ייעוץ לימודים חינם
תואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה עם התמחות במחשבים

תואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה עם התמחות במחשבים

מה כדאי לדעת על לימודי הנדסת אלקטרוניקה עם התמחות במחשבים?

הנדסת אלקטרוניקה עם התמחות במחשבים היא תחום רחב שנכלל בתוך ענף ההנדסה, המאופיין בספקטרום רחב ומגוון של תחומים ותתי-תחומים המשתנים רבות בהתאם לשינויים הטכנולוגיים. מטרת הלימודים היא לאפשר לבוגרי המסלול להשתלב בתחומים מבוקשים ובתעשיות מתקדמות, תוך מתן מידע תיאורטי וכלים מעשיים כאחד. לרוב, בתואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה עם התמחות במחשבים משולבים גם לימודי הנדסת חשמל, שכן התוכניות בעלות אותם קווים מנחים.

התוכנית מחולקת על פי רוב לשני חלקים. בחלקה הראשון, משתתפי התוכנית רוכשים ידע בתחום המתמטיקה והפיזיקה, תוך למידת עקרונות עולם ההנדסה, האלקטרוניקה והמחשבים. באופן זה, הם בונים תשתית יציבה לקראת החלק השני, שבו הם מעמיקים את הידע שלהם בתחומי ההנדסה והמחשבים ולומדים את התכנים הרלוונטיים לתחום האלקטרוניקה בפרט.

למי מתאים ללמוד תואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה עם התמחות במחשבים?

1
חוקר
2
ריאלי
3
קונבציונלי
רוצה לדעת איזה טיפוס את?
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני חושבת שאהיה טובה בעבודה הדורשת סדר ודקדקנות
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
הבנה של תופעה מדעית תסב לי הנאה וסיפוק
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני מקווה שיתפנה לי קצת זמן כדי לסדר את מסמכיי או לבדוק את חשבונותיי
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
כל יצירה המוצגת במוזיאון היא יצירת אמנות מעצם הצגתה שם
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני רוצה לחפש דרכים יצירתיות להביע את עצמי בצורה מקורית
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
ארצה שהשאלון והתוצאות יוצגו בלשון:
זכר
זכר
נקבה
נקבה
מידע נוסף:
פתיחה

למה כדאי לעשות תואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה עם התמחות במחשבים?

בלימודי הנדסת אלקטרוניקה עם התמחות במחשבים יש דגש על הבנת מערכות המחשוב. מאחר שתחום זה מתפתח רבות, ישנה דרישה רבה בשוק לאנשי מקצוע מיומנים ואיכותיים, היודעים להסתגל לשינויים התכופים המתרחשים בענף.

לאורך הלימודים, הסטודנטים לומדים הן חומרה והן תוכנה, ולאחר מכן הם עוסקים בתכנון, ניתוח, בדיקה, בקרה, מחקר, ייצור של רכיבים אלקטרוניים הנמצאים במכשירים חשמליים וניהול של מערכות טכנולוגיות. כיום, הטכנולוגיה היא רכיב מרכזי בחיינו ונעשה בה שימוש במגוון רחב של תחומים. לכן, בוגרי התואר יכולים לעסוק בתחומים רבים החל ממחשבים, וכלה ברפואה ובביטחון.
פתיחה

למי מתאים ללמוד הנדסת אלקטרוניקה עם התמחות במחשבים?

לימודי תואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה עם התמחות במחשבים פונים לקבל יעד רחב, והם מתאימים לאנשים שרוצים לעבור מסלול מרתק, מפתח וחשוב. תחום האלקטרוניקה והמחשבים מאופיין בשינויים תכופים ותדירים, ועל כן, העוסקים בתחום זה הם לרוב אנשים סקרנים שאוהבים ללמוד דברים חדשים, המתעניינים בעולמות החומרה והתוכנה.

הלימודים מתאימים לאנשים המגלים התעניינות בתחום הטכנולוגיה וההנדסה בפרט ובתחומים ריאליים בכלל, בעלי יכולת חשיבה אנליטית, כאלו שרוצים לפתח את הכישורים שלהם ולרכוש כלים שיעזרו להם לפתח טכנולוגיות חדישות ומתקדמות ולאנשים שאוהבים לקחת חלק בתוכניות פורצות דרך בתחומים שונים. בוגרי המסלול לרוב עוסקים בתחומים שונים ומגוונים בעולם ההיי-טק, בתעשיות החשמל ובחברות מחשבים שונות, ולכן קהל היעד מורכב מאנשים המעוניינים לעבוד במקומות שכאלו.
פתיחה

מה תנאי הקבלה לתואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה עם התמחות במחשבים?

תנאי הקבלה משתנים בין מוסדות הלימוד. חלק מהמוסדות דורשים ציון סף מינימלי בבחינה הפסיכומטרית ואף מגדירים ציון משוקלל (בדרך כלל מדובר בחישוב ייחודי למוסד הלימודים, המהווה שילוב של ממוצע הבגרויות עם הציון בבחינה הפסיכומטרית על חלקיה השונים) כתנאי לקבלה. אולם, חלק מהמוסדות לא דורשים מבחן פסיכומטרי והם מסתמכים על ממוצע הבגרויות בלבד. על כן, אנו ממליצים לבחון את מוסדות הלימוד השונים ואת דרישותיהם, ולפעול בהתאם לדרישות מוסד הלימודים המבוקש. בכך, תוכלו לדעת כיצד ניתן לשפר את סיכויי הקבלה.

