ייעוץ לימודים חינם!

לימודי הנדסת אלקטרוניקה בהתמחות בקרה

מה כדאי לדעת על לימודי הנדסת אלקטרוניקה עם התמחות בבקרה?

מתעניין בלימודי הנדסת אלקטרוניקה עם התמחות בבקרה? בלימודי הנדסת אלקטרוניקה שמים דגש על הקניית תשתית מדעית רחבה, מתן כלים להתמודדות עם בעיות הנדסיות בעתיד ועל עידוד יכולת הלמידה העצמית של הסטודנט. בתוכנית לימודים זו, תחילה, מתרכזים בלימודים במקצעות היסוד: מתמטיקה, פיסיקה, אנגלית, עקרונות בסיסיים בתורת החשמל והאלקטרוניקה, תכנות מחשבים ושימוש מתקדם במחשב.

בשלבים מאוחרים יותר, נחשף הסטודנט למקצועות ספציפיים וממוקדים בתחום הנדסת האלקטרוניקה. אחד התחומים שבהם יכול הסטודנט להתמחות במסגרת לימודי הנדסת אלקטרוניקה הוא תחום הבקרה. לימודי הנדסת אלקטרוניקה מאופיינים בספקטרום רחב ומגוון של תחומים ותתי-תחומים המשתנים ומתקדמים ללא הרף. על כן, תוכניות הלימוד הן דינאמיות ומותאמות ככל האפשר לצורכי השוק המתפתח.
מידע נוסף:
פתיחה

למה כדאי לעשות תואר ראשון הנדסת אלקטרוניקה עם התמחות בבקרה?

כיום, בתעשייה המודרנית ישנו צורך במערכות טכנולוגיות שיהיו כמה שפחות תלויות באדם - ואלה הן מערכות הבקרה. לכן, בשוק העבודה קיים ביקוש רב למהנדסי אלקטרוניקה בכלל ולמתמחים בבקרה בפרט. תורת הבקרה היא נושא רב תחומי הבא לידי ביטוי במערכות שונות, ועם התפתחות התעשייה תהליכים רבים נעשים מורכבים יותר ויותר.

על כן, גובר הצורך בבקרה מדויקת ומקצועית על כל תהליך. מערכת בקרה היא מנגנון או מערכת של מנגנונים אשר שולט על יציבות תהליך של מערכת אחרת, אותה ברצוננו לבקר. מערכת זו באה למנוע ככל האפשר סטיות בין ערך רצוי לערך מצוי אשר נגרמות כתוצאה מהפרעות במערכת. מערכת בקרה (control system) כוללת את הרכיבים הבסיסיים הבאים: יחידת מדידה, בקר ומנגנון תיקון.
פתיחה

למי מתאים ללמוד הנדסת אלקטרוניקה עם התמחות בבקרה?

לימודי תואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה עם התמחות בבקרה פונים לקהל הרחב ובמיוחד לאלו שרוצים לעבור מסלול מעשיר, מרתק ומעניין. בוגרי המסלול לרוב עוסקים בתחומים שונים ומגוונים בעולם ההיי-טק, בתעשיות החשמל ובחברות מחשבים שונות, ולכן קהל היעד מורכב מאנשים המעוניינים לעבוד במקומות שכאלו.

לימודים אלו מתאימים לאנשים המגלים התעניינות בעולם הטכנולוגיה והמקצועות הריאליים, בעלי יכולת חשיבה אנליטית, כאלו שרוצים לפתח את הכישורים שלהם ולרכוש כלים שיעזרו להם לפתח טכנולוגיות חדישות ומתקדמות ולאנשים שאוהבים לקחת חלק בתוכניות פורצות דרך בתחומים שונים. תחומי ההנדסה בכלל ואלקטרוניקה בפרט מאופיינים בשינויים תדירים ותכופים, ולכן לימודים אלו מתאימים לאנשים סקרנים ובעלי חדוות למידה, שאוהבים ורוצים ללמוד דברים חדשים לעיתים קרובות.
פתיחה

מה תנאי הקבלה לתואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה עם התמחות בבקרה?

תנאי הקבלה לתואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה עם התמחות בבקרה משתנים בין מוסדות הלימוד השונים. חלק מהמוסדות דורשים ומחייבים במבחן הפסיכומטרי, ואף מגדירים ציון משוקלל (בדרך כלל מדובר בחישוב ייחודי למוסד הלימודים, המהווה שילוב של ממוצע הבגרויות עם הציון בבחינה הפסיכומטרית על חלקיה השונים) כתנאי לקבלה. לעומת זאת, מוסדות אחרים לא דורשים כלל ציון סף בבחינה הפסיכומטרית והם מסתמכים על ציוני הבגרויות בלבד.

