ייעוץ לימודים חינם
תואר ראשון במשפטים וסוציולוגיה

תואר ראשון במשפטים וסוציולוגיה

מה כדאי לדעת על לימודי משפטים וסוציולוגיה?

לימודי משפטים בשילוב עם לימודי סוציולוגיה מוצעים במגוון מוסדות לימוד. אם ננסה למפות את מערכת החוק והמשפט ולנתח את חלקיה השונים, נגלה כי היא מורכבת ממערכות חברתיות סבוכות של ניהול חברה, הכרעת סכסוכים ופיקוח חברתי.

תואר ראשון במשפטים וסוציולוגיה יאפשר לסטודנטים להתוודע באופן מקיף ביותר למחקר האמפירי ולהסברים התיאורטיים של תהליכים ותופעות חברתיות, בשילוב תובנות והשגות באשר לחברה הישראלית, חוקיה, המשפט בה והנורמות החברתיות המקובלות בה. במהלך לימודי תואר ראשון במשפטים וסוציולוגיה ילמדו הסטודנטים גם נושאים המשויכים לעולם הסוציולוגיה וגם נושאים המשויכים לעולם המשפטים, וייתכן שאף ימצאו נקודות השקה רבות בין השניים.
מידע נוסף:
פתיחה

למה כדאי לעשות תואר ראשון במשפטים וסוציולוגיה?

עבודתו של איש המשפט כרוכה במגע מתמיד עם בני אדם. ההכרה כי עולם המשפט אינו נפרד מתחומי עניין אחרים הובילה לכך שתואר ראשון במשפטים וסוציולוגיה נפתח, ומציע ללומדים בו היכרות מעמיקה עם שני התחומים החופפים והמעניינים הללו.

מיזוג עולמות המשפט והסוציולוגיה לכדי תואר אחד, יהפוך את נחיתתם של בוגרי התואר בשוק התעסוקה לרכה יותר בין אם יבחרו בתחום זה ובין אם באחר. לימודי סוציולוגיה יעזרו למשפטנים להבין בצורה טובה יותר את נפש האדם, מה שיעזור להם בתפקידם כעורכי דין. באותה מידה לימודי משפטים יעזרו לסוציולוגים להבין טוב יותר את הכוחות שמניעים בני אדם להתנהג בצורה מסוימת בהקשר חוקי ומשפטי.
פתיחה

למי מתאים ללמוד סוציולוגיה ומשפטים?

תואר ראשון בסוציולוגיה ומשפטים פונה לקהל הרחב, ומתאים לכל המעוניין להרחיב את אופקיו לצרכי פיתוח אישי, או לחילופין על מנת לרכוש ידע וכלים מקצועיים במטרה להשתלב בשוק העבודה באחד מתחומים אלה.

הוא יתאים במיוחד לאנשים אוהבי אדם המעוניינים לעזור לאחרים לא רק במסגרת תפקידם, אלא גם מתוך אמונה אמיתית שזה הדבר הנכון לעשות. כמו כן, יש לקחת בחשבון שעיסוק בתחום המשפט ידרוש מעורך הדין לעבוד בשעות בלתי שגרתיות ולהיות זמין ללקוחותיו מחוץ לשעות העבודה. בנוסף לכך, חשוב להבין כי השילוב בין לימודי משפטים לבין לימודי סוציולוגיה הוא שילוב תובעני הדורש התמדה בלימודים ורצון להשקיע.
פתיחה

מה תנאי הקבלה לתואר ראשון במשפטים וסוציולוגיה?

תנאי הקבלה לתואר ראשון במשפטים וסוציולוגיה משתנים לעיתים בין מוסדות הלימוד השונים, אשר מציעים מסלול זה. בדרך כלל על המועמד המעוניין בתואר לעמוד בציון פסיכומטרי מסוים, וכן להיות בעל תעודת בגרות מלאה. עם זאת, ישנם מוסדות לימוד אשר מאפשרים קבלה רק על סמך אחד מן הקריטריונים הללו או לקבוע תנאים אחרים ו/או נוספים.

כדי לדעת מהן האפשרויות העומדות בפניכם ולבחור בטובה ביותר עבורכם, רצוי להתעדכן מול מוסדות הלימוד השונים המציעים מסלול לימודים לתואר זה. מידע נוסף תוכלו למצוא בקישורים הבאים: תנאי קבלה – לימודי משפטים, תנאי קבלה – לימודי סוציולוגיה.
פתיחה

כמה זמן נמשכים לימודי סוציולוגיה ומשפטים?

