ייעוץ לימודים חינם!

מסלול מהיר ללימודי אחיות

רוצה להשתלב במערכת הבריאות?

מעוניינים ללמוד סיעוד ולרכוש מקצוע משתלם לחיים? בשל המחסור באחיות בישראל משרד הבריאות יזם לאחרונה מסלול מהיר לאחיות. מטרת המסלול היא להגדיל משמעותית את כמות האחיות בארץ וכן להעלות את האטרקטיביות של מקצוע הסיעוד. במסגרת המסלול יקבלו הסטודנטים כלים ויוסמכו לעבוד כאחים או אחיות.

בתום הלימודים ייגשו הסטודנטים לבחינת רישוי ולאחר שיעברו אותה ויוכיחו את יכולתם העיונית והמעשית כאחד יוכלו להתחיל לעבוד כאחיות ולהשתלב בבתי חולים, במרפאות, במוסדות שיקומיים, בבתי אבות ועוד. נוסף על כך, משרד הבריאות הציב לעצמו מטרה נוספת: להעלות את המודעות למקצוע הסיעוד ולמשוך את המועמדים לבחור ללמוד מקצוע זה.
מידע נוסף:
פתיחה

מידע כללי על מסלול מהיר לקורס לאחיות

לימודי סיעוד נחשבים ללימודים יוקרתיים וקשים. רבים מהמועמדים נרתעים מתקופת הלימודים האינטנסיבית והארוכה ובוחרים לבסוף שלא ללמוד סיעוד. על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בעשור האחרון ירד משמעותית מספר האחיות בארץ וביחס לעלייה החדה בגידול באוכלוסייה נוצר פער גדול בין מספר האחיות שצריך להיות, למספר האחיות העובדות בפועל.

בעקבות סוגיה זאת, עלה הצורך להכשיר אחיות בצורה מהירה בציפייה להגיע לגידול של לפחות שליש מכמות לומדי המקצוע ובכך להגדיל משמעותית את כמות האחים או האחיות העובדים בפועל. בדרך זו ניתן יהיה להגדיל את מספרן של האחיות במוסדות הרפואיים השונים בארץ ולתת מענה טוב יותר לחולים הזקוקים לכך.


פתיחה

למי מתאים מסלול מהיר לאחיות?

על המועמדים למסלול לקחת בחשבון שאף על פי שמדובר בתקופה קצרה היא עשויה להיות עמוסה וגדושה בתכנים, מבחנים, הגשות ועוד. מעבר לעומס הרב שמוטל על הסטודנטים בלימודי אחיות, נדרשות מהמועמדים יכולות רבות בשל מורכבות המקצוע. המועמדים צריכים להיות בעלי יחסי אנוש ברמה גבוהה ובעלי נכונות לעזור ככל האפשר.

כמו כן, המועמדים ללימודי המסלול צריכים להיות בעלי חוזק נפשי שכן מדובר בעבודה מול אנשים במצבים פיזיים ונפשיים קשים. העבודה כאחות אמנם דורשת המון השקעה – הן מבחינת שעות נוספות, עבודה בשעות לא נוחות וכדומה והן מבחינת היחס והשירות שצריך לתת למטופלים. אף על פי כן, היא נותנת סיפוק רב, שכן מדובר במקצוע בעל משמעות הרווי באתגרים מקצועיים ורגשיים.


פתיחה

תיאור המסלול המהיר לאחיות והתכנים המועברים בו

מסלול מהיר לאחיות אורך כשנתיים – שישה סמסטרים רצופים במהלכם יילמדו הסטודנטים רקע תיאורטי הכולל נושאים כמו: מבוא לפסיכולוגיה, מיקרוביולוגיה, ניהול, אנטומיה, מדעי החברה, כלכלה. בתום הלימודים יצטרכו הבוגרים לעבור מבחני רישוי כדי להוכיח את הכישורים העיוניים והמעשים, מי מהם שיעבור את המבחן יקבל תעודה מקצועית ויוכל להשתלב בשוק העבודה כאחים או כאחיות.

