ייעוץ לימודים חינם
תואר ראשון בפסיכולוגיה וסוציולוגיה

תואר ראשון בפסיכולוגיה וסוציולוגיה

מה כדאי לדעת על לימודי פסיכולוגיה וסוציולוגיה?

תואר ראשון דו חוגי בפסיכולוגיה וסוציולוגיה משלב בין שני תחומים מרתקים, חשובים ומרכזיים הנלמדים תחת הפקולטה למדעי החברה, והינם בעלי נקודות השקה רבות, הן מבחינת ההיבט המחקרי שבו הם דוגלים והן מבחינת התכנים הלימודיים המגוונים אשר מועברים במסגרתו. שני התחומים גם יחד עוסקים בחקר האדם והתנהגותו בהקשרים שונים ביחס לחברה.

תוכנית הלימודים במסלול לתואר ראשון בפסיכולוגיה וסוציולוגיה כוללת ידע תיאורטי ועיוני נרחב ומעמיק, כלים ומיומנויות מעשיות הנדרשים לצורך השתלבות בתחום חשוב, מרתק, ייחודי ומאתגר זה. המשתתפים יוכשרו להבנת דרכי הפעולה של הנפש, מדעי ההתנהגות, השפעותיה של החברה והסביבה על היחיד, הבנת תהליכי הגלובליזציה, מבנה ותפקוד של קבוצות חברתיות, חקר קונפליקטים חברתיים, תוך פיתוח רגישות ומודעות רב תרבותית.

למי מתאים ללמוד תואר ראשון בפסיכולוגיה וסוציולוגיה?

1
חברתי
2
חוקר
3
קונבציונלי
רוצה לדעת איזה טיפוס את?
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני חושבת שאהיה טובה בעבודה הדורשת סדר ודקדקנות
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
הבנה של תופעה מדעית תסב לי הנאה וסיפוק
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני מקווה שיתפנה לי קצת זמן כדי לסדר את מסמכיי או לבדוק את חשבונותיי
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
כל יצירה המוצגת במוזיאון היא יצירת אמנות מעצם הצגתה שם
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני רוצה לחפש דרכים יצירתיות להביע את עצמי בצורה מקורית
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
ארצה שהשאלון והתוצאות יוצגו בלשון:
זכר
זכר
נקבה
נקבה
מידע נוסף:
פתיחה

למה כדאי לעשות תואר ראשון בפסיכולוגיה וסוציולוגיה?

תחום הפסיכולוגיה עוסק בחקר נפש האדם, במניעים להתנהגותו ובדרכי הטיפול בנפשו בהתאם לדרכי פעולתו, וכן בחקר החוקיות העומדת מאחורי ההתנהגו האנושית. תחום הסוציולוגיה עוסק בחקר החברה האנושית, תרבותה, מרכיביה והשפעותיה על ההתנהגות האנושית, וכן בניתוח המבנה החברתי ודפוסי יחסי הגומלין בין בני האדם. 

לימודי פסיכולוגיה וסוציולוגיה מתמקדים בחקר האדם והחברה, ומהווים היכרות עם עולמו הפנימי והחברתי של האדם, תוך בחינת המאפיינים האישיים, החברתיים, הכלכליים, הדתיים, הפוליטיים, המשפחתיים, התרבותיים, ההיסטוריים וכדומה. הסטודנטים לתואר ראשון בתחום ילמדו על תפקודו ותפקידיו של האדם בחברה, כמו גם על השפעותיו של האדם על החברה והשפעתה של החברה על האדם.
פתיחה

למי מתאים ללמוד פסיכולוגיה וסוציולוגיה?

הלימודים במסלול לתואר ראשון בפסיכולוגיה וסוציולוגיה פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו להשתלב במסלול לימודים מרתק, מאתגר, מספק, חשוב ומבוקש זה, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך השתלבות בשוק העבודה בשלל המשרות המוצעות בתחום, זאת באמצעות רכישת מרב הידע, הכלים והמיומנויות.

הלימודים מתאימים במיוחד לאנשים סבלניים, בעלי נטייה חברתית מפותחת, סקרנות חברתית, כישורים בין אישיים מפותחים, בעלי זיקה לתחומי הנפש השונים המעוניינים לחקור אותה לעומקה, אשר יש ברצונם לעבור הכשרה מקצועית ואיכותית המאפשרת השתלבות בתחומים חשובים אלו באמצעותם יוכלו להשפיע על החברה ולהבין את ההתנהגויות השונות של האדם הן בהיבט נפשי ואישי והן בהיבט חברתי.
פתיחה

מה תנאי הקבלה לתואר ראשון בפסיכולוגיה וסוציולוגיה?

