ייעוץ לימודים חינם!

תואר ראשון בהנדסת חומרים

מה כדאי לדעת על לימודי הנדסת חומרים?

תחום הנדסת חומרים נחשב כחלק מענף ההנדסה, ועוסק במגוון החומרים הקיימים בטבע, בתכנון, בייצור ועיבוד שלהם. כמו כן, התחום משלב פן עסקי ופן אנליטי הנוגעים לייצור של חומרים. הנדסת חומרים עוסקת בנושאים מגוונים ממקצועות המתמטיקה והמדעים, כגון: פולימרים, תכונות חומרים, מוצקים, חומרים פלסטיים וחומרים אלקטרוכימיים.

מטרת הלימודים במסלול זה הינה הקניית הבנה מעמיקה של תחום הנדסת החומרים, שהוא ממגמות המחקר המתקדמות ביותר בשנים האחרונות. הסטודנטים בלימודי הנדסת חומרים ילמדו על הרכבם של החומרים בטבע וכיצד לעבוד איתם במחקר ובתעשייה. בוגרי תואר ראשון בהנדסת חומרים יכולים להשתלב בתעשייה לאחר סיום התואר הראשון, ובוגרים אשר מעוניינים להעשיר את ארגז הכלים המקצועי שלהם יכולים להמשיך ללימודי תואר שני.
מידע נוסף:
פתיחה

למה כדאי לעשות תואר ראשון בהנדסת חומרים?

בשנים האחרונות המחקר והתכנון של חומרים הפך לתחום מבוקש ביותר, אשר כולל תחומי עיסוק ומחקר רבים. בוגרי לימודי תואר ראשון בהנדסת חומרים נחשבים לבעלי מקצוע מבוקשים בשוק העבודה ובתעשיית ההייטק בפרט. כמו כן, תואר ראשון בהנדסת חומרים מאפשר להמשיך ללימודי תואר שני שאיתם אפשר להשתלב גם במחקר אקדמי פורץ דרך.

הלימודים במסלול לתואר ראשון בהנדסת חומרים מעניקים לסטודנט ידע בחומרים ותהליכים, ידע על המחקר המתקיים בתחום, ידע תיאורטי וניסיון מעבדתי. התואר נוגע בכל תחומי מדעי החיים וההנדסה; מתמטיקה, מדעי המחשב, כימיה, פיזיקה וביולוגיה. על כן, מסלול לימודים זה מעניק ידע עשיר לסטודנטים שלו ונותן להם כלים רבים שיאפשרו להם להשתלב בתעשיית ההייטק.
פתיחה

למי מתאים ללמוד הנדסת חומרים?

הלימודים במסלול לתואר ראשון בהנדסת חומרים לכל מי שמעוניין להשתלב במסלול לימודים מעשיר, מאתגר ומספק זה, בין אם הינו בעל ידע קודם וניסיון מעשי בתחום המדעים וההנדסה ובין אם לאו, ולמי שמעוניין ברכישת מקצוע מבוקש והשתלבות בשוק העבודה בתחום מבוקש זה.

הלימודים מתאימים במיוחד לאנשים בעלי כישורים אנליטיים גבוהים ויכולת קליטה של מידע רב מתחומים מגוונים, ובעלי זיקה לתחומי המדעים והמתמטיקה. כמו כן, עליהם להיות מוכנים ללמוד באופן עצמאי ולהיות בעלי משמעת עצמית גבוהה.
פתיחה

מה תנאי הקבלה לתואר ראשון בהנדסת חומרים?

תנאי הקבלה ללימודי תואר ראשון בהנדסת חומרים יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד המגוונים אשר מציעים מסלול זה. על פי רוב מתאימים הלימודים לאוהבי מקצועות המתמטיקה והמדעים, ואנשים בעלי חשיבה אנליטית. בדרך כלל דרוש ציון פסיכומטרי גבוה ותעודת בגרות מלאה בממוצע גבוה, וכן בגרות במתמטיקה ברמה של ארבע יחידות לפחות.

ציון הפסיכומטרי עשוי להשתנות בין מסלולי הלימוד השונים, ותלוי במידה רבה גם בממוצע הבגרויות של המועמד. כמו כן, ישנם מוסדות לימוד אשר מתחשבים בציון הסכם. תוכלו לקרוא מידע נוסף על דרישות הקבלה לתואר ראשון בהנדסת חומרים בקישור זה.
פתיחה

כמה זמן נמשכים לימודי הנדסת חומרים?

משך הלימודים בלימודי תואר ראשון בהנדסת חומרים עשוי להשתנות בין מוסד לימודי אחד למשנהו, בהתאם להיקף החומר הנלמד והאילוצים השונים של הסטודנטים. בדרך כלל, נפרשים הלימודים על פני תקופת זמן של ארבע שנות לימוד.

ישנם מסלולים המשלבים הנדסת חומרים עם תחום נוסף, כגון פיזיקה, כימיה וביולוגיה, ולכן הם ארוכים יותר מאשר המסלול הרגיל. מסלולים אלה יכולים להיות תואר כפול או להקנות שני תארים נפרדים בשני התחומים, לדוגמה, סטודנט יכול לקבל תואר בהנדסת חומרים וגם תואר בפיזיקה.
פתיחה

מה לומדים בתואר ראשון בהנדסת חומרים?

תוכנית הלימודים בלימודי תואר ראשון בהנדסת חומרים משלבת בין תכנים תיאורטיים מעמיקים לבין התנסויות מעשיות במעבדות ותרגולים רבים. הלימודים עוסקים במחקר ותכנון של חומרים הקיימים בטבע ושל הריאקציות המתקיימות ביניהם.

על פי רוב, התכנים הנלמדים בקורס כוללים את הנושאים: פולימרים, תכונות חומרים, מוצקים, חומרים פלסטיים, חומרים אלקטרוכימיים, אלקטרומגנטיות, חומרים מתכתיים חומרים מרוכבים, קורוזיה, חומרים אופטיים, ביופיסיקה, מערכות חלקיקים, חומרים אלקטרוניים ועוד.
פתיחה

מה עושים עם תואר ראשון בהנדסת חומרים?

בפני בוגרי לימודי תואר ראשון בהנדסת חומרים עומדות אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות, שכן בעלי מקצוע איכותיים ומיומנים בתחום זה נחשבים למבוקשים ונדרשים במיוחד בשוק העבודה. הבוגרים יוכלו להשתלב בשלל המשרות הקיימות בשוק, במסגרת חברות היי טק, מחקר ופיתוח של חומרים, בקרת איכות, ניהול פרוייקטים ועוד.

כמו כן, יוכלו הבוגרים המצטיינים המעוניינים להעשיר את הידע שלהם בתחום להמשיך לתואר שני בתחום הנדסת החומרים, וכך להשתלב במחקר האקדמי בתחום ואף להמשיך ללימודי דוקטורט ולהצטרף לצוותי ההוראה והמחקר במוסדות להשכלה גבוהה.
פתיחה

מה אפשר ללמוד אחרי תואר ראשון בהנדסת חומרים?

בוגרי לימודי תואר ראשון בהנדסת חומרים המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים. ניתן להמשיך ללימודי תואר שני ולאחר מכן גם ללימודי דוקטורט בתחום הנדסת חומרים או בתחומים מדעיים או הנדסיים אחרים.
 
ייעוץ לימודים אישי חינם
מלא/י פרטיך ונציגנו יתקשרו אליך בתוך זמן קצר.
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח בע"מ