ייעוץ לימודים חינם!

השלמת בגרות בכימיה

היכן ניתן להשלים בגרות בכימיה?

מתעניינים בחומרים? מעוניינים לרכוש ידע בתחום אשר ישמש אתכם בעתיד? תחום הכימיה עוסק בחקר החומרים ועוסק בנושאים שונים כמו: מבנה, הרכב והשינויים בחומר. כיום, רבים בוחרים לגשת לבגרות בכימיה בשל היותה מקצוע ריאלי שעשוי לאפשר להם כניסה מהירה למוסדות הלימוד האקדמיים.

לימודי הכימיה במסגרת לימודים לבחינת בגרות עשויים לפתוח דלתות ולעורר עניין בלימודי רוקחות, רפואה או ביוטכנולוגיה בעתיד. כימיה היא מקצוע בחירה בבגרות. ניתן ללמוד כימיה לבגרות ברמה של 3 יחידות לימוד או ברמה של 5 יחידות לימוד (כימיה מוגבר). המידע שלהלן נתון לשינויים של משרד החינוך. עליכם לאמתו מול המידע שמפרסם משרד החינוך והשלוחות האקסטרניות. 
מידע נוסף:
פתיחה

בגרות בכימיה ברמה של 3 יחידות לימוד

בחינת בגרות בכימיה ברמה של 3 יחידות לימוד כימיה נמשכת שלוש שעות וכוללת: שמונה שאלות רבות ברירה; שאלה המבוססת על מאמר מדעי לא מוכר (UNSEEN) ודרישה לנתחו: שאלה העוסקת באוריינות כימית; ושבע שאלות פתוחות מנושאי הלימוד השונים, על ארבע מתוכן יידרש לענות הנבחן. בבחינה בכימיה ברמה של 3 יחידות לימוד כימיה, חומר העזר המותר בשימוש הוא: מחשבון ו2 נספחים שמצורפים לשאלון- מערכה מחזורית ומפת תרכובות פחמן.

פתיחה

נושאי הבחינה

נושאי הלימוד לבגרות ברמה של 3 יחידות לימוד כימיה הם: מושגי יסוד, חומרים יוניים, מבנה האטום, מחזוריות ומשפחות כימיות, מבנה קישור ותכונות החומר, היבטים כמותיים בכימיה, חמצון חיזור, בסיסים וחומצות, אנרגיה, שיווי משקל במערכת הומוגנית, המהירות של תגובה כימית, יישום עקרונות שיווי משקל בתעשיית האמוניה, דיון כללי בחשיבות התעשייה הכימית, כימיה של תרכובות הפחמן.

פתיחה

בגרות בכימיה ברמה של 5 יחידות לימוד

מי שמעוניין להבחן בבגרות בכימיה ברמה של 5 יחידות לימוד יידרש לפתור את בחינת הבגרות ברמה של 3 יחידות לימוד, כמפורט לעיל, שמהווה 60% מהציון הסופי וכן להבחן בבחינה נוספת ברמה של 2 יחידות לימוד - השלמה ל5 יח'ל, שמהוה 40% מהציון הסופי. ניתן להיבחן בבחינות השונות באותו מועד ובאותו יום, או במועדים נפרדים, לפי בחירת הנבחן. בחינות הבגרות בכימיה ברמת 3 יח'ל וכן ברמת 2 יח'ל השלמה ל5 יח'ל מתקיימות במועד קיץ בלבד.

בחינת הבגרות בכימיה ברמה של 2 יח'ל - השלמה ל5 יח'ל נמשכת כשעתיים וחצי ומורכבת משני פרקים. בפרק הראשון יידרש הנבחן לענות על שאלה אחת מתוך שתיים (25 נקודות), אשר תתייחס לאחד משני נושאי הלימוד האלה: שיווי משקל של חמצון חיזור או תרמודינמיקה. בפרק השני יידרש הנבחן לענות על שלוש שאלות משני נושאים לפחות (25 נקודות לכל שאלה; סך הכול: 75 נקודות), מתוך ארבע שאלות, כאשר הנבחן רשאי לענות לכל היותר על שתי שאלות בנושאי תעשייה.

פתיחה

נושאי הבחינה

חומר הלימוד לבחינת הבגרות בכימיה ברמה של 2 יחידות לימוד - השלמה ל- 5 יחידות לימוד כוללת נושא חובה וכן נושאי בחירה, מתוכם יש ללמוד בין שניים לשלושה נושאים: נושא החובה הוא שיווי משקל של חמצון חיזור ותרמודינמיקה. נושאי הבחירה הם: תעשייה, כימיה של תאים חשמליים, סוכרים, פולימרים סינתטיים, חלבונים, אינטראקציה בין קרינה לחומר.

פתיחה

חומרי הלימוד לבחינה

חומר העזר שמותר בבחינה הוא מחשבון ונספח לשאלון מערכה מחזורית. את חומר הלימוד לבחינה צריכים הנבחנים ללמוד מהספרים הבאים: 'עולם החומר', ד"ר דליה צ'שנובסקי, הוצאת רכס, 2005. 'הכימיה אתגר: ספר נתונים', ד'ר איטה כהן. 'כימיה לביה'ס התיכון', כרך ג. 'הכימיה אתגר: פרקי תרמודינמיקה', ד'ר רות בן צבי ויהודית זילברשטיין. 'והחלבון הזה הוא אני', אילן לולב.

'כימיה של תאים חשמליים', ד'ר מיכל צלטנר. 'פולימרים סינתטיים - חומרים כבקשתך, נאוה מילנר. 'סוכרים - מתוק מדבש', אילן לולב. 'לא על הדשן לבדו - סיפורו של מפעל', ד'ר מירי קסנר. 'לא על הברום לבדו', ד'ר מירי קסנר. 'נושאים באינטראקציה בין קרינה לחומר', ד'ר יעקב רונקין. 'הכימיה אתגר - ספר נתונים', ד'ר איטה כהן. כל הספרים הנ'ל (פרט לראשון) הם בהוצאת המחלקה להוראת המדעים במכון וייצמן למדע (המרכז הישראלי להוראת המדעים), הפצה: גסטליט בע'מ.
 
ייעוץ לימודים אישי חינם
מלא/י פרטיך ונציגנו יתקשרו אליך בתוך זמן קצר.
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח בע"מ