רוצה להתמחות בהוראה?
מקצועות
החינוך וההוראה הינם בין המקצועות החשובים והמרכזיים ביותר עבור ילדינו ומסלולי הלימוד בתחום זה נחשבים למבוקשים ופופולארים במיוחד במכללות ובאוניברסיטאות השונות ברחבי הארץ. ה
גננות, המורים והמחנכים אחראיים על חינוך הילדים ובני הנוער, החל מגיל לידה ועד לסיום כיתה י"ב, ולא אחת מהווים בעלי המקצוע בתחום דוגמה אישית.
מערכת החינוך שואפת לשמור על רמה ואיכות גבוהות של בעלי מקצוע העוסקים בתחום ומשתלבים בגני הילדים ו
בתי הספר היסודיים וה
על יסודיים. בכדי להבטיח את רמת המקצועיות והמיומנות של המורים החדשים, נדרשים בוגרי לימודי תואר ראשון בחינוך לעבור שנת סטאז' המוקדשת להתנסות מעשית ומהווה שלב הכרחי בדרך לקבלת רישיון ההוראה הקבוע.
מידע כללי על סטאז' בהוראה
אנשי החינוך הינם בעלי מקצוע חשובים ומשמעותיים אשר אחראיים על עתיד הילדים באופן ישיר. בכדי להבטיח את מקצועיותם ומיומנותם של אנשי החינוך, עליהם לעבור שנת התמחות בסיום לימודי ההוראה. בוגרי
לימודי תואר ראשון בחינוך והוראה מתחילים את שנת הסטאז' שלהם במסגרת מוסד חינוכי כלשהו, בו יתנסו בעבודה מעשית ויקבלו את מלוא העזרה והתמיכה מצוות החינוך הוותיק.
מטרת שנת ההתמחות בהוראה הינה תמיכה במורה בשנת עבודתו הראשונה בתחום הפדגוגי והדידקטי, גישור בין התיאוריה לעשייה בפועל, טיפוח זהותו המקצועית של המורה, גיבוש ערכים ותפיסות עולם והכרת הסביבה החינוכית. רק לאחר שיעמדו הבוגרים בהצלחה בשנת ההתמחות, יקבלו לרשותם את רישיון ההוראה הקבוע מטעם משרד החינוך.
למי מתאים סטאז' בהוראה?
שנת ההתמחות, או בשמה השני - סטאז' בהוראה מיועדת לבוגרי לימודי
תואר ראשון בחינוך,
תואר שני בחינוך,
הסבת אקדמאים להוראה וכדומה, שכן ביצוע שנה זו מהווה דרישה מטעם משרד החינוך לשם קבלת הרישיון לעסוק בתחום ההוראה. מסלולי הסטאז' השונים מתבצעים בדרך כלל במהלך השנה הרביעית ללימודי החינוך, או לאחר השלמת החובות הלימודיים במסלולי ההסבה לאקדמאים.
שנת הסטאז' בהוראה מבטיחה כי בוגרי מסלול הלימודים יגיעו לעבודתם כמורים מוסמכים, מקצועיים, איכותיים ומיומנים, בעלי מרב הידע, הכלים והמיומנויות הנדרשים לצורך השתלבות בתחום חשוב ומרכזי זה. כמו כן, במהלך שנה זו יזכו הבוגרים לטפח את זהותם כמורים, יכירו את מערכת החינוך ויהנו מליווי צמוד מטעם הצוות החינוכי שפועל במוסד הלימודי זה מכבר.
מי יכול להתקבל לסטאז' בהוראה?
תנאי הקבלה להשתלבות בשנת ההתמחות המעשית - שנת סטאז' בהוראה יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד המגוונים אשר מציעים רכישת הכשרה מבוקשת זו. אמנם, על פי רוב ניתנת הקבלה לבוגרי לימודי חינוך אשר סיימו בהצלחה את כל חובותיהם בלימודים, השלימו את ההתנסות המעשית בפועל ועברו את
קורס העזרה הראשונה. כמו כן, עליהם לסיים שמונים אחוזים מן החובות לפחות בשנים הראשונה עד השלישית.
המועמדים לסטאז' בהוראה נדרשים להציג אישור לימודים על סיום לימודים מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם. במסלולים להכשרת אקדמאים יוכלו להתקבל להתמחות המעשית בעלי תואר ראשון שסיימו לפחות שמונים אחוזים מן החובות לקבלת תעודת ההוראה, וכן שעמדו בכל החובות והדרישות.
