ייעוץ לימודים חינם!

השלמת בגרות בפיזיקה

רוצה להשלים בגרות בפיזיקה?

פיזיקה היא מקצוע בחירה בבגרות. ניתן ללמוד פיסיקה ברמה של 3 יחידות לימוד או 5 יחידות לימוד. המידע שלהלן נתון לשינויים של משרד החינוך. עליכם לאמתו מול המידע שמפרסם משרד החינוך והשלוחות האקסטרניות. לכל השאלונים, בכל הרמות, מצורף דף נוסחאות וקבועים פיזיקליים. ציוד עזר המותר בשימוש במהלך הבחינה הוא מחשבון (כולל מחשבון גרפי) ודף נוסחאות שמצורף לבחינה.

חשוב לציין שהבגרות בפיזיקה נחשבת לאחת הבגרויות הקשות שבמקצועות הבחירה והיא חשובה למי שאוהב את התחום ובעל יכולות מתאימות להתמודד עם הקשיים והדרישות בבחינה. כל מי שמעונין ללמוד לימודים אקדמיים במדעים או רפואה או מדעי הטבע או הנדסה, רצוי שיבחר בפיסיקה לבגרות ועדיף כי יבחן בהיקף של 5 יח"ל.

מידע נוסף:
פתיחה

בחינת בגרות בפיזיקה 3 יח"ל

בחינת הבגרות בפיסיקה ברמה של שלוש יחידות לימוד מורכבת משני פרקים: הפרק הראשון כולל שאלות במכניקה ובחשמל. הפרק השני כולל שאלות בקרינה וחומר, כאשר אחת מן השאלות בפרק זה תדגיש מיומנויות של אוריינות מדעית. נושאי הלימוד לבגרות שלוש יחידות פיסיקה: מכניקה, חשמל ומגנטיות (אלקטרוסטטיקה; מעגלי זרם ישר; השדה המגנטי; השראה אלקטרומגנטית). קרינה וחומר (אופטיקה גיאומטרית; המודל הגלי של האור; מושגי יסוד בתורת הקוונטים).

פתיחה

בחינת בגרות בפיזיקה 5 יח"ל

בחינת הבגרות בחמש יחידות פיסיקה מורכבת מארבעה שאלונים: השאלון הראשון, האורך שעה ו-45 דקות, כולל חמש שאלות בחשמל ומגנטיות, מתוכן על הנבחן להשיב על שלוש שאלות. שאלון זה מהווה 30% מהציון הסופי במקצוע; השאלון השני, האורך שעה ו-45 דקות, כולל חמש שאלות במכניקה, מתוכן על הנבחן להשיב על שלוש שאלות ויעסוק בשני נושאי בחירה.

שאלון זה מהווה 30% מהציון הסופי במקצוע. השאלון השלישי, האורך שעה ו-45 דקות, כולל חמש שאלות בקרינה וחומר, מתוכן על הנבחן להשיב על שלוש שאלות, כאשר אחת מן השאלות הכלולות בו תדגיש מיומנויות של אוריינות מדעית. שאלון זה מהווה 20% מהציון הסופי במקצוע. השאלון הרביעי, האורך שעתיים, הוא שאלון חקר (ניתוח ממצאי ניסוי)- שאלון זה הוא במתכונת החקר ובמהלכו יידרש הנבחן לנתח ניסוי המבוסס על חומר הלימוד של 5 יחידות לימוד ועל הבנה כללית בפיזיקה.

פתיחה

נושאי הבחינה בחינת בגרות בפיזיקה 5 יח"ל

נושאי הלימוד לבגרות חמש יחידות בפיסיקה: חשמל- חוק קולון והשדה האלקטרוסטטי: תופעות חשמליות, חוק קולון, השדה האלקטרוסטטי, המושג 'שדה' בפיזיקה, חוק גאוס, הקשר בין חוק גאוס לחוק קולון. פוטנציאל חשמלי, קיבול וקבלים: פוטנציאל והפרש פוטנציאליים, קיבול וקבלים, חומרים דיאלקטריים. מעגלי זרם ישר: הזרם החשמלי ועצמת הזרם החשמלי, המתח החשמלי, חוק אום, התנגדות, כא'מ ומתח הדקים, טיפול מתמטי כמותי לטעינה ופריקה של קבל, הספק ואנרגיה במעגל חשמלי.

נושאים נוספים: נצילות, מעגלים חשמליים, מכשירי מדידה. השדה המגנטי: שדות מגנטיים של מגנטים וזרמים, השפעת השדה המגנטי על זרם, עצמת השדה המגנטי, הקשר בין השדה המגנטי ומקורותיו. השראה אלקטרו-מגנטית: כא'מ מושרה וחוק פרדיי, חוק לנץ, ישומים טכנולוגיים, השראה עצמית. תנודות חשמליות, מעגלי A.C וגלים אלקטרו מגנטיים: מעגל זרם חילופין עם נגד ו/או קבל ו/או סליל, מעגלי L.C כמתנד חשמלי, משוואות מקסוול, גלים אלקטרו-מגנטיים.

