ייעוץ לימודים חינם
תואר שני בפסיכולוגיה שיקומית

תואר שני בפסיכולוגיה שיקומית

מה כדאי לדעת על לימודי תואר שני בפסיכולוגיה שיקומית?

בסיום לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה בוגרי התואר שירצו להמשיך ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה יצטרכו לבחור תחום התמחות מהתחומים הבאים: פסיכולוגיה קוגניטיבית, פסיכולוגיה קלינית, פסיכולוגיה קלינית של הילד, פסיכולוגיה חברתית, פסיכולוגיה רפואית, פסיכולוגיה התפתחותית, פסיכולוגיה ארגונית, פסיכו-ביולוגיה, פסיכולוגיה תעסוקתית ועוד. בין תחומי ההתמחות עומדת בפני המועמדים האפשרות לבחור בתחום הפסיכולוגיה השיקומית, העוסקית באבחון, תמיכה, ריפוי ושיקום של אנשים עם מוגבלויות גופניות או נפשיות.

לימודי פסיכולוגיה שיקומית נערכים לרוב במתכונת לימודים דו-שנתית באחד משני המסלולים הבאים: מסלול מחקרי הכולל הגשת עבודת גמר מחקרית (תזה), מסלול זה מיועד לסטודנטים אשר מעוניינים להעמיק במחקר ולרכוש כלים ומיומנויות מחקריים, וכן לסטודנטים אשר רוצים להמשיך ללימודי תואר שלישי בתחום. המסלול השני הינו המסלול העיוני אשר אינו כולל הגשת תזה, מדובר במסלול שאינו מחקרי בסיומו יצטרכו הסטודנטים להגיש פרויקט גמר. בוגרי המסלול לא יוכלו להמשיך ללימודי תואר שלישי. 

למי מתאים ללמוד תואר שני בפסיכולוגיה שיקומית?

1
חוקר
2
חברתי
3
אמנותי
רוצה לדעת איזה טיפוס את?
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני חושבת שאהיה טובה בעבודה הדורשת סדר ודקדקנות
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
הבנה של תופעה מדעית תסב לי הנאה וסיפוק
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני מקווה שיתפנה לי קצת זמן כדי לסדר את מסמכיי או לבדוק את חשבונותיי
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
כל יצירה המוצגת במוזיאון היא יצירת אמנות מעצם הצגתה שם
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני רוצה לחפש דרכים יצירתיות להביע את עצמי בצורה מקורית
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
ארצה שהשאלון והתוצאות יוצגו בלשון:
זכר
זכר
נקבה
נקבה
מידע נוסף:
פתיחה

מה כדאי לדעת על תואר שני בפסיכולוגיה שיקומית?

הפסיכולוגיה השיקומית עוסקת באבחון ובשיקום אנשים עם מוגבלויות גופניות, נפשיות, חברתיות ושכליות. על מנת לקבל הסמכה לפסיכולוג שיקומי על הבוגר לסיים תואר שני בפסיכולוגיה במגמה טיפולית-שיקומית וכן לעבור בחינת מומחיות ושנתיים מלאות של סטאז'. השיקום שואף לקדם את האדם בכל התחומים המשמעותיים לו, וכן לסייע לו ולמשפחתו להתמודד עם המגבלה.

בתום לימודי תואר שני בפסיכולוגיה שיקומית יצטרכו הבוגרים לעבור התמחות בתחום הפסיכולוגיה זה ולעבור מבחנים כדי להיכלל רשמית בפנקס הפסיכולוגים של משרד הבריאות ולעסוק בתחום. בוגרי תואר זה יוכלו להתשלב בשוק העבודה בתור פסיכולוגים שיקומיים, ולעזור לאנשים רבים להתרפא ולהשתקם.
פתיחה

למי מתאימים לימודי פסיכולוגיה שיקומית לתואר שני?

לימודי תואר שני בפסיכולוגיה שיקומית פונים לבוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה, אשר סיימו את לימודיהם בהצלחה בממוצע של 85-90 לפחות ועברו בחינת מתא"ם. הלימודים מתאימים לאלו אשר מעוניינים לעסוק בטיפול, אבחון ושיקום של אנשים המתמודדים עם מוגבלויות שונות - גופניות, שכליות, חברתיות, וכן אנשים שעברו שינויים בתחומים אלו בעקבות תאונה או טראומה נפשית שחוו. מטרתו של הפסיכולוג השיקומי הינה להביא את המטופל למימוש פוטנציאל היכולת שלו שנפגע בעקבות הפגיעה שעבר, זאת תוך ראיה אינטגרטיבית של כל תחומי החיים של המטופל.

הפסיכולוג הקליני נחשף במהלך עבודתו לאוכלוסיות מורכבות ולמראות קשים. לימודים אלו פונים למועמדים בעלי אופי חזק אשר יוכלו להתמודד כשורה במצבים מורכבים שאליהם יחשפו. 



פתיחה

מה תנאי הקבלה לתואר שני בפסיכולוגיה שיקומית?

לימודי תואר שני בפסיכולוגיה שיקומית נחשקים בקרב בוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה. המועמדים עוברים תהליכי מיון יחודיים כדי להתקבל ולעבור הכשרה זו. על המועמדים להציג ציוני תואר ראשון בפסיכולוגיה ולהיבחן בבחינת מתא"ם (בחינה המיועדת למועמדים לתואר שני בפסיכולוגיה). מרבית מוסדות הלימוד דורשים ממוצע של 90 לפחות בתואר הראשון אך ישנם גם מוסדות שמאפשרים קבלה עם ממוצע 87 לכל הפחות.

