ייעוץ לימודים חינם!

תואר שני בסיעוד

מה כדאי לדעת על לימודי תואר שני בסיעוד?

לימודי תואר שני בסיעוד נועדו להעניק לעוסקים בסיעוד ידע עיוני, קליני ומחקרי בתחומי הסיעוד, להכשיר אותם ולתת בידיהם כלים חדשים ומיומנויות מודרניות שיעזרו להם לתפקד ביעילות ובאופן איכותי עם האתגרים הנכונים להם בשירותי הבריאות והרפואה בישראל. בשנים האחרונות נפתחים יותר ויותר מסלולי לימוד לתואר שני בסיעוד במוסדות הלימוד השונים בארץ, וזאת בכדי להעניק ללומדים את הידע הדרוש להם לצורך התפתחותם המקצועית.

לימודי תואר שני זה מיועדים לבעלי תואר ראשון בסיעוד, כמו גם לאחיות מוסמכות ולאחים מוסמכים, ולעוסקים בתחומים הפרה-רפואיים. בין הנושאים הנלמדים במסלול: סיעוד אונקולוגי, סיעוד גרונטולוגי-גריאטרי, תזונה, שיטות מחקר וסטטיסטיקה, פסיכולוגיה, סוציולוגיה, סיעוד במצבי חולי מורכבים חריפים וקריטיים, פרמקותרפיה, ארגון וניהול שירותי בריאות הציבור, מחלות פנימיות ועוד.

למי מתאים ללמוד תואר שני בסיעוד?

1
חברתי
2
חוקר
3
ריאלי
רוצה לדעת איזה טיפוס את?
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני חושבת שאהיה טובה בעבודה הדורשת סדר ודקדקנות
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
הבנה של תופעה מדעית תסב לי הנאה וסיפוק
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני מקווה שיתפנה לי קצת זמן כדי לסדר את מסמכיי או לבדוק את חשבונותיי
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
כל יצירה המוצגת במוזיאון היא יצירת אמנות מעצם הצגתה שם
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני רוצה לחפש דרכים יצירתיות להביע את עצמי בצורה מקורית
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
ארצה שהשאלון והתוצאות יוצגו בלשון:
זכר
זכר
נקבה
נקבה
מידע נוסף:
פתיחה

למה כדאי לעשות תואר שני בסיעוד?

תחום הסיעוד מבוקש מאוד בארץ ובעולם, ומסיימי תואר ראשון בסיעוד יכולים להשתלב בקלות בשוק העבודה. מכאן עולה השאלה, לשם מה צריך ללמוד לתואר שני בסיעוד? האם לא די בתואר ראשון במקצוע כה מבוקש? ובכן, בימינו, הדרישה להשכלה גבוהה וללימודים מתקדמים הולכת וגדלה. זאת משום שרמת החיים עולה, כמות הידע הולכת וגדלה והפיתוחים הטכנולוגיים משתכללים. כעת התפיסה המקובלת היא כי לבעלי תארים מתקדמים ישנה השכלה רחבה יותר. בהתאם לכך, ישנם מקומות תעסוקה המעלים את המשכורת בהתאם להשכלתו של העובד, ולכן לעתים בעלי תואר שני משתכרים משכורת גבוהה יותר ותנאיהם עדיפים.

כמו כן, בעזרת לימודי תואר שני בסיעוד ניתן להתפתח לתחומים מגוונים ולתפקידים בכירים יותר, ולשלב את תחום הסיעוד עם תחומים אחרים כמו תחום הניהול או ההוראה. בעלי תואר שני יכולים להשתלב גם בתחום המחקר, להמשיך ללימודי תואר שלישי ואף לפתח קריירה אקדמית כמרצים וחוקרים. לבסוף, לימודי תואר שני בסיעוד הם הזדמנות טובה להפחית במעט את שעות העבודה המעשיים ולהרחיב את הידע המקצועי וההשכלה הכללית.

פתיחה

למי מתאימים לימודי סיעוד לתואר שני?

לימודי תואר שני בסיעוד מתאימים לבוגרי תואר ראשון בסיעוד, אשר מעוניינים להרחיב את האופקים ולהתקדם בתחום הסיעוד. לימודי סיעוד לתואר שני מיועדים במיוחד לבוגרי תואר ראשון בסיעוד בעלי ניסיון רב בתחום, אשר מעוניינים ללמוד כדי להעניק טיפול סיעודי טוב יותר, להתפתח מבחינה מקצועית ולהעשיר את השכלתם בתחום. כמו כן, לימודי תואר שני בסיעוד מיועדים לאחים ואחיות העוסקים בתחום הסיעוד, אשר מבקשים להתפתח לתפקידים בכירים יותר, כמו למשל, מִנהל (אחות אחראית).

כמו כן, בעלי תואר שני יכולים לשלב הוראה במוסדות לימוד שונים, עם עבודתם השוטפת, בכדי להעניק ולשת, אחרים בידע ובניסיון שרכשו. אמנם, לימודי תואר שני נועדו מלכתחילה לאנשים עובדים ולבעלי משפחות, אך חשוב לזכור כי מדובר בלימודים תובעניים הדורשים התמדה, השקעה, קריאת מאמרים, הגשת עבודות, למידה למבחנים וכיוצא בזה.


פתיחה

מה לומדים בתואר שני בסיעוד?

