות ליצירת אביזרים אורתודנטיים שונים ובמעבר לימודים מקיפים ומעמיקים שיכינו אותם למעבר בחינות ההסמכה החיצוניות של משרד התמ"ת המאפשרות השתלבות בשלל העבודות השונות המוצעות בתחום.
מה תנאי הקבלה לקורס טכנאות שיניים?
תנאי הקבלה לקורס טכנאות שיניים יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד המגוונים אשר מציעים רכישת הכשרה זו ובין הקורסים השונים בתחום, בהתאם לקהל היעד אליו מיועדים הלימודים וסוג ההכשרה הנרכשת עם סיומם. בדרך כלל, הקורסים פתוחים בפני הקהל הרחב, מציבים דרישות קבלה בסיסיות למדי ומקבלים לשורותיהם את כל המעוניינים להשתלב במסלול לימודים מרתק זה.
המועמדים נדרשים להיות בוגרי 12 שנות לימוד ולעיתים אף בעלי תעודת בגרות מלאה, בעלי רמת ידע גבוהה בשפה האנגלית. בנוסף לכך, נדרשים המועמדים לעבור בחינות כניסה ייעודיות וריאיון קבלה אישי מול ראשי מסלול הלימודים מתוך מטרה לקבוע את מידת התאמתם של המועמדים ללימודי תחום טכנאות השיניים ולעיסוק בו.
כמה זמן נמשך קורס טכנאות שיניים?
משך הלימודים בקורס טכנאות שיניים עשוי להשתנות בין מוסד לימודים אחד למשנהו, בהתאם להיקף החומר הנלמד, סוג ההכשרה הנרכשת עם סיום הלימודים, קהל היעד אליו מיועדים הלימודים, מספר המפגשים השבועיים אשר מתקיימים במהלך ההכשרה ואורכו של כל אחד מן המפגשים הללו. בדרך כלל, כוללים הלימודים כ-1800 שעות לימוד אקדמיות הנפרשות על פני תקופת זמן של בין שנה וחצי לשנתיים.
חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול הלימודים במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בבוקר. אפשרות זו מקנה יתרון עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך שאין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת.
מה לומדים בקורס טכנאות שיניים?
תוכנית הלימודים בקורס טכנאות שיניים משלבת בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים רבים. השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים היא מן המעלה הראשונה. הנושאים הנלמדים יכולים להשתנות בין הקורסים המגוונים, בהתאם להיקף החומר הנלמד וקהל היעד אליו מיועדים הלימודים.
על פי רוב, התכנים הנלמדים בקורס טכנאות שיניים כוללים את הנושאים הבאים: אנטומיה ופיזיולוגיה, מבוא לרפואת שיניים, יסודות טכנאות שיניים, תורת החומרים, שחזורים על גבי כתרים, תותבות, שתלים, מיקרוביולוגיה, פרוטתיקה, אורתודנטיה, חומרים דנטליים, מניעת זיהומים דנטליים, ניהול מעבדת שיניים, אתיקה מקצועית, חוקים ותקנות, שחזורים, חיבורים מדויקים, הנהלת חשבונות, כימיה כללית, פיזיקה כללית ועוד שלל תכנים מרתקים.
מה אפשר לעשות אחרי קורס טכנאות שיניים?
בוגרי קורס טכנאות שיניים אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, לרבות עמידה בחובת נוכחות, השתתפות פעילה בשיעורים, ביצוע התנסויות מעשיות, הגשת תרגילים ומטלות ומעבר בחינות, תוענק תעודת גמר מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם. לאחר שיעברו הבוגרים את מבחני ההסמכה החיצוניים, העיוניים והמעשיים, יהיו זכאים לתעודת טכנאי שיניים מוסמך מטעם משרד הבריאות.
בוגרי קורס טכנאות שיניים הם אנשי מקצוע מבוקשים ונדרשים בשוק העבודה, ועומדות בפניהם אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות. הבוגרים יוכלו להשתלב בשוק העבודה במסגרת מרפאות ומעבדות שיניים פרטיות וציבוריות בכל רחבי הארץ. הביקוש לבעלי מקצוע מיומנים בתחום הוא רב במיוחד, ועל כן לא יתקשו הבוגרים למצוא עבודה בתחום.
מה אפשר ללמוד אחרי קורס טכנאות שיניים?
בוגרי קורס טכנאות שיניים המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים.
אחת האפשרויות העומדת בפני הבוגרים היא השתלבות בקורס סייעת לרופא שיניים. לימודים אלו מכשירים את בוגריהם במקצוע יוקרתי זה, במסגרתו יכינו חומרים דנטליים לצורך טיפולים, יפתחו צילומי רנטגן ואף ינהלו את המרפאה כולה. תחום לימודים נוסף בו יוכלו הבוגרים למצוא עניין הוא קורס שיננות. במסגרת לימודים אלו יוכשרו הבוגרים לתפקיד מרכזי זה בתחום רפואת השיניים, במסגרתו יהיו אחראיים על שמירה על היגיינת הפה ובריאותו, מניעת מחלות, מניעה וטיפול בבעיות חניכיים ושיניים, תחזוקת בריאות הפה ועוד.