מה כדאי לדעת על לימודי הנדסאי תקשורת חזותית/עיצוב מדיה?
בימינו העוסקים בתקשורת חזותית ועיצוב מדיה הם אנשי מקצוע מבוקשים בשוק העבודה, המשלבים אומנות יחד עם כישורים טכניים והפעלת מערכות טכנולוגיות מתוחכמות. מגמת תקשורת חזותית עוסקת בתחום העברת מסרים ותכנים חזותיים לקהל היעד בצורה שיווקית ועניינית תוך כדי אפיון רצון הלקוח.
בסיום לימודיהם הבוגרים עוסקים במיתוג, פרסום, עיצוב מגזינים, עיצוב אתרים, עיצוב לשידור, איור ספרי ילדים, קומיקס, רישום, וידאו, צילום, הדפס, הבאה לדפוס ועוד. את עבודותיהם של העוסקים במלאכה ניתן לפגוש בכל תחומי החיים, בין אם באופן מודפס או דיגטלי, שכן בעולמנו המודרני ישנה דרישה הולכת וגדלה לאנשי מקצוע מיומנים ויצירתיים שייצרו תוכן חזותי איכותי וינתבו את דעת הקהל.
בסיום לימודיהם הבוגרים עוסקים במיתוג, פרסום, עיצוב מגזינים, עיצוב אתרים, עיצוב לשידור, איור ספרי ילדים, קומיקס, רישום, וידאו, צילום, הדפס, הבאה לדפוס ועוד. את עבודותיהם של העוסקים במלאכה ניתן לפגוש בכל תחומי החיים, בין אם באופן מודפס או דיגטלי, שכן בעולמנו המודרני ישנה דרישה הולכת וגדלה לאנשי מקצוע מיומנים ויצירתיים שייצרו תוכן חזותי איכותי וינתבו את דעת הקהל.
למי מתאים ללמוד לימודי הנדסאי תקשורת חזותית/עיצוב מדיה?
1
2
3
מידע נוסף:
למה כדאי ללמוד הנדסאי תקשורת חזותית/עיצוב מדיה?
מסלול לימודי הנדסאי תקשורת חזותית/עיצוב מדיה מקנה לסטודנטים ידע נרחב בתחום ויכולות לאפיין את קהל היעד, לחדד את המסרים דרך כלים של תמונה אור וצבע, לעבוד עם תוכנות מחשב לעיבוד תמונה, אנימציה, עיצוב גרפי ועוד. בסיום הלימודים הבוגרים מקבלים תעודת גמר מטעם מה"ט, משרד החינוך ומוסד הלימודים בו סיימו את לימודיהם. עם קבלת התעודה, הבוגרים משתלבים במהירות במגוון רחב של מקומות תעסוקה, כגון: משרדי עיצוב אתרים, משרדי פרסום, עיתונים, הוצאות לאור חברות הייטק ועוד.
ברוב מוסדות הלימוד מוצעים שני מסלולי לימודים: מסלול לימודי יום שאורכו כשנתיים ולרוב הלימודים בו מתקיימים חמישה ימים בשבוע ומסלול לימודי ערב, שאורכו לרוב כשלוש שנים והלימודים מתפרסים על פני מספר מצומצם יותר של ימים בשבוע. המסלול השני מיועד בדרך כלל לאנשים שעקב התחייבויות קודמות אינם יכולים לפנות את יומם לשם הכשרה זו.
למי מתאים לימודי תקשורת חזותית/עיצוב מדיה?
לימודי תקשורת חזותית/עיצוב מדיה פונים לקהל הרחב אך בראש ובראשונה לאלו אשר מעוניינים לעסוק בעיצוב גרפי תוך כדי שימוש במערכות טכנולוגיות מתוחכמות. הבוגרים יעסקו במגוון תחומי העיצוב בדפוס או בדיגיטל וישמשו כחוליה משמעותית במערך השיווק של המוצר או החברה. מטרתם של הנדסאי תקשורת חזותית הינה להעביר מסר לקהל הלקוחות הפוטנציאלי בצורה ויזואלית ומדויקת ככל האפשר, וזאת תוך כדי התאמתו ללקוח ושיווק המוצר בצורה מיטבית.
כמו כן, לימודים אלו פונים לאלו אשר רוצים לרכוש השכלה בתחום אך אין באפשרותם לפנות ללימודי תואר ראשון בתקשורת חזותית. קבלה ללימודי תואר ראשון דורשת עמידה בתנאי קבלה גבוהים והלימודים נמשכים כארבע שנים. זאת לעומת לימודי ההנדסאים שאורכים שנתיים עד שלוש שנים ותנאי הקבלה נוחים יותר.
מה תנאי הקבלה ללימודי הנדסאי תקשורת חזותית/עיצוב מדיה?
תנאי הקבלה ללימודי לימודי הנדסאי תקשורת חזותית/עיצוב מדיה דומים לתנאי הקבלה בשאר לימודי ההנדסאים. המועמדים נדרשים להציג תעודת בגרות מלאה או לחלופין תעודת בגרות חלקית עם ציון סופי עובר בבחינות הבגרות במקצועות הבאים: מתמטיקה ואנגלית ברמה של 3 יחידות לימוד לפחות, ומקצועות העברית (ספרות/לשון/הבעה) ברמה של 2 יחידות בגרות לפחות. כמו כן, יתקבלו בעלי תעודת גמר המעידה על סיום מכינה טכנולוגית וחתומה על ידי הגורם המוסמך במה"ט, או בוגרי מכינות קדם אקדמיות בציונים עוברים.
