ייעוץ לימודים חינם
תואר ראשון בפסיכולוגיה וניהול

תואר ראשון בפסיכולוגיה וניהול

מה כדאי לדעת על לימודי פסיכולוגיה וניהול?

לימודי פסיכולוגיה עוסקים בחקר נפשם והתנהגותם של בעלי חיים ובני אדם, וכן בדרכי טיפול בבני אדם. לימודי ניהול עוסקים בארגון, כלכלה, מסחר, ניתוח, קבלת החלטות, מניעת בעיות, התמודדות עם אתגרים ניהוליים וכדומה. השילוב בין שני התחומים המבוקשים והמרתקים הללו, אשר נכללים בתוך ענף מדעי החברה, הינו שילוב אידיאלי, שכן אלו שני תחומים המשלימים זה את זה. ההוכחה לכך הינה כי יכולות הניהול טומנות בתוכן נושאים רבים מתחום הפסיכולוגיה. 

הסטודנטים בתכנית הלימודים יכירו את דרכי הפעילות של הגורמים השונים המשפיעים על התנהגות האדם בארגון ויבחנו את דרכי קבלת ההחלטות בדרגים השונים, זאת באמצעות ניתוח נפשו של האדם ואישיותו, הכרת ההסברים והפתרונות לביטויים ההתנהגותיים השונים והבנת תהליכים ניהוליים, עסקיים וכלכליים.
מידע נוסף:
פתיחה

למה כדאי לעשות תואר ראשון בפסיכולוגיה וניהול?

השילוב בין הפסיכולוגיה וניהול במסגרת המסלול הדו חוגי לתואר ראשון מהווה מוקד עניין עבור אלו האוהבים לעבוד עם בני אדם ורואים את עתידם במסגרת תפקידים ניהוליים ומקצועיים, בתפקידים טיפוליים ומחקריים או בתפקידים המשלבים בין אלו, למשל: ניהול משאבי אנוש, טיפול פסיכולוגי, גיוס עובדים, השמת עובדים, ייעוץ ארגוני, הדרכה, ניהול ארגוני, קבלת החלטות, ניהול מערכות מידע ועוד.


תכנית הלימודים במסלול לתואר ראשון בפסיכולוגיה וניהול כוללת ידע תיאורטי מקיף, כלים ומיומנויות מעשיות הנדרשים לצורך השתלבות בתחום מרתק, מבוקש, רווחי ומאתגר זה. המשתתפים יוכשרו להבנת ההתנהגות האנושית ולשימוש במיומנויות ניהוליות יעילות ואיכותיות, תוך בחינת יחסי הגומלין בין היחיד לבין החברה כולה.
פתיחה

למי מתאים ללמוד פסיכולוגיה וניהול?

הלימודים במסלול לתואר ראשון בפסיכולוגיה וניהול פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו להשתלב במסלול לימודים מרתק, מאתגר, מספק, חשוב ומבוקש זה, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך השתלבות בשוק העבודה בשלל המשרות המוצעות בתחום, זאת באמצעות רכישת מרב הידע, הכלים והמיומנויות.

הלימודים מתאימים במיוחד לאנשים שאוהבים להיות בעמדת כוח ניהולית, בעלי מיומנויות בין אישיות טובות וזיקה לענף מדעי החברה, המעוניינים להשתלב הן בתחום הטיפולי או המחקרי של הפסיכולוגיה והן בתחום ניהול ארגונים ועסקים שונים, זאת באמצעות רכישת הכשרה מקצועית ואיכותית.
פתיחה

מה תנאי הקבלה לתואר ראשון בפסיכולוגיה וניהול?

תנאי הקבלה ללימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה וניהול יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד המגוונים אשר מציעים רכישת הכשרה מבוקשת זו. אמנם, על פי רוב מתבססות דרישות הקבלה על שקלול הציונים בין ממוצע הבגרויות לבין ציון הבחינה הפסיכומטרית. חשוב לזכור כי חלק מן המוסדות מאפשרים קבלה ללימודים אלו רק על סמך אחד מן הפרמטרים הללו.

