מה כדאי לדעת על קורס מזכירות רפואית?
המזכירים הרפואיים מרכזים את כל הנושאים של היחידה הרפואית, ביניהם: טיפול במסמכים של רשומות רפואיות, גישור בין המטופל ובני משפחתו לבין הצוות הרפואי, איסוף מידע מדויק, עריכה והדפסה של סיכומי מחלה, ניהול ספרייה מדעית, אחריות על הצד המנהלי והתקציבי, קבלת קהל, טיפול אישי בלקוחות, זימון תורים, מענה טלפוני, הוצאת התחייבויות וכדומה. על כן, יש ללמוד תחום זה לעומק ולהכיר את שלל הפונקציות והתפקידים הנדרשים במסגרתו.
הלימודים בקורס מזכירות רפואית כוללים ידע תיאורטי מקיף, כלים ומיומנויות מעשיות בתחום חשוב ומרכזי זה. המשתתפים ירכשו כלים לניהול וארגון יחידה רפואית, קיום שירותי מזכירות והבנה של המונחים הרפואיים השונים. במסגרת הלימודים יעסקו הסטודנטים בתחומי הרפואה, המשפט, המחשבים, העבודה המשרדית ועוד.
הלימודים בקורס מזכירות רפואית כוללים ידע תיאורטי מקיף, כלים ומיומנויות מעשיות בתחום חשוב ומרכזי זה. המשתתפים ירכשו כלים לניהול וארגון יחידה רפואית, קיום שירותי מזכירות והבנה של המונחים הרפואיים השונים. במסגרת הלימודים יעסקו הסטודנטים בתחומי הרפואה, המשפט, המחשבים, העבודה המשרדית ועוד.
מידע נוסף:
למה כדאי לעשות קורס מזכירות רפואית?
ביקור בבית החולים או במוסדות רפואיים שונים הוא חווייה לא פשוטה המלווה בלחץ, אי ודאות, מתח ומצוקה נפשית. הסיטואציות הנוצרות במוסדות אלו הן מתוחות ועוסקות בטרגדיות שונות, וזאת לצד אירועים משמחים. למרות ההתפתחות הטכנולוגית בבתי החולים ובקופות החולים, נזקקים המטופלים למענה אנושי שיכוון אותם ויסייע להם בעניינים אדמינסטרטיביים שונים.
אנשי המזכירות הרפואית הם בעלי המקצוע אשר מייצגים את המוסד הרפואי והמפגש איתם הוא למעשה המפגש הראשוני בין הקהל הרחב לבין המערכת הרפואית. תפקיד המזכיר הרפואי הוא לתווך בין המטופלים למערכת הבריאותית, זאת באמצעות קביעת תורים לבדיקות השונות, השגת אישורים רפואיים, הכוונת המטופלים להשגת המסמכים הנדרשים ועוד. מכן ניתן להבין כי בוגרי לימודים אלו הם אנשי מקצוע מבוקשים ונדרשים ביותר בשוק העבודה, ובסיום לימודיהם משתלבים בקלות בשלל המשרות המוצעות בתחום.
למי מתאים קורס מזכירות רפואית?
הלימודים בקורס מזכירות רפואית פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו להשתלב במסלול לימודים מרתק, מהנה, מאתגר ומספק זה, בין אם הוא בעל ידע קודם וניסיון מעשי בתחום האדמינסטרציה ובין אם לא, הן לצורך העשרה אישית ושימוש עצמי והן לצורך רכישת מקצוע חדש והשתלבות בשוק העבודה בתחום מבוקש זה.
הלימודים מתאימים במיוחד לאנשים אחראיים, בעלי יכולת עבודה תחת לחץ וזיקה לתחומי שירות הלקוחות, אשר מעוניינים לעבור הכשרה מקצועית ואיכותית באמצעותה יוכלו להשתלב בשלל המשרות המוצעות בתחום. כמו כן, יוכלו למצוא עניין רב בלימודים עובדים שונים במערכת הבריאות, אשר יש ברצונם להעשיר את ארגז הכלים המקצועי שלהם ולהשתלב בתחום חשוב זה.
מה תנאי הקבלה לקורס מזכירות רפואית?
תנאי הקבלה לקורס מזכירות רפואית יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד המגוונים אשר מציעים רכישת הכשרה זו ובין הקורסים השונים בתחום, בהתאם לקהל היעד אליו מיועדים הלימודים וסוג ההכשרה הנרכשת עם סיומם. בדרך כלל, הקורסים פתוחים בפני הקהל הרחב, מציבים דרישות קבלה בסיסיות למדי ומקבלים לשורותיהם את כל המעוניינים להשתלב במסלול לימודים מרתק זה, כל עוד הם בוגרי 12 שנות לימוד ולעיתים אף בעלי תעודת בגרות מלאה.