בנוסף, בחלק ממוסדות הלימוד נדרש המועמד בנוסף לעבור ראיון אישי ומבחן התאמה. מועמדים מעל גיל 35 פטורים מתנאי קבלה ונדרשים רק להציג תעודה המעידה על סיום 12 שנות לימוד.
כמה זמן נמשכים לימודי תקשורת חזותית/עיצוב מדיה?
לימודי הנדסאי תקשורת חזותית/עיצוב מדיה נמשכים לרוב בין שנתיים לשלוש שנים, כתלות במסלול הלימודים הנבחר על ידי התלמיד. ברוב מוסדות הלימוד קיים מסלול לימודי יום ומסלול לימודי ערב.
בדרך כלל מסלול לימודי בוקר נמשך כשנתיים והלימודים מתקיימים 5 ימים בשבוע. לעומת זאת, מסלול לימודי ערב אורך על פי רוב כשלוש שנים, כאשר הלימודים עצמם מתפרשים על פני מספר ימים מצומצם יותר בשבוע. לרוב, יומיים בשבוע בשעות הערב או ערב אחד בשבוע ושישי בבוקר. מסלול לימודי ערב מיועד בדרך כלל לאלו אשר אינם יכולים בעקבות התחייבויות קודמות, כגון עבודה או משפחה, לפנות את יומם לטובת הכשרה זו.
מה לומדים בלימודי הנדסאי תקשורת חזותית/עיצוב מדיה?
לימודי הנדסאי תקשורת חזותית/עיצוב מדיה הינם לימודים מרתקים ומאתגרים. במהלך הלמידה רוכשים הסטודנטים כלים המאפשרים להם לאפיין את קהל היעד, לחדד את מסר הלקוח דרך כלים של תמונה, אור וצבע. הסטודנטים לומדים כיצד לעבוד עם תוכנות מחשב לעיבוד תמונה, אנימציה, עיצוב גרפי, הקמת אתרי אינטרנט ועוד.
בין נושאי הלימוד השונים אליהם נחשפים הסטודנטים ניתן למצוא את הנושאים הבאים: כתב וטיפוגרפיה, כתיבה ייעודית ומחקר, רישום ואיור, תוכנות גרפיות בסיסות, אנימציה, תולדות העיצוב, גרפיקה בסיסית, יסודות העיצוב, וידאו וצילום, שיווק פרסום ויזמות, אפיון ממשק משתמש, עיצוב וחשיבה אינטראקטיבית, עיצוב למדיה חדשה, חשיבה יצירתית ופיתוח קונספט ועוד.
מה עושים אחרי לימודי תקשורת חזותית/עיצוב מדיה?
לימודי הנדסאי תקשורת חזותית/עיצוב מדיה מכשירים בוגרים מיומנים אשר יוכלו להשתלב בקלות בשוק העבודה. בימינו, המודעות לחשיבותו של מיתוג טוב לעסק עלתה משמעותית, ולכן בפני הבוגרים עומדות אפשרויות תעסוקה רבות. הבוגרים יוכלו להשתלב במשרדי פרסום, חברות היי-טק, משרדי עיצוב אתרים, עיתונים, חברות הוצאה לאור, אולפני אנימציה ועוד רבים נוספים.
הבוגרים יוכלו לעסוק בעיצוב לנייד, פיתוח אפליקציות, בניית ועיצוב אתרים, קידום מוצרים ועוד. כמו כן, ההנדסאים יוכלו לעבוד כעצמאיים מול לקוחות ציבוריים ופרטיים כאחד, וכך לאפשר לעצמם גמישות בשעות ובהיקף העבודה. בנוסף, עם צבירת הניסיון בתחום יתקדמו מסיימי המסלול לתפקידי ניהול כמנהלי משרדי פרסום ועיצוב אתרים.
מה אפשר ללמוד אחרי לימודי הנדסאי תקשורת חזותית/עיצוב מדיה?
בעולמנו המתקדם והמשתכלל מרגע לרגע ישנה חשיבות עצומה בלמידה מתמדת וזאת על מנת להישאר מעודכנים בחידושים הטכנולוגים העומדים בפנינו. בהתאם לכך, בוגרי לימודי הנדסאי תקשורת חזותית/עיצוב מדיה יכולים להשתתף במגוון השתלמויות וקורסים אשר יעשירו את ידיעותיהם ויהפכו אותם לאנשי מקצוע מן השורה הראשונה. קורסים שייתכן יענינו בוגרים אלו הם: כתיבה יוצרת, איור ועיצוב דמויות, פיתוח אפליקציות לסלולר, תכנות ועוד.
כמו כן, בוגרי המסלול יכולים להמשיך ללימודי תואר ראשון בתקשורת חזותית. חלק ממוסדות הלימוד מציעים לימודי השלמה מהנדסאי למהנדס ולרוב המועמד נדרש להציג תעודת הנדסאי בממוצע מסוים הנקבע על ידי מוסד הלימודים. חשוב לציין כי גם מוסדות הלימודים המציעים לימודי תואר ראשון ואינם מקיימים לימודי השלמה, מכירים בקורסים הנלמדים במסגרת לימודי ההנדסאים ומעניקים פטורים מקורסים אלו בלימודי התואר.