רוצה ללמוד על התנהגות אנושית?
מדעי ההתנהגות הינו תחום לימודים רחב היקף ומרתק אשר נכלל בתוך ענף
מדעי החברה ונוגע לשלושה תחומים עיקריים:
פסיכולוגיה - מדע העוסק בהבנת נפש האדם והתנהגותו,
סוציולוגיה - מדע העוסק בחקר התנהגות האדם באמצעות בחינת קשריו עם הסביבה ו
אנתרופולוגיה - מדע העוסק בתרבויות השונות אשר מרכיבות את החברה. כמו כן, נוגעים הלימודים גם בתחומי ה
קרימינולוגיה,
משאבי האנוש ושאר התחומים המתמקדים באדם ובהתנהגותו.
על אף השוני בין התחומים השונים של מדעי החברה, משלבים מדעי ההתנהגות ביניהם ויוצרים תחום אשר עוסק בהתנהגות בני האדם בהקשרים פסיכולוגיים,
היסטוריים, חברתיים, תרבותיים ואנתרופולוגיים. הסטודנטים בתכנית לתואר ראשון במדעי ההתנהגות ילמדו גישות ותיאוריות מגוונות בתחום מדעי החברה ויוכשרו ליישומן בעבודות השונות.
מידע כללי על תואר ראשון במדעי ההתנהגות
תחום מדעי ההתנהגות מהווה כלי להבנת האנושות, החברה, התרבות, הארגון, ה
ממשל, ה
פוליטיקה, האדם, אישיותו, פועלו וסביבתו, זאת תוך שילוב בין המדעים הבוחנים את הקשר שבין הפרט לבין תהליכים חברתיים ולמגמות תרבותיות. על פי רוב, עוסקים הלימודים ב
ניהול משאבי אנוש, פיתוח והדרכה של עובדים, התנהגות אנושית חברתית, ארגון חברתי וכדומה.
תכנית הלימודים במסלול לתואר ראשון במדעי ההתנהגות כוללת ידע תיאורטי ועיוני נרחב ומעמיק, כלים ומיומנויות מעשיות הנדרשים לצורך השתלבות בתחום חשוב, מרתק, משמעותי, מאתגר ומרתק זה. המשתתפים יוכשרו להבנת נפש האדם תוך התחשבות בתהליכים החברתיים שהוא חווה, וכן להבנת התנהגותו בינו לבין עצמו ובינו לבין סביבתו.
למי מתאימים לימודי מדעי ההתנהגות?
הלימודים במסלול לתואר ראשון במדעי ההתנהגות פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו להשתלב במסלול לימודים מרתק, מאתגר, מספק, חשוב ומבוקש זה, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך השתלבות בשוק העבודה בשלל המשרות המוצעות בתחום, זאת באמצעות רכישת מרב הידע, הכלים והמיומנויות.
הלימודים מתאימים במיוחד לאנשים סקרנים, בעלי רצון לחקור ולהבין את האדם לעומקו, את התנהגותו, את נפשו ואת התליכים אותם הוא עובר, אנשים סבלניים ואחראיים הרוצים להבין את הסובבים אותם ולעזור להם, המעוניינים לעבור הכשרה מקצועית ואיכותית באמצעותה יוכלו להשתלב בתחום זה אשר משלב בין שלוש הכשרות מבוקשות במיוחד.מי יכול להתקבל לתואר ראשון במדעי ההתנהגות?
תנאי הקבלה ללימודי תואר ראשון במדעי ההתנהגות יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד המגוונים אשר מציעים רכישת הכשרה מבוקשת זו. אמנם, על פי רוב מתבססות דרישות הקבלה על שקלול הציונים בין ממוצע הבגרויות לבין ציון הבחינה הפסיכומטרית. חשוב לזכור כי חלק מן המוסדות מאפשרים קבלה ללימודים אלו רק על סמך אחד מן הפרמטרים הללו, זאת בתנאי כי הוא גבוה מן הנדרש.
