ייעוץ לימודים חינם!

תואר ראשון בהנדסת מיפוי וגאו-אינפורמציה

מה כדאי לדעת על לימודי הנדסת מיפוי וגאו-אינפורמציה?

תמיד חלמתם ללמוד הנדסת מיפוי וגאו-אינפורמציה? האם בילדותכם ציירתם מפות במקום דשא ופרחים? הנדסת מיפוי וגאו-אינפורמציה היא ענף בתחום ההנדסה, העוסק במיפויים של מיקומים שונים על פני כדור הארץ ואף בחלל. בימינו, הודות להתפתחויות הטכנולוגיות, תהליך המיפוי הפך לקל יותר מאשר בעבר. לימודי הנדסת מיפוי וגאו-אינפורמציה חושפים את הסטודנטים לטכניקות השונות המאפשרות למפות אזור על פני כדור הארץ ובחלל ולעבד את הנתונים השונים.

בניגוד למיפויים שנעשו בעבר, שהיו בלתי מדויקים וכללו רק את ציור המפה, כיום ניתן למפות אזורים שונים בצורה מדויקת יותר בעזרת מערכות המחשוב השונות. הנדסת מיפוי וגאו-אינפורמציה היא תחום בענף ההנדסה האזרחית לרוב, העוסק בעיבוד ובניתוח המידע המרחבי ובקביעת מיקומים שונים.

למי מתאים ללמוד תואר ראשון בהנדסת מיפוי וגאו-אינפורמציה?

1
ריאלי
2
חוקר
3
קונבציונלי
רוצה לדעת איזה טיפוס את?
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני חושבת שאהיה טובה בעבודה הדורשת סדר ודקדקנות
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
הבנה של תופעה מדעית תסב לי הנאה וסיפוק
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני מקווה שיתפנה לי קצת זמן כדי לסדר את מסמכיי או לבדוק את חשבונותיי
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
כל יצירה המוצגת במוזיאון היא יצירת אמנות מעצם הצגתה שם
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני רוצה לחפש דרכים יצירתיות להביע את עצמי בצורה מקורית
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
ארצה שהשאלון והתוצאות יוצגו בלשון:
זכר
זכר
נקבה
נקבה
מידע נוסף:
פתיחה

למה כדאי לעשות תואר ראשון בהנדסת מיפוי וגאו-אינפורמציה?

בעבר, לפני שהומצאו השכלולים הטכנולוגיים, היה המיפוי תהליך ארוך ומייגע. כיום, לעומת זאת, מאפשרות ההתפתחויות הטכנולוגיות השונות למפות בקלות רבה יותר מיקומים על פני כדור הארץ ובחלל. תחום הנדסי זה משמש כבסיס חיוני לצורך פיתוח תשתיות הבינוי, פיתוח מערכות שונות, פיתוח התחבורה ועוד.

לימודי הנדסת מיפוי וגאו-אינפורמציה נועדו תחילה להקנות ידע בתחומים בסיסיים שונים כמו מתמטיקה, פיזיקה, מחשבים, כימיה ועוד. כמו כן, ככל שמתקדמת הלמידה מקבלים הסטודנטים ידע נרחב במקצועות הנדסיים שונים: כלכלה הנדסית, סטטיסטיקה, גאודזיה לוויינית (GPS), פוטוגרמטריה ספרתית, לייזר וכיוצא בזאת. בוגרי הלימודים זוכים להיכרות עם הבסיס המדעי של עולם ניתוח המידע המרחבי, תוך רכישת ידע נרחב בטכנולוגיות חדישות בתחומי הניווט, המיפוי והמדידה.
פתיחה

למי מתאים ללמוד הנדסת מיפוי וגאו-אינפורמציה?

לימודי הנדסת מיפוי וגאו-אינפורמציה מיועדים לכל מי שמגלה עניין בתחום המיפוי ולמתעניינים בתחומי הגיאוגרפיה וההנדסה. על המבקשים ללמוד הנדסת מיפוי וגאו-אינפורמציה להיות בעלי זיקה לתחומי המדעים המדויקים, היות שתחום זה מערב בתוכו מקצועות כמו מתמטיקה, פיזיקה, גיאודזיה, תכנות, חשמל, כימיה ועוד שלל נושאים מרתקים.

כמו כן, על המועמדים ללימודים בתחום זה להיות בעלי חוש טכני מפותח ואהבה לטכנולוגיה ולשכלולים, משום שבימינו המיפוי נעשה באמצעות טכנולוגיות חדישות ומתפתחות. נוסף על כך, המסלול מיועד לאנשים סקרנים בעלי חדוות למידה. בעקבות התפתחויות טכנולוגיות שונות ותכופות, תחום זה משתנה באופן תדיר ולכן העוסקים בתחום זה לומדים נושאים חדשים לעיתים קרובות.
פתיחה

מה תנאי הקבלה לתואר ראשון בהנדסת מיפוי וגאו-אינפורמציה?

תנאי הקבלה ללימודי הנדסת מיפוי וגאו-אינפורמציה לתואר ראשון משתנים ממוסד אחד למשנהו. לפעמים תידרשו להפגין ידע קודם במקצועות בסיסיים כמו מתמטיקה או פיזיקה, ולעיתים גם יש להשלים קורסים מסוימים. בדרך כלל קיימות מכינות ריענון והשלמה כדי לשפר בגרויות, פסיכומטרי ובאופן כללי כדי להתכונן ללימודים האקדמיים בצורה הטובה ביותר. המכינות נועדו לאנשים שמסיבות שונות אינם עומדים בתנאי הקבלה ללימודי הנדסת מיפוי וגאו-אינפורמציה לתואר ראשון.

