ייעוץ לימודים חינם
תואר שני בפסיכולוגיה התפתחותית

תואר שני בפסיכולוגיה התפתחותית

מה כדאי לדעת על לימודי תואר שני בפסיכולוגיה התפתחותית?

פסיכולוגיה התפתחותית חוקרת את התפתחות האדם לכל אורך חייו, ואפילו עוד בטרם נולד. כמו היא, תחום זה עוסק בטיפול בבעיות התנהגותיות, חברתיות ונפשיות אצל ילדים וכן מסייעת לבני המשפחה ולסביבה הקרובה במהלך הטיפול. הפסיכולוגים ההתפתחותיים חוקרים האם ילדים נולדים עם ידע בתחומים מסויימים או שמא הם רוכשים הבנה תוך כדי ניסיון, האם ההתפתחות נגרמת כתוצאה מהקשר חברתי או כתוצאה מגנטיקה ושאלות נוספות.

בלימודי פסיכולוגיה התפתחותית הסטודנטים רוכשים ידע תאורטי מעמיק אודות התפתחות הילד והאדם על כלל היבטיה כמו: התפתחות רגשית, התפתחות פיזית-גופנית, התפתחות חברתית, התפתחות קוגניטיבית, התפתחות שפתית, התפתחות מוסרית עוד. פסיכולוגיה התפתחותית נלמדת בישראל במסגרת תואר שני בפסיכולוגיה בלבד. לימודים אלו נועדו להכשיר פסיכולוגים התפתחותיים אשר מוסמכים לטפל בילדים עד גיל 9.

למי מתאים ללמוד תואר שני בפסיכולוגיה התפתחותית?

1
חוקר
2
חברתי
3
אמנותי
רוצה לדעת איזה טיפוס את?
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני חושבת שאהיה טובה בעבודה הדורשת סדר ודקדקנות
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
הבנה של תופעה מדעית תסב לי הנאה וסיפוק
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני מקווה שיתפנה לי קצת זמן כדי לסדר את מסמכיי או לבדוק את חשבונותיי
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
כל יצירה המוצגת במוזיאון היא יצירת אמנות מעצם הצגתה שם
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני רוצה לחפש דרכים יצירתיות להביע את עצמי בצורה מקורית
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
ארצה שהשאלון והתוצאות יוצגו בלשון:
זכר
זכר
נקבה
נקבה
מידע נוסף:
פתיחה

למה כדאי לעשות תואר שני בפסיכולוגיה התפתחותית?

מעבר להיותם לימודים מעניינים ומרתקים, לימודי תואר שני בפסיכולוגיה התפתחותית מעניקים לבוגריו את הזכות לעזור ולתמוך בילדים והוריהם. פסיכולוג התפתחותי מוסמך להעניק טיפולים רגשיים לילדים עד גיל 9, כמו גם להעביר אבחונים הכוללים מבחנים התפתחותיים, מבחני אינטליגנציה, מבחנים רגשיים כגון ניתוח ציורי ילדים, ואף להעביר הדרכות הורים. פסיכולוג התפתחותי פועל בקופות חולים, בתחנות התפתחותית, בטיפות חלב, במסגרות טיפוליות שונות ואף מוסמך לטפל באופן פרטי.

פסיכולוגים התפתחותיים הבוחרים להמשיך בקריירה באקדמיה ולפעול כחוקרים מתעניינים בשאלות רבות כמו האם ילדים המתפתחים פשוט מגדילים ומשכללים את הידע והיכולות שלהם ככל שהם גדלים, או שמא מדובר במיומנויות ויכולות השונות באופן איכותי? האם קשיים המגלים ילדים הינם פונקציה של גנטיקה, של גורמים סביבתיים כמו המשפחה, החברה, התרבות ועוד, או שמדובר באינטראקציה בין השניים? האם ידע של ילדים נרכש או מולד?
פתיחה

למי מתאימים לימודי פסיכולוגיה התפתחותית לתואר שני?