תנאי הקבלה ללימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה וסוציולוגיה יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד המגוונים אשר מציעים רכישת הכשרה מבוקשת זו. אמנם, על פי רוב מתבססות דרישות הקבלה על שקלול הציונים בין ממוצע הבגרויות לבין ציון הבחינה הפסיכומטרית. חשוב לזכור כי חלק מן המוסדות מאפשרים קבלה ללימודים אלו רק על סמך אחד מן הפרמטרים הללו, זאת בתנאי כי הוא גבוה מן הנדרש.

בדרך כלל נדרשים המועמדים להחזיק בציון פסיכומטרי העומד בטווח שבין 520 ל-700 ומעלה, וכן להחזיק בתעודת בגרות בממוצע ציונים של בין 86 ל-100 לפחות. מומלץ לברר מול מוסדות הלימוד השונים אשר מציעים רכישת הכשרה זו מהן דרישות הקבלה אותן הם מציבים. מידע נוסף ניתן למצוא בקישורים: תנאי קבלה - לימודי סוציולוגיה, תנאי קבלה - לימודי פסיכולוגיה.
פתיחה

כמה זמן נמשכים לימודי פסיכולוגיה וסוציולוגיה?

משך הלימודים במסלול לתואר ראשון בפסיכולוגיה וסוציולוגיה עשוי להשתנות בין מוסד לימודי אחד למשנהו, בהתאם להיקף החומר הנלמד והאילוצים השונים של הסטודנטים הלומדים. בדרך כלל, נפרשים הלימודים על פני תקופת זמן של שלוש שנות לימוד.

חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול הלימודים במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בוקר. אפשרות זו מהווה יתרון עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת. כך יוכלו ללמוד בשעות ובזמנים המתאימים להם ביותר.
פתיחה

מה לומדים בתואר ראשון בפסיכולוגיה וסוציולוגיה?

תכנית הלימודים במסלול לתואר ראשון בפסיכולוגיה וסוציולוגיה משלבת בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים רבים. השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים הינה מן המעלה הראשונה.

בדרך כלל, התכנים הנלמדים במסלול זה כוללים את הנושאים: פסיכולוגיה חברתית, יסודות פיזיולוגיים של ההתנהגות, נוירו פסיכולוגיה, מדעי ההתנהגות, פסיכולוגיה התפתחותית, פסיכולוגיה קוגניטיבית, מבחנים פסיכולוגים, פסיכולוגיה של המינים, פסיכולוגיה של התפיסה, פסיכולוגיה של הלמידה, פסיכולוגיה של השפה, פסיכולוגיה ומשפט, פסיכולוגיה בין תרבותית, חברה ישראלית, אנתרופולוגיה, סטייה ועבריינות, ריבוד ואי שוויון, התנהגות ארגונית, פסיכופתולוגיה, קהילות ומסגרות חברתיות, חקר קונפליקטים חברתיים ועוד שלל תכנים מרתקים.
פתיחה

מה עושים עם תואר ראשון בפסיכולוגיה וסוציולוגיה?

בוגרי מסלול הלימודים לתואר ראשון בפסיכולוגיה וסוציולוגיה אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, לרבות עמידה בחובת נוכחות, השתתפות פעילה בשיעורים, ביצוע ההתנסויות המעשיות, הגשת התרגילים והמטלות ומעבר הבחינות, יוענק תואר ראשון B.A בפסיכולוגיה וסוציולוגיה מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם.

בפני בוגרי לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה וסוציולוגיה עומדות אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות, שכן בעלי מקצוע איכותיים ומיומנים בתחום זה נחשבים למבוקשים ונדרשים במיוחד בשוק העבודה. הבוגרים יוכלו להשתלב במשרות ניהול משאבי אנוש, ניהול השמה בחברות כוח אדם, ריכוז כוח אדם, הדרכה, ריכוז חברתי, חונכות ועוד. כמו כן, אם הינם בעלי תעודת הוראה יוכלו להשתלב במוסדות החינוך השונים.
פתיחה

מה אפשר ללמוד אחרי תואר ראשון בפסיכולוגיה וסוציולוגיה?

בוגרי לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה וסוציולוגיה המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים. אחת האפשרויות העומדת בפני הבוגרים הינה השתלבות בקורס תעודת הוראה. לימודים אלו מכשירים את בוגריהם להשתלבות בעבודה כמורים מקצועיים לתחומים אלו, זאת באמצעות מיומנויות הוראה מתקדמות.

תחום לימודים נוסף בו יוכלו הבוגרים למצוא עניין הינו לימודי תואר שני בייעוץ ארגוני. במסגרת לימודים אלו יוכשרו הבוגרים למילוי תפקיד משמעותי, מתקדם, חשוב ובעל השפעה מרכזית על צמיחתו של הארגון.
ייעוץ לימודים אישי חינם
מלא/י פרטיך ונציגנו יתקשרו אליך בתוך זמן קצר.
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח בע"מ