ללמוד לטפל בבעיות ראייה
האופטומטריה הינה מדע המשלב תחומי ידע מעולם
מדעי החיים,
מדעי הרפואה ומדעים מדוייקים ועוסק בחקר, בדיקה, אבחון, טיפול ושיקום של בעיות שונות הקשורות בראייה כמו הפרעות בראייה חד עינית או דו עינית, פזילה, פזילה סמויה, בעיות מיקוד, בעיות בתנועת העיניים, ליקויי למידה ועוד. תחום האופטומטריה עבר בשנים האחרונות שינויים רבים ומשמעותיים. עד לפני שנים בודדות, אופטיקאים רבים עסקו בבדיקות ראייה ללא כל סמכות וללא לימודים מקצועיים.
כיום, מנוהל ענף האופטומטריה על ידי האגף למקצועות פרא-רפואיים במשרד הבריאות, זאת מתוך מטרה להכשיר בעלי מקצוע איכותיים ומיומנים בתחום. לימודי אופטומטריה לתואר ראשון מיועדים להכשיר אופטומטריסטים מקצועיים האחראיים על בריאות העיניים ותפקודן.
מידע כללי על תואר ראשון באופטומטריה
מדעי האופטומטריה עוסקים באבחון ובחקר בעיות שונות הקשורות למערכת הראייה. האופטומטריסטים אחראיים על אבחון בעיות ראייה ברמה התפקודית, למשל בעיות מיקוד, פזילה וכדומה, וכן ברמה הבריאותית כמו סכרת, לחת דם ועוד. אמצעי הטיפול העומדים לרשות האופטומטריסטים כוללים התאמת משקפיים, עדשות מגע או עזרי ראייה שונים, וכן אימון חזותי בעזרת מכשור אופטי מתקדם ותוכנות מחשב משוכללות.
הלימודים במסלול לתואר ראשון באופטומטריה כוללים ידע תיאורטי מקיף, כלים ומיומנויות מעשיות הנדרשים לצורך השתלבות בתחום חשוב זה. המשתתפים יוכשרו למדידת כושר הראייה של המטופלים, קביעת טווח הראייה, קביעת נחיצות השימוש בעזרי הראייה המגוונים, התאמת משקפיים או עדשות מגע ועוד. לאחר הלימודים, נדרשים הסטודנטים לעבור את בחינת הרישוי החיצונית מטעם משרד הבריאות.למי מתאימים לימודי אופטומטריה?
הלימודים במסלול לתואר ראשון באופטומטריה פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו להשתלב במסלול לימודים מרתק, מאתגר, מספק, חשוב ומבוקש זה, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך השתלבות בשוק העבודה בשלל המשרות המוצעות בתחום, זאת באמצעות רכישת מרב הידע, הכלים והמיומנויות.
הלימודים מתאימים לאנשים בעלי זיקה לתחומי הרפואה והטיפול, המעוניינים לרכוש הכשרה מקצועית, מקיפה, מעמיקה ואיכותית שתאפשר להם לעזור לאנשים רבים ולשפר את איכות חייהם באמצעות אבחון בעיות, קביעת השיטות לטיפול בהן והתאמת העזרים החיצוניים לפתרונן. מי יכול להתקבל לתואר ראשון באופטומטריה?
תנאי הקבלה ללימודי תואר ראשון באופטומטריה תקשורת יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד המגוונים אשר מציעים רכישת הכשרה מבוקשת זו. אמנם, על פי רוב מתבססות דרישות הקבלה על שקלול הציונים בין ממוצע הבגרויות לבין ציון הבחינה הפסיכומטרית. חשוב לזכור כי חלק מן המוסדות מאפשרים קבלה ללימודים אלו רק על סמך אחד מן הפרמטרים הללו.