על כן אנו ממליצים לבחון את מוסדות הלימוד השונים ואת דרישותיהם ולפעול בהתאם לאלו, על מנת לשפר את סיכויי קבלתכם. ייתכן שישנם מוסדות לימוד שתוכלו להתקבל אליהם כבר עכשיו, ולכן כדאי לקחת זאת גם כן כשיקול.
פתיחה

כמה זמן נמשכים לימודי הנדסת אלקטרוניקה עם התמחות בבקרה?

לרוב, לימודי הנדסת אלקטרוניקה עם התמחות בבקרה נפרשים על פני ארבע שנים. אולם, יש להדגיש כי משך התוכנית משתנה לעיתים ממוסד לימודים אחד למשנהו, ולכן כדאי לבדוק זאת מול מוסד הלימודים המבוקש. נוסף על כך, ישנם תלמידים שמפאת אילוצים אישיים, כמו משפחה או עבודה, פורסים את התוכנית לאורך פרק זמן ארוך יותר, ולכן משך הלימודים לעיתים משתנה בין סטודנטים שונים הלומדים באותו מוסד לימוד.

חשוב לדעת כי יש מוסדות לימוד המציעים השתלבות במסלול לימודים במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בבוקר. אפשרות זו מהווה יתרון עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו שאין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת. כך יוכלו ללמוד בשעות ובזמנים המתאימים להם ביותר
פתיחה

מה לומדים בתואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה עם התמחות בבקרה?

תכנית הלימודים במסלול לתואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה עם התמחות בבקרה משלבת בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים רבים. השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים היא הטובה ביותר, שכן הם רוכשים כלים ליישום הידע התיאורטי ומגיעים מוכנים לשוק העבודה. לימודי תואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה מהווים מסלול לימודים ייחודי המכשיר את הסטודנטים לניתוח, תכנון, בניה, הרכבה, בדיקה, בקרה וניהול של מערכות עתירות טכנולוגיה.

במהלך לימודים אלו נחשפים הסטודנטים למגוון קורסים מתחומי לימוד שונים, כגון: חשבון דיפרנציאלי ואינטגראלי, אלגברה ליניארית, עיבוד אותות ותקשורת, בקרה, מערכות הספק וזרם חזק, אלקטרו-אופטיקה, פיזיקה, סטטיסטיקה והסתברות, מבוא למדעי המחשב, תורת החשמל ועוד.
פתיחה

מה עושים עם תואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה עם התמחות בבקרה?

ישנן אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות לבוגרי תואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה עם התמחות בבקרה. לרוב, בוגר לימודי הנדסת אלקטרוניקה מצליח להשתלב בשוק העבודה בקלות רבה, שכן ישנו צורך רב במהנדסים אלו במקומות רבים. כמו כן, חשוב לציין כי השכר בתחום הנדסת האלקטרוניקה הוא בדרך כלל גבוה מן השכר הממוצע במשק. עם סיום הלימודים יוכלו הבוגרים להירשם בפנקס המהנדסים, המהווה תנאי הכרחי לעבודה בתחומים שונים.

בוגרי לימודי הנדסת אלקטרוניקה יכולים להשתלב במגוון רחב של חברות וארגונים העוסקים בטכנולוגיה ולעבוד במשרות מפתח בתעשייה עתירת הידע במגזר הפרטי ובמגזר הציבורי. למשל, הבוגרים יכולים לעבוד בתעשיות ביטחוניות, במשרדי ממשלה, בגופים בפרטיים ואף בחברות סטארט-אפ הניצבות בחזית הטכנולוגית.
פתיחה

מה אפשר ללמוד אחרי הנדסת אלקטרוניקה עם התמחות בבקרה?

בוגרי מסלול הלימודים לתואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, לרבות ביצוע ההתנסויות המעשיות, עמידה בחובת נוכחות, הגשת התרגילים והמטלות ומעבר הבחינות, יוענק תואר ראשון B.Sc בהנדסת אלקטרוניקה מטעם המוסד הלימודי שבו השלימו את הכשרתם.

בוגרים המעוניינים ברכישת ידע נוסף, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים. אחת מהאפשרויות העומדות בפני הבוגרים היא השתלבות בלימודי תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה. בלימודים אלו, הבוגרים עוברים הכשרה מקיפה בתחום המחקר והפיתוח של מערכות החשמל ומערכות התקשורת והאלקטרוניקה. אפשרות נוספת ללימודי המשך העומדת בפני בוגרי התואר הראשון היא לימודי תואר שני במדעי המחשב. במסגרת לימודים אלו יוכשרו הבוגרים להשתלבות בתעשיית ההיי-טק, במעבדות, במכוני מחקר או באקדמיה.
 
ייעוץ לימודים אישי חינם
מלא/י פרטיך ונציגנו יתקשרו אליך בתוך זמן קצר.
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח בע"מ