בדרך כלל, נדרשים המועמדים להחזיק בציון פסיכומטרי העומד בטווח שבין 550 ל-700 לפחות, וכן בבמוצע בגרויות בציון של 80 ומעלה. כמו כן, דורשים מוסדות לימוד רבים כי יעברו המועמדים ריאיון קבלה אישי מול ראשי מסלול הלימודים על מנת לקבוע את מידת התאמתם ללימודי התחום ולעיסוק בו. מידע נוסף ניתן למצוא בקישורים: תנאי קבלה - לימודי פסיכולוגיה, תנאי קבלה - לימודי ניהול.
פתיחה

כמה זמן נמשכים לימודי פסיכולוגיה וניהול?

משך הלימודים במסלול לתואר ראשון בפסיכולוגיה וניהול עשוי להשתנות בין מוסד לימודי אחד למשנהו, בהתאם להיקף החומר הנלמד והאילוצים השונים של הסטודנטים הלומדים. בדרך כלל, נפרשים הלימודים על פני תקופת זמן של שלוש שנות לימוד.

חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול הלימודים במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בוקר. אפשרות זו מהווה יתרון עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת. כך יוכלו ללמוד בשעות ובזמנים המתאימים להם ביותר.
פתיחה

מה לומדים בתואר ראשון בפסיכולוגיה וניהול?

תכנית הלימודים במסלול לתואר ראשון בפסיכולוגיה וניהול משלבת בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים רבים. השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים הינה מן המעלה הראשונה.

בדרך כלל, התכנים הנלמדים במסלול זה כוללים את הנושאים: תיאוריות ארגוניות, קבלת החלטה, כלכלת ישראל, מימון ושיווק, מיקרו כלכלה, מאקרו כלכלה, התנהגות ארגונית, תורת המשחקים, ניהול משא ומתן, פסיכולוגיה התפתחותית, פסיכולוגיה ומשפט, פסיכולוגיה קוגנטיבית, פסיכולוגיה של המינים, נוירו-פסיכולוגיה, פסיכולוגיה של השפה, פסיכולוגיה חברתית, פסיכולוגיה בין תרבותית, התנהגות ארגונית, ניהול השיווק, התנהגות צרכנים, תורת המימון, ניהול משאבי אנוש, שיווק ופרסום ועוד שלל תכנים מרתקים.
פתיחה

מה עושים עם תואר ראשון בפסיכולוגיה וניהול?

בוגרי מסלול הלימודים לתואר ראשון בפסיכולוגיה וניהול אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, לרבות עמידה בחובת נוכחות, השתתפות פעילה בשיעורים, ביצוע ההתנסויות המעשיות, הגשת התרגילים והמטלות ומעבר הבחינות, יוענק תואר ראשון B.A בפסיכולוגיה וניהול מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם.

בפני בוגרי לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה וניהול עומדות אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות, שכן בעלי מקצוע איכותיים ומיומנים בתחום זה נחשבים למבוקשים ונדרשים במיוחד בשוק העבודה. הבוגרים יוכלו להשתלב במשרות ייעוץ בחברות כוח אדם או חברות השמה, במחלקות של משאבי אנוש בארגונים שונים, מוסדות שיקומיים, בתי חולים לבריאות הנפש, מוסדות שונים לבני נוער וכדומה.
פתיחה

מה אפשר ללמוד אחרי תואר ראשון בפסיכולוגיה וניהול?

בוגרי לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה וניהול המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים. אחת האפשרויות העומדת בפני הבוגרים הינה השתלבות בלימודי תואר שני בייעוץ ארגוני. לימודים אלו מכשירים את בוגריהם להשתלבות בתפקיד מהותי המשפיע במידה רבה על התפתחות הארגון וצמיחתו, זאת באמצעות כלים מעשיים וידע מקיף.

תחום לימודים נוסף בו יוכלו הבוגרים למצוא עניין הינו לימודי תואר שני בפסיכולוגיה. במסגרת לימודים אלו יבחרו הבוגרים באחת מן ההתמחויות ויוכשרו לביצוע טיפולים פסיכולוגיים. 
ייעוץ לימודים אישי חינם
מלא/י פרטיך ונציגנו יתקשרו אליך בתוך זמן קצר.
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח בע"מ