ייעוץ לימודים חינם
תואר ראשון בהנדסת מחשבים

תואר ראשון בהנדסת מחשבים

מה כדאי לדעת על לימודי הנדסת מחשבים?

הנדסת מחשבים היא תחום מרתק שנכלל בתוך ענף ההנדסה ומשלב בין מדעי המחשב לבין הנדסת חשמל ואלקטרוניקה. תואר ראשון בהנדסת מחשבים יכול לכלול שלושה תחומים עיקריים: הנדסת תוכנה - פעילות הנדסית העוסקת בפיתוח יעיל ושיטתי של תוכנה, הנדסת חומרה - פעילות הנדסית העוסקת בעיצוב פיתוח ותכנון של רכיבי חומרה למחשב או להתקן אלקטרוני אחר, והנדסת רשתות - תחום העוסק בקבוצה של שני מחשבים או יותר המעבירים ביניהם מידע מבלי להעביר אמצעי אחסון פיזי כלשהו. 

ככל שמערבות המחשבים מתפתחות, הדרישה לבעלי מקצוע איכותיים ומיומנים שיש באפשרותם לפתח מערכות מחשוב מתוכחמות הולכת וגוברת. מהנדסי המחשבים אחראיים על תכנון מעגלים מודפסים, התאמת רכיבים ללוח האם, תכנון זכרונות והתקני אחסון, תכנון ובנייה של מערכות ממוחשבות, פיתוח רכיבים, עיבוד אותות דיגיטליים וכדומה. 

למי מתאים ללמוד תואר ראשון בהנדסת מחשבים?

1
חוקר
2
ריאלי
3
קונבציונלי
רוצה לדעת איזה טיפוס את?
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני חושבת שאהיה טובה בעבודה הדורשת סדר ודקדקנות
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
הבנה של תופעה מדעית תסב לי הנאה וסיפוק
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני מקווה שיתפנה לי קצת זמן כדי לסדר את מסמכיי או לבדוק את חשבונותיי
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
כל יצירה המוצגת במוזיאון היא יצירת אמנות מעצם הצגתה שם
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני רוצה לחפש דרכים יצירתיות להביע את עצמי בצורה מקורית
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
ארצה שהשאלון והתוצאות יוצגו בלשון:
זכר
זכר
נקבה
נקבה
מידע נוסף:
פתיחה

למה כדאי לעשות תואר בהנדסת מחשבים?

הנדסת המחשבים מאגדת בתוכה תחומי ידע רבים, הן בתחום החומרה והן בתחום התוכנה, ונוסף על כך מתקשרת לנושאי האלקטרוניקה והחשמל. לימודי הנדסת מחשבים מכשירים את בוגריהם כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים שמתמחים בתחומי המחשב השונים, לרבות תכנון ובנייה של מערכות אלקטרוניות הכוללות מחשבים, תוכנה וחומרה, תכנון ויישומי מחשב, בינה מלאכותית, תכנון תפעול וניהול של מערכות מידע ממוחשבות וכדומה.

תואר ראשון בהנדסת מחשבים הוא תואר מבוקש מאוד ולא בכדי. ישנו ביקוש רב למהנדסי מחשבים כמעט בכל תחום שנוכל לחשוב עליו - הייטק, תעשייה, פיננסים ועוד. גם תנאי ההעסקה של מהנדסים והשכר שמציעים רוב המעסיקים למהנדסי מחשבים הם גבוהים ומתגמלים במיוחד וזהו יתרון חשוב נוסף שיש ללימודי הנדסת מחשבים באקדמיה.
פתיחה

למי מתאים ללמוד הנדסת מחשבים?

הלימודים במסלול לתואר ראשון בהנדסת מחשבים פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו להשתלב במסלול לימודים מרתק, מאתגר, מספק, חשוב ומבוקש זה, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך השתלבות בשוק העבודה בשלל המשרות המוצעות בתחום, זאת באמצעות רכישת מרב הידע, הכלים והמיומנויות.

הלימודים מתאימים לאנשים בעלי זיקה למקצועות הריאליים המגוונים בכלל ולמקצועות ההנדסה בפרט, בעלי יכולת חשיבה אנליטית מפותחת, דקדקניים ואחראיים, בעלי יכולת עבודה תחת לחץ, יצירתיים ובעלי רצון ומוטיבציה להשקיע בלימודים, המעוניינים לעבור הכשרה מקצועית ואיכותית שתאפשר להם להשתלב בתחום זה.
פתיחה

מה תנאי הקבלה לתואר ראשון בהנדסת מחשבים?

