רוצה להיות מורה?
אקדמאים רבים אשר סיימו את לימודיהם במסגרת התואר הראשון או במסגרת לימודי התואר השני, מעוניינים להמשיך ללימודים מקוצרים אשר יקנו להם את האפשרות ללמד בבתי הספר השונים, הן במסגרת החינוך הפורמלי והן במסגרת החינוך הבלתי פורמלי, בין אם מפני שיש ברצונם להחליף את תחום עיסוקם ובין אם מתוך תחושת שליחות ורצון לשנות את פני החברה בעזרת הדור הצעיר.
לימודי הוראה לאקדמאים מקנים לבוגריהם את האפשרות לעסוק בהוראת המקצוע אותו למדו זה מכבר, לדוגמה: בעלי תואר ראשון בהיסטוריה יוכלו להיות מורים להיסטוריה, בעלי תואר ראשון במתמטיקה יוכלו להיות מורים למתמטיקה, בעלי תואר ראשון במדעי המדינה יוכלו להיות מורים לאזרחות וכדומה.
לימודי הוראה לאקדמאים מקנים לבוגריהם את האפשרות לעסוק בהוראת המקצוע אותו למדו זה מכבר, לדוגמה: בעלי תואר ראשון בהיסטוריה יוכלו להיות מורים להיסטוריה, בעלי תואר ראשון במתמטיקה יוכלו להיות מורים למתמטיקה, בעלי תואר ראשון במדעי המדינה יוכלו להיות מורים לאזרחות וכדומה.
מידע כללי על לימודי הסבת אקדמאים להוראה
מסלולי הסבת אקדמאים להוראה מקנים לבוגרי תארים ראשונים או שניים בתחומים השונים לקבל תעודת הוראה המאפשרת לה לעסוק בהוראה כמקצוע נוסף על זה בו הם עוסקים. במסלולי לימוד אלו יכולים להשתלב גם מורים המעוניינים להרחיב את תחומי התמחותם וכן מורים בעלי רישיון הוראה אך ללא תעודת הוראה. הלימודים במסלול זה משלבים בין ידע תיאורטי מקיף לבין התנסויות מעשיות רבות.בוגרי תארים ראשונים במקצועות כמו גיאוגרפיה, לשון, אנגלית, מתמטיקה, ביולוגיה, ספרות, יהדות, היסטוריה, כימיה, פיזיקה, חינוך גופני, פסיכולוגיה, סוציולוגיה, תקשורת, ספרות, טבע וכדומה, יוכלו לקבל את הרישיון התעסוקתי ללמד מקצועות אלו במסגרת בתי הספר היסודיים או העל יסודיים, במסגרת החינוך הפורמלי או הבלתי פורמלי.
למי מתאימים לימודי הסבת אקדמאים להוראה?
הלימודים במסלול הסבת אקדמאים להוראה פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו להשתלב במסלול לימודים מרתק זה, כל עוד הוא מחזיק בהסמכה אקדמית כלשהי במסגרת לימודי תואר ראשון או במסגרת לימודי תואר שני. הלימודים מתאימים לאנשים המעוניינים להרחיב את הכשרתם ולהחל לעסוק בהוראה, כמו גם למורים אשר יש ברצונם להעשיר את תחומי התמחותם ולמורים בעלי רישיון הוראה אך ללא תעודת הוראה.הלימודים מתאימים במיוחד לאנשים סבלניים וסובלניים, שכן הם נדרשים לקבל כל תלמיד ותלמיד כפי שהוא ולסייע לכל אחד מהתלמידים להתמודד עם בעיותיו השונות ולהכין אותו לקראת חייו הבוגרים. כמו כן, עליהם להיות בעלי תכונות אישיות איכותיות על מנת שיוכלו להוות דוגמה אישית לתלמידים.
מי יכול להתקבל למסלול הסבת אקדמאים להוראה?