מוסדות הלימוד השונים מציעים לימודי סיעוד לתואר שני במגוון מסלולים. בדרך כלל, ישנם שני מסלולים עיקריים: מסלול ללא תזה – מסלול זה מיועד לבעלי תואר ראשון בסיעוד, המעוניינים להרחיב את ידיעותיהם בתחום הסיעוד, ולחזור לתקופה קצרה שוב אל החיים האקדמיים. מסלול הכולל תזה – מסלול זה מיועד לבעלי תואר ראשון בסיעוד המעוניינים להמשיך ולהתפתח בתחום המחקרי, ולהמשיך בעתיד אל עבר תואר שלישי, ואף להשתלב בסגלי ההוראה והמחקר במוסדות להשכלה גבוהה.

כמו כן, במסלול ללימודי סיעוד לתואר שני מציעים מוסדות לימוד שונים מגמות לימוד מגוונות, כדוגמת מגמת ניהול בסיעוד ומגמה בתחום הקליני. בנוסף לכך, סטודנטים לתואר שני בסיעוד יכולים לבחור באחד מתחומי ההתמחות השונים: התמחות בחדרי טיפול נמרץ או התמחות בחדרי ניתוח בכדי להשתלב בהמשך בתחומים שהם בחרו בבתי חולים או במרפאות.

פתיחה

מה תנאי קבלה לתואר שני בסיעוד?

על פי רוב, כדי ללמוד לתואר שני בסיעוד יש צורך ללמוד תחילה לתואר ראשון בסיעוד, כאשר ממוצע הציונים לתואר ראשון בסיעוד צריך להיות מעל ציון מסוים (בדרך כלל מעל 80). מעבר לכך, ישנם מוסדות לימוד הדורשים מהמועמדים לעבור ריאיון אישי כתנאי קבלה, ללימודים אשר במסגרתו מבקשים ראשי המחלקות לבחון את התאמתם של המועמדים. במסגרת הריאיון, מבררים המראיינים את הניסיון התעסוקתי של המועמדים ולעתים הם מבקשים להציג קורות חיים. הריאיון נועד לבחון האם המועמדים מתאימים ללימודי תואר שני בסיעוד והאם הם נכונים להשקיע בלימודים.

ישנם מוסדות לימוד המקבלים ללימודי תואר שני בסיעוד גם מועמדים שאינם באים מתחום הסיעוד, אך במקרה זה הם יידרשו בקורסי השלמה שונים. אף על פי הכתוב, תנאי הקבלה ללימודים לתואר שני בסיעוד משתנים מעת לעת וממוסד אחד למשנהו. על מנת לבדוק האם נתוניכם האישיים מתאימים בכדי להתקבל ללימודי תואר שני בסיעוד, מומלץ לברר זאת ישירות מול המזכירות במוסד הלימודים הנבחר.


פתיחה

כמה זמן נמשכים לימודי תואר שני בסיעוד?

לימודי תואר שני בסיעוד נפרשים, על פי רוב, על פני שנתיים. עם זאת, היות שהניגשים ללימודים אלו הם, בדרך כלל, אנשים עובדים, בעלי משפחות וילדים, ולעתים יקבלו אישור להאריך את לימודיהם גם לשנה שלישית. בסיום הלימודים יקבלו הבוגרים תואר M.N מוסמך בסיעוד, ובמידה ובחרו במסלול המחקרי, באפשרותם להמשיך ללמוד לעבר לתואר שלישי, דוקטוקט בסיעוד.
פתיחה

מה אפשר לעשות עם תואר שני בסיעוד?

בסיום לימודי תואר שני בסיעוד ניתן להשתלב בשוק העבודה במגוון תפקידים: ניהול מחקרי לשיפור העבודה הסיעודית בבתי החולים, ניהול בצוות הסיעוד, הדרכת חולים ובני משפחתם, אחראי מחלקה, הדרכת סטודנטים לסיעוד, מורים בבתי ספר לסיעוד וכדומה. בוגרי תואר שני בסיעוד יוכלו לעסוק במחקר והוראה בתחום הסיעוד ולהמשיך הלאה ללימודי תואר שלישי בסיעוד. בוגרי תואר שני בסיעוד יוכלו לבחור להמשיך בתפקידם כאחים או אחיות במקום עבודתם הנוכחי, או להשתלב במחלקות סיעודיות במגזר הפרטי.
פתיחה

מה אפשר ללמוד אחרי תואר שני בסיעוד?

בוגרי תואר מוסמך אוניברסיטה בסיעוד המעוניניים להעמיק את ידיעותיהם בתחום, לעסוק במחקר באופן עצמאי, להתקדם לתפקידים בכירים בתחום זה, או ללכת למסלול הוראה באקדמיה יוכלו ללמוד לימודי המשך לתואר שלישי- דוקטורט, בתחום זה.

חשוב לציין כי רק סטודנטים שסיימו את המסלול המחקרי הכולל הגשת עבודת גמר מחקרית (תזה) בתואר מוסמך אוניברסיטה יוכלו להמשיך ללימודי תואר שלישי, בוגרי המסלול המקצועי אשר אינו דורש הגשת עבודת גמר מחקרית יידרשו להשלמות המכשירות את התלמיד לעבודת מחקר עצמאית, לשם המשך לימודי דוקטורט. בסיום מסלול הדוקטורט יוכלו הבוגרים להשתלב כחלק מסגל ההוראה האקדמי במוסדות להשכלה גבוהה וכן להשתלב בצוות החוקרים כמחקרים מובילים ופורצי דרך בתחום זה.
 
ייעוץ לימודים אישי חינם
מלא/י פרטיך ונציגנו יתקשרו אליך בתוך זמן קצר.
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח בע"מ