ללמוד את רזי המספרים
המתמטיקה הינה חלק חשוב ומרכזי מענף
המדעים המדויקים והיא מהווה את התשתית הבסיסית לכל הפיתוחים הטכנולוגיים. כמו כן, למתמטיקה חשיבות רבה והשפעה עמוקה על כלל התהליכים החברתיים, ה
כלכליים וה
פוליטיים שמתרחשים, והיא זו העומדת בבסיס הקדמה והטכנולוגיה. המחקר בתחום סייע להתפתחויות בתחומים שונים ומגוונים במדע והוא משמש ציר מרכזי ובסיסי להתפתחות של טכנולוגיות חדשות.
המתמטיקה היא מעין שפה המהווה תשתית לכל המדעים המדויקים באשר הם. נעשה בה שימוש נרחב בתחומי
מדעי המחשב,
פיזיקה,
כימיה ועוד. סטודנטים לתואר ראשון במתמטיקה מחזיקים את התחום המתמטי, מגיעים לגילויים חדשים ומרעישים ותורמים רבות לעולם המדע הרחב והעמוק.
מידע כללי על תואר ראשון במתמטיקה
השפעתה של המתמטיקה וחשיבותה הרבה ניכרת לאורך כל ה
היסטוריה, שכן היא מהווה את הבסיס לפיתוחים טכנולוגיים שונים ומגוונים. לימודי מתמטיקה שואפים להכשיר את בוגריהם כמתמטיקאים מקצועיים ומיומנים שיעסקו בתחום, יחקרו אותו ויפתחו אותו. הלימודים עוסקים בתחומים מרתקים כמו תורת המספרים האלמנטרית, האנליטית, האלגברית, האריתמטית והחישובית, וכן בגיאומטריה, אלגברה,
סטטיסטיקה, הסתברות,
פילוסופיה של המתמטיקה ועוד.
הלימודים במסלול לתואר ראשון במתמטיקה כוללים ידע תיאורטי מקיף, כלים ומיומנויות מעשיות הנדרשים לצורך השתלבות בתחום המתמטיקה, ה
מחשבים, ההיי טק וקידום המדע באופן כללי. המשתתפים יוכשרו לפיתוח כישורי חשיבה מופשטת, חשיבה לוגית ופתרון בעיות מתמטיות, זאת על מנת להשתלב בתחומי המחקר והפיתוח, הן במסגרת האקדמיה והן במסגרת התעשייה.
למי מתאימים לימודי מתמטיקה?
הלימודים במסלול לתואר ראשון במתמטיקה פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו להשתלב במסלול לימודים מרתק, מאתגר, מספק, חשוב ומבוקש זה, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך השתלבות בשוק העבודה בשלל המשרות המוצעות בתחום, זאת באמצעות רכישת מרב הידע, הכלים והמיומנויות.
הלימודים מתאימים לאנשים בעלי יכולות ריאליות גבוהות ומפותחות, לבעלי אוריינטציה וזיקה לתחום המספרים והמדעים, המעוניינים לעבור הכשרה מקצועית ואיכותית שתקנה להם את כלל הידע הנדרש על מנת לחקור את התחום, לפתח אותו ולהשפיע על ההתפתחויות הטכנולוגיות בכלל תחומי החיים. מי יכול להתקבל לתואר ראשון במתמטיקה?
תנאי הקבלה ללימודי תואר ראשון במתמטיקה יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד המגוונים אשר מציעים רכישת הכשרה מבוקשת זו. אמנם, על פי רוב מתבססות דרישות הקבלה על שקלול הציונים בין ממוצע הבגרויות לבין ציון הבחינה הפסיכומטרית. חשוב לזכור כי חלק מן המוסדות מאפשרים קבלה ללימודים אלו רק על סמך אחד מן הפרמטרים הללו.