פתיחה

מכניקה - קינמטיקה

מושגים קינמטיים בסיסיים בתנועה לאורך קו ישר, תיאור תנועה - מקום כפונקציה של הזמן, תנועה קצובה לאורך קו ישר, תנועה יחסית, תנועה במהירות משתנה, תנועה בתאוצה קבועה, תנועה בתאוצה משתנה, מושגים קינמטיים בסיסיים בתנועה במישור, וקטורים, המהירות והתאוצה בתנועה במישור. דינמיקה: כוחות ומדידתם, תכונות של כוחות, התמדה, מתיחות כוח נורמלי וכוח חיכוך, ניתוח מצבי התמדה פשוטים, חוק השני של ניוטון, כוח הכובד והמסה כמדד לעצמתו.

יישום החוק השני לגבי תנועה לאורך קו ישר, תנועה במישור בהשפעת כוח קבוע, תנועה מעגלית, מערכות ייחוס. התנע ושימורו: מתקף, תנע והקשר ביניהם, חוק שימור התנע, יישומים של חוק שימור התנע. אנרגיה מכנית ושימורה: אנרגיה קינטית, עבודה והקשר ביניהם, אנרגיה פוטנציאלית, שימור אנרגיה מכנית, תנועה במעגל אנכי, היבטים אנרגטיים בהתנגשות, הספק ונצילות.

פתיחה

קרינה וחומר

יש לבחור שניים מבין פרקי הבחירה הבאים: תופעות יסודיות של האור, ייצוג מהלך האור באמצעות קרניים: ראיית עצמים, אפיון האור, ייצוג מהלך האור באמצעות קרניים, החזרת האור: חוקי ההחזרה, דמות במראה מישורית, שבירת אור: חוקי השבירה, החזרה חלקית ומלאה, עדשות כדוריות דקות: מהלך האור ויצירת דמויות. המושג 'מודל', תפקידיו, המודל החלקיקי של האור: המושג 'מודל', תפקידי המודל, המודל החלקיקי של האור, ניבויי המודל החלקיקי של האור.

גלים מכניים ואלקטרומגנטיים: תכונות של פולסים והשוואתם לתכונות האור, גלים מחזוריים חד ממדיים, תכונות של גלים דו ממדיים והשוואתן לתכונות האור, התאבכות ועקיפה בגלי מים ובאור, גלים אלקטרומגנטיים, ספקטרום, יישומים, ורקע היסטורי. מבוא לתורת הקוונטים - המודל הדואלי של האור: האפקט הפוטואלקטרי, הסבר איינשטיין וניסוי מיליקן, אפקט קומפטון, קרינת רנטגן לאור הסבריו של איינשטיין, המודל הדואלי של הקרינה האלקטרומגנטית.

פתיחה

שאלון הבגרות בפיזיקה

שאלון זה נועד לבדוק מיומנויות כלליות של עבודה במעבדה ומיומנויות של ניתוח ממצאי ניסוי על פי כמה פרמטרים: 1. כללי הבטיחות בעבודה במעבדה לפיזיקה, 2. תכנון - תכנון פשוט. 3. ביצוע: בניית מערכת ניסוי וכושר מניפולציה; ארגון יעיל ומסודר של המערכת הניסויית; הפעלה, הכרת המבנה והכרת אופן הפעולה של המכשירים הבאים: מד כוח,רשם זמן, אמפרמטר אנלוגי, וולטמטר אנלוגי, מנוע חשמלי לזרם ישר, הפעלת שיטות עבודה מתאימות וצמצום "אי-הוודאות היחסית" ועוד.

4. עיבוד וניתוח של הממצאים, הן באופן ידני והן באופן ממוחשב. 5. יישום: ניבוי וחישוב על סמך תוצאות החקירה; יישום מסקנות הניסוי לשם בניית מתקן/מכשיר פיזיקלי. 6. במהלך ההכנה לבחינה יש לבצע לפחות את הניסויים הבאים: החוק השני של ניוטון; התנגשות בשני ממדים; שימור אנרגיה (אחת הגרסאות); תנודות של מטוטלת ושל משקולת התלויה על קפיץ; טעינה ופריקה של קבל; ניסוי כלשהו באלקטרומגנטיות; ניסוי כלשהו של עקיפה או התאבכות באור; האפקט הפוטואלקטרי.
 
ייעוץ לימודים אישי חינם
מלא/י פרטיך ונציגנו יתקשרו אליך בתוך זמן קצר.
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח בע"מ