חלק ממוסדות הלימוד יציבו בפני המועמדים תנאי קבלה נוספים כגון ראיון אישי וועדות קבלה. מתוך המועמדים רק חלק קטן יתקבלו ללימודים, את מספר המתקבלים המדויק יש לברר מול מוסד הלימודים. מספר התלמידים הקטן מאפשר הדרכה אישית וליווי צמוד, הן במסגרת הלימודים התיאורטיים והן במסגרת ההדרכה המעשית.
פתיחה

כמה זמן נמשכים לימודי תואר שני בפסיכולוגיה שיקומית?

משך לימודי תואר שני בפסיכולוגיה שיקומית משתנים ממוסד לימודים אחד למשנהו, אך ניתן לומר באופן כללי כי משך הלימודים הינו כשנתיים ובחלק ממוסדות הלימוד שלוש שנים. בפני הסטודנטים עומדת אפשרויות לשני מסלולים. המסלול הראשון הינו המסלול המחקרי אשר כולל הגשת עבודת תזה, והמסלול השני הינו המסלול העיוני אשר אינו כולל הגשת תזה אלא עבודת גמר שאינה מחקרית. לרוב, המסלול המחקרי אורך זמן רב יותר מאשר המסלול העיוני. 

חשוב לציין כי חלק ממוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול הלימודים במתכונת של לימודי ערב או/ו לימודים בימי שישי בוקר. אפשרות זו מאפשרת עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת. כך יוכלו ללמוד בשעות ובזמנים המתאימים להם ביותר.
פתיחה

מה לומדים בתואר שני בפסיכולוגיה שיקומית?

מטרת הלימודים במסגרת המסלול ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה שיקומית היא להקנות לסטודנטים ידע ומיומנויות הנדרשים לפסיכולוג לצורך מתן טיפול שיקומי. הסטודנטים ירכשו כלים לאבחון מצב המשתקם ולמציאת דרכי התמודדות. הלימודים במסלול זה מורכבים הן מלימודי תשתית בפסיכולוגיה קלינית והן מלימודים ספציפיים הקשורים לתחום השיקומי.

במהלך לימודי התואר יקבלו הסטודנטים כלים לעבודה מול אוכלוסיות שונות – נכים, חולים, חולי נפש, קשישים ועוד. תכני הלימוד משתנים ממוסד למוסד, אך לרוב הם מתמקדים בשלושה תחומים עיקריים: המוח הבריא, המוח הפגוע ושיקום נפגעי ראש. במהלך הלימודים יועברו קורסים, סמינרים, ושיעורי בחירה במבחר הנושאים בהם עוסקת הפסיכולוגיה השיקומית.
פתיחה

מה אפשר לעשות עם תואר שני בפסיכולוגיה שיקומית?

בוגרי תואר שני בפסיכולוגיה שיקומית יוכלו להשתלב במחלקות שיקומיות בבתי חולים רגילים או גריאטריים, במוסדות לטיפול בחולי נפש או במוסדות שיקומיים. במסגרת התפקיד יסייעו הפסיכולוגים השיקומיים לאנשים הסובלים מפגיעות במוח או במערכת העצבים, בעלי נכויות פיזיות כמו שיתוק, עיוורון או קטיעות, בעלי נכויות התפתחותיות כדגומת אוטיזם או פיגור, בעלי מגבלות חברתיות כמו נוער בסיכון, מכורים לסמים או אלכוהול וכדומה, או לבעלי נכויות נפשיות.

במהלך התפקיד יצטרכו הפסיכולוגים הקליניים לאבחן את מצבו של המשתקם ולמצוא דרכי התמודדות והסתגלות עם המצב החדש. תפקיד הפסיכולוג השיקומי דורש מהמועמדים יחסי אנוש ברמה גבוהה כדי לתת מענה ושירות למשתקמים על הצד הטוב ביותר. יחד עם זאת, מדובר בהתמודדות מול אוכלוסיות קשות ובחשיפה למראות קשים לכן כדי לעסוק בתחום זה צריך להיות בעל אופי חזק שיאפשר עמידה מול מצבים מהסוג הזה.
פתיחה

מה אפשר ללמוד אחרי תואר שני בפסיכולוגיה שיקומית?

בוגרי תואר מוסמך אוניברסיטה בפסיכולוגיה שיקומית יוכלו בסיום לימודיהם, וזאת בתנאי שסיימו את לימודי התואר השני במסלול המחקרי, אשר כולל כתיבת תזה, להמשיך ללימודי דוקטורט. תנאי הקבלה לתואר שלישי בפסיכולוגיה משתנים ממוסד לימודים אחד למשנהו, אך ניתן לומר בכלליות כי על המועמדים להציג ממוצע ציונים של 85 לכל הפחות בתואר השני וכן להגיש נושא מחקר, למצוא מנחה למחקר ולעיתים קיימות דרישות נוספות כגון מעבר ראיון אישי וועדת קבלה.
בפני מסיימי מסלול הדוקטורט יעמדו אפשרויות תעסוקה רבות ומגוונות, הם יוכלו להשתלב בסגל ההוראה והמחקר במוסדות להשכלה גבוהה ולשמש כמרצים וחוקרים מן המניין. כמו כן, הבוגרים יוכלו לעסוק בתפקידים בכירים של ייעוץ, הדרכה, ניהול, טיפול ועוד.
ייעוץ לימודים אישי חינם
מלא/י פרטיך ונציגנו יתקשרו אליך בתוך זמן קצר.
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח בע"מ