כמו כן, על המועמדים להיות בעלי שליטה בשפה אנגלית ברמה בסיסית, בעלי שליטה ברמת משתמש ביישומי המחשב והאינטרנט ולעבור ריאיון קבלה אישי מול ראשי מסלול הלימודים מתוך מטרה לקבוע את מידת התאמתם ללימודי התחום ולעיסוק בו. לימודים מתקדמים יותר בתחום דורשים כי המועמדים יהיו בעלי ניסיון מעשי בתחום של שנתיים לפחות.
כמה זמן נמשך קורס מזכירות רפואית?
משך הלימודים בקורס מזכירות רפואית עשוי להשתנות בין מוסד לימודים אחד למשנהו, בהתאם להיקף החומר הנלמד, סוג ההכשרה הנרכשת עם סיום הלימודים, קהל היעד אליו מיועדים הלימודים, מספר המפגשים השבועיים אשר מתקיימים במהלך ההכשרה ואורכו של כל אחד מן המפגשים הללו. בדרך כלל, כוללים הלימודים בין 350 ל-450 שעות לימוד אקדמיות הנפרשות על פני תקופת זמן של בין שנה אחת לשנה וחצי.
חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול הלימודים במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בבוקר. אפשרות זו מקנה יתרון עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת.
מה לומדים בקורס מזכירות רפואית?
תוכנית הלימודים בקורס מזכירות רפואית משלבת בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים רבים. השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים היא מן המעלה הראשונה. הנושאים הנלמדים יכולים להשתנות בין הקורסים המגוונים, בהתאם להיקף החומר הנלמד וקהל היעד אליו מיועדים הלימודים.
על פי רוב, התכנים הנלמדים בקורס כוללים את הנושאים הבאים: תפקיד המזכיר/ה הרפואי/ת, מבוא למדעי הרפואה, אנטומיה, פיזיולוגיה ופתולוגיה, כלים לניהול משרד מודרני, מחשוב תומך ניהול משרד, מערכות מידע רפואיות, תיעוד וארגון רשומות רפואיות של מהלכי טיפול, מחשבים, מבנה מערכת הבריאות, שירות לקוחות, מענה לטלפונים, תקשורת בין-אישית ומתן שירות, אנגלית מקצועית, אתיקה מקצועית, סודיות ועוד שלל תכנים מרתקים.
מה עושים אחרי קורס מזכירות רפואית?
לבוגרי קורס מזכירות רפואית אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, לרבות עמידה בחובת נוכחות, השתתפות פעילה בשיעורים, ביצוע התנסויות מעשיות, הגשת תרגילים ומטלות ומעבר הבחינות, תוענק תעודת גמר מטעם מוסד הלימודים בו השלימו את הכשרתם. לאחר שיעברו את המבחנים החיצוניים מטעם משרד התמ"ת, יוכלו הבוגרים להשתלב בשלל המשרות המוצעות בתחום בהתאם להעדפותיהם ורצונותיהם.
בפני בוגרי קורס מזכירות רפואית עומדות אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות. הם יוכלו להשתלב בשוק העבודה במסגרת בתי חולים, קופות חולים, מרפאות פרטיות, מרפאות חוץ, מרפאות שיניים, מרפאות עור, מרפאות עיניים, מרפאות בריאות הנפש ועוד. לאחר שיצברו ניסיון מעשי יוכלו להמשיך לתפקידי ניהול במסגרת האדמינסטרציה של שירותי הבריאות השונים.
מה אפשר ללמוד אחרי קורס מזכירות רפואית?
בוגרי קורס מזכירות רפואית המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים.
אחת האפשרויות העומדת בפני הבוגרים היא השתלבות בלימודי תואר ראשון במנהל מערכות בריאות. לימודים מעמיקים אלו מכשירים את בוגריהם להשתלבות בתפקידי ניהול ובתפקידים מנהלתיים במסגרת מערכות הבריאות בישראל, תוך רכישת מרב הידע, הכלים והמיומנויות בתחום. תחום לימודים נוסף בו יוכלו הבוגרים למצוא עניין הוא קורס מזכירות משפטית. במסגרת לימודים אלו יוכשרו הבוגרים למתן שירותי מזכירות וניהול משרד מקצועיים בתחום המשפטים ועריכת הדין.