לימודי שוקולד - להפוך את האהבה לשוקולד למקצוע
כאשר אנו מתייחסים לתחום הקונדיטוריה והאפייה, האסוציאציה הראשונה שאנו חושבים עליה הינה שוקולד או מאכלים מתוקים אחרים. השוקולד הינו מאכל אשר תופס מקום נכבד, חשוב ועיקרי בעולם האוכל והמתנות בארץ ובעולם והוא נחשב למתנה מתוקה, מפנקת, אסתטית ומהנה או למאכל נעים, טעים ומנחם.
רבים רואים בשוקולד את אחד המאכלים הטעימים ביותר שקיימים, אך נוסף לטעמו מעורר התאווה, השוקולד הינו מאכל מעורר וממריץ, תורם לשיפור מצב הרוח, תורם לבריאות כלי הדם, מאזן את רמות הסוכר בדם, משפר את רמת האינטליגנציה, מזין, מפחית את החימצון, מסייע לשחרור והפחתת לחצים בעל יתרונות בריאותיים רבים נוספים, כל עוד הוא נצרך בכמות מוגבלת ומבוקרת.
רבים רואים בשוקולד את אחד המאכלים הטעימים ביותר שקיימים, אך נוסף לטעמו מעורר התאווה, השוקולד הינו מאכל מעורר וממריץ, תורם לשיפור מצב הרוח, תורם לבריאות כלי הדם, מאזן את רמות הסוכר בדם, משפר את רמת האינטליגנציה, מזין, מפחית את החימצון, מסייע לשחרור והפחתת לחצים בעל יתרונות בריאותיים רבים נוספים, כל עוד הוא נצרך בכמות מוגבלת ומבוקרת.
למי מתאים ללמוד קורס שוקולד?
1
2
3
מידע נוסף:
מידע כללי על קורס שוקולד
השוקולדים השונים הלכו והשתכללו בשנים האחרונות וכיום אנו מכירים מגוון רחב יותר של טעמים, מרקמים, צורות ורכיבי שוקולד באיכות גבוהה יותר משהיו בעבר. הכנת השוקולדים השונים הינה אמנות של ממש אשר דורשת סבלנות, מקצועיות, יצירתיות והבנה עמוקה של טכניקות העבודה עם הקקאו.
הלימודים בקורס שוקולד כוללים ידע תיאורטי מקיף, כלים ומיומנויות מעשיות בתחום מרתק ומתוק זה. המשתתפים ילמדו כיצד להכין שוקולד איכותי במיוחד, כמו גם פרלינים שונים ושלל קינוחים אשר מתבססים על הקקאו כחומר גלם עיקרי. ישנם קורסים ברמות שונות, החל מלימודי העשרה אישית ועד ללימודים המכשירים את בוגריהם כשוקולטיירים מומחים אשר מכינים, מוכרים ומשווקים את יצירותיהם.
הלימודים בקורס שוקולד כוללים ידע תיאורטי מקיף, כלים ומיומנויות מעשיות בתחום מרתק ומתוק זה. המשתתפים ילמדו כיצד להכין שוקולד איכותי במיוחד, כמו גם פרלינים שונים ושלל קינוחים אשר מתבססים על הקקאו כחומר גלם עיקרי. ישנם קורסים ברמות שונות, החל מלימודי העשרה אישית ועד ללימודים המכשירים את בוגריהם כשוקולטיירים מומחים אשר מכינים, מוכרים ומשווקים את יצירותיהם.
למי מיועד קורס שוקולד?
הלימודים בקורס שוקולד פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו להשתלב במסלול לימודים מרתק, מהנה, מאתגר ומספק זה, בין אם הינו בעל ידע קודם וניסיון מעשי בתחום הקונדיטוריה ובין אם לאו, הן לצורך העשרה אישית ושימוש עצמי והן לצורך רכישת מקצוע חדש והשתלבות בשוק העבודה בתחום מבוקש זה.
