מחפש תואר עם משמעות?
לימודי פסיכולוגיה, מדעי המדינה ויחסים בין לאומיים מהווים שילוב ייחודי בין שלושה מקצועות מרתקים וחשובים, אשר הבנה בהם נחשבת ליתרון מהותי. תחום מדעי המדינה עוסק בחקר התנהגות חברתית, פוליטית ומדינית של מדינות, משטרים ומנהגים. יחסים בין לאומיים עוסקים בניתוח היחסים בין מדינות וממשלים שונים ברחבי העולם, זאת תוך התמקדות הניתוח התנהלותן של מערכות בינלאומיות, ממשלות, ארגונים בין לאומיים ועוד. לימודי פסיכולוגיה עוסקים בחקר נפשם והתנהגותם של בני האדם ובעלי החיים ובטיפול בנפש האדם.יחסים בין לאומיים מהווים חלק חשוב ומרכזי בתוך הפקולטה למדעי המדינה, ותחום זה, בשילוב עם לימודי פסיכולוגיה המהווה חלק מהפקולטה למדעי ההתנהגות, נכללים תחת ענף מדעי החברה ובאופן מסוים אף משלימים אחד את השני.
מידע כללי על תואר ראשון בפסיכולוגיה, יחב"ל ומדעי המדינה
יחסים בין לאומיים משלבים, יחד עם לימודי מדעי המדינה, תחומי עניין שונים מגוונים, ביניהם: ממשל ופוליטיקה, היסטוריה, מדעי החברה, משפטים, מדעי הרוח וכדומה. לימודי פסיכולוגיה באים במטרה להכשיר את הסטודנטים להבין את החוקיות הקיימת בהתנהגותם של בני האדם, זאת על מנת להבין כיצד לטפל בבעיות התנהגותיות שונות ולחזות את התפתחותן.תכנית הלימודים במסלול לתואר ראשון בפסיכולוגיה, יחסים בין לאומיים ומדעי המדינה כוללת ידע תיאורטי ועיוני נרחב ומעמיק, כלים ומיומנויות מעשיות הנדרשים לצורך השתלבות בתחום חשוב, מרכזי, מרתק, מאתגר וייחודי זה. המשתתפים יוכשרו לניתוח המצב המדיני והפוליטי בהווה, זאת בהסתמך על הבנה וניתוח של הפוליטיקה בעבר וחיזוי השלכותיה של הפוליטיקה העכשווית על העתיד, וכן להבנת מנגנונים פסיכולוגיים שונים הקשורים לנפש האדם.
למי מתאימים לימודי פסיכולוגיה, יחסים בין לאומיים ומדעי המדינה?
הלימודים במסלול לתואר ראשון בפסיכולוגיה, יחסים בין לאומיים ומדעי המדינה פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו להשתלב במסלול לימודים מרתק, מאתגר, מספק, חשוב ומבוקש זה, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך השתלבות בשוק העבודה בשלל המשרות המוצעות בתחום, זאת באמצעות רכישת מרב הידע, הכלים והמיומנויות.הלימודים מתאימים במיוחד לאנשים המעוניינים ליצור שינוי חברתי, להשפיע על תחומי המדיניות והפוליטיקה, לשנות את המציאות המדינית, להבין את התהליכים החברתיים והפוליטיים אשר מתרחשים במדינה ובין מדינות העולם השונות. כמו כן, מתאימים הלימודים למועמדים אשר יש ברצונם לעבור הכשרה מקצועית ואיכותית באמצעותה יבינו את התהליכים השונים המתרחשים בנפש האדם.
מי יכול להתקבל לתואר ראשון בפסיכולוגיה, יחב"ל ומדעי המדינה?
תנאי הקבלה ללימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה, יחסים בין לאומיים ומדעי המדינה יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד המגוונים אשר מציעים רכישת הכשרה מבוקשת זו. אמנם, על פי רוב מתבססות דרישות הקבלה על שקלול הציונים בין ממוצע הבגרויות לבין ציון הבחינה הפסיכומטרית. חשוב לזכור כי חלק מן המוסדות מאפשרים קבלה ללימודים אלו רק על סמך אחד מן הפרמטרים הללו, זאת בתנאי כי הוא גבוה מן הנדרש.תנאי הקבלה ללימודים אלו משתנים באופן תדיר ולכן מומלץ לברר מול מוסדות הלימוד השונים אשר מציעים רכישת הרכשרה זו מהן דרישות הקבלה אותן הם מציבים. מידע נוסף ניתן למצוא בקישורים: תנאי קבלה - לימודי פסיכולוגיה, תנאי קבלה - מדעי המדינה.
