לימודי מזכירות משפטית -רוצה לעזור לעורך דין?
העובדה כי תפקידה של המזכירה הוא תפקיד מהותי וחשוב בכל עסק, ארגון או חברה ידועה לכל. המזכירה קרובה למקבלי ההחלטות, נוכחת בישיבות חשובות, מכירה את כל העובדים הבכירים ברמה מקצועית ואישית ונמצאת בסוד העניינים של כל המתרחש בחברה. בתחום ה
משפטים, מהווה המזכירה המשפטית בעלת תפקיד חשוב, דינאמי ומרכזי במיוחד. נוסף על מיומנויות
ניהול המשרד שלה, היא בעלת ידע נרחב בתחום המשפטים.
המזכירה המשפטית הינה בעלת המקצוע האחראית על התנהלותו השוטפת והתקינה של המשרד, קבלת קהל, קביעת פגישות, סידור הניירות, הטפסים והתיקים, ניהול הספקים ונותני השירות, קבלה ושליחה של מיילים או פקסים, מענה טלפוני וכל מה שקשור במנהלה.
מידע כללי על קורס מזכירות משפטית
המזכירה המשפטית הינה בעלת המקצוע האחראית על ניהול המשרד המשפטי, המשלבת בין תחומי האדמינסטרציה והמזכירות לבין תחום המשפט. נוסף על עבודתה השוטפת של המזכירה, כמו קבלת קהל, קביעת פגישות, סידור ניירת ותיקים, ניהול ספקים ונותני שירות וכדומה, היא מתנהלת מול עורכי דין, בתי משפט, לשכות משפטיות וכדומה, ועל כן עליה להכיר לעומק את התחום ואת מאפייניו.
הלימודים בקורס מזכירות משפטית כוללים ידע תיאורטי מקיף, כלים ומיומנויות מעשיות בתחום חשוב ומרכזי זה. המשתתפים יעסקו בתחומי המערכת המשפטית, הניהול, המזכירות והליכי המשפט השונים, כמו גם בעבודה אדמינסטרטיבית ומערכות המחשב השונות בתחום, תורת המשפט ועוד. למי מתאים קורס מזכירות משפטית?
הלימודים בקורס מזכירות משפטית פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו להשתלב במסלול לימודים מרתק, מהנה, מאתגר ומספק זה, בין אם הינו בעל ידע קודם וניסיון מעשי בתחום האדמינסטרציה ובין אם לאו, הן לצורך העשרה אישית ושימוש עצמי והן לצורך רכישת מקצוע חדש והשתלבות בשוק העבודה בתחום מבוקש זה.
הלימודים מתאימים במיוחד לאנשים שאוהבים סדר וארגון, בעלי זיקה לתחום המשפטים, אחראים ובעלי יכולת עבודה תחת לחץ המעוניינים לעבור הכשרה מקצועית ואיכותית שתאפשר להם להשתלב בשלל המשרות המוצעות בתחום רווחי ומרתק זה. כמו כן, יוכלו למצוא עניין רב בלימודים מזכירות העוסקות בתחום זה מכבר ויש ברצונן להעשיר את ארגז הכלים המקצועי שלהן.
מי יכול לקורס מזכירות משפטית?
תנאי הקבלה לקורס מזכירות משפטית יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד המגוונים אשר מציעים רכישת הכשרה זו ובין הקורסים השונים בתחום, בהתאם לקהל היעד אליו מיועדים הלימודים וסוג ההכשרה הנרכשת עם סיומם. בדרך כלל, פתוחים הקורסים בפני הקהל הרחב, מציבים דרישות קבלה בסיסיות למדי ומקבלים לשורותיהם את כל המעוניינים להשתלב במסלול לימודים מרתק זה, כל עוד הינם בוגרי 12 שנות לימוד ולעיתים אף בעלי תעודת בגרות מלאה.
כמו כן, דורשים מוסדות לימוד רבים כי יהיו המועמדים בעלי ידע בסיסי בשפה האנגלית, שליטה ברמת משתמש ביישומי המחשב והאינטרנט וכי יעברו ריאיון קבלה אישי מול ראשי מסלול הלימודים מתוך מטרה לקבוע את מידת התאמתם ללימודי התחום ולעיסוק בו.