בדרך כלל, נדרשים המועמדים לבגרות מלאה בממוצע ציונים של 80 ומעלה ולציון פסיכומטרי של 520 לפחות. מומלץ לברר מול מוסדות הלימוד השונים אשר מציעים רכישת הכשרה זו מהן דרישות הקבלה אותן הם מציבים. מידע נוסף ניתן למצוא בקישור:
תנאי קבלה - לימודי מדעי ההתנהגות.
כמה זמן נמשכים לימודי מדעי ההתנהגות?
משך הלימודים במסלול לתואר ראשון במדעי ההתנהגות עשוי להשתנות בין מוסד לימודי אחד למשנהו, בהתאם להיקף החומר הנלמד והאילוצים השונים של הסטודנטים הלומדים. בדרך כלל, נפרשים הלימודים על פני תקופת זמן של שלוש שנות לימוד. ניתן לרכוש הכשרה זו הן במתכונת של תואר ראשון דו חוגי והן במתכונת של תואר ראשון חד חוגי.
חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול הלימודים במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בוקר. אפשרות זו מהווה יתרון עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת. כך יוכלו ללמוד בשעות ובזמנים המתאימים להם ביותר.מה לומדים בתואר ראשון במדעי ההתנהגות?
תכנית הלימודים במסלול לתואר ראשון במדעי ההתנהגות משלבת בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים רבים. השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים הינה מן המעלה הראשונה.
בדרך כלל, התכנים הנלמדים במסלול זה כוללים את הנושאים: סוציולוגיה, תיאוריות חברתיות, שינויים חברתיים, חקר תפקידים ואיושם, הדרכה ופיתוח עובדים, ריבוד חברתי, תורת האישיות, דיני עבודה, קרימינולוגיה, מדעי המוח, ארגונים מורכבים, ניהול, חינוך, שיווק, פרסום, התנהגות צרכנים, כלי מחקר וטיפול, התנהגות ארגונית, פסיכולוגיה חברתית, דיני עבודה, השמת עובדים, שיווק ופרסום, כלכלה, סטטיסטיקה, שיטות מחקר, משאבי אנוש ועוד שלל תכנים מרתקים.מה עושים אחרי לימודי מדעי ההתנהגות?
בוגרי מסלול הלימודים לתואר ראשון במדעי ההתנהגות אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, לרבות עמידה בחובת נוכחות, השתתפות פעילה בשיעורים, ביצוע ההתנסויות המעשיות, הגשת התרגילים והמטלות ומעבר הבחינות, יוענק תואר ראשון B.A במדעי ההתנהגות מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם.
בפני בוגרי לימודי תואר ראשון במדעי ההתנהגות עומדות אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות, שכן בעלי מקצוע איכותיים ומיומנים בתחום זה נחשבים למבוקשים ונדרשים במיוחד בשוק העבודה. הבוגרים יוכלו להשתלב בחברות ארגונים לגיוס והשמת כוח אדם, עסקים פרטיים, חברות וארגונים במגזר הפרטי או הציבורי, מוסדות חינוך, מוסדות וארגונים כלכליים, במנהל הציבורי, מערכת הביטחון, משרדים ממשלתיים ועוד.מה אפשר ללמוד אחרי תואר ראשון במדעי ההתנהגות?
בוגרי לימודי תואר ראשון במדעי ההתנהגות המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים. אחת האפשרויות העומדת בפני הבוגרים הינה השתלבות ב
לימודי תואר שני במדעי ההתנהגות. לימודים אלו מכשירים את בוגריהם למחקר, ניתוח והבנה של תופעות חברתיות מרכזיות, וכן לשימוש בכלי המחקר ודרכי הניתוח השונות בתחום החברה האנושית.
תחום לימודים נוסף בו יוכלו הבוגרים למצוא עניין הינו
לימודי תואר שני בפסיכולוגיה. במסגרת לימודים אלו יוכשרו הבוגרים למחקר בפסיכולוגיה או לקיום טיפולים פסיכולוגיים.
למי מתאים ללמוד תואר ראשון במדעי ההתנהגות?