משך הלימודים במסלול לתואר ראשון במשפטים וסוציולוגיה עשוי להשתנות בין מוסד לימודי אחד למשנהו. בדרך כלל, לימודי תואר זה נפרשים על פני תקופת זמן של כשלוש שנות לימוד, בהתאם להיקף החומר הנלמד, הספק הסטודנט והאילוצים השונים שמתעוררים אצלו במהלך הלימודים.

חשוב לדעת כי חלק ממוסדות הלימוד מציעים מסלולי לימוד במתכונת של לימודי ערב. בכך ישנו יתרון משמעותי, מכיוון שמסלולים אלה יכולים להתאים לסטודנטים אשר אינם יכולים לפנות זמן ללימודים בשעות הבוקר והצהריים בשל מחויבויות קודמות.
פתיחה

מה לומדים בתואר ראשון בסוציולוגיה ומשפטים?

מטרתה של תוכנית הלימודים היא להקנות לסטודנטים הבנה מעמיקה של הידע התיאורטי ומיומנויות מעשיות, אשר יסייעו להם להשתלב באופן חלק בעולם התעסוקה בתחום המשפטים או הסוציולוגיה או אף בתחום עשייה המשלב את שניהם.

התואר מורכב משיעורים עיוניים ומעשיים גם יחד, כאשר המעשיים יתרמו ליישום החומר הנלמד. בין הנושאים הנלמדים ניתן למצוא: מבוא לסוציולוגיה, תיאוריות סוציולוגיות, פילוסופיה, מבוא לאנתרופולוגיה, פסיכולוגיה, קרימינולוגיה, תורת המשפט, דיני חוזים, המשפט הפלילי, דיני משפחה, סדר דין פלילי ואזרחי, דיני נזיקין, משפט מנהלי, משפט וכלכלה, דיני חברות ועוד.
פתיחה

מה עושים עם תואר ראשון בסוציולוגיה ומשפטים?

בוגרי תואר במשפטים וסוציולוגיה יוכלו לפנות לעיסוק בכל אחד מתחומים אלה או אף לעשייה בתחום המשלב את שניהם. אם יחליט לעסוק בתחום המשפט, יוכל הבוגר לעסוק כנוטריון או כיועץ משפטי, אך כדי להיות עורך דין יהיה עליו לעבור תקופת התמחות של שנה באחד מגופי המשפט הפרטיים או הציבוריים, שלאחריה יצטרך לגשת למבחני הלשכה של עורכי הדין ולהיות מוסמך באופן רשמי לעריכת דין. לאחר מכן יוכל לעבוד כעורך דין או אף כליטיגטור בהתמחות בה יבחר.

אם יחליט לעסוק בתחום הסוציולוגיה, יוכל הבוגר לעסוק בייעוץ והדרכה, בכוח אדם והשמה, להשתלב במחקר, בחברות עסקיות שונות, בעמותות ומלכ''רים העוסקים בתחומים חברתיים ועוד.
פתיחה

מה לומדים אחרי תואר ראשון במשפטים ובסוציולוגיה?

לבוגרי התואר הראשון במשפטים ובסוציולוגיה יוענק תואר ראשון (B.A) במשפטים וסוציולוגיה מטעם מוסד הלימודים בו למדו. עם תום הלימודים יוכלו הבוגרים לבחור להמשיך לתואר שני במשפטים או לתואר שני בעבודה סוציאלית בעבודה סוציאלית קלינית. לימודי התואר השני נועדו להקנות לסטודנט ידע נרחב יותר ולהעניק כלים מקצועיים פרקטיים שונים למבקשים להתפתח ולהמשיך ללימודי דוקטורט או להרחיב את אפשרויות התעסוקה שלהם. בוגרי דוקטורט אף יוכלו להשתלב בעולם האקדמיה כמרצים מן המניין.

כמו כן, יש באפשרותם של מסיימי התואר הראשון להעשיר את הידע ואת ארגז הכלים המקצועי שלהם במגוון קורסים רלוונטיים ומעניינים כגון: קורס קרימינולוגיה, קורס מנהל עסקים/ניהול, קורס נחיית קבוצות, קורס אימון משפחתי וזוגי, קורס אומנות השכנוע והמו''מ ועוד.
ייעוץ לימודים אישי חינם
מלא/י פרטיך ונציגנו יתקשרו אליך בתוך זמן קצר.
2025 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח בע"מ