הלימודים מתאימים במיוחד לאוהבי השוקולד והקינוחים, הקונדיטוריה והאפייה, המעוניינים לעבור הכשרה מקצועית ואיכותית שתקנה להם מיומנויות להכנת שוקולדים ופרלינים ברמה מקצועית. כמו כן, יוכלו למצוא עניין רב בלימודים טבחים, קונדיטורים, שפים ועובדים נוספים בתחומי המזון, אשר יש ברצונם להעשיר את ארגז הכלים המקצועי שלהם בתחום מתוק, עשיר ויצירתי זה.
הלימודים מתאימים במיוחד לאוהבי השוקולד והקינוחים, הקונדיטוריה והאפייה, המעוניינים לעבור הכשרה מקצועית ואיכותית שתקנה להם מיומנויות להכנת שוקולדים ופרלינים ברמה מקצועית. כמו כן, יוכלו למצוא עניין רב בלימודים טבחים, קונדיטורים, שפים ועובדים נוספים בתחומי המזון, אשר יש ברצונם להעשיר את ארגז הכלים המקצועי שלהם בתחום מתוק, עשיר ויצירתי זה.
מי יכול להתקבל לקורס שוקולד?
תנאי הקבלה לקורס שוקולד יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד המגוונים אשר מציעים רכישת הכשרה זו ובין הקורסים השונים בתחום, בהתאם לקהל היעד אליו מיועדים הלימודים וסוג ההכשרה הנרכשת עם סיומם. בדרך כלל, פתוחים הקורסים בפני הקהל הרחב, אינם מציבים דרישות קבלה כלל ומקבלים לשורותיהם את כל המעוניינים להשתלב במסלול לימודים מרתק זה.
קורסים מתקדמים יותר בתחום מיועדים לבעלי ניסיון מעשי קודם וידע התחלתי בתחומי האפייה, הקונדיטוריה והכנת השוקולד, או לבוגרי קורסים בסיסיים בתחום.
קורסים מתקדמים יותר בתחום מיועדים לבעלי ניסיון מעשי קודם וידע התחלתי בתחומי האפייה, הקונדיטוריה והכנת השוקולד, או לבוגרי קורסים בסיסיים בתחום.
כמה זמן נמשך קורס שוקולד?
משך הלימודים בקורס שוקולד עשוי להשתנות בין מוסד לימודי אחד למשנהו, בהתאם להיקף החומר הנלמד, סוג ההכשרה הנרכשת עם סיום הלימודים, קהל היעד אליו מיועדים הלימודים, מספר המפגשים השבועיים אשר מתקיימים במהלך ההכשרה ואורכו של כל אחד מן המפגשים הללו. בדרך כלל, כוללים הלימודים בין 50 ל-90 שעות לימוד אקדמיות הנפרשות על פני תקופת זמן של בין חודשיים לחצי שנה.
חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול הלימודים במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בבוקר. אפשרות זו מהווה יתרון עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת.
חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול הלימודים במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בבוקר. אפשרות זו מהווה יתרון עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת.
מה לומדים בקורס שוקולד?
תכנית הלימודים בקורס שוקולד משלבת בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים רבים. השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים הינה מן המעלה הראשונה. הנושאים הנלמדים יכולים להשתנות בין הקורסים המגוונים, בהתאם להיקף החומר הנלמד וקהל היעד אליו מיועדים הלימודים.
על פי רוב, התכנים הנלמדים בקורס כוללים את הנושאים: ההיסטוריה של השוקולד, הכרת השוקולד כחומר גלם ייחודי, סוגי שוקולדים קיימים ותכונותיהם, תהליך הייצור של השוקולד על כל סוגיו, הכנת טראפלס וציפויים שונים, טעמים ומרקמים שונים, הכנת דברי מתיקה העשויים משוקולד, טכניקות חיתוך שוקולד, הכנת טעמים שונים של שוקולד, תבניות עבודה, בצק שוקולד, פיסול וקישוט משוקולד, טמפרור שוקולד, אפיית שוקולד, זנים שונים של פולי קקאו, טחינה וערבוב, הכנת עוגות ועוגיות, מוסים, הכנת פרלינים, הכנת גנאש ועוד שלל תכנים מרתקים.
