לימודי רפואה מערבית
תחומי הבריאות למיניהם, תחומי הפרא-רפואה ותחומי הרפואה המשלימה, דורשים כולם היכרות עם בסיסי הרפואה המערבית, שכן אלו מקנים את מרב הידע בנושא מבנה גוף האדם ותפקודו. ידע זה הכרחי למטפלים ולמאבחנים השונים בכדי שיוכלו להקנות למטופליהם את האבחון והטיפול היעיל והמתאים ביותר. באמצעות הידע הבסיסי ברפואה המערבית יוכלו בעלי המקצוע בתחום להבין לעומק את מצבו הרפואי של המטופל, את משמעות המחלה והתסמינים מהם הוא סובל ואת דרכי הטיפול בבעיה.הביקוש הרב והפופולאריות הגוברת של עולם הרפואה המשלימה, ביניהם לימודי רפואה סינית, לימודי טווינא, לימודי רפלקסולוגיה, לימודי עיסוי שוודי, לימודי שיאצו וכדומה, הוביל לביקוש הולך וגובר להכשרה בסיסית בתחום הרפואה המערבית.
מידע כללי על קורס רפואה מערבית
לימודי הרפואה המערבית כוללים בתוכם מספר נושאים שמסייעים למאבחנים ולמטפלים מעולמות הרפואה השונים להבין את המצב הבריאותי בצורה הטובה ביותר ועל ידי כך להסיק מהו הטיפול המתאים ביותר למטופל. תכנית הלימודים בקורס רפואה מערבית כוללת היכרות בסיסית עם נושאי היסוד: אנטומיה - תחום העוסק באיברי הגוף ומערכותיו השונות ובקשרי הגומלין המתקיימים ביניהם, פיזיולוגיה - תחום העוסק בתפקודם של האיברים השונים ובהשפעותיהם של התהליכים הפנימיים על תפקוד הגוף כולו ופתולוגיה - תחום העוסק בחקר מחלות, בעיות בריאותיות והגורמים אליהן.כמו כן, במסגרת לימודים אלו ירכשו המשתתפים ידע נרחב ומעמיק בנושא התרופות, סוגי מחלות, תופעות רפואיות, קריאת דוחות רפואיים, פרמקולוגיה ובדיקות מעבדה.
למי מתאים קורס רפואה מערבית?
הלימודים בקורס רפואה מערבית פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו להשתלב במסלול הלימודים ולרכוש ידע נרחב ומעמיק, כלים ומיומנויות בתחום מרתק זה, בין אם הינם בעלי ידע קודם וניסיון בתחום ובין או לאו, הן לצורך הרחבת אופקים והעשרה אישית והן לצורך השתלבות בשוק העבודה ורכישת הסמכה מקצועית. הלימודים מתאימים במיוחד למטפלים מעולם הרפואה המשלימה, המעוניינים להעשיר את ארגז הכלים המקצועי שלהם ולרכוש השכלה נוספת שתסייע להם לתמוך בטיפולים השונים בהם הם עוסקים.תנאי הקבלה לקורס רפואה מערבית יכולים להשתנות בהתאם לקהל היעד אליו מיועדים הלימודים ומטרת ההכשרה הנרכשת. בדרך כלל, קורסים אלו אינם מציבים דרישות קבלה כלל ומקבלים לשורותיהם את כל המעוניינים ללמוד את הבסיס לרפואה.
כמה זמן נמשך קורס רפואה מערבית?
משך הלימודים בקורס רפואה מערבית עשוי להשתנות בין מוסד לימודי אחד למשנהו, בהתאם להיקף החומר הנלמד, מטרת ההכשרה הנרכשת, מספר המפגשים השבועיים אשר מתקיימים במהלך ההכשרה ואורכו של כל אחד מן המפגשים הללו. בדרך כלל, כוללים הקורסים בין 220 ל-440 שעות לימוד אקדמיות הנפרשות על פני תקופת זמן של בין שנת לימודים אחת לשנתיים.חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול זה במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בבוקר. אפשרות זו מהווה יתרון מהותי עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת. כך יוכלו ללמוד בשעות ובזמנים המתאימים להם ביותר.