כמה זמן נמשך קורס מזכירות משפטית?
משך הלימודים בקורס מזכירות משפטית עשוי להשתנות בין מוסד לימודי אחד למשנהו, בהתאם להיקף החומר הנלמד, סוג ההכשרה הנרכשת עם סיום הלימודים, קהל היעד אליו מיועדים הלימודים, מספר המפגשים השבועיים אשר מתקיימים במהלך ההכשרה ואורכו של כל אחד מן המפגשים הללו. בדרך כלל, כוללים הלימודים בין 200 ל-500 שעות לימוד אקדמיות.
חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול הלימודים במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בבוקר. אפשרות זו מהווה יתרון עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת. כך יוכלו ללמוד בשעות ובזמנים המתאימים להם ביותר.
מה לומדים בקורס מזכירות משפטית?
תכנית הלימודים בקורס מזכירות משפטית משלבת בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים רבים. השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים הינה מן המעלה הראשונה. הנושאים הנלמדים יכולים להשתנות בין הקורסים המגוונים, בהתאם להיקף החומר הנלמד וקהל היעד אליו מיועדים הלימודים.
על פי רוב, התכנים הנלמדים בקורס כוללים את הנושאים: ארגון וניהול משרד, הנהלת חשבונות משרדית, כתיבה מנהלית, פתיחה וסגירה של תיקי לקוחות במשרד, מילוי טפסים משפטיים, גביית כספים מלקוחות, חוזים, מילוי טפסים למס שבח, מעקב אחר הגשת טפסים ותכתובות, תכתובות עסקיות, רישום פרוטוקולים, הכרת מינוחים מקצועיים באנגלית, היכרות עם מערכת המשפט בישראל, דיני קניין, דיני מקרקעין, דיני חוזים ומכר, דיני נזיקין, דיני עבודה ותאגידים, דיני עונשין, דיני מעמד אישי, דיני שטרות, תוכנות לניהול משרד עורכי דין, תוכנות Office, אבטחת מידע וסודיות, אתיקה מקצועית, אנגלית עסקית ומשפטית, הנהלת חשבונות ועוד שלל תכנים מרתקים.
מה עושים אחרי קורס מזכירות משפטית?
לבוגרי קורס מזכירות משפטית אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, לרבות עמידה בחובת נוכחות, השתתפות פעילה בשיעורים, ביצוע ההתנסויות המעשיות, הגשת התרגילים והמטלות ומעבר הבחינות, תוענק תעודת גמר מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם. קורסים אשר נלמדים בפיקוח משרד הכלכלה מקנים לבוגריהם תעודת גמר יוקרתית ואיכותית מטעם משרד התמ"ת.
בפני בוגרי קורס מזכירות משפטית עומדות אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות. הם יוכלו להשתלב בשוק העבודה במסגרת מוסדות משפטיים שונים, בתי משפט, מפעלים, משרדי עורכי דין, בנקים ובמחלקות המשפטיות בחברות, בארגונים ובעסקים השונים. לאחר שיצברו ניסיון תעסוקתי יוכלו הבוגרים להמשיך לתפקידי
ניהול לשכה ופיקוח על התפקוד השוטף של כלל העובדים בחברה.
מה אפשר ללמוד אחרי קורס מזכירות משפטית?
בוגרי קורס מזכירות משפטית המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים. אחת האפשרויות העומדת בפני הבוגרים הינה השתלבות בקורס מזכירות רפואית. לימודים אלו מכשירים את בוגריהם להשתלבות בתפקיד חשוב ומרכזי במערכת הבריאות המשלב בין תחומי האדמינסטרציה ושירות הלקוחות לבין עולם הרפואה.
תחום לימודים נוסף בו יוכלו הבוגרים למצוא עניין הינו קורס הקלדה עיוורת. במסגרת לימודים אלו יוכשרו הבוגרים במיומנות חשובה זו המאפשרת הקלדה מהירה מבלי להסיט את המבט בין המסך למקלדת, כמו גם מונעת טעויות הקלדה.
למי מתאים ללמוד קורס מזכירות משפטית?