התכנית ללימודים במסלול מהיר לאחיות מאפשרת לימודי המשך לתקופת השלמה נוספת של שנה וחצי במקביל לעבודתם כאחים, כאשר בסופה יקבלו המועמדים למסלול ההמשך תואר ראשון בסיעוד. התוכנית כדאית גם למי שרוצה ללמוד תואר ראשון בסיעוד משום שהלימוד במסלול המהיר יחד עם תקופת ההשלמה קצרים לפחות בשנה מלימוד תואר ראשון בסיעוד במסלול הרגיל. מה גם שבמסגרת תקופת ההשלמה יוכלו הלומדים במסלול המהיר לעבוד כאחים/ אחיות במקביל ללימודים.


פתיחה

תנאי קבלה

תנאי הקבלה למסלול המהיר לאחיות משתנים ממוסד אחד למשנהו. ישנם מוסדות לימוד המתנים את הקבלה בתעודת בגרות מלאה (12 שנות לימוד) ובריאיון קבלה לעבודה כדי לבדוק האם המועמדים או המועמדות מתאימים/ות לתפקידי סיעוד. מומלץ לפנות לכל מוסד בנפרד על מנת לקבל את תנאי הקבלה הספציפיים.


פתיחה

מה ההבדל בין אחות אקדמאית לאחות במסלול המהיר?

מסלול לימודי תואר ראשון שונה ממסלול מהיר לאחיות מפני שמסיימי לימודי תואר ראשון בסיעוד מקבלים תואר ראשון ובמסלול המהיר לאחיות ניתן לקבל תואר רק לאחר השלמה של שנה וחצי נוספות. לימודים לתואר ראשון בסיעוד במסגרת המסלול המהיר משתלמים יותר מפני שהם קצרים בשנה ממסלול רגיל ללימודי תואר ראשון בסיעוד.

מבחינת תכני הלימוד מדובר בתכנים דומים. משרד הבריאות מדגיש שתקופת הזמן הקצרה לא תפגע ברמת הכשירות של האחיות כדי שיוכלו לתת טיפול בטוח לחולים. מה גם שמיד לאחר סיום הלימודים יעברו הבוגרים בחינות רישוי שיבחנו את רמתם ואת היכולת שלהם להתמודד עם מצבים שונים.


פתיחה

תואר ראשון בסיעוד או מסלול מהיר לאחיות?

לכל מסלול ומסלול יתרונות וחסרונות. היתרון במסלול המהיר לאחיות על פני לימודי תואר ראשון בסיעוד הוא ההשתלבות המהירה בתחום הסיעוד וצבירת ניסיון בתוך תקופה קצרה יחסית. דבר זה מאפשר השתלבות מהירה יחסית בשוק העבודה. מנגד, המסלול המהיר לאחיות אינו מעניק תואר ראשון בסיום הלימודים ויש צורך להשלים את הלימודים לאחר מכן, מה שמעכב אתכם אם ברצונכם להמשיך וללמוד לתואר שני בסיעוד.

לעומת זאת, תואר ראשון בסיעוד אינו דורש השלמות נוספות וניתן להמשיך ישירות ללימודי תואר שני בסיעוד, אך הלימודים מתפרסים לאורך זמן רב יותר, ובעקבות זאת תהליך ההשתלבות בעבודה כאחים ואחיות עשוי להיות אִטי יותר.


פתיחה

אפשרויות תעסוקה לבוגרי מסלול המהיר לאחיות

לאחר הלימודים במסלול המהיר נדרשים הבוגרים לעבור מבחני רישוי והסמכה. מעבר המבחן מקנה לבוגרים תעודה מקצועית שבעזרתה יוכלו להשתלב בשוק העבודה כאחים או אחיות. מכיוון שהביקוש לאחיות עלה לאחרונה, יוכלו בוגרי המסלול המהיר לאחיות להשתלב בצורה מהירה וקלה בשוק העבודה.

מסיימי המסלול יוכלו להשתלב בבתי חולים, במרפאות פרטיות או ציבוריות, בבתי אבות, במוסדות שיקומיים, במכונים רפואיים שונים, במוסדות חינוך אם יש בכך צורך ועוד. במסגרת התפקיד יעסקו הבוגרים במתן טיפולים רפואיים קלים, הגשת תרופות, מתן מענה רפואי, מתן זריקות, מדידת חום, סיוע לרופא כאשר יש צורך לבצע פרוצדורה רפואית כלשהי כמו ניתוח ועוד.
 
ייעוץ לימודים אישי חינם
מלא/י פרטיך ונציגנו יתקשרו אליך בתוך זמן קצר.
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח בע"מ