לימודי תואר שני בפסיכולוגיה התפתחותית מיועדים בראש ובראשונה לבוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה. אך לא רק, גם בוגרי תארים ראשונים במדעי ההתנהגות, או בוגרי תואר במקצועות משיקים לאחר שסיימו לימודי השלמה בפסיכולוגיה, ייתכן וימצאו עניין בלימודים אלו. חשוב לציין כי ישנם חוגים אשר מקבלים לשורותיהם בוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה בלבד. 
הלימודים פונים לאלו אשר מעוניינים להתעמק בשאלת התפתחות הילד, מיומנותיו והקשים בהם הוא נתקל. הפסיכולוג ההתפתחותי מתעסק בשאלה האם הידע ואופיו של הילד הוא נרכש או מולד, והאם הילד מושפע יותר מגורמים גנטיים, סביבתיים או שמא מדובר בשילוב של השניים. 
פתיחה

מה תנאי הקבלה לתואר שני בפסיכולוגיה התפתחותית?

לימודי תואר שני בפסיכולוגיה הם מבוקשים מאוד ורבים מבעלי תואר ראשון בפסיכולוגיה חושקים בו. מספר הסטודנטים הוא רב ובמקביל מספר המתקבלים ללימודי תואר שני אינו גדול, לכן ההרשמה והקבלה לתכנית לימודי פסיכולוגיה התפתחותית מתקיימים במסגרת מצומצת ודורשים ציונים גבוהים בתואר הראשון, עבודה מעשית בשטח ומבחני קבלה. קבלה למגמה ההתפתחותית כוללת עמידה במבחן המתא"ם וממוצע ציוני תואר ראשון הגבוה מ-90.
 
במקביל, יידרשו המועמדים להציג שתי המלצות לפחות (אחת מהשטח ואחת מהאקדמיה לכל הפחות, אך לא יותר משלוש המלצות) ולכתוב תיאור אישי בהתאם להנחיות מוסד הלימודים. חשוב לציין כי תנאי הקבלה משתנים מעת לעת וממוסד לימודים אחד למשנהו ולכן מומלץ להתעדכן מול מזכירות החוג במוסד הלימודים הרלוונטי אודות נתוני הקבלה. 



פתיחה

כמה זמן נמשכים לימודי תואר שני בפסיכולוגיה התפתחותית?

לימודי תואר שני בפסיכולוגיה התפתחותית יכלים להשתנות בין מוסד לימודים אחד למשנהו אך ככלל נמשכים כשנתיים, כאשר השנה השלישית מוקדשת ברוב המקרים לכתיבת עבודת גמר מחקרית (תזה). באופן כללי ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה התפתחוית ישנם שני מסלולים: מסלול מחקרי הכולל הגשת תזה ומסלול עיוני שבסופו מוגש פרויקט גמר שאינו מחקרי. בחל ממוסדות הלימוד יש אפשרות ללימודי תואר זה במסלול המחקרי בלבד.

תלמידים שיביעו עניין ונתוניהם האישיים יאפשרו זאת, יוכלו להמשיך ללימודי תואר שלישי בפסיכולוגיה. בנוסף, פונים בוגרי המסלול למציאת מקום התמחות, אשר נמשכת שנתיים במשרה מלאה, או ארבע שנים בחצי משרה. התמחות בפסיכולוגיה התפתחותית נערכת בתחנות להתפתחות הילד, בקופות חולים, בבתי חולים ובמסגרות טיפוליות שונות.
פתיחה

מה לומדים בתואר שני בפסיכולוגיה התפתחותית?

לימודי תואר מוסמך אוניברסיטה בפסיכולוגיה התפתחותית הינם מאתגרים ומרתקים. מהלך הלימודים הסטודנטים נחשפים למגוון רחב של תיאוריות ונושאי לימוד אשר מכשירים אותם להיות פסיכולוגים התפתחותים מן השורה. בין הנושאים והתיאוריות שנלמדות ניתן למצוא את תיאורית ההתקשרות של ג'ון בולבי ומארי אינסוורת', התיאוריה הפסיכואנליטית על זרמיה השונים: זיגמונד פרויד, אנה פרויד, מלאני קליין, דונלד ויניקוט, מרגרט מהלר ועוד.

