מה כדאי לדעת על לימודי הנדסאי עיצוב תעשייתי?
עיצוב תעשייתי הוא תחום אשר עוסק בעיצוב מוצר תוך כדי שילוב בין הנדסה, טכנולוגיה ותעשייה לבין האומנות והיצירתיות ושואף לשפר ולשבח את האסתטיקה והשימושיות של תוצרת מסוימת. העיצוב התעשייתי עוסק בפיתוח וביצירה של מוצרים אשר נמכרים ומיוצרים בייצור המוני תוך התבוננות על צורכי הלקוח, מתן דגש לנוחות השימוש, לנגישות, לזמינות, למראה, למחיר, לנחיצות ולתועלת של המוצר, בהתאם למטרה שאותה הוא נועד לשמש.
תהליך עיצוב המוצר הוא תהליך ארוך ומורכב אשר מתחיל בשלב החקר המקדים שבו לומד המעצב את המוצר העתידי ואת ההיבטים השונים לגבי פעולותיו בתחומי השימוש, האסתטיקה, השיווק והקיימות. משם, ממשיך התהליך להגיית הרעיון העומד בבסיס המוצר, לפיתוח המוצר, הנדסת המוצר, תכנונו והבקרה על תהליך ייצורו. לבסוף, מסתיים התהליך בשלב השיווק והמכירה של המוצר הסופי.
תהליך עיצוב המוצר הוא תהליך ארוך ומורכב אשר מתחיל בשלב החקר המקדים שבו לומד המעצב את המוצר העתידי ואת ההיבטים השונים לגבי פעולותיו בתחומי השימוש, האסתטיקה, השיווק והקיימות. משם, ממשיך התהליך להגיית הרעיון העומד בבסיס המוצר, לפיתוח המוצר, הנדסת המוצר, תכנונו והבקרה על תהליך ייצורו. לבסוף, מסתיים התהליך בשלב השיווק והמכירה של המוצר הסופי.
למי מתאים ללמוד לימודי הנדסאי עיצוב תעשייתי?
1
2
3
מידע נוסף:
למה כדאי ללמוד הנדסאי עיצוב תעשייתי?
לימודי הנדסאי עיצוב תעשייתי מכשירים בוגרים אשר עוסקים ביצירת מוצרים לשימוש האדם תוך התבוננות רחבה על התנהגויות יום-יומיות ומימושם במוצר תעשייתי, כך שיענה על צרכי הלקוח בהביטי השימוש, האסתטיקה, השיווק והקיימות. המעצב התעשייתי הוא המקשר בין היצרן לבין הצרכן וזאת באמצעים של שיווק והתאמת המוצר. ההנדסאים משתלבים בעבודה בחברות יצרניות או במשרדי עיצוב תעשייתי במגוון רחב של תפקידים.
לימודים אלו נמשכים בדרך כלל כשנתיים במסלול לימודי יום, או כשלוש שנים במסלול לימודים ערב, אשר מיועד על פי רוב לאנשים עובדים שאינם יכולים לפנות את יומם לצורך הכשרה זו. בסיום הלימודים יצטרכו הסטודנטים לעמוד ב-3 בחינות גמר ממלכתיות והגשת פרויקט גמר. תנאי הקבלה למסלול הם כתנאי הקבלה לשאר מסלולי ההנדסאים.
למי מתאים לימודי הנדסאי עיצוב תעשייתי?
לימודי הנדסאי עיצוב תעשייתי פונים לקהל הרחב ובראש ובראשונה לאנשים יצירתיים ואמנותיים, בעלי כישרון עיצובי וחוש אסתטי מפותח, בעלי חוש טכני והנדסי, אשר מעוניינים לעבור הכשרה מקצועית ואיכותית שתאפשר להם לשלב בין מיומנות העיצוב לתחום השיווק. כמו כן, יוכלו למצוא עניין בלימודים אלו אמנים, ציירים, מעצבים גרפיים, צלמים, מורים לאומנות, פרסומאים ועוד, אשר יש ברצונם להעשיר את ארגז הכלים המקצועי שלהם.
