ייעוץ לימודים חינם!

קורס תקליטנות

לימודי תקליטנות - בואו ללמוד לתקלט!

בעקבות התפתחות הטכנולוגיה עומד לרשותו של התקליטן ציוד טכנולוגי מתקדם כדוגמת נגני תקליטורים ממוחשבים בעלי זיכרון, מכשירי אפקטים משוכללים, תוכנות במחשב נייד ועוד. קורס תקליטנות מקנה לסטודנטים ידע מקיף על כלי העבודה של ה- D.J, לימוד טכניקות מיקס מתקדמות לכל סגנון מוסיקאלי, הכרת סגנונות מוזיקה והתנסות מעשית בעריכה ובהגשה מקצועית של מוסיקה.

מעבר לשליטה בסגנונות השונים של המוזיקה ובמוזיקה העדכנית ביותר, תקליטן טוב נבחן במידת הקשב שלו לקהל. עד כמה הוא מצליח להתאים את המוזיקה לאופי הרוקדים ולרצונם ותוך כדי כך לשמור על מקוריות. כאשר תקליטן עומד בפרמטרים אלו, כך קהלו גדל ושמו והמוניטין שלו ילכו ויתפסו תאוצה ופרסום בעולם זה.
מידע נוסף:
פתיחה

מידע כללי

מקצוע התקליטן, הדיג'י, התפתח מאוד בשנים האחרונות. בעבר פגשנו תקליטנים במסיבות גדולות, בחתונות. בשנים האחרונות אנו פוגשים את התקליטנים באירועים קטנים, אירועים משפחתיים, ימי הולדת, מסיבות פרטיות ועוד. רבים מתייחסים למוסיקה באירוע כמרכיב החשוב ביותר בהצלחת האירוע. באירועים שונים אנשים משקיעים משאבים רבים בבחירת תקליטן מקצועי בעל שם. החיבור האישי עם התקליטן משמעותי ומשפיע על הבחירה.
פתיחה

תולדות המוזיקה האלקטרונית

ב-1902 פיתח טדאוס חליל את הטלרמוניום, האורגן האלקטרוני הראשון שצליליו מופקים על גבי כבלי חשמל. 4 שנים לאחר מכן המציא לי דפרוסט את המגבר החשמלי. נוסף על כך, התנועה הפוטוריסטית ניצלה את החידושים הטכנולוגים כדי לייצר כלים להפקת רעשים ומשלבת אותם במוזיקה. בשנות ה-40 ג'ון קייג' מלחין יצירות מלאות המורכבות מצלילי בדיקה של הקלטות, שנוגנו במהירויות שונות, ובהמשך התקיימו בפריז ה"קונצרט מוזיק" הראשונים שניגנו צלילים מוקלטים ממקורות "לא מוזיקליים": מכלים חשמליים ומהקלטות שטח. ב-1956 נכתבו היצירות המלאות הראשונות המולחנות בעזרת מחשב (Illiac Suite, Gesang der Junglinge) ומיד אח"כ נבנה הסינטיסייזר בעל מתח גבוה הראשון בעולם. בשנות ה-60 מתפתחים מחשבים מסחריים המסוגלים לעבד ולסנטז כלי נגינה שונים. בהמשך מתקיימים בארה"ב הפסטיבלים הגדולים הראשונים למוזיקה אלקטרונית חיה. שנות ה-70 מאופיינות בפריצה טכנולוגית עם שכלול ובניה של סינטיסייזרים קטנים ועוצמתיים המסוגלים להפוך צלילים אנלוגיים לדיגיטליים.


פתיחה

העשורים האחרונים

בתחילת שנות ה-80 הסינטיסייזר הדיגיטלי נהיה נגיש וזול, ואיתו הגיח הסמפלר (דוגם) הדיגיטלי. הרכבי פופ מהזרם המרכזי כמו יורות'מיקס, דפש מוד וגארי ניומן משתמשים בכלים אלו ומשלבים צלילים לא-הרמוניים ביצירתם. במזרח ארה"ב ובאנגליה מתפתחים סגנונות אלקטרונים מובהקים כמו הטכנו, ההאוס ובהשפעת סמי המרץ גם האסיד האוס. בשנות ה-90 הפך ה-DJ ליוצר מוכר בזכות העירבולים (מיקסים) והדגימות (סימפולים) שהוא מבצע. התקליטן מפסיק לנגן מוזיקה שלמה והוא מקבל מעמד על במועדונים מרכזיים ברחבי העולם. מאז שנות ה-2000 הנגישה הטכנולוגיה את האפשרות להפיק מוזיקה אלקטרונית במחשבים ביתיים. כיום, כמעט כל מחשב ביתי מסוגל להפיק צלילים, לדגום קטעים מסורתיים ו"למקסס" מוזיקה קיימת. בזכות נגישות זו חלה עלייה מאסיבית בכמות המוזיקאים האלקטרונים ובאהדת הקהל למוזיקה זו.
פתיחה

תכני הקורס

בקורס תקליטנות נלמדים הנושאים הבאים: תפקיד התקליטן, הכרת ציוד מקצועי - תפעול מערכות וחיבורים, ציוד הגברה, הכרת סגנונות מוזיקה שונים, הכוונה בקניית מוסיקה ודרכי עדכון במוסיקה חדשה, טכניקות מיקס מתקדמות ועבודה עם אפקטים, עריכה מוסיקלית ובניית ערב לקהלים שונים, שיווק וניהול, הקשבה לרצון הרוקדים, הפעלה של קהל ועוד.
פתיחה

קהל היעד

קורס תקליטנות מיועד לקהל הרחב, לאוהבי המוזיקה והריקודים המבקשים לרכוש ידע וניסיון בעריכת מוזיקה והגשתה לקהל רוקדים או מאזינים. כמו כן, הקורס מומלץ למוזיקאים הרוצים לשלב אלמנטים אלקטרונים ודגימות ביצירתם ולפתח את סגנונם האישי. קורס תקליטנות יכול להינתן גם כמתנה מקורית לחובבי הז'אנר.
 
ייעוץ לימודים אישי חינם
מלא/י פרטיך ונציגנו יתקשרו אליך בתוך זמן קצר.
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח בע"מ