מה כדאי לדעת על קורס יסודות הביטוח?
בחינת יסודות הביטוח היא אחת מן הבחינות הנדרשות לשם קבלת הכשרה מקצועית בתחומי שוק ההון השונים והמגוונים, והיא תנאי הכרחי להשתלבות בעבודה בתחומי הייעוץ הפנסיוני, השיווק הפיננסי או סוכני הביטוח. בחינה זו היא בחינה מורכבת וקשה אשר נערכת פעמים ספורות בשנה בלבד ועל כן מעבר מוצלח של הבחינה הוא חשוב ומשמעותי.
הלימודים בקורס יסודות הביטוח כוללים ידע תיאורטי מקיף, כלים ומיומנויות מעשיות בתחום חשוב זה, הנדרשים לצורך השתלבות בתחומים הרלוונטיים. לימודים אלו מקנים הכנה מעמיקה לבחינת הרישוי ביסודות הביטוח אשר נערכת על ידי המפקח על הביטוח מטעם משרד האוצר והרשות לניירות ערך. בסיום לימודיהם, יוכלו הבוגרים להשתלב במגוון המשרות המוצעות בתחום.
הלימודים בקורס יסודות הביטוח כוללים ידע תיאורטי מקיף, כלים ומיומנויות מעשיות בתחום חשוב זה, הנדרשים לצורך השתלבות בתחומים הרלוונטיים. לימודים אלו מקנים הכנה מעמיקה לבחינת הרישוי ביסודות הביטוח אשר נערכת על ידי המפקח על הביטוח מטעם משרד האוצר והרשות לניירות ערך. בסיום לימודיהם, יוכלו הבוגרים להשתלב במגוון המשרות המוצעות בתחום.
מידע נוסף:
למה כדאי לעשות קורס יסודות הביטוח?
הביטוחים השונים והמגוונים אומנם אינם מונעים אסונות או אירועים שונים בחיינו, אך הם מבטיחים את איכות חיינו ויוצרים תחושת ביטחון כלכלי עתידי. אנשים רבים מבקשים לבטח את עצמם בביטוחים שונים, וביניהם: ביטוח מנהלים, ביטוח בריאות, ביטוח תאונות, ביטוח רכוש, ביטוח חיים וכדומה. ביטוחים פנסיוניים אלו מבטיחים הכנסה עתידית בגילאי הפנסיה וחלקם אף מקנים למבוטח עצמו, למשפחתו ולקרוביו תועלת ורווח.
מקצועות הייעוץ הפנסיוני, השיווק הפנסיוני וסוכני הביטוח הם מקצועות מבוקשים ונדרשים במיוחד בשוק העבודה, אשר כוללים עבודה חשובה, מאתגרת ומרתקת. בכדי לעסוק בכל אחד מן התחומים הללו יש לקבל רישיון מטעם משרד האוצר, המותנה במספר דרישות, כאשר אחת מהן היא הדרישה למעבר מוצלח של הבחינה ביסודות הביטוח. לימודי קורס יסודות הביטוח מעניקים הכנה מעמיקה לבחינת הרישוי ביסודות הביטוח.
למי מתאים קורס יסודות הביטוח?
הלימודים בקורס יסודות הביטוח פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו להשתלב במסלול לימודים מרתק, מהנה, מאתגר ומספק זה, בין אם הוא בעל ידע קודם וניסיון מעשי בתחומי שוק ההון ובין אם לא, הן לצורך העשרה אישית ושימוש עצמי והן לצורך רכישת מקצוע חדש והשתלבות בשוק העבודה בתחום מבוקש זה.
הלימודים מתאימים במיוחד לאנשים פרטיים או בעלי עסקים המעוניינים להרחיב את עיסוקם לתחומי הביטוח, המיסים וקרנות הפנסיה, המעוניינים לעבור הכשרה מקצועית ואיכותית ולהשתלב בתפקידי השיווק הפנסיוני, הייעוץ הפנסיוני או סוכני הביטוח. כמו כן, יוכלו למצוא עניין רב בלימודים צרכני פוליסות ביטוח, רכזי ביטוח בתאגידים, עובדי משאבי אנוש וכדומה, אשר יש ברצונם להעשיר את ארגז הכלים המקצועי שלהם ולהתעדכן בשינויים שחלו בתחום.
מה תנאי הקבלה לקורס יסודות הביטוח?
תנאי הקבלה לקורס יסודות הביטוח יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד המגוונים אשר מציעים רכישת הכשרה זו ובין הקורסים השונים בתחום, בהתאם לקהל היעד אליו מיועדים הלימודים וסוג ההכשרה הנרכשת עם סיומם. בדרך כלל, הקורסים פתוחים בפני הקהל הרחב, מציבים דרישות קבלה בסיסיות למדי ומקבלים לשורותיהם את כל המעוניינים להשתלב במסלול לימודים מרתק זה.