כמו כן, לימודים אלו מתאימים לאלו המעוניינים לרכוש מקצוע מבוקש זה אך אין ברצונם או ביכולתם לפנות ללימודי תואר ראשון בעיצוב תעשייתי. לימוד תואר ראשון נמשכים כארבע שנים ותנאי הקבלה אליהם נוקשים מאוד, וזאת לעומת לימודי הנדסאי הנמשכים כשנתיים במסלול לימודי יום או שלוש במסלול לימודי ערב, ונדרשת עמידה בתנאי קבלה נוחים יותר.
מה תנאי הקבלה ללימודי הנדסאי עיצוב תעשייתי?
תנאי הקבלה ללימודי הנדסאי עיצוב תעשייתי דומים לתנאי הקבלה בשאר לימודי ההנדסאים. המועמדים נדרשים להציג תעודת בגרות מלאה או לחלופין תעודת בגרות חלקית עם ציון סופי עובר בבחינות הבגרות במקצועות הבאים: מתמטיקה ואנגלית ברמה של 3 יחידות לימוד לפחות, ומקצועות העברית (ספרות/לשון/הבעה) ברמה של 2 יחידות בגרות לפחות. כמו כן, יתקבלו בעלי תעודת גמר המעידה על סיום מכינה טכנולוגית וחתומה על ידי הגורם המוסמך במה"ט, או בוגרי מכינות קדם אקדמיות בציונים עוברים.
בנוסף, בחלק ממוסדות הלימוד נדרש המועמד בנוסף לעבור ראיון אישי ומבחן התאמה. מועמדים מעל גיל 35 פטורים מתנאי קבלה ונדרשים רק להציג תעודה המעידה על סיום 12 שנות לימוד. כמו כן, חשוב לציין כי לעיתים יתאפשרו אפיקי קבלה נוספים ולכן מומלץ לבדוק את תנאי הקבלה מול מזכירות החוג במוסד הלימודים הרלוונטי.
כמה זמן נמשכים לימודי הנדסאי עיצוב תעשייתי?
משך לימודי הנדסאי עיצוב תעשייתי משתנים כתלות במסלול הלימודים שנבחר על ידי התלמיד. באופן כללי ניתן לומר כי הכשרת ההנדסאים לוקחת בין שנתיים לשלוש שנים כתלות במסלול. ברוב מוסדות הלימוד קיים מסלול לימודי יום ומסלול לימודי ערב. לרוב, מסלול לימודי בוקר נמשך כשנתיים והלימודים מתקיימים חמישה ימים בשבוע.
במסלול לימודי ערב הלימודים נמשכים על פי רוב כשלוש שנים, כאשר הלימודים עצמם מתפרשים על פני מספר ימים מצומצם יותר בשבוע. לרוב, יומיים בשבוע בשעות הערב או ערב בשבוע ושישי בבוקר. מסלול לימודי ערב מיועד בדרך כלל לאנשים שעובדים או בעלי התחייבויות קודמות שבגינן אינם יכולים לפנות את יומם לטובת רכישת הכשרה זו.
במסלול לימודי ערב הלימודים נמשכים על פי רוב כשלוש שנים, כאשר הלימודים עצמם מתפרשים על פני מספר ימים מצומצם יותר בשבוע. לרוב, יומיים בשבוע בשעות הערב או ערב בשבוע ושישי בבוקר. מסלול לימודי ערב מיועד בדרך כלל לאנשים שעובדים או בעלי התחייבויות קודמות שבגינן אינם יכולים לפנות את יומם לטובת רכישת הכשרה זו.
מה לומדים בלימודי הנדסאי עיצוב תעשייתי?