תנאי הקבלה ללימודי הסבת אקדמאים להוראה יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד המגוונים אשר מציעים רכישת הכשרה מבוקשת זו. אמנם, בדרך כלל מתבססות הדרישות על הישגיהם של המועמדים בתואר האקדמי הקודם שלהם. מרבית מוסדות הלימוד דורשים כי יהיו המועמדים בעלי תואר אקדמי בממוצע ציונים של בין 75 ל-85 לפחות.כמו כן, סטודנטים לתואר ראשון אשר נמצאים בשנה השלישית ללימודיהם יכולים להתקבל ללימודים אלו בתנאי שישלימו את לימודיהם עד סוף שנת הלימודים הראשונה להוראה. חשוב לברר עם המוסד הלימודי בו אתם מתעתדים ללמוד מהן הדרישות אותן הוא מציב.
כמה זמן נמשכת הסבת אקדמאים להוראה?
משך הלימודים במסלול הסבת אקדמאים להוראה עשוי להשתנות בין מוסד לימודי אחד למשנהו, בהתאם להיקף החומר הנלמד והאילוצים השונים של הסטודנטים הלומדים. בדרך כלל, נפרשים הלימודים על פני תקופת זמן של בין שנה אחת לשנה וחצי.חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול הלימודים במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בוקר. אפשרות זו מהווה יתרון עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת. כך יוכלו ללמוד בשעות ובזמנים המתאימים להם ביותר.
מה לומדים במסלול הסבת אקדמאים להוראה?
תכנית הלימודים במסלול הסבת אקדמאים להוראה משלבת בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים רבים. השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים הינה מן המעלה הראשונה.בדרך כלל, התכנים הנלמדים במסלול זה כוללים את הנושאים: דרכי הוראה, העברת שיעורים, פרקטיקות, תקופת הכשרה, גישות בחינוך לילדים ולנוער, עמידה מול קהל וכדומה. במסגרת הלימודים יבחור כל אחד מן הסטודנטים תחום התמחות ספציפי, למשל: הכשרת אקדמאים להוראה בגיל הרך, הכשרת אקדמאים לחינוך מיוחד, הכשרה להוראה בבית הספר היסודי, הכשרה להוראת אנגלית, הכשרה להוראה בבית הספר העל יסודי וכדומה.
מה אפשר לעשות אחרי לימודי הסבת אקדמאים להוראה?
בפני בוגרי לימודי הסבת קדמאים להוראה עומדות אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות, שכן בעלי מקצוע איכותיים ומיומנים בתחום זה נחשבים למבוקשים ונדרשים במיוחד בשוק העבודה. הבוגרים יוכלו להשתלב בהוראה במוסדות החינוך השונים ברחבי הארץ וללמד את התחום אותו למדו בתואר הראשון, למשל: היסטוריה, אנגלית, מתמטיקה, מוזיקה, ביולוגיה, תקשורת, גיאוגרפיה, כלכלה, פסיכולוגיה, סוציולוגיה, כימיה ועוד, זאת במסגרת בתי הספר היסודיים, חטיבות הביניים, בתי הספר העל יסודיים, מסגרות הלימוד הבלתי פורמליות ועוד.כמו כן, יוכלו הבוגרים להשתלב במוסדות אקדמיים שונים כמו מכללות, בתי ספר להנדסאים, בתי ספר ללימודי חוץ ולימודי המשך, בתי ספר ללימודי תעודה וכדומה.
מה אפשר ללמוד אחרי הסבת אקדמאים להוראה?
בוגרי לימודי הסבת אקדמאים להוראה המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים. אחת האפשרויות העומדת בפני הבוגרים הינה השתלבות בקורס אמנות הפרזנטציה. לימודים אלו מכשירים את בוגריהם להכנת פרזנטציה יעילה, משכנעת ומוצלחת, תוך הצגת המידע הנדרש במקצועיות ובביטחון. מיומנות זו יכולה לסייע להם רבות בעת עבודתם כמורים.תחום לימודים נוסף בו יוכלו הבוגרים למצוא עניין הינו קורס הנחיית קבוצות. במסגרת לימודים אלו יוכשרו הבוגרים לניתוח נושאים ומצבים שונים, הדרכת בני הקבוצה בהתמודדות מול קונפליקטים ואתגרים שונים, מציאת האיזון בין האינטרסים הארגוניים לצרכים האישיים ועוד.