על פי רוב, התכנים הנלמדים בקורס כוללים את הנושאים: ההיסטוריה של השוקולד, הכרת השוקולד כחומר גלם ייחודי, סוגי שוקולדים קיימים ותכונותיהם, תהליך הייצור של השוקולד על כל סוגיו, הכנת טראפלס וציפויים שונים, טעמים ומרקמים שונים, הכנת דברי מתיקה העשויים משוקולד, טכניקות חיתוך שוקולד, הכנת טעמים שונים של שוקולד, תבניות עבודה, בצק שוקולד, פיסול וקישוט משוקולד, טמפרור שוקולד, אפיית שוקולד, זנים שונים של פולי קקאו, טחינה וערבוב, הכנת עוגות ועוגיות, מוסים, הכנת פרלינים, הכנת גנאש ועוד שלל תכנים מרתקים.
מה עושים אחרי קורס שוקולד?
לבוגרי קורס שוקולד אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, לרבות עמידה בחובת נוכחות, השתתפות פעילה בשיעורים, ביצוע ההתנסויות המעשיות, הגשת התרגילים והמטלות ומעבר הבחינות, תוענק תעודת גמר מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם. חלק מן המוסדות מקיימים שיתופי פעולה עם מוסדות לימוד מובילים מחו"ל ומעניקים לבוגריהם תעודת הכשרה בינלאומית ויוקרתית, מאושרת ומוכרת על ידי בתי ספר מפורסמים ובעלי מוניטין גבוה בתחום.
בפני בוגרי קורס שוקולד עומדות אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות. הם יוכלו להשתלב בשוק העבודה במסגרת מפעלי ייצור והכנה של שוקולדים שונים, מסעדות המתמחות בהכנת קינוחים, קונדיטוריות, מטבחים, חנויות בוטיק, בתי קפה וכדומה. אפשרות נוספת אשר עומדת בפני הבוגרים הינה פנייה לדרך עצמאית ומכירת תוצריהם הטעימים והמיוחדים באופן פרטי, או אף פתיחת חנות משלהם.
בפני בוגרי קורס שוקולד עומדות אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות. הם יוכלו להשתלב בשוק העבודה במסגרת מפעלי ייצור והכנה של שוקולדים שונים, מסעדות המתמחות בהכנת קינוחים, קונדיטוריות, מטבחים, חנויות בוטיק, בתי קפה וכדומה. אפשרות נוספת אשר עומדת בפני הבוגרים הינה פנייה לדרך עצמאית ומכירת תוצריהם הטעימים והמיוחדים באופן פרטי, או אף פתיחת חנות משלהם.
מה אפשר ללמוד אחרי קורס שוקולד?
בוגרי קורס שוקולד המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים. אחת האפשרויות העומדת בפני הבוגרים הינה השתלבות בקורס הכנת גבינות. לימודים אלו מכשירים את בוגריהם להכנת גבינות שונות ומגוונות, החל משלב חומרי הגלם ועד לקבלת התוצר הסופי, מבלי להשתמש בציוד תעשייתי ויקר.
תחום לימודים נוסף בו יוכלו הבוגרים למצוא עניין הינו קורס פיסול בסוכר. במסגרת לימודים אלו יוכשרו הבוגרים להכנת בצק סוכר מחומרי הגלם האיכותיים ביותר ויצירת פסלים וקישוטים יצירתיים.
תחום לימודים נוסף בו יוכלו הבוגרים למצוא עניין הינו קורס פיסול בסוכר. במסגרת לימודים אלו יוכשרו הבוגרים להכנת בצק סוכר מחומרי הגלם האיכותיים ביותר ויצירת פסלים וקישוטים יצירתיים.