כמה זמן נמשכים לימודי פסיכולוגיה, יחסים בין לאומיים ומדעי המדינה?
משך הלימודים במסלול לתואר ראשון בפסיכולוגיה, יחסים בין לאומיים ומדעי המדינה עשוי להשתנות בין מוסד לימודי אחד למשנהו, בהתאם להיקף החומר הנלמד והאילוצים השונים של הסטודנטים הלומדים. בדרך כלל, נפרשים הלימודים על פני תקופת זמן של בין שלוש לארבע שנות לימוד.חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול הלימודים במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בוקר. אפשרות זו מהווה יתרון עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת. כך תוכלו ללמוד בשעות ובזמנים המתאימים לכם ביותר.
מה לומדים בתואר ראשון בפסיכולוגיה, יחב"ל ומדעי המדינה?
תכנית הלימודים במסלול לתואר ראשון בפסיכולוגיה, יחסים בין לאומיים ומדעי המדינה משלבת בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים רבים. השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים הינה מן המעלה הראשונה.בדרך כלל, התכנים הנלמדים במסלול זה כוללים את הנושאים: פוליטיקה השוואתית, כלכלה פוליטית, פסיכולוגיה פוליטית , מבנה המדינה ומוסדותיה, שיטת הממשל הנהוגה, שיטת המשפט הנהוגה, הציבור במדינה על קבוצותיו ותתי הקבוצות שבו, תרבות הרוב ותרבויות המיעוטים, המצב הביטחוני במדינה, מצב יחסי החוץ, מחשבה פוליטית, סטטיסטיקה ושיטות מחקר, פסיכולוגיה חברתית, היסודות הפיזיולגיים של ההתנהגות, מדעי ההתנהגות, פסיכולוגיה קוגנטיבית, פסיכולוגיה התפתחותית, פסיכולוגיה ומשפט ועוד שלל תכנים מרתקים.
מה עושים אחרי לימודי פסיכולוגיה, יחסים בין לאומיים ומדעי המדינה?
בוגרי מסלול הלימודים לתואר ראשון בפסיכולוגיה, יחסים בין לאומיים ומדעי המדינה אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, לרבות עמידה בחובת נוכחות, השתתפות פעילה בשיעורים, ביצוע ההתנסויות המעשיות, הגשת התרגילים והמטלות ומעבר הבחינות, יוענק תואר ראשון B.A בפסיכולוגיה, מדעי המדינה ויחסים בין לאומיים מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם.בפני בוגרי לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה, יחסים בין לאומיים ומדעי המדינה עומדות אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות, שכן בעלי מקצוע איכותיים ומיומנים בתחום זה נחשבים למבוקשים ונדרשים במיוחד בשוק העבודה. הבוגרים יוכלו להשתלב בתפקידי ייעוץ לפוליטיקאים, עוזרי פוליטיקאים, במנהל הציבורי ובמנהל הפרטי, במשרד החוץ, מערכת הביטחון, מפלגות ציבוריות, חברות כוח אדם, חברות השמה, מחלקות משאבי אנוש ועוד. על מנת להשתלב בעבודה כפסיכולוגים עליהם להמשיך ללימודים מתקדמים.
מה אפשר ללמוד אחרי תואר ראשון בפסיכולוגיה, יחב"ל ומדעי המדינה?
בוגרי לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה, יחסים בין לאומיים ומדעי המדינה המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים. אחת האפשרויות העומדת בפני הבוגרים הינה השתלבות בלימודי תואר שני בפסיכולוגיה. לימודים אלו מכשירים את בוגריהם בהתמחות ספציפית מתוך התחום, כך שיוכלו להשתלב בתפקידים טיפוליים ולסייע לאנשים להתמודד עם בעיות ואתגרים שונים.תחום לימודים נוסף בו יוכלו הבוגרים למצוא עניין הינו לימודי תואר שני במדעי המדינה. במסגרת לימודים אלו יוכשרו הבוגרים לחשיבה עצמאית וביקורתית, זאת תוך הבנת המנגנונים הגלויים והסמויים אשר פועלים מאחורי תהליכים היסטוריים ומדיניים שונים.