ללמוד מקצוע מבוקש ורווחי
רפואת שיניים הוא תחום
רפואי יחסית חדש אשר התפתח כתחום התמחות נפרד רק במאה העשרים. מקצוע זה הינו מקצוע חשוב ומשמעותי אשר התפתח רבות לאורך השנים והביא לשיפור ניכר בבריאות ואיכות החיים של האוכלוסייה. לרפואת השיניים תפקיד חשוב במיוחד בחיינו שכן היא מאפשרת לנו לשמור על השיניים שלנו ובכך מיטיבה את איכות חיינו.
רפואת השיניים מתמקדת למעשה באזור הפה והלסת, ותפקידו של רופא השיניים הוא לאתר את הבעיות הקיימות ולרפא אותן. בזכות אמצעים טכנולוגיים חדשים וציוד מתקדם, כמו גם תרכובות
כימיות חדשות ואמצעי טיפול מפותחים, התנאים לאבחון וטיפול בבעיות שיניים נעשו טובים ופשוטים יותר. בכדי לעסוק במקצוע זה, על המעוניינים בכך לעבור הכשרה רפואית מקיפה ומקצועית.
מידע כללי על תואר דוקטור ברפואת שיניים
לימודי רפואת השיניים הינם לימודים מורכבים, מקיפים ומעמיקים אשר מקנים לסטודנטים הכשרה עיונית מקיפה לצד התנסות מעשית נרחבת ברפואת שיניים. מקצוע רפואת השיניים הוא מקצוע אשר דורש ידע נרחב במדעי הרפואה בכלל וידע מעמיק בתחום רפואת הפה והשיניים בפרט. בין השאר, כוללים הלימודים את תחומי ה
ביולוגיה, ה
רפואה, רפואת השיניים, השירותים הדנטאליים ועוד.
הלימודים במסלול לתואר ראשון ברפואת שיניים כוללים ידע תיאורטי מקיף, כלים ומיומנויות מעשיות הנדרשים לצורך מעבר בחינות הרישוי מטעם משרד הבריאות, שכן ללא אישור מטעמו לא ניתן להשתלב בעבודה בתחום. כמו בלימודי רפואה, נדרשים המשתתפים לבחור בהתמחות אחת, למשל: שיניים, לסתות, פנים, פה, בסיס הגולגולת, רפואת ילדים, השתלות שיניים, ניתוחי חניכיים, יישור שיניים, מחלות בחלל הפה וכדומה.
למי מתאימים לימודי רפואת שיניים?
הלימודים במסלול לתואר ראשון ברפואת שיניים פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו להשתלב במסלול לימודים מרתק, מאתגר, מספק, חשוב ומבוקש זה, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך השתלבות בשוק העבודה בשלל המשרות המוצעות בתחום, זאת באמצעות רכישת מרב הידע, הכלים והמיומנויות.
הלימודים מתאימים במיוחד לאנשים בעלי זיקה לתחומי הרפואה והטיפול, המעוניינים לעבוד עם קהל מגוון, לשפר את חייהם של רבים, להקל על כאביא, לרפא מחלות שוונת ולרכוש מקצוע טיפולי נחשב ויוקרתי במיוחד בתואר דוקטור, זאת באמצעות הכשרה מקצועית ואיכותית, מקיפה וכוללת. מי יכול להתקבל לתואר ראשון ברפואת שיניים?
תנאי הקבלה ללימודי תואר ראשון ברפואת שיניים - תואר דוקטור, יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד המגוונים אשר מציעים רכישת הכשרה מבוקשת זו. אמנם, על פי רוב מתבססות דרישות הקבלה על שקלול הציונים בין ממוצע הבגרויות לבין ציון הבחינה הפסיכומטרית. בדרך כלל, נדרשים המועמדים להיות בעלי ממוצע בגרות בציון 100 ומעלה או ציון פסיכומטרי בציון 650 לפחות.
מועמדים שהינם בעלי ציון פסיכומטרי של 700 ומעלה יוכלו להתקבל ללימודים גם במידה וממוצע הבגרויות שלהם נמוך מציון הסף לקבלה. כמו כן, דורשים מרבית מוסדות הלימוד כי יעברו המועמדים ריאיון קבלה אישי מול ראשי מסלול הלימודים על מנת לבחון את מידת התאמתם ללימודי התחום ולעיסוק בו. כמה זמן נמשכים לימודי רפואת שיניים?
