הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל
הפקולטה להנדסת מזון וביוטכנולוגיה
הפקולטה מאפשרת לבוגריה להשתלב הן בהנדסת מזון והן בביוטכנולוגיה. בוגרי הפקולטה להנדסת מזון וביוטכנולוגיה מועסקים בתעשיות שונות: תעשיית תרופות, תעשיית מזון, תעשיית הקוסמטיקה ועוד.
מידע כללי
התואר שמציעה הפקולטה הוא בעצם תואר משולב הכולל שני תחומים: הנדסת ביוטכנולוגיה והנדסת מזון. תעשיית הביו-טכנולוגיה היא תעשייה מפותחת הכוללת תגליות כמו פיענוח הקוד הגנטי, השיבוט הראשון, ייצור חיידקים סינטטיים ועוד. מטרתה של הפקולטה היא להכשיר את הסטודנטים לעבודה בסביבה משוכללת זו של תעשיית הביו-טכנולוגיה ותעשיית המזון.
מידע כללי
התואר שמציעה הפקולטה הוא בעצם תואר משולב הכולל שני תחומים: הנדסת ביוטכנולוגיה והנדסת מזון. תעשיית הביו-טכנולוגיה היא תעשייה מפותחת הכוללת תגליות כמו פיענוח הקוד הגנטי, השיבוט הראשון, ייצור חיידקים סינטטיים ועוד. מטרתה של הפקולטה היא להכשיר את הסטודנטים לעבודה בסביבה משוכללת זו של תעשיית הביו-טכנולוגיה ותעשיית המזון.
תואר ראשון
תואר ראשון בהנדסת מזון וביוטכנולוגיה – הלימודים מקנים לסטודנטים ידע וכלים ומכשירים אותם לעבודה כמהנדסי מזון וביוטכנולוגיה. הלימודים מקנים לסטודנטים גם ידע בסיסי במקצועות הליבה: מתמטיקה, פיזיקה, מדעי המחשב ועוד. נוסף על כך, לימודי הנדסת מזון וביוטכנולוגיה מקנים ידע בתחומי הביוטכנולוגיה, ההנדסה והטכנולוגיה ומדעי החיים ומדעי המזון.
תואר ראשון נוסף בשילוב תעודת הוראה – במקביל ללימודי הנדסת מזון וביוטכנולוגיה ניתן להשתלב בלימודי תואר ראשון נוסף אשר כולל תעודת הוראה במחלקה להוראת הטכנולוגיה והמדעים באחת מהמקצועות הבאים: הוראת כימיה, הוראת טכנולוגיה-מכונות, הוראת מתמטיקה, הוראת ביולוגיה, הוראת פיזיקה, הוראת מדעי המחשב והוראת אלקטרוניקה-חשמל.
תואר שני
תואר שני בהנדסת מזון וביוטכנולוגיה – לימודי מוסמכים בהנדסת מזון וביוטכנולוגיה מציעים התמחות בנושאים שונים לקראת ההשתלבות בלימודי דוקטורט: ביוטכנולוגיה, הנדסה וטכנולוגיה של מזון, הנדסת רקמות, ננו-ביוטכנולוגיה, ביופולימרים ועוד.
לימודי דוקטורט
לימודים לתואר דוקטור בהנדסת מזון וביוטכנולוגיה – ללימודי דוקטורט יתקבלו מועמדים בעלי רקע לימודי מתאים ובעלי ממוצע ציונים של 85 ומעלה. כמו כן, ישנו מסלול מיוחד: בוגרי תואר ראשון בעלי הישגים מעולים יוכלו להשתלב ישירות בלימודי דוקטורט.