מה אפשר ללמוד בקורס רפואה מערבית?
תכנית הלימודים בקורס רפואה מערבית משלבת בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים רבים, דבר המבטיח כי הכשרתם של הבוגרים הינה מן המעלה הראשונה. נושאי הלימוד בקורס יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד השונים המציעים הכשרה זו, בהתאם להיקף החומר הנלמד.התכנים הנלמדים במרבית הקורסים כוללים את הנושאים: אנטומיה ופיזיולוגיה של גוף האדם על פי המערכות, המערכת האנדוקרינית, מערכת החיסון, מערכת החושים, הכרת בדיקות הדם השונות, הכרת בדיקות שתן ותרביות שונות, בדיקות הדמייה, פתולוגיה - מחלות לב, תורשה, אלרגיות, מחלות אוטואימוניות, סרטן, מחלות זיהומיות, מחלות במערכות השונות, שיטות טיפול נפוצות בגישה המערבית הקונבנציונאלית, קבוצות תרפיה מרכזיות ברפואה המערבית, מערכת העיכול, השלד והשרירים, מערכת העצבים, מחלת הסרטן, מבוא לפסיכולוגיה, פסיכיאטריה, גניקולוגיה, אורולוגיה, עזרה ראשונה, קריאת דוחות רפואיים, פרמקולוגיה ועוד.
איזו תעודה מקבלים בסיום קורס רפואה מערבית?
לבוגרי קורס רפואה מערבית אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, לרבות עמידה בחובת נוכחות, השתתפות פעילה בשיעורים, ביצוע ההתנסויות המעשיות, הגשת התרגילים והמטלות ומעבר הבחינות, תוענק תעודת גמר מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם. תעודה זו מעידה על סיום מוצלח של הקורסים הבסיסיים בתחום האנטומיה, הפיזיולוגיה, הפתולוגיה ולעיתים אף בתחום בדיקות המעבדה והפרמקולוגיה.תעודה זו מהווה אישור על רכישת הידע הנדרש לקורסים רבים בתחום הרפואה המשלימה ובתחום הפרא רפואה. מרבית מוסדות הלימוד והקורסים מקבלים הצגת תעודה זו ועל ידי כך פוטרים את המועמדים לקורסים השונים שמתקיימים בהם מלימודי הבסיס בנושאים אלו.
מה אפשר ללמוד אחרי קורס רפואה מערבית?
בוגרי קורס רפואה מערבית המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים. אחד התחומים בהם יוכלו הבוגרים למצוא עניין הוא לימודים בקורס איורוודה. לימודים אלו עוסקים ברפואה ההודית העתיקה שמטרתה להביא לאיזון בחיים בין החומר והרוח ובין האדם לסביבה.אפשרות נוספת אשר עומדת בפני הבוגרים הינה השתלבות בקורס דיקור סיני. שיטה טיפולית זו עושה שימוש במשאבים טבעיים לטובת ריפוי הגוף, מתוך הנחה כי הגוף והנפש קשורים אחד בשני בקשר הדוק. הטיפול מתבצע באמצעות החדרת מחטים עדינות לנקודות האנרגיה הנמצאות בגוף האדם.
מהי פרמקולוגיה?
אחד התחומים המרתקים והמעניינים הנכללים בלימודי הרפואה המערבית הינם לימודי הפרמקולוגיה. לימודים אלו מקנים למשתתפיהם ידע נרחב ומעמיק בנושא התרופות הנפוצות שמצויות בשימוש, דרכי הפעולה שלהן, תופעות הלוואי שעשויות להיגרם כתוצאה מהשימוש בהן, השפעת החומרים הפעילים על האדם והאינטראקציה של התקופות עם צמחי מרפא וטיפולים שונים שנכללים בתוך עולם הרפואה המשלימה.לימודי הפרמקולוגיה אינם מכשירים את בוגריהם להשתלבות בשוק העבודה כרוקחים או כעובדים בעולם התרופות, אך הינם חיוניים וחשובים לעוסקים בתחום הטיפול בצמחי מרפא ולעוסקים בטיפול מבוסס תזונה, למשל הומאופתיה, תזונה על בסיס סוג דם, נטורופתיה וכדומה.