מעצבים תעשייתיים עוסקים ביצירת מוצרים לשימושים שונים תוך התבוננות על התנהגויות יום-יומיות ומימושם במוצרים תעשייתיים, כך שיענו על צורכי המשתמשים בתחומי השימוש, האסתטיקה, השיווק והקיימות. הסטודנטים למדים כיצד לפתח רעיון מופשט לאובייקט תלת ממדי, לבנות אב-טיפוס, לעבוד על תכנות גרפיות ועוד.
בין נושאי הלימוד במגמה ניתן למצוא את המקצועות הבאים: מתמטיקה, פיזיקה, תורת החומרים, תולדות האומנות והעיצוב, יסודות העיצוב, שרטוט טכני והנדסה תיאורית, הנדסת אנוש, אנגלית טכנית, שיווק ותמחיר, גרפיקה, המחשה ורישום, עיצוב תערוכות, פיסול, אריזה, זיווד, תכנון ייצור, תהליכי יצור וגימור, מחזור ואיכות הסביבה, יזמות עסקית למעצב, כתיבה ייעודית ומחקר. כמו כן, הסטודנטים משתתפים בסדנאות מעשיות לצורך רכישת ידע מעשי.
מה עושים בסיום לימודי הנדסאי עיצוב תעשייתי?
בוגרי לימודי עיצוב תעשייתי יוכרו כמעצבים תעשייתיים - תואר שיוענק להם על ידי מה"ט, משרד החינוך ומוסד הלימודים בו למדו. תואר זה יאפשר להם להשתלב בעיסוקים שונים במגוון מקומות תעסוקה בתעשייה. חלק מן הבוגרים משתלבים כמעצבי מוצר בחברות הייטק, במשרדי עיצוב ואדריכלות, בחברות שונות ובמפעלים לייצור מוצר. רבים עובדים מול עסקים פרטיים או פותחים עסק עצמאי משלהם לעיצוב תעשייתי.
כמו כן, הבוגרים יוכלו להמשיך ללימודי תואר ראשון בעיצוב תעשייתי, ובכך להרחיב את ידיעותיהם, אפשרויות תעסוקתם וכן את שכרם. חלק ממוסדות הלימוד מציעים לימודי השלמה מהנדסאי למהנדס ולרוב המועמד נדרש להציג תעודת הנדסאי בממוצע מסוים הנקבע על ידי מוסד הלימודים. חשוב לציין כי גם מוסדות הלימודים המציעים לימודי תואר ראשון ואינם מקיימים לימודי השלמה, מכירים בקורסים הנלמדים במסגרת לימודי ההנדסאים ומעניקים פטורים מקורסים אלו בלימודי התואר.
מה אפשר ללמוד אחרי לימודי עיצוב תעשייתי?
בוגרי לימודי הנדסאי עיצוב תעשייתי אשר מעוניינים להרחיב את ארגז הכלים המקצועי שלהם, סמכויותיהם, ידיעותיהם וכן את אפשרויות תעסוקתם ושכרם, יוכלו להמשיך ללימודי תואר ראשון בעיצוב תעשייתי או במקצועות משיקים. חלק ממוסדות הלימוד מציעים מסלולי השלמה ישירים מלימודי הנדסאי למהנדס, ואלו שאינם מציעים מסלולים כאלו, מכירים בקורסים שנלמדו במסגרת מסלול ההנדסאי לצורך לימודי התואר.
כמו כן, הבוגרים יוכלו לקחת חלק בקורסים שונים שיסייעו להם במסלולם המקצועי. לדוגמה, יוכלו הבוגרים להשתתף בקורס מכירות, אשר מכשיר את בוגריו לשימוש בטכניקות קנייה ומכירה, קידום מכירות, ניהול משא ומתן, הבנת צרכי הלקוח ועוד. קורס נוסף שייתכן והבוגרים ימצאו בו עניין הינו קורס שיווק אינטרנטי, במסגרת לימודים אלו יוכשרו הבוגרי לקידום מוצרים ושירותים במנועי החיפוש השונים ברשת האינטרנט, יצירת שיתופי פעולה, פרסום קמפיינים ועוד.