תנאי הקבלה ללימודי תואר ראשון בהנדסת מחשבים יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד המגוונים אשר מציעים רכישת הכשרה מבוקשת זו. אמנם, על פי רוב מתבססות דרישות הקבלה על שקלול הציונים בין ממוצע הבגרויות לבין ציון הבחינה הפסיכומטרית. חשוב לזכור כי חלק מן המוסדות מאפשרים קבלה ללימודים אלו רק על סמך אחד מן הפרמטרים הללו.

בדרך כלל, דורשים מרבית מוסדות הלימוד כי יעברו המועמדים ועדת קבלה או ריאיון קבלה אישי מול ראשי מסלול הלימודים, זאת על מנת לקבוע את מידת התאמתם ללימודי התחום ולעיסוק בו. בין דרישות הקבלה הנפוצות ניתן למצוא ציון פסיכומטרי 700 לפחות וממומצע בגרויות בציון 90 ומעלה. מידע נוסף ניתן למצוא בקישור: תנאי הקבלה ללימודי הנדסת מחשבים.
פתיחה

כמה זמן נמשכים לימודי הנדסת מחשבים?

משך הלימודים במסלול לתואר ראשון בהנדסת מחשבים עשוי להשתנות בין מוסד לימודי אחד למשנהו, בהתאם להיקף החומר הנלמד והאילוצים השונים של הסטודנטים הלומדים. בדרך כלל, נפרשים הלימודים על פני תקופת זמן של ארבע שנות לימוד.

חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול הלימודים במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בוקר. אפשרות זו מהווה יתרון עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת. כך יוכלו ללמוד בשעות ובזמנים המתאימים להם ביותר.
פתיחה

מה לומדים בתואר ראשון בהנדסת מחשבים?

תכנית הלימודים במסלול לתואר ראשון בהנדסת מחשבים משלבת בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים רבים. השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים הינה מן המעלה הראשונה.

בדרך כלל, התכנים הנלמדים במסלול זה כוללים את הנושאים: מתמטיקה, חשמל, פיזיקה, סטטיסטיקה, חדו"א, יסודות בתכנות, אלגוריתמיקה, מבני נתונים, יסודות במערכות מידע, רשתות תקשורת ונתונים, מערכות ספרתיות, הכרות עם יסודות הבינה המלאכותית, תכנון ותכנות מערכות הפעלה, תכנות מונחה עצמים, שפת C, הכרות עם שפת מכונה, ראייה ממוחשבת, הכרות עם חומרה, מעגלים חשמליים, אלקטרוניקה, אותות, ארכיטקטורת מחשבים, ממשק אדם מכונה, יסודות באבטחת מידע וסייבר, יסודות הקריפטוגרפיה, מיקרו מחשבים ועוד שלל תכנים מרתקים.
פתיחה

מה עושים עם תואר ראשון בהנדסת מחשבים?

בוגרי מסלול הלימודים לתואר ראשון בהנדסת מחשבים אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, לרבות עמידה בחובת נוכחות, השתתפות פעילה בשיעורים, ביצוע ההתנסויות המעשיות, הגשת התרגילים והמטלות ומעבר הבחינות, יוענק תואר ראשון B.Sc או B.Tech בהנדסת מחשבים מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם. לאחר הלימודים יוכלו הבוגרים להירשם בפנקס המהנדסים. 

בפני בוגרי לימודי תואר ראשון בהנדסת מחשבים עומדות אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות, שכן בעלי מקצוע איכותיים ומיומנים בתחום זה נחשבים למבוקשים ונדרשים במיוחד בשוק העבודה. הבוגרים יוכלו להשתלב במסגרת תכנון ובנייה של מערכות ממוחשבות, פיתוח רכיבים, עיבוד אותות דיגיטליים DSP, הנדסת תוכנה ברמת החומרה, ארכיטקטורת מחשבים ועוד.
פתיחה

מה אפשר ללמוד אחרי תואר ראשון בהנדסת מחשבים?

בוגרי לימודי תואר ראשון בהנדסת מחשבים המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים. אחת האפשרויות העומדת בפני הבוגרים הינה השתלבות בלימודי תואר שני במדעי המחשב. לימודים אלו מעמיקים את ידיעותיהם של הבוגרים, מעשירים את מומחיותם ומעדכנים אותם בהתפתחויות החדשות בעולם המחשבים.

תחום לימודים נוסף בו יוכלו הבוגרים למצוא עניין הינו לימודי תואר שני בהנדסת מערכות. במסגרת לימודים אלו יוכשרו הבוגרים לסקירת תהליכים ושיטות חדישות במחזור חיי המוצר, ירכשו ידע בתכנון ויכולת קבלת החלטות אסטרטגיות, יעסקו בתכנון מערכות בקרה ועוד.
ייעוץ לימודים אישי חינם
מלא/י פרטיך ונציגנו יתקשרו אליך בתוך זמן קצר.
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח בע"מ