תואר ראשון במדעי התזונה

רוצה ללמוד לבנות תפריט מאוזן?
מדעי התזונה מוגדרים כמדע החוקר את המזון ואת מרכיביו ובוחן את פעולתם ואת השפעתם ההדדית בעת בריאות ובעת מחלה. מזון הוא חומר, הנצרך על ידי בעלי חיים על מנת שיספק להם אנרגיה וחומרי צריכה נחוצים, לרבות משקה. לימודי תזונה הם חלק מלימודי הרווחה והבריאות והם מתרכזים בצריכת מזון בעיקר על ידי בני האדם.

לאחרונה "שודרג" מעמדם של מדעי התוזנה, זאת בעקבות מחקרים רבים שרואים בתזונה חלק ממדעי הרפואה מאחר ולתזונה השפעה עצומה על בריאות האדם. הידע הרפואי והידע התזונתי הרב העומדים לרשות האדם כיום מאפשרים להגדיל את סיכויו להיות בריא יותר, למנוע מחלות מסוימות ולהתגבר על חלק מהמחלות ביתר קלות.
מטרות ותכניםמדעי התזונה עוסקים בתזונת האדם, בתזונה קלינית, במזון והינם חלק ממדעי הבריאות. לימודים של תחום זה שואפים להכשיר את הבוגרים להכיר ולנתב את יחסי הגומלין שבין תזונת האדם ובריאותו, תוך הענקת כלים שימושיים שיאפשרו לבוגרים ליישם את הידע שרכשו בטיפול וייעוץ תזונתי לאנשים בריאים או לאלו הסובלים ממחלות המצריכות פיתוח תזונתי באופן אישי ותעשייתי, להשתלב בחינוך לתזונה נכונה, לעבוד במערך התזונה במסגרת הקהילה ו/או במערכות הבריאות.

מסלולי לימודיםלימודי מדעי התזונה נלמדים בכמה מסלולים: תואר ראשון BA במדעי התזונה; תואר ראשון B.Sc בהנדסת מזון וביוטכנולוגיה; תואר ראשון B.Sc. Agr בביוכימיה ומדעי המזון. לימודי הנדסת כימיה ומזון, דיפלומה הנדסאי. לימודי תעודה לתעודת גמר במגוון נושאים, למשל, יועץ תזונה בכיר; שיטות תזונה טבעית; תזונה; תזונה הוליסטית; תזונה בראיה מערבית ובראייה סינית; תזונה כמרפא; תזונה לבריאות וכושר; תזונה למתאמנים; תזונה קלינית טבעית; תרפיה בתזונה ואבחונים ועוד.

תכנית הלימודיםבמסגרת לימודי מדעי התזונה ניתן למצוא את תחומי הלימוד הבאים: מדעי הטבע; מדעי החיים; מדעים מדויקים; מדעי החברה; ביוטכנולוגיה; מדעי הסביבה; כימיה; כימיה אורגנית; כימיה פיסיקלית; ביוכימיה; מתמטיקה; סטטיסטיקה; יישומי מחשב; פיסיקה; כימיה וביוכימיה של מזון; אנטומיה ופיסיולוגיה של האדם; גנטיקה; מדעי הצמח; מבוא לכלכלה; חקלאות מודרנית; מיקרוביולוגיה כללית; ביולוגיה ועוד.

נושאי לימוד נוספים: אבולוציה; אחסון פירות וירקות; מיקרוביולוגיה וסניטציה של מזון; אנליזה של מזון; טכנולוגיה והנדסת מזון; אריזה; אירוח; הכנת מזון; חישת מזון; פיסיקה וטכנולוגיה של מזון; חקיקה בתחום המזון; מים בתעשיית המזון ;ניהול שירותי מזון; גידול ירקות; איסום תבואות וזרעים; טיפול ומחזור פסולת חקלאית ועירונית; איכות מים השבחה והשבה; עקרונות התזונה של חיות המשק ועוד.
אפשרויות תעסוקה לבוגרי תואר ראשון בתזונהבוגרי לימודים לתואר ראשון במדעי התזונה יוכלו לעסוק כדיאטנים (נדרשת הכשרה נוספת מעבר לתואר הראשון, תעודת דיאטן מוענקת ע"י משרד הבריאות), כתזונאים, כמנהלי מערכות מזון וכמפתחי מזון, כיועצים תזונתיים אישיים או תעשייתיים, כמדריכים ומחנכים לתזונה נכונה וכל זאת במקומות שונים ביניהם, בתי מלון, מוסדות חינוך, מוסדות לקשישים, קופות ובתי חולים, חברות לייצור מזון, בתעשיות המזון, בענפי המלונאות והתיירות וכן באופן פרטי.

תנאי קבלהציון הפסיכומטרי הנדרש לשם קבלה למסלול לימודי תזונה משתנה ממוסד לימודים אחד לאחר, ותלוי במידה רבה גם בממוצע הבגרות של המועמד. על מנת לדעת מהו הציון הדרוש, יש לפנות ישירות למוסד הלימודים הרלוונטי ולבדוק. כמו כן, ישנם מוסדות לימוד המציעים לימודי תזונה בלי פסיכומטרי.

רוצה לקבל פרטים נוספים?

ייעוץ לימודים חינם
השנה עזרנו כבר ל-
18303
מתלבטים!
 אני מאשר את תנאי השימוש באתר

איפה לומדים תואר ראשון במדעי התזונה?

הקש כאן
ייעוץ לימודים חינם
סגור חלון