מה כדאי לדעת על לימודי כימיה?
לכימיה חשיבות רבה בתחומי המדעים השונים: ביולוגיה, אסטרולוגיה, גיאולוגיה, פיזיקה ועוד, כמו גם בתחומים מגוונים אחרים, ועל כן כימאים הינם בעלי מקצוע מבוקשים ונדרשים למדי בשוק העבודה. הכימיה מסייעת לייצור של אלפי מוצרים אשר חלק גדול מהם משמש אותנו בחיי היום יום.
למי מתאים ללמוד תואר ראשון בכימיה?
למה כדאי לעשות תואר ראשון בכימיה?
בוגרי התואר יכולים להתשלב במגוון תחומים בתעשייה, החל מתעשיית התרופות ועד למזון, דרושים כימאים שמבינים כל תהליך כימי ותגובות שונות של חומרים על מנת לפתור תקלות, לפתח את המוצר ולהפכו ליעיל יותר, ולעזור לאנושות להתקיים בצורה חכמה יותר.
למי מתאים ללמוד כימיה?
הלימודים במסלול לתואר ראשון בכימיה פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו להשתלב במסלול לימודים מרתק, מאתגר, מספק, חשוב ומבוקש זה, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך השתלבות בשוק העבודה בשלל המשרות המוצעות בתחום, זאת באמצעות רכישת מרב הידע, הכלים והמיומנויות.
הלימודים מתאימים לאנשים בעלי זיקה למקצועות הריאליים, בעלי יכולת חשיבה אנליטית והבנה בתחומי המתמטיקה, הפיזיקה, הביולוגיה והמדעים בכלל. כמו כן, מתאימים הלימודים לאנשים סקרנים בעלי נטייה מדעית המעוניינים להבין ולחקור את המבנה והתכונות של החומרים המרכיבים את עולמנו, זאת באמצעות רכישת הכשרה מקצועית ואיכותית.
מה תנאי הקבלה לתואר ראשון בכימיה?
תנאי הקבלה ללימודי תואר ראשון בכימיה יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד המגוונים אשר מציעים רכישת הכשרה מבוקשת זו. אמנם, על פי רוב מתבססות דרישות הקבלה על שקלול הציונים בין ממוצע הבגרויות לבין ציון הבחינה הפסיכומטרית. חשוב לזכור כי חלק מן המוסדות מאפשרים קבלה ללימודים אלו רק על סמך אחד מן הפרמטרים הללו.
בדרך כלל, תנאי הקבלה ללימודים אלו אינם גבוהים במיוחד והמועמדים נדרשים לציון פסיכומטרי של 550 לפחות. מוסדות לימוד רבים אף דורשים כי יעברו המועמדים ריאיון קבלה אישי על מנת לקבוע את מידת התאמתם ללימודי התחום ולעיסוק בו. מומלץ לברר מול מוסד הלימוד בו אתם מעוניינים לרכוש את הכשרתכם מהן הדרישות אותן הוא מציב.
כמה זמן נמשכים לימודי כימיה?
חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול הלימודים במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בוקר. אפשרות זו מהווה יתרון עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת. כך יוכלו ללמוד בשעות ובזמנים המתאימים להם ביותר.
מה לומדים בתואר ראשון בכימיה?
בדרך כלל, התכנים הנלמדים במסלול זה כוללים את הנושאים: כימיה אורגנית, כימיה אי אורגנית, כימיה פיזיקלית, כימיה אנליטית, אלקטרוכימיה, חקר מנגנוני תגובות כימיות, ביוכימיה, מעבר חומר ואנרגיה, מתמטיקה, פיזיקה, תרדמודינמיקה, פולימרים, מקורות כוח, חומרים קרמיים, פיתוח תרופות, זרימת נוזלים, פיזיקה, כימיה קוואנטית, כימיה כללית, מעבר חומר ואנרגיה, קינטיקה ועוד שלל נושאי לימוד מרתקים.
מה עושים עם תואר ראשון בכימיה?
בפני בוגרי לימודי תואר ראשון בכימיה עומדות אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות, שכן בעלי מקצוע איכותיים ומיומנים בתחום זה נחשבים למבוקשים ונדרשים במיוחד בשוק העבודה. הבוגרים יוכלו להשתלב בתפקידי ניהול ופיקוח על צוותים המפעילים מתקני ייצור, פיתוח התמחות בייצור מוצרים ספציפיים, פיתוח מקורות אנרגיה חדשים, תעשיית הביוטכנולוגיה, תעשיית התרופות, תעשיית המזון, תעשיית החקלאות, תחומי איכות הסביבה ועוד.
מה אפשר ללמוד אחרי תואר ראשון בכימיה?
בוגרי לימודי תואר ראשון בכימיה המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים. אחת האפשרויות העומדת בפני הבוגרים הינה השתלבות בלימודי תואר שני בכימיה. לימודים אלו מכשירים את בוגריהם כמובילי מחקר בעלי יכולות ניהול, הערכה וביצוע, זאת תוך התמקדות בהתפתחויות השונות שחלו בתחום.
תחום לימודים נוסף בו יוכלו הבוגרים למצוא עניין הינו לימודי תואר שני בהנדסת חומרים. במסגרת לימודים אלו יוכשרו הבוגרים למחקר חיוני בתחום, תוך שימוש בכלי מחקר ופיתוחים חדשניים, תוך מתן דגש בשינויים ובעדכונים שחלו בתחום.