כמה זמן נמשך סטאז' בהוראה?
משך הלימודים במסלול סטאז' בהוראה נפרש על פני שנה לימודית אחת, כאשר הוא מתחיל עם תחילת שנת הלימודים בבתי הספר, ב-1 בספטמבר, ומסתיים עם סיום שנת הלימודים בבתי הספר, בתאריך ה-20 ביוני או ה-30 ביוני, בהתאם לבית הספר בו מתבצעת ההכשרה - בית ספר יסודי או על יסודי.
ברוב המקרים, לא ניתן לפרוש את תקופת הסטאז' ולפצל אותה על פני שנים רבות יותר ויש לבצע אותה ברצף. תקופת הסטאז' דורשת התחייבות לעבודה בהיקף של שליש משרה לפחות. תקופה זו נחשבת כעבודה ממשית, במהלכה מקבלים המורים הצעירים שכר וצוברים ותק מקצועי. על המקיימים את חובת ההתנסות שלהם חלות כל החובות והזכויות של עובדי הוראה מנוסים.איזו תעודה מקבלים בסיום סטאז' בהוראה?
המתמחים בשנת הסטאז' להוראה עוברים הערכה בשני שלבים לאורך ההתנסות המעשית. הערכה אחת מתקבלת באמצע השנה, וזו מכונה הערכה מעצבת. לבוגרים שיסיימו את שנת ההתמחות שלהם וכן יעמדו בכל הדרישות יוענק סיכום הערכה מסכמת, אשר כולל ציון והחלטה לגבי עמידתו בכלל הדרישות המוצבות לקראת השתלבות במערכת החינוך.
עמידה בהצלחה בשלב ההערכה מקנה לבוגרים רישיון הוראה מטעם משרד החינוך. עם סיום החובות הנדרשות, יוענקו לבוגרים שלוש תעודות: תואר ראשון בחינוך והוראה, תעודת הוראה ורישיון הוראה. אחרי השנה השנייה לעבודתם יוכלו הובגרים לקבל קביעות במערכת החינוך, זאת בתנאי כי יעמדו בכל הדרישות המתאימות.מה עושים אחרי סטאז' בהוראה?
האחריות למציאת מקום ביצוע הסטאז' ומקום העבודה מוטלים על המועמדים להתמחות, אמנם מוסדות הלימוד ומשרד החינוך מסייעים בתהליך זה גם הם. על הבוגרים לבצע פתיחת תיק עובדי הוראה במשרד החינוך, פעולה אשר מתבצעת באופן מקוון דרך אתר משרד החינוך. עם סיום שלוש שנות הלימודים הראשונות של הבוגרים ובתנאי כי עמדו בהצלחה בכל חובות הלימודים, רשאים המועמדים להתמחות לפנות ללשכת כוח אדם בהוראה במחוז בו הם מבקשים לעבוד.
בפני בוגרי מסלול סטאז' להוראה עומדות אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות, שכן בעלי מקצוע איכותיים ומיומנים בתחום זה נחשבים למבוקשים ונדרשים במיוחד בשוק העבודה. הבוגרים יוכלו להשתלב בעבודה במסגרת בתי הספר היסודיים או העל יסודיים, וכן במסגרת החינוך הפורמלי וה
בלתי פורמלי.
מה אפשר ללמוד אחרי סטאז' בהוראה?
בוגרי סטאז' בהוראה המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים. אחת האפשרויות העומדת בפני הבוגרים הינה השתלבות ב
קורס הוראה מתקנת ללקויות למידה. לימודים אלו מכשירים את בוגריהם להשתלבות בשוק העבודה כאנשי חינוך מומחים ומיומנים בתחום לקויות הלמידה, כך שיש באפשרותם לתרום ולהוות עזר לתלמידים.
תחום לימודים נוסף בו יוכלו הבוגרים למצוא עניין הינו
קורס טיפול באמצעות בעלי חיים. במסגרת לימודים אלו יוכשרו הבוגרים לטיפול באוכלוסיות שונות ומגוונות המאופיינות במגוון בעיות תפקודיות ורגשיות באמצעות בעלי החיים ותכונותיהם הייחודיות.
למי מתאים ללמוד סטאז' בהוראה?