כמו כן, כדי להתקבל ללימודי הנדסת אלקטרוניקה עם התמחות במחשבים, לרוב נדרשים המועמדים להיות בעלי תעודת בגרות מלאה ובגרות במתמטיקה ברמה של 4 או 5 יחידות לימוד. מועמדים שלא עומדים בתנאי הקבלה יכולים במוסדות מסוימים להשתתף במכינות, אשר מהוות חלופה לבגרויות ולעיתים אף לציון בבחינה הפסיכומטרית.
פתיחה

כמה זמן נמשכים לימודי הנדסת אלקטרוניקה עם התמחות במחשבים?

בדרך כלל לימודי תואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה עם התמחות במחשבים נפרשים על פני ארבע שנות לימוד. עם זאת, חשוב לציין כי משך המסלול עשוי להשתנות ממוסד למוסד ובהתאם לאילוצי הסטודנטים. כמו כן, ישנם תלמידים שמפאת אילוצים אישיים פורסים את התוכנית באופן שונה, ולכן משך הלימודים לעיתים משתנה בין סטודנט לסטודנט באותו מוסד אקדמי.

בחלק ממוסדות הלימוד ישנה אפשרות ללימודי ערב, המיועדות לרוב לאנשים שעובדים במהלך שעות היום. כך, גם לסטודנטים בעלי אילוצים בשעות הבוקר ניתנת האפשרות ללמוד. חשוב לדעת כי במסלולי ערב ייתכנו לימודים גם בסמסטר קיץ.
פתיחה

מה לומדים בתואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה עם התמחות במחשבים?

תכנית הלימודים במסלול לתואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה עם התמחות במחשבים משלבת בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים רבים. השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים הינה מן המעלה הראשונה. את ההתמחות במחשבים יבחרו הסטודנטים לרוב בתום השנה השנייה או בתחילת השנה השלישית ללימודים.

בדרך כלל, התכנים הנלמדים במסלול זה כוללים את הנושאים: עיבוד אותות ותקשורת, בקרה, מערכות הספק וזרם חזק, אלקטרו-אופטיקה, מחשבים, מיקרו-אלקטרוניקה, פיזיקה, מתמטיקה, אלקטרומגנטיות, ניהול פרויקטים, חדו"א, אלגברה, הסתברות, אותות ומערכות, הנדסת חשמל, מעגלים חשמליים, אנליזה נומרית, אנליזה הרמונית, מוליכים, מבני נתונים ואלגוריתמים, מערכות ליניאריות, מתמטיקה דיסקרטיות, שדות אלקטרו-מגנטיים, רשתות מחשבים, גלים, גילוי אותות, ביו אלקטרוניקה ועוד שלל תכנים מרתקים.
פתיחה

מה עושים עם תואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה עם התמחות במחשבים?

בוגרי מסלול הלימודים לתואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, לרבות עמידה בחובת נוכחות, השתתפות פעילה בשיעורים, ביצוע ההתנסויות המעשיות, הגשת התרגילים והמטלות ומעבר הבחינות, יוענק לרוב תואר ראשון B.Sc בהנדסת אלקטרוניקה מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם. עם סיום הלימודים יוכלו הבוגרים להירשם בפנקס המהנדסים. רישום זה מהווה תנאי לקבלת רישיון לעסוק בתחומים מסוימים.

בוגרי המסלול יוכלו להשתלב במגוון רחב של חברות וארגונים העוסקים בטכנולוגיה ולעבוד במשרות מפתח בתעשייה עתירת הידע במגזר הפרטי ובמגזר הציבורי. למשל, הבוגרים יכולים לעבוד בתעשיות ביטחוניות, במשרדי ממשלה, בגופים בפרטיים ואף בחברות סטארט-אפ הניצבות בחזית הטכנולוגית.
פתיחה

מה אפשר ללמוד אחרי הנדסת אלקטרוניקה עם התמחות במחשבים?

בוגרי לימודי תואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה עם התמחות במחשבים, המעוניינים ברכישת ידע נוסף, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים. אחת מהאפשרויות העומדות בפני הבוגרים היא השתלבות בלימודי תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה. בלימודים אלו, הבוגרים עוברים הכשרה מקיפה בתחום המחקר והפיתוח של מערכות החשמל ומערכות התקשורת והאלקטרוניקה. אפשרות נוספת ללימודי המשך העומדת בפני בוגרי התואר הראשון היא לימודי תואר שני במדעי המחשב. במסגרת לימודים אלו יוכשרו הבוגרים להשתלבות בתעשיית ההיי-טק, במעבדות, במכוני מחקר או באקדמיה.

חלק מבעלי התואר הראשון בוחרים בלימודי המשך לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים, ואחרים עושים זאת לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף, מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים.
 
ייעוץ לימודים אישי חינם
מלא/י פרטיך ונציגנו יתקשרו אליך בתוך זמן קצר.
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח בע"מ