עם זאת, חלק ממוסדות הלימוד דורשים כי המועמדים יהיו בני 18 ומעלה, בוגרי 12 שנות לימוד ולעיתים אף בעלי תעודת בגרות מלאה. נוסף על כך, על המועמדים להיות בעלי עבר פלילי נקי ולעבור ועדת קבלה או ריאיון קבלה אישי מול ראשי מסלול הלימודים מתוך מטרה לקבוע את מידת התאמתם ללימודי התחום ולעיסוק בו.
עם זאת, חלק ממוסדות הלימוד דורשים כי המועמדים יהיו בני 18 ומעלה, בוגרי 12 שנות לימוד ולעיתים אף בעלי תעודת בגרות מלאה. נוסף על כך, על המועמדים להיות בעלי עבר פלילי נקי ולעבור ועדת קבלה או ריאיון קבלה אישי מול ראשי מסלול הלימודים מתוך מטרה לקבוע את מידת התאמתם ללימודי התחום ולעיסוק בו.
כמה זמן נמשך קורס יסודות הביטוח?
משך הלימודים בקורס יסודות הביטוח עשוי להשתנות בין מוסד לימודים אחד למשנהו, בהתאם להיקף החומר הנלמד, סוג ההכשרה הנרכשת עם סיום הלימודים, קהל היעד אליו מיועדים הלימודים, מספר המפגשים השבועיים אשר מתקיימים במהלך ההכשרה ואורכו של כל אחד מן המפגשים הללו. בדרך כלל, כוללים הלימודים בין 50 ל-70 שעות לימוד אקדמיות.
חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול הלימודים במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בבוקר. אפשרות זו מקנה יתרון עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך שאין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת. כך יוכלו ללמוד בשעות ובזמנים המתאימים להם ביותר.
מה לומדים בקורס יסודות הביטוח?
תוכנית הלימודים בקורס יסודות הביטוח משלבת בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים רבים. השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים היא מן המעלה הראשונה. הנושאים הנלמדים יכולים להשתנות בין הקורסים המגוונים, בהתאם להיקף החומר הנלמד וקהל היעד אליו מיועדים הלימודים.
על פי רוב, התכנים הנלמדים בקורס כוללים את הנושאים הבאים: עקרונות הביטוח, מושגי יסוד בביטוח, ענף הביטוח בישראל, תפקיד סוכן הביטוח ומעמדו החוקי, תעריף סיכון, חישוב דמי ביטוח, ערך כינון, שיפוי, תחלוף, חובת גילוי, דיני ביטוח, חקיקה אזרחית, חוזה ביטוח, חוק חוזה ביטוח, מוסדות הביטוח, ביטוח חיים, הטבות מס, פקודת מס הכנסה, כפל ביטוח, נכות מחלה ותאונה, ביטוח נכסים, פקודת נזיקין, הכנה למבחני המפקח על הביטוח, חוק הביטוח הלאומי, חוק הגנת הפרטיות, חוק הפיקוח על שירותים פיננסיים, יסודות בפנסיה וגמל, עקרון תום הלב, ביטוח כהתקשרות חוזית, סוגי פוליסות ועוד שלל תכנים מרתקים.
מה עושים אחרי קורס יסודות הביטוח?
לבוגרי קורס יסודות הביטוח אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, לרבות עמידה בחובת נוכחות, השתתפות פעילה בשיעורים, ביצוע התנסויות מעשיות, הגשת תרגילים ומטלות ומעבר בחינות, תוענק תעודת גמר מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם. תעודה זו אינה מעניקה רישיון לעסוק בתחום, ורק לאחר שיעברו הבוגרים את הבחינות החיצוניות מטעם משרד האוצר והרשות לניירות ערך ויעמדו בכל תנאי קבלת ההסמכה, לרבות מעבר הבחינות במקצועות היסוד בכלכלה, מימון וחשבונאות, בחינת מקצועית א' וגמר פנסיוני או ביטוח רכוש ותאונות, יזכו להשתלב בשוק העבודה.
בפני בוגרי קורס יסודות הביטוח עומדות אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות. הם יוכלו להשתלב בשוק העבודה במסגרת תפקידי ייעוץ ושיווק פנסיוני או סוכני ביטוח, הן כשכירים בארגונים ועסקים שונים והן באופן עצמאי בו יציעו את שירותיהם המקצועיים באופן פרטי לקהל לקוחות רחב.
מה אפשר ללמוד אחרי קורס יסודות הביטוח?
בוגרי קורס יסודות הביטוח המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים.
אחת האפשרויות העומדת בפני הבוגרים היא השתלבות בקורס הנהלת חשבונות. לימודים אלו, ברמות ההכשרה השונות, מכשירים את בוגריהם לקליטה, עדכון ודיווח נתונים עסקיים על בסיס חשבונאי. תחום לימודים נוסף בו יוכלו הבוגרים למצוא עניין הוא קורס חיתום אלמנטרי. במסגרת לימודים אלו יוכשרו הבוגרים לבחינת המועמדים וקביעה האם ניתן לבטח אותם, מהן ההגנות אותן יש לדרוש כתנאי לביטוח, כיצד לתמחר את הביטוח ועוד.