ייעוץ לימודים חינם
תואר ראשון בהנדסת חשמל

תואר ראשון בהנדסת חשמל

מה כדאי לדעת על לימודי הנדסת חשמל?

הנדסת חשמל היא תחום חשוב, משמעותי ומרכזי הנכלל בתוך ענף ההנדסה ועוסק במהותם של גלים אלקטרומגנטיים ובתכנון של מעגלים חשמליים, וכן בתחומים מגוונים כמו אלקטרוניקה, אלקטרואופטיקה, עיבוד אותות, בקרה, תקשורת, הספק, מחשבים, זרם חזק, רובוטיקה ועוד. מהנדסי החשמל עוסקים בתכנון, פיתוח ועבודה עם מגוון רחב של טכנולוגיות והיא נחשבת לאחד התחומים המבוקשים ביותר בעולם אשר נמצאים בהתפתחות מתמדת. 

תכנית הלימודים במסלול לתואר ראשון בהנדסת חשמל כוללת ידע תיאורטי מקיף, כלים ומיומנויות מעשיות הנדרשים לצורך השתלבות בתחום מבוקש, יוקרתי, מרתק ומאתגר זה. המשתתפים יוכשרו למחקר, תכנון, ניתוח, שיפור וייצור של רכיבים אלקטרוניים המצויים בכל מכשיר חשמלי, ובאמצעות ההכשרה המקצועית שיעברו יוכלו להשתלב בעמדות ניהוליות בארגונים שונים בתעשייה, ביניהם חברות היי טק, חברות תקשורת וסלולר, בתעשייה הבטחונית, במעפלי מים ואנרגיה, בתעשיית הבנייה וכדומה.

למי מתאים ללמוד תואר ראשון בהנדסת חשמל?

1
חוקר
2
ריאלי
3
קונבציונלי
רוצה לדעת איזה טיפוס את?
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני חושבת שאהיה טובה בעבודה הדורשת סדר ודקדקנות
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
הבנה של תופעה מדעית תסב לי הנאה וסיפוק
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני מקווה שיתפנה לי קצת זמן כדי לסדר את מסמכיי או לבדוק את חשבונותיי
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
כל יצירה המוצגת במוזיאון היא יצירת אמנות מעצם הצגתה שם
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני רוצה לחפש דרכים יצירתיות להביע את עצמי בצורה מקורית
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
ארצה שהשאלון והתוצאות יוצגו בלשון:
זכר
זכר
נקבה
נקבה
מידע נוסף:
פתיחה

למה כדאי לעשות תואר ראשון בהנדסת חשמל?

בעלי המקצוע בתחום הנדסת החשמל, מהנדסי החשמל, עוסקים בבעיות הקשורות במערכות חשמליות גדולות, למשל ייצור חשמל ובקרה, תכנון ופיתוח של התקנים אלקטרוניים ומערכות חשמל, תכנון מערכות תקשורת, תכנון מערכות אלקטרוניות ביתיות, תכנון שבבים, תכנון מערכות בקרה של מכונות, רובוטים, טילים ומטוסים. 

משום שבעידן המודרני כל מקום נדרש חשמל, קיים ביקוש גדול בשוק ותואר זה נהפך לפופולרי מאוד. מטרת העל של הנדסת החשמל היא לפתח טכנולוגיות שונות המשפיעות ישירות על החברה והכלכלה הגלובלית. פעמים רבות, נלמד מסלול זה בשילוב עם הנדסת אלקטרוניקה, שכן תכנית הלימודים בשני המסלולים הללו היא זהה. הלימודים בתחום הנדסת החשמל כוללים תחומי ידע נוספים כמו פיזיקה, מתמטיקה, ניהול פרויקטים ועוד.
פתיחה

למי מתאים ללמוד הנדסת חשמל?

הלימודים במסלול לתואר ראשון בהנדסת חשמל פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו להשתלב במסלול לימודים מרתק, מאתגר, מספק, חשוב ומבוקש זה, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך השתלבות בשוק העבודה בשלל המשרות המוצעות בתחום, זאת באמצעות רכישת מרב הידע, הכלים והמיומנויות.

הלימודים מתאימים לאנשים בעלי זיקה למקצועות הריאליים בכלל ולתחומי ההנדסה בפרט, בעלי יכולת חשיבה אנליטית מפותחת, בעלי משיכה לתחומי החומרה, התוכנה והתקשורת, המעוניינים לעבור הכשרה מקצועית ואיכותית בתחום, המאפשרת לעסוק בהתפתחויות הטכנולוגיות השונות ובייעוץ, פיתוח, ייצור, פיקוח ובקרה של מערכות טכנולוגיות מתקדמות.
פתיחה

מה תנאי הקבלה לתואר ראשון בהנדסת חשמל?