אם יש לכם תואר בהנדסה או בתחום קרוב, מה טוב. במקרה זה הקבלה ללימודי מיפוי וגיאו-אינפורמציה עשויה להיות קלה יותר, ואף ייתכן כי תקבלו פטור מקורסים אחדים שכבר עברתם. מנגד, אם למדתם לתואר ראשון בתחום לימודים שאינו קרוב ללימודי מיפוי וגאו-אינפורמציה, כמו לימודים מתחומי מדעי הרוח או מדעי החברה, ייתכן שתידרשו להשלים קורסים רבים ואף לעבור מכינה ייעודית.

מידע נוסף תוכלו למצוא בקישור הבא: תנאי קבלה – תואר ראשון בהנדסת מיפוי וגיאו-אינפורמציה.
פתיחה

כמה זמן נמשכים לימודי הנדסת מיפוי וגאו-אינפורמציה?

לימודי הנדסת מיפוי וגאו-אינפורמציה לתואר ראשון כוללים מגוון מסלולי לימוד שונים. למשל, ישנו מסלול מלא לתואר ראשון האורך כארבע שנים, ומסלול אחר המתקיים שלוש שנים שהיקף החומר הנלמד בו מצומצם יותר. כמו כן, משך הלמידה משתנה בין מוסדות הלימודים השונים, כתלות בהיקף החומר הנלמד ובעומס התוכנית. לכן, על מנת לברר את משך הלימודים המדויק, יש לפנות למוסד הלימוד המבוקש.

מעבר לכך, ישנם תלמידים שבשל אילוצים שונים והתחייבויות קודמות נאלצים לפרוס את התוכנית על פני משך זה ארוך יותר. באופן זה, נוצר מצב שבו באותו מוסד לימודים ישנם סטודנטים שלומדים את אותו התואר אך לאורך פרק זמן שונה.
פתיחה

מה לומדים בתואר ראשון בהנדסת מיפוי וגאו-אינפורמציה?

במהלך לימודי הנדסת מיפוי וגאו-אינפורמציה ייחשפו הסטודנטים לתכנים שונים שיעזרו להם למפות מיקומים בכדור הארץ ובחלל ולמכשירים טכנולוגיים מגוונים המאפשרים את תהליך המיפוי. כדי להתמחות בתחום הנדסת מיפוי וגאו-אינפורמציה, על הסטודנטים תחילה לרכוש ידע בתחומים בסיסיים בהנדסה, להשתתף בקורסי חובה וכדומה.

חשוב לציין כי במהלך הלימודים לתואר ראשון בהנדסת מיפוי וגאו-אינפורמציה, בעזרת מגוון קורסי בחירה המוצעים לסטודנטים במהלך הלימודים ניתן לבחור כיווני התמחות, כגון ניווט ומדידות מדויקות, מקרקעין, תחבורה ועוד תחומים נוספים. זאת ועוד, מבין נושאי הלימוד השונים ניתן למנות נושאים כמו פוטוגרמטריה, מיפויים ממוחשבים, חישה מרחוק, רשתות בקרה, מודלים ספרתיים, מדידות שדה שונות וכיוצא בזה.
פתיחה

מה עושים עם תואר ראשון בהנדסת מיפוי וגאו אינפורמציה?

בעלי תואר ראשון בהנדסת מיפוי וגאו-אינפורמציה יוכלו להשתלב במגוון תחומים. הבוגרים יוכלו לעבוד בעבודות מיפוי ומדידה, כעובדי תכנון ומידע, להשתלב בתחומים השונים של ההנדסה האזרחית וכדומה. שירותיהם של מהנדסי מיפו וגאו-אינפורמציה נדרשים במקומות שונים כמו מוסדות ציבוריים וממשלתיים, חברות שונות, מוסדות מערכת הביטחון, חברות היי-טק וכדומה.

נוסף על כך, מהנדסי מיפוי וגאו-אינפורמציה אחראיים על מגוון פעילויות מעניינות ומאתגרות הכוללות מיפויים שונים (מיפוי ימי, מיפוי ספקטרלי, מיפוי תת-ימי וכדומה), מדידת תנודות בקרום כדור הארץ, GPS ומדידות שונות, הליך הרישום הראשוני של הקרקע, חלוקת הקרקע לגושים, ניהול מקרקעין, ניהול מערכות מידע, קרטוגרפיה (מיפוי) וכדומה.
פתיחה

מה אפשר ללמוד אחרי הנדסת מיפוי וגאו-אינפורמציה?

לבוגרים אשר יעמדו בכלל הקריטריונים, לרבות נוכחות בשיעורים, הגשת כלל המטלות, מעבר כלל המבחנים וכדומה, יוענק תואר ראשון B.Sc בהנדסת מיפוי וגאו-אינפורמציה או לחילופין תואר B.A. במיפוי וגאו-אינפורמציה, תלוי במסלול הלימודים.

לאחר מכן, יוכלו הבוגרים להמשיך ללימודי תואר שני במיפוי וגיאו-אינפורמציה, במסלול הכולל תזה ובמסלול שלא כולל תזה. בתארים אלו ילמדו הסטודנטים שלל נושאים מרתקים באופן מעמיק יותר גם לצורך הרחבת עולמם האישי וגם לשם רכישת ארגז כלים מקצועי נרחב יותר שעשוי לעזור להם בשוק העבודה. בין המקצועות הנלמדים ניתן לתחום את הנושאים הבאים: מיפוי ממוחשב, מערכות מידע גיאוגרפי, מדידות וגיאודזיה, פוטוגרמטריה וחישה מרחוק.
ייעוץ לימודים אישי חינם
מלא/י פרטיך ונציגנו יתקשרו אליך בתוך זמן קצר.
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח בע"מ