בדרך כלל, דרישות הקבלה ללימודים אלו אינן גבוהות במיוחד, ודורשות ממוצע בגרויות בציון 85 לפחות וציון פסיכומטרי של 660 ומעלה. מומלץ לברר מול מוסד הלימודים בו אתם מתכוונים לרכוש את הכשרתכם מהן הדרישות אותן הוא מציב. מידע נוסף ניתן למצוא בקישור:
תנאי קבלה ללימודי מתמטיקה.
כמה זמן נמשכים לימודי מתמטיקה?
משך הלימודים במסלול לתואר ראשון במתמטיקה עשוי להשתנות בין מוסד לימודי אחד למשנהו, בהתאם להיקף החומר הנלמד והאילוצים השונים של הסטודנטים הלומדים. בדרך כלל, נפרשים הלימודים על פני תקופת זמן של שלוש שנות לימוד. ניתן לרכוש הכשרה זו במסגרת תואר ראשון חג חוגי או תואר ראשון דו חוגי המשלב מקצוע נוסף כמו
פיזיקה,
מדעי המחשב,
סטטיסטיקה,
כלכלה,
הוראת מתמטיקה ועוד.
חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול הלימודים במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בוקר. אפשרות זו מהווה יתרון עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת.
מה לומדים בתואר ראשון במתמטיקה?
תכנית הלימודים במסלול לתואר ראשון במתמטיקה משלבת בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים רבים. השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים הינה מן המעלה הראשונה.
בדרך כלל, התכנים הנלמדים במסלול זה כוללים את הנושאים: מבוא לסטטיסטיקה והסתברות, מתמטיקה דיסקרטית, מתמטיקה שימושית, חשבון אינפיניטסימלי, אלגברה לינארית, טופולוגיה, תורת הקבוצות, תכנות, לוגיקה מתמטית, מבנים אלגבריים, תורת המידה, משוואות דיפרנציאליות, תורת ההסתברות, פונקציות מורכבות, אלגוריתמים, אנליזה נומרית, מבני נתונים, מודלים חישוביים, סטטיסטיקה, גיאומטריה דיפרנציאלית, תורת הגרפים, גנומיקה חישובית ועוד שלל תכנים מרתקים. מה עושים אחרי לימודי מתמטיקה?
בוגרי מסלול הלימודים לתואר ראשון במתמטיקה אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, לרבות עמידה בחובת נוכחות, השתתפות פעילה בשיעורים, ביצוע ההתנסויות המעשיות, הגשת התרגילים והמטלות ומעבר הבחינות, יוענק תואר ראשון B.Sc במתמטיקה מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם ובהתאם למסלול בו בחרו.
בפני בוגרי לימודי תואר ראשון במתמטיקה עומדות אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות, שכן בעלי מקצוע איכותיים ומיומנים בתחום זה נחשבים למבוקשים ונדרשים במיוחד בשוק העבודה. הבוגרים יוכלו להשתלב בתפקידי מחקר, פיתוח, הוראה וייעוץ במסגרת המגזר העסקי הציבורי והפרטי, תעשיות עתירות ידע, תעשיית ההיי טק, מחשבים, מוסדות פיננסיים ועוד.מה אפשר ללמוד אחרי תואר ראשון במתמטיקה?
בוגרי לימודי תואר ראשון במתמטיקה המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים. אחת האפשרויות העומדת בפני הבוגרים הינה השתלבות ב
לימודי תואר שני במתמטיקה. לימודים אלו מכשירים את בוגריהם להשתלבות בתחומי המחקר והאקדמיה באמצעות העמקת ידיעותיהם והקניית מיומנויות הוראה מתקדמות בנושאים הרלוונטיים.
תחום לימודים נוסף בו יוכלו הבוגרים למצוא עניין הינו
לימודי תואר שני במדעי המחשב. במסגרת לימודים אלו יוכשרו הבוגרים להשתלבות בשוק העבודה כאנשי מקצוע מומחים ומיומנים, תוך העשרת ידיעותיהם ועדכונם בהתפתחויות החדשות שחלו בתחום המחשבים.
למי מתאים ללמוד תואר ראשון במתמטיקה?