לימודי תואר שני בפסיכולוגיה התפתחותית כוללים גם פרקטיקום יישומי, במסגרתו מתנסים הסטודנטים בשטח במגוון תחנות להתפתחות הילד, קופות חולים ובתי חולים, כך שניתנת להם הזדמנות להתנסות מעשית ובחינת הידע התיאורטי שלמדו. ההתנסות מלווה בהדרכה שמועברת על ידי פסיכולוגים קליניים והתפתחותיים מנוסים, המלווים את הסטודנטים ומדריכים אותם בטיפולם בילדים ובמשפחות בגני ילדים ובתחנות התפתחותית.
במקביל, מביאים הסטודנטים תיאורי מקרה מהשטח לאקדמיה, ודנים בהם יחד במסגרת תיאורטית ביקורתית.
כמו כן, יוכלו חלק מהסטודנטים להתנסות בעריכת אבחונים ותצפיות ואף לקחת חלק בקורסים ממגמות לימוד אחרות כדוגמת פסיכולוגיה קלינית או קלינית חינוכית, כך שהסטודנטים מתנסים בקורסים מדיסציפלינות מקבילות.
פתיחה

מה אפשר לעשות אחרי תואר שני בפסיכולוגיה התפתחותית?

פסיכולוגים התפתחותיים הינם אנשי מקצוע מבוקשים בשוק העבודה, הם עוסקים באיתור תינוקות וילדים בגיל הרך במצוקה ובסיכון התפתחותי רב-תחומי. הפסיכולוג ההתפתחותי מאבחן ומטפל בהם ובהוריהם, ועוסק במידת האפשר גם במניעה והדרכה. מטרתו של הטיפול הפסיכולוגי היא להעלות את הילד, עד כמה שניתן, על מסלול התפתחותי תקין. הפסיכולוג ההתפתחותי עוסק באבחון ובטיפול בילדים מגיל לידה ועד גיל 9 שנים ובמשפחותיהם.
פסיכולוגים התפתחותיים משתלבים בעבודה במכונים להתפתחות הילד בקהילה ובבתי חולים, יחידות התפתחותיות מוכרות לטיפול בקהילה, יחידות לגיל הרך.
תפקידו של הפסיכולוג ההתפתחותי כוללים: אבחון והערכה פסיכולוגית, טיפול פרטני בילד ובמשפחתו, הדרכה טיפולית וייעוץ להורים, טיפול קבוצתי, קידום תהליכי מחקר ועוד. 

פתיחה

מה אפשר ללמוד אחרי תואר שני בפסיכולוגיה התפתחותית?

בוגרי תואר שני בפסיכולוגיה התפתחותית אשר ירצו להעמיק את ידיעותיהם בתחום ולרכוש כלים ומיומנויות נוספות להמשך הקריירה שלהם, יוכלו להמשיך ללימודי תואר שלישי בפסיכולוגיה. על מנת להתקבל לתואר דוקטורט בפסיכולוגיה, על המועמדים להציג ממוצע ציונים בתואר השני של 85 לכל הפחות, להגיש הצעת מחקר ולקבל את הסכמתו של המנחה המיועד. בוגרי מסלול הדוקטורט הינם אנשי מקצוע מבוקשים בשוק העבודה ויכולים להשתלב במגוון רחב של משרות.

הבוגרים יוכלו להמשיך בעולם האקדמי במחקר והוראה ולהשתלב עם סגל ההוראה האקדמי במוסדות להשכלה גבוהה. כמו כן, יוכלו לשמש כבעלי מקצוע מובילים במתן ייעוצים, העברת הדרכות, ניהול, טיפול ועוד. 
ייעוץ לימודים אישי חינם
מלא/י פרטיך ונציגנו יתקשרו אליך בתוך זמן קצר.
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח בע"מ