תנאי הקבלה מתבססים בעיקרם על מקצועות ריאליים בתעודת הבגרות כמו פיזיקה או מתמטיקה. כמו כן, דורשים מוסדות לימוד רבים כי יעברו המועמדים ריאיון קבלה אישי מול ראשי מסלול הלימודים, זאת מתוך מטרה לקבוע את מידת התאמתם ללימודי התחום ולעיסוק בו.כמה זמן נמשכים לימודי אופטומטריה?
משך הלימודים במסלול לתואר ראשון באופטומטריה עשוי להשתנות בין מוסד לימודי אחד למשנהו, בהתאם להיקף החומר הנלמד והאילוצים השונים של הסטודנטים הלומדים. בדרך כלל, נפרשים הלימודים על פני תקופת זמן של ארבע שנות לימוד
חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול הלימודים במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בוקר. אפשרות זו מהווה יתרון עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת. כך יוכלו ללמוד בשעות ובזמנים המתאימים להם ביותר.מה לומדים בתואר ראשון באופטומטריה?
תכנית הלימודים במסלול לתואר ראשון באופטומטריה משלבת בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים רבים. השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים הינה מן המעלה הראשונה.
בדרך כלל, התכנים הנלמדים במסלול זה כוללים את הנושאים: ביולוגיה, כימיה, פיזיקה, אנטומיה, ביוכימיה, מיקרוביולוגיה, אנטומיה ופיזיולוגיה, תפיסה תחושתית של הראייה, נוהלי בדיקות, פתולוגיה עינית, מדעי החיים, תרפיה ויזואלית, אופטומטריה, אופטיקה ויזואלית, פרמקולוגיה, סטטיסטיקה, אפידמיולוגיה, אופטיקה גריאטרית, גנטיקה, לימודים קליניים, אנגלית מקצועית, מחשבים, ראייה דו עינית, עדשות מגע, מדעי הטבע, אופטומטריה קלינית, אופטומטריה סביבתית ותעסוקתית, ראייה חברתית, התפתחות הילד, חוק ואתיקה מקצועית ועוד שלל תכנים מרתקים.מה עושים אחרי לימודי אופטומטריה?
וגרי מסלול הלימודים לתואר ראשון באופטומטריה אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, לרבות עמידה בחובת נוכחות, השתתפות פעילה בשיעורים, ביצוע ההתנסויות המעשיות, הגשת התרגילים והמטלות ומעבר הבחינות, יוענק תואר ראשון B.Optom באופטומטריה מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם. על מנת לעסוק בתחום, נדרשים הבוגרים לעבור בהצלחה את בחינות משרד הבריאות.
בפני בוגרי לימודי תואר ראשון באופטומטריה עומדות אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות, שכן בעלי מקצוע איכותיים ומיומנים בתחום זה נחשבים למבוקשים ונדרשים במיוחד בשוק העבודה. הבוגרים יוכלו להשתלב בעבודה במסגרת מרפאות ציבוריות, מרפאות פרטיות, קופות חולים, בתי חולים, קליניקות פרטיות, חברות לייצור ושיווק משקפיים ועוד. כמו כן, יוכלו הבוגרים לפנות לדרך עצמאי ולפתוח קליניקה פרטית משלהם.מה אפשר ללמוד אחרי תואר ראשון באופטומטריה?
בוגרי לימודי תואר ראשון באופטומטריה המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים. אחת האפשרויות העומדת בפני הבוגרים הינה השתלבות ב
קורס אירידיולוגיה. לימודים אלו מכשירים את בוגריהם לאבחון בעיות ומחלות שונות על פי קשתית העין ולהפניית מטופליהם לטיפול מניעתי רלוונטי ומותאם לבעיה בצורה הטובה ביותר.
תחום לימודים נוסף בו יוכלו הבוגרים למצוא עניין הינו
לימודי תואר שני באופטומטריה. במסגרת לימודים אלו יעמיקו הבוגרים את ידיעותיהם בתחום ויוכשרו לאבחון ואיתור של בעיות ראייה וליצירת אמצעי עזר מתאימים.
למי מתאים ללמוד תואר ראשון באופטומטריה?