תנאי הקבלה ללימודי תואר ראשון ב הנדסת חשמל יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד המגוונים אשר מציעים רכישת הכשרה מבוקשת זו. אמנם, על פי רוב מתבססות דרישות הקבלה על שקלול הציונים בין ממוצע הבגרויות לבין ציון הבחינה הפסיכומטרית. חשוב לזכור כי חלק מן המוסדות מאפשרים קבלה ללימודים אלו רק על סמך אחד מן הפרמטרים הללו.

בדרך כלל, דרישות הקבלה מתחילות בציון פסיכומטרי של בין 550 ל-600 לפחות ולתעודת בגרות מלאה הכוללת ציון 75 בבגרות במתמטיקה ברמת 5 יחידות או ציון 85 בבגרות במתמטיקה ברמת 4 יחידות ומעלה. נוסף על כך, ישנה העדפה לבוגרי 5 יחידות בפיזיקה בציון 75 לפחות. מידע נוסף ניתן למצוא בקישור: תנאי קבלה - לימודי הנדסת חשמל.
פתיחה

כמה זמן נמשכים לימודי הנדסת חשמל?

משך הלימודים במסלול לתואר ראשון בהנדסת חשמל עשוי להשתנות בין מוסד לימודי אחד למשנהו, בהתאם להיקף החומר הנלמד והאילוצים השונים של הסטודנטים הלומדים. בדרך כלל, נפרשים הלימודים על פני תקופת זמן של ארבע שנות לימוד. ניתן לרכוש הכשרה זו במסלול לתואר ראשון בהנדסת חשמל, תואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה או תואר ראשון בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה. 

חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול הלימודים במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בוקר. אפשרות זו מהווה יתרון עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת. כך יוכלו ללמוד בשעות ובזמנים המתאימים להם ביותר.
פתיחה

מה לומדים בתואר ראשון בהנדסת חשמל?

תכנית הלימודים במסלול לתואר ראשון בהנדסת חשמל משלבת בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים רבים. השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים הינה מן המעלה הראשונה.

בדרך כלל, התכנים הנלמדים במסלול זה כוללים את הנושאים: מדעים מדויקים, פיזיקה, מתמטיקה, מחשבים, חדו"א, אלגברה, תקשורת, רשתות, ניהול פרויקטים, בקרה, אלקטרומגנטיות, אותות ומערכות, גלים מישוריים, מעגלים והתקנים חשמליים, התקנים אלקטרוניים, הסתברות, טורי פורייה והתמרות אינטגראליות, מעגלים אנלוגיים, מעגלים ספרתיים, מערכות בקרה, הספק, אלקטרואופטיקה, אלקטרוניקה ספרתית, אלקטרוניקה אנלוגית, עיבוד אותות ותקשורת, מערכות בקרה, אלקטרוניקה ועוד שלל תכנים מרתקים.
פתיחה

מה עושים עם תואר ראשון בהנדסת חשמל?

בוגרי מסלול הלימודים לתואר ראשון בהנדסת חשמל אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, לרבות עמידה בחובת נוכחות, השתתפות פעילה בשיעורים, ביצוע ההתנסויות המעשיות, הגשת התרגילים והמטלות ומעבר הבחינות, יוענק תואר ראשון B.Sc בהנדסת חשמל מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם. עם סיום הלימודים יוכלו הבוגרים להירשם בפנקס המהנדסים.

בפני בוגרי לימודי תואר ראשון בהנדסת חשמל עומדות אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות, שכן בעלי מקצוע איכותיים ומיומנים בתחום זה נחשבים למבוקשים ונדרשים במיוחד בשוק העבודה. הבוגרים יוכלו להשתלב בתעשייה הבטחונית, חברות תקשורת, חברות היי טק, חברות סלולר, מפעלי אלקטרוניקה בתחומי פיתוח, בקרת איכות תחזוקה וכדומה, בתפקידי מחקר ופיתוח, תכנון, הקמה ותחזוקה של רשתות חשמל, פיתוח ואחזקה של ציוד תקשורת, פיתוח ותחזוקה של מוצרים שונים ועוד.
פתיחה

מה אפשר ללמוד אחרי תואר ראשון בהנדסת חשמל?

בוגרי לימודי תואר ראשון בהנדסת חשמל המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים. אחת האפשרויות העומדת בפני הבוגרים הינה השתלבות בלימודי תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה. לימודים אלו מכשירים את בוגריהם למחקר ופיתוח בתחום מערכות החשמל ומערכות תקשוקת ואלקטרוניקה, אשר השימוש בהן נפוץ ומתרחב באופן תדיר.

תחום לימודים נוסף בו יוכלו הבוגרים למצוא עניין הינו לימודי תואר שני במדעי המחשב. במסגרת לימודים אלו יוכשרו הבוגרים להשתלבות בתעשיית ההיי טק, במעבדות, באקדמיה ובמכוני מחקר, באמצעות העמקת ידיעותיהם והעשרת כלי העבודה הנדרשים בתחום.
ייעוץ לימודים אישי חינם
מלא/י פרטיך ונציגנו יתקשרו אליך בתוך זמן קצר.
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח בע"מ