משך הלימודים במסלול לתואר ראשון ברפואת שיניים עשוי להשתנות בין מוסד לימודי אחד למשנהו, בהתאם להיקף החומר הנלמד והאילוצים השונים של הסטודנטים הלומדים. בדרך כלל, נפרשים הלימודים על פני תקופת זמן של שש שנות לימוד. לאחר שלוש שנות הלימוד הראשונות מסיימים הבוגרים את התואר הראשון ובתום שלוש השנים האחרונות מסיימים את הכשרתם לתואר דוקטור.
חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול הלימודים במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בוקר. אפשרות זו מהווה יתרון עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת. כך יוכלו ללמוד בשעות ובזמנים המתאימים להם ביותר.מה לומדים בתואר ראשון ברפואת שיניים?
תכנית הלימודים במסלול לתואר ראשון ברפואת שיניים משלבת בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים רבים. השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים הינה מן המעלה הראשונה. הלימודים נחלקים לשלושה חלקים: לימודים טרום רפואיים, לימודים פרה קליניים ולימודים קליניים.
בדרך כלל, התכנים הנלמדים במסלול זה כוללים את הנושאים: כימיה כללית, כימיה אורגנית, אנגלית, פיזיקה, מכניקה, חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי, בריאות הפה והשיניים, היסטולוגיה, אנטומיה של האדם, רפואת שיניים קלינית, מיקרוביולוגיה רפואית, פתולוגיה כללית, פיזיולוגיה של הפה, אקולוגיה של הפה, ביולוגיה של הפה, מורפולוגיה דנטלית, פתולוגיה אורלית, רפואת הפה ורדיולוגיה, כירורגיה של הפה והלסתות, רפואת שיניים מונעת, שיקום הפה, טיפולי שיניים לילדים, שיקום לסתות ופנים, אנדודנטיה, פריודונטיה, טיפולי חניכיים, רפואת שיניים קהילתית ועוד שלל תכנים מרתקים.מה עושים אחרי לימודי רפואת שיניים?
בוגרי מסלול הלימודים לתואר ראשון ברפואת שיניים אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, לרבות עמידה בחובת נוכחות, השתתפות פעילה בשיעורים, ביצוע ההתנסויות המעשיות, הגשת התרגילים והמטלות ומעבר הבחינות, יוענק תואר ראשון ברפואת שיניים. לאחר שלוש השנים הראשונות יוענק לבוגרים תואר B.Med.Sc ברפואת שיניים ובתום שש שנות הלימוד יקבלו תואר D.M.D תואר לרפואת שיניים.
בפני בוגרי לימודי תואר ראשון ברפואת שיניים עומדות אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות, שכן בעלי מקצוע איכותיים ומיומנים בתחום זה נחשבים למבוקשים ונדרשים במיוחד בשוק העבודה. הבוגרים יוכלו להשתלב בקופות חולים או מרפאות פרטיות. אפשרות נוספת אשר עומדת בפני הבוגרים הינה פנייה לדרך עצמאית והקמת מרפאה פרטית משלהם.מה אפשר ללמוד אחרי תואר ראשון ברפואת שיניים?
בוגרי לימודי תואר ראשון ברפואת שיניים המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים. אחת האפשרויות העומדת בפני הבוגרים הינה השתלבות ב
קורס סייעת לרופא שיניים. לימודים אלו מכשירים את בוגרים להכנת חומרים דנטליים לצורך טיפולים, לקיחה ופיתוח של צילומי רנטגן, ניהול מרפאה, ניהול מלאים וביצוע של כלל השלבים אשר סובבים את הטיפול עצמו.
תחום לימודים נוסף בו יוכלו הבוגרים למצוא עניין הינו
קורס שיננות. במסגרת לימודים אלו יוכשרו הבוגרים לשמירה על היגיינת הפה ובריאותו, מניעה וטיפול בבעיות חניכיים ושיניים, תחזוקת בריאות הפה, ביצוע טיפולים, הכנת תכנית טיפולים מקיפה ועוד.
למי מתאים ללמוד תואר דוקטור ברפואת שיניים?