אוניברסיטת אריאל
תואר ראשון במדעי התזונה
מדעי התזונה מוגדרים כמדע החוקר את המזון הנצרך על ידי בני אדם ואת מרכיביו ובוחן את פעולתם ואת השפעתם ההדדית בעת בריאות ובעת מחלה. בוגרי לימודים אקדמיים בתחום מדעי התזונה יעסקו במקצוע התזונה כתזונאים או כדיאטנים קליניים.
תנאי קבלה
פסיכומטרי: 620 ומעלה
בגרות: ממוצע 90 ומעלה
4 יח"ל באנגלית לפחות
9 יחידות ריאליות המורכבות מ: 4 יח"ל במתמטיקה ובנוסף 5 יח"ל ביולוגיה או כימיה (מכינת השלמה במידת הצורך)
ראיון אישי ומבדקי התאמה
בעלי תואר ראשון בממוצע 75 (מותנה ברקע בכימיה)
מידע כללי
מקצוע התזונה הנו מקצוע חדש יחסית הנמצא במגמת פיתוח אדירה בארץ ובעולם, מתוך הכרה ביכולתו של המזון להשפיע על בריאות האדם לטוב ולרע. העוסקים בתזונה נדרשים לתחומים רבים, למשל: הזנת חולים במצבים אקוטיים, הזנות מיוחדות לחולים במצבי חולי שונים, טיפול תזונתי לחולי סוכרת, טיפול בהשמנה, טיפול ותמיכה תזונתית במצבי תת תזונה, טיפול בהפרעות אכילה - אנורקסיה, בולמיה, השמנה ועוד.
נושאי לימוד
לימודי התואר הראשון במדעי התזונה ודיאטטיקה באוניברסיטת אריאל כוללים מגוון רחב של נושאי לימוד וקורסים, ביניהם: ביולוגיה, סטטיסטיקה, פיזיולוגיה, תזונת האדם, תזונה בעת מחלות, פיזיקה, אנטומיה, ביוכימיה, דיאטטיקה, מיקרוביולוגיה, תזונה בהריון, מתמטיקה, פסיכולוגיה, פרמקולוגיה, אפידמיולוגיה, גנטיקה, תזונת ילדים, כימיה, אימונולוגיה, ביולוגיה מוליקולרית, שימושי מחשב, טוקסיקולוגיה ועוד.
משך הלימודים ומתכונתם
באוניברסיטת אריאל פועלת המחלקה למדעי התזונה המעניקה תואר 'בוגר בתזונה ודיאטטיקה'. לימודי התואר נמשכים כ-4 שנים וכוללים לימודים עיוניים לצד לימודים מעשיים: קורסים עיוניים, תרגילים, מעבדות, סיורים וביקורים בבתי חולים ובמפעלי תעשייה.
תנאי קבלה
פסיכומטרי: 620 ומעלה
בגרות: ממוצע 90 ומעלה
4 יח"ל באנגלית לפחות
9 יחידות ריאליות המורכבות מ: 4 יח"ל במתמטיקה ובנוסף 5 יח"ל ביולוגיה או כימיה (מכינת השלמה במידת הצורך)
ראיון אישי ומבדקי התאמה
בעלי תואר ראשון בממוצע 75 (מותנה ברקע בכימיה)
מידע כללי
מקצוע התזונה הנו מקצוע חדש יחסית הנמצא במגמת פיתוח אדירה בארץ ובעולם, מתוך הכרה ביכולתו של המזון להשפיע על בריאות האדם לטוב ולרע. העוסקים בתזונה נדרשים לתחומים רבים, למשל: הזנת חולים במצבים אקוטיים, הזנות מיוחדות לחולים במצבי חולי שונים, טיפול תזונתי לחולי סוכרת, טיפול בהשמנה, טיפול ותמיכה תזונתית במצבי תת תזונה, טיפול בהפרעות אכילה - אנורקסיה, בולמיה, השמנה ועוד.
נושאי לימוד
לימודי התואר הראשון במדעי התזונה ודיאטטיקה באוניברסיטת אריאל כוללים מגוון רחב של נושאי לימוד וקורסים, ביניהם: ביולוגיה, סטטיסטיקה, פיזיולוגיה, תזונת האדם, תזונה בעת מחלות, פיזיקה, אנטומיה, ביוכימיה, דיאטטיקה, מיקרוביולוגיה, תזונה בהריון, מתמטיקה, פסיכולוגיה, פרמקולוגיה, אפידמיולוגיה, גנטיקה, תזונת ילדים, כימיה, אימונולוגיה, ביולוגיה מוליקולרית, שימושי מחשב, טוקסיקולוגיה ועוד.
משך הלימודים ומתכונתם
באוניברסיטת אריאל פועלת המחלקה למדעי התזונה המעניקה תואר 'בוגר בתזונה ודיאטטיקה'. לימודי התואר נמשכים כ-4 שנים וכוללים לימודים עיוניים לצד לימודים מעשיים: קורסים עיוניים, תרגילים, מעבדות, סיורים וביקורים